Getest : Monster audio // NordOst

Gestart door thepioneer, januari 02, 2010, 18:20:13

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Bearke65

Citaat van: thepioneer op maart 22, 2010, 09:41:19
Ik laat de luidspreker kabels voor wat het is. Ben wel erg tevreden over de monster kabels. Ga binnenkort een set erbij halen om later als ik een volwaardig 3 weg systeem heb te gaan biampen. Nu vindt ik dat nog niet zo spannend omdat ik alleen de tweeter maar aanstuur.

De ma 500 mono's die klinken erg goed in het laag en hoog, alleen het middengebied klinkt mooier uit de pm8003. Vandaar wil ik als ik een 3 weg luidspreker systeem heb dit gaan scheiden.

Ik ben wel bezig om interlinks te gaan aanschaffen en wel dezelfde die ik nu ook heb. Het is een kabel met afscherming en 2 aders voor de plus. Deze kabel klinkt erg mooi en niet schel. Heb deze kabels getest op 3 cd spelers (marantz cd 52mkIIse , sa8003 , cd16) en allemaal hetzelfde resultaat. Veel rustiger als de audioquest kabels die ik gebruik voor mijn surround systeem. De kabel geeft meer laag en een mooier midden gebied.

Ik ben ertg tevreden met deze kabels en wil ze nog wel eens testen tegenover een siltech kabel. Want dat siltech verhaal laat me nog niet echt los. Waarom is iedereen er zo gek op. Om de naam of de kwaliteiten. Het klinkt natuurlijk mooier om te zeggen van ik heb een siltech in plaats van een dropveter, maar doet het ook veel met een set en daarbij is het dat geld ook waard. Nordost is dus geen optie voor mij.

Foto van mijn kabel :)


Ja Siltech doet idd veel met je set. Vaak wordt gedacht dat Siltech scherp klinkt maar dat is waarschijnlijk nog een erfenis vanuit het verleden, toen dat ook nog wel zo was (dat praat ik echt over de eerste generaties van pak hem beet 15 jaar geleden). De huidige generaties zijn echter zeer neutraal en bijzonder stil.

Of het klinkt hangt veel af van de samenstelling van je set: Heb je warm en relax klinkende componenten dan gaat Siltch te ver in rust. In snelle dynamische systemen is het een goede match: wat opvalt is een zekere vloeiendheid en de natuurlijkheid van timbres, met name stemmen. Wat het meest opvalt is het wegvallen van de noisefloor ... daardoor ervaar je enorme rust in de weergave. Daar waar bij de meeste kabels microdetails in de ruisvloer wegvallen zijn details zoals het uitsterven van klanken tot de laatste zucht te horen. Dat gaat verder dan bij de meeste andere kabelmerken. NordOst is een goede kabel maar daar geldt ook voor dat het moet matchen (en dat gaat weer prima in wat tragere en warmere sets).

BiAmpen is een uitstekende stap vooruit!

Grtrzz

ZJ
Marantz CD-14 Tentlabs mod
Densen B-200 vv/ 2 x B-300 ev
Avalon Avatar
Netkbl: 5 x Siltech Signature Ruby Hill
Interlinks:
Siltech Forbes Lake
1 x Siltech SQ-110 Mk II SATT
1 x Siltech SQ-110 Mk I
Ls kabel: MIT 750 S3
PS Audio Quintet

thepioneer

Mijn adoptie kids zijn vlak bij mij. Een goede vriendin van me heeft ook dezelfde audio virus als ik heb :) Ik heb haar de 52 er's gebracht en een paar magnat zuilen.

De cd 52 staat nu werkloos omdat ze van wimpeu de cd14 heeft gekocht. Aan de rest wordt nog gewerkt maar ze kan in ieder geval luisteren. :)
Meridian 861 V4 [ ID40 ]
Meridian MD600
Burmester 956 mkII
Usher CP-8571 MKII BE Luidsprekers
B&W ASW4000

Meridian MS200
AKG K550