Set van Knoet

Gestart door MKnoet, april 16, 2010, 19:33:27

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 2 gasten bekijken dit topic.

Shepherd Moon

Citaat van: MKnoet op april 17, 2010, 11:45:39
Goede morgen,

Bedankt voor de vele reacties. Ik zal hier de vraag van Shepard proberen te bantwoorden.
Het zijn luidsprekers met een verhaal.

Ik was verleden jaar op zoek naar nieuwe speakers, ik had net een huis gekocht en draaide al 6 jaar met Tannoy Mx-3m luidsprekers. Op zich niks verkeerd mee maar ik wilde wat beters.
Nu had ik ook nog een paar Tannoy Oxford Speakers uit 1970 staan, waarvan 1 tweeter kapot was. Het geluid van zich van deze speakers heeft mij altijd al aangesproken vanwege de warmte en behoorlijke bas. Het zijn de 1e speakers die ik gebruikte op mijn Technics versterker die ik kocht toen ik 14 was. Dus zoiets zit ook gewoon in je systeem, heb ze trouwens nog steeds.

Het idee ontstond om een paar tweeters te zoeken voor deze speakers en een paar nieuwe kasten te bouwen. Mijn vader is timmerman en draait daar zijn hand niet voor om dus dat zit wel goed. Een paar tweeters gevonden op Marktplaats en bouwen maar.
Totdat ik tot de ontdekking kwam dat er in de woofers van de Oxford een soort brom zat in het middengebied, net voordat de zang bijvoorbeeld naar het hoog schiet (bv Robert Plant).
Ik Tannoy NL gemaild; een paar nieuwe woofers kosten 225 per stuk.....
Het ging dus toch wat geld kosten en ik ging op zoek naar een alternatief. De kasten waren immers klaar.

Met dit verhaal zijn we naar een boxenmaakwinkel gegaan en het verhaal uitgelegd.
We hadden dus een kast, en daar moesten drivers in. Normaal gebeurd dit natuurlijk niet. Uiteindelijk zijn we dus bij deze drivers uitgekomen en hebben samen de luidsprekers in elkaar gezet. Voor mij was het referentiekader de Tannoy Mx3-m die ik al 6 jaar had. Als het maar beter is dacht ik zo.

En dat is het over het hele vlak: gedetailleerder in het hoog, mooier midden, uitzonderlijk laag....  Dus die missie was geslaagd. Daarbij had ik een paar luidsprekers staan met een verhaal, en dat is eigenlijk onbetaalbaar, met in het bijzonder de samenwerking met me pa.
Het zijn ook echt een paar brute dingen geworden, inderdaad een paar uit de klauwen gewassen monitors ...Gerard.

Ik zou de klank van de luidsprekers omschrijven als een warm rijk geluid, maar net niet té waardoor het hoog en de details goed uitkomen. Nu is dit een opmerking waar je alle kanten mee op kunt maar het is ook zo afhankelijk van welke bron je gebruikt, speel ik van me Airport express, van een CD of van LP.....

Eip;

Het geluid van de iPod over de CD speler is niet beter als dat van een CD. Er zijn veel meer factoren die de vooraf de kwaliteit van je data muziek bepalen (bitrate, compressie percentage, format) dan factoren die de klank van een CD bepalen (installatie daargelaten).

Maar ik zie het eigenlijk meer als een leuke toevoeging. Over het algemeen speel ik muziek af van mijn PC via de airport express. Als ik 'echt' muziek ga luisteren zet ik toch een cd of LP op...

mvg,

Tim

en dat is pas een antwoord :lol: thx
Marantz set: PM-14 KI , CD-17 KI , ST-17, M-CR603
Speakers: B&W 704 , 705 , HTM-7, Matrix 2 series 2, Dali Zensor 1
Sub: REL R-505
HT-set: Denon ACV-A1 SE upgrade, Pio BPD-LX91, Behringer FBP-1124
Voeding: Monster HTS1000,

MKnoet

Altijd goed toch, beetje achtergrond info.
Je vroeg ook nog naar de filtering. Ik heb een filtering in de 1e orde toegepast.

Hebben jullie nog audiofiele tips voor het maken van mijn toekomstige Hi Fi / TV meubel?

yoehoe

Marvin

Citaat van: MKnoet op april 18, 2010, 14:41:33
Hebben jullie nog audiofiele tips voor het maken van mijn toekomstige Hi Fi / TV meubel?

Crea-Ikea?  :-D

jowa

welkom op het forum.
Zeer gave speakers om te zien. Leuk om te lezen dat ze ook nog een goed bevallen.  pompom