Zelf ook nog gespeeld met bi-ampen en bi-wire (mijn speakers laten zelfs tri-ampen en tri-wiren toe).
Maar nooit geen verschil gehoord. Moet wel zeggen dat het toen nog met de SR7500 op de Wharfedale Diamond 9.5 was.
Bij een lage dempingsfactor van de versterker (bij hoge frequenties is), en hoe groter de inductiewaarde van de luidsprekerkabel is, hoe sterker de effecten van bi-wiring zijn. Dit is dan meteen ook de reden dat niet iedereen verschil merkt.
Voor bi- of tri-ampen ligt de oorzaak voor wel of geen succes elders.
De eindversterker die op de tweeter van de luidspreker is aangesloten ziet dus in het lagetonenbereik geen belasting en de op de woofer aangesloten versterker ziet in het hogetonenbereik geen belasting. Voor sommige versterkers is dit geen goede zaak. Aangezien het hogetonendeel in de muziek veel minder energie bevat als het lagetonendeel zouden we voor de tweeters een lichtere eindversterker kunnen gebruiken.
Beide technieken hebben nog steeds één nadeel, ze moeten nog steeds het crossover filter in de speaker passeren, en deze gaat lopen met heel veel energie. Daarom wordt in de professionele audio gebruik gemaakt van actief filteren. De crossover filtering gebeurt tussen voor en eindversterkers. Er zit geen filter tussen, dus de luidsprekers zijn rechtstreeks aan de versterkers gekoppeld, wat een veel betere dempingsfactor tot gevolg heeft.
Dus de gebruikte versterker, kabel en het filter van de speakers zullen een impact hebben op het behaalde resultaat.