Waarom werkt DTS niet altijd op mijn SR6007

Gestart door Jan Timmers, augustus 24, 2015, 10:56:26

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 4 gasten bekijken dit topic.

Jan Timmers

Hallo Hulpforum
Als (noodgedwongen) operator van Filmhuis Luxor in Gemert, sta ik soms voor digitale raadsels.
Wij werken met een SR6007 versterker en een Marantz Blurayspeler, gekoppeld aan een JVC D-ILA  BEAMER.
Er hangen 4 permanente, zware speakers in ons cafézaaltje aangevuld met een verrijdbare middenspeaker en actieve subwoofer( met een aardbevingswaardige bass)
Normaal werkt alles perfect: fantastisch beeld en geluid. Maar enkele bluraytjes geven problemen: Onze TinaTurner, live in Wimbledon, geeft geen DTS meer, wat ik ook probeer.
Iemand een tip?
En nu ik toch bezig ben: Na afloop van een film draai ik graag wat muziek uit de jaren 60 en 70 en probeer die van youtube op een USB-stick te zetten. Ook hier met zeer wisselend succes. Vaak blijft de SR6007 "hangen"qua beeld, geluid of beide.
Wat is het juiste protocol om vlekkeloos muziekfilmpjes op te nemen en af te spelen?

Stadium III

Marantz SR 8012 Klipsch atmos setup

5.2.4

Jan Timmers

Dank voor je reactie

Vorige week de beamer en de blurayspelers opgehaald bij JNV in DenBosch ( onze leverancier). Die zijn nagekeken, hersteld waar nodig en de lamp is vervangen. Zouden nu ook up-to-date moeten zijn. De versterker updaten was niet nodig zei men, dus die heb ik thuisgelaten.
Ik zou niet weten hoe die trouwens te updaten? Is dat mogelijk met een USB stick, want om dat apparaat te versjouwen naar huis is nogal zwaar en omslachtig..
Vandaag geprobeerd muziekclips te branden op DVD. Dat is gelukt en thuis, op een simpele LG, speelt die keurig af, maar de Marantz is te kritisch, want die slikt hem niet..
Groet uit Gemert

Stadium III

Je kan ff op de marantz website kijken , kleur en serie nimmer heb je nodig iig voor een update

Hoe heb je geluidsuitvoer staan in de bd speler?
Marantz SR 8012 Klipsch atmos setup

5.2.4

Jan Timmers

Ik wist niet dat je de geluidsuitvoer op de blurayspeler kunt instellen. Alles is verbonden met hdmikabel (high speed). Deze kabel is aangesloten op de blurayingang van de SR6007.
Ik denk dat ik de versterker beter een keer naar een Marantz-specialist kan  laten brengen, samen met de blurayspeler. Ik meen dat er een in Boekel zit, het volgende dorp. Ik durf er eerlijk gezegd niet veel aan te experimenteren.
Desondanks hartelijk dank, Stadium III
Groet uit Gemert,
Jan Timmers

Stadium III

#5
Niet wegbrengen is in mijn ogen niet nodig ? Misschien een forum lid in de buurt die je kan helpen,heb je de installatie ingemeten met audyssey ?
Marantz SR 8012 Klipsch atmos setup

5.2.4

pameijer

Anthem MRX1120 / Sony UBP-X800M2 / Technics SL2000 + NAD PP2i/ Apple TV 4K + Nvidia Shield + Vero 4K+/ Vu+ Duo2 / LG 55C7 / JVC X7900 met iVisions Cinema 4K 260 cm / AVI ADM9.1RS actives front en center + AVI DM5 rears + 4x Micca M8C + Rythmik E15

arjan1312

@pameijer:

Ik gok dat de apparatuur ergens in Gemert staat.


Arjan
PM 11S3 / Sony cd-speler
Canton Vento 890.2 DC met Atlas Equator Mk II bi-wire kabels
Chord Hugo Dac

Jan Timmers

Even op een rijtje:
Ja de apparatuur staat in Gemert. Ja de installatie is verricht met audyssey en wel door een medewerker van JNV uit Den Bosch.
Ik vind de handleiding wel zo ingewikkeld dat hierin voor een amateur geen oplossing te vinden is. Ik verdwaal in de technische termen en hoe ik in al die menuutjes kom, is ook al een puzzel. Marantz zou wat klantvriendelijker mogen zijn, of ben ik nou zo dom?(Louis van Gaal)

pameijer

Gemert is voor mij te ver weg. Het is allemaal niet erg ingewikkeld, maar de vaktermen zijn voor een niet-ingewijde wel lastig kan ik me zo voorstellen.
Weet je zeker dat de BR van mw. Turner wel DTS heeft? Hoor je helemaal niets, wat zegt het display van je receiver? Iets meer info en we kunnen je op weg helpen.
Anthem MRX1120 / Sony UBP-X800M2 / Technics SL2000 + NAD PP2i/ Apple TV 4K + Nvidia Shield + Vero 4K+/ Vu+ Duo2 / LG 55C7 / JVC X7900 met iVisions Cinema 4K 260 cm / AVI ADM9.1RS actives front en center + AVI DM5 rears + 4x Micca M8C + Rythmik E15

Jan Timmers

Dag pameijer
De Bluray van mevr. Turner heeft inderdaad DTS. Tenminste, zo staat het op de hoes. Ooit werkte dit.
Wij horen nu geen geluid uit de middenspeaker en ook niet uit de subwoofer. Wel een verdwaald geluid uit de andere boxen. De HDMI kabels zijn ook al vervangen door HDMI High Speed kabels.
Morgen kan ik weer extra testen. Als je een tip hebt, graag.
opa Jan

Stadium III

Er gaan wat instellingen mis denk ik ,maar wat kan ik zo niet zeggen
Marantz SR 8012 Klipsch atmos setup

5.2.4

Spikes25

#12
Beste Jan,

Tina Turner; "One last time live in concert " is zeker voorzien van DTS
Ik heb deze ook in de kast staan.
Ik trap even een open deur in, als je na het menu gaat van de DVD, en gaat naar de Audio setup, je kies daar DTS en terug naar het menu, en klik dan op play concert.
Dus niet naar andere optie gaan. Probeer eens of het dan wel werkt.
En hoe is het geluid bij Dolby Digital?
Als dat ook niet om aan te horen is, dan is de receiver van het padje af.
Het kan zijn dat iemand in de setup van de receiver heb zitten klooien,
En dat de Audyssey instellingen om zeep zijn geholpen.

Je zou kunnen vragen of de firma waar de spullen zijn gekocht deze willen herstellen,
En een back-up maken op een USB stick

Maar ik begrijp uit jou verhaal. Dat het altijd heeft gewerkt, met de installatie zoals deze NU is geïnstalleerd. Zijn er veranderingen aangebracht, een wijsneus die een ander HDMI kabeltje heeft ingeprikt. Soms moet je even terug filmen wat er is gebeurt.
Wat mij is overkomen is, dat het HDMI board defect was, ook het geluid was toen zwaar kl...te.
Maar doorloop eerst even bovenstaande


Wat betreft de handleiding, het zal met een ander merk niet anders zijn.
Voor een beetje grote ruimte zoals jij aangeef, kan je niet uit de voeten met ze all-in one spelertje met een simpele handleiding.
Maar houd ons op de hoogte.

By the way, er is iemand (Perfect_audio ) op deze site, die deze set professioneel voor jou kan afstellen.
misschien lees hij mee
"One good thing about music, when it hits you, you feel no pain."
― Bob Marley

Jan Timmers

Dag Spikes25
Dank voor je reactie. Inderdaad heeft er afgelopen jaar een onbevoegde onze apparatuur gebruikt, buiten medeweten van de cafébaas: hij kan ook niet de hele dag het hele gebouw in de gaten houden. Daarom hebben we een extra slot op de apparatuurkast gemaakt en sindsdien is dat  niet meer gebeurd. Perfect_audio zou ik wel in willen schakelen, als hij de reis niet te ver vindt.
Hoe kom ik met hem in contact?
Groet uit Gemert, Jan Timmers

lo

Accuphase E-450 amp en DP700 cdp. Marantz ST17, in opslag. Dynaudio contour S3.4, audience 72. Bluesound Vault2. Akoestisch geoptimaliseerd plafond dmv Ri-acoustic.