Mijn nieuwe PM82

Gestart door EzMe, april 29, 2011, 11:00:03

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

TurboMarco

Citaat van: jwx op mei 08, 2011, 22:30:53



daarom snap ik ook niet waarom er niet zoals in Duitsland en Engeland een lijst bestaat met alle apparatuur wat ze hebben getest en ze op hun manier wat ze al decenia doen een waardering geven tuurlijk het blijft een smaak kwestie alleen testen ze in die landen met een panel met veel verschillende mensen en zo komen ze dan op een conclusie maar hier in dit land kan het weer niet want stel je voor dat je een merk een slechte waardering geeft
Meestal zijn de adverteerders die een grote vinger in de pap hebben bij die bladen  :wink:
(main) Primare SPA21, Argon Stream2, Onkyo BDP 808, Speakerland Vector 0, Definitive Technology CS9040, Scan Speak Opus,subs: REL T9X(front), Beyma-Dayton-Hypex 2x12;(rear) , Velocity-Seas-Hypex 8+10"(center)

Mexicaanse Hond

Interessante opmerking Marco.  :yes:
Hoe gaat dat dan precies in z'n werk. Nemen zij plaats in die panels, sturen zij de resultaten door te dreigen te stoppen met adverteren of gaat het anders?
Goed stel oren, goed stel luidsprekers

TurboMarco

Of ze plaats nemen in de panels lijkt mij niet het geval ,maar een blad die telkens weer vol staat met dezelfde adverteerders en waarvan de producten met regelmaat als "Highlight" betiteld worden wekt wel mijn argwaan .
(main) Primare SPA21, Argon Stream2, Onkyo BDP 808, Speakerland Vector 0, Definitive Technology CS9040, Scan Speak Opus,subs: REL T9X(front), Beyma-Dayton-Hypex 2x12;(rear) , Velocity-Seas-Hypex 8+10"(center)

Mexicaanse Hond

Gezond kritisch volgen is heel goed, vind ik. Maar ik begreep uit je bericht dat je van de hoed en de rand wist. Het is dus niet meer dan een vermoeden?
Goed stel oren, goed stel luidsprekers

JohnWx

#49
Marco heeft het helemaal goed en weet volgens mij van de hoed en de rand

Als je ziet hoe er in Nederland getest word mag eigenlijk geen testen worden genoemd het is een vorm van aanprijzen van artikelen niks ten nadele van de recensenten maar zo gaat het in Nederland want ze moeten hun gratis verkregen hardware toch een beetje verantwoorden

Vind ook altijd leuk om te lezen dat een bepaalde kabel X erg goed is t.o.v zijn Transparent geeft hij ietsjes prijs in de plaatsing dus merk X word genoemd en Transparant (die hij in bruikleen heeft maar niet meer op de balans staat van de importeur)

Het is het wereldje van ons kent ons


Het laatsts wat ik me kan herinneren over echt iets kritisch was over een versterker van Nederlands fabrikaat waarbij ik er wel bij moet zeggen dat er in die tijd ook wel is wat schrijvers in de handel gingen om hun kennis in een product te stoppen en door ex collega's te kak werden gezet

Maar je ziet nooit een test van een MARANTZ t.o.v een Onkyo en een Rotel hoe het onderling met elkaar verhoud en wat het presteert zonder een produkt om zeep te helpen

Er was vroeger nog wel is een test bij de HVT tussen cd spelers maar dan kwam er altijd uit dat ze allemaal goed waren de een was beter voor klassiek de ander voor jazz de ander voor rock oftewel we moeten elk merk positief aanprijzen want ja we leven van de advertentie kosten dan zeg ik dat doen die Duisters ook en die Engelsen maar die zeggen gewoon als iets goed is is het goed als het minder is minder en als je niet meer adverteert dan mis je een groot publiek oftewel dan gaat een merk juist wel achter zijn of haar produkt staan

Vooral Nederland is ook erg goed in die voor mij onzin dingen zoals meubels en houdertjes voor kabels over de grond in de diverse klankkleuren etc.etc.etc. want altijd zie je na die waanzinnige ervaring van die schrijver een grote advertentie waar het te koop is




Om een filter te doen werken moeten er natuurlijk wel storingen aanwezig zijn, Tja dat is wel een dingetje.

Mexicaanse Hond

Ik zet ook zeker mijn vraagtekens bij een boel van die audiobladen, hoor. Maar verder dan een vermoeden kom ik niet. Ik zit gelukkig niet in die business.
In de tijd dat ik mijn opleiding Tolk/Vertaler Engels deed, las ik veel Engelse audiobladen - The Economist begint op een gegeven moment saai te worden - en het viel me op dat What Hifi? een stuk minder objectief was dan Hifi-News & Record Review.
Goed stel oren, goed stel luidsprekers

Dex

Uit eigen ervaring sprekend (heb 6 jaar voor Sanoma automotive afdeling gewerkt als fotograaf)  kan ik melden dat het bij de gedrukte media vrijwel altijd gaat om wat er aan advertentieruimte op jaarbasis wordt verkocht en of de betreffende redacteur goed of zeer goed bevriend is met de importeur.
Dit komt omdat er in een klein land als Nederland eigenlijk geen oplages kunnen worden gehaald die op aantallen winstgevend zijn.
De winst moet dus komen van de verkapte én echte advertorials, stukken tekst waarin producten worden getest of worden gepresenteerd.
Men begint vaak met de presentatie van een nieuw product om het publiek warm te krijgen en dat is dan tegelijk een deel van de marketingcampagne van een fabrikant/importeur.
Na een tijdje is er dan de 'hands on' ervaring die meestal in de vorm van een test (vergelijkend of niet) wordt gebracht.
De fabrikant/importeur maakt dan in advertenties of op de website weer een verwijzing naar de verschillende lovende testresultaten en de cirkel is gesloten.
Daarmee is de bal aan het rollen gebracht en het internet met de talloze forums met zelfbenoemde experts en tegenwoordig ook de social media doen de rest.
Zo gaat het in de autobranche en ik denk dat het bij de audiovisuele branche niet anders gaat.

Voor mijzelf is het dus niet belangrijk wat er exact in een test staat, hooguit geeft het een leidraad waarlangs je verder kunt gaan zoeken naar gebruikerservaringen.
Zo ben ik nu ook op mijn Infinity Renaissance 90' s uitgekomen, gewoon door het hele internet af te struinen naar wat anderen zeggen en daar een grootste gemene deler uit te halen.
Ik heb ze zelf nog nooit gehoord maar ik durf te stellen dat ze me niet tegen zullen vallen.  :wink:



Mexicaanse Hond

Je merkt op een gegeven moment ook wel welke recensent dezelfde smaak heeft als jezelf hebt. Ik kan blind varen op Ken Kessler. Hij heeft hetzelfde geluidbeeld voor ogen als wat ik zelf nastreef. 
Goed stel oren, goed stel luidsprekers

HAL9000

Citaat van: Cornelis1921 op mei 05, 2011, 02:47:40
stupid Jon, wat valt er over de te verwachten levensduur van een pm7200 te zeggen na een preventieve revisie? Zomaar een vraag. Groet, Cor.

Ik hoop altijd op een 10/15 jaar.
Herstel  de  oude  glorie  van marantz!!

JohnWx

Het was het merk Scylla met hun versterker wat ooit negatief werd beoordeeld verder kom ik niet



Om een filter te doen werken moeten er natuurlijk wel storingen aanwezig zijn, Tja dat is wel een dingetje.

EzMe

Ik zie dat er diverse remote controls worden aangeboden via Marktplaats en E-bay. Wie iemand toevallig de naam van de originele afstandbediening van de PM-82?

Alvast bedankt.

JohnWx

? Als het maar RC-5 is en dat is elke Marantz


Weet wel dat hij alleen volume kan regelen en de input meer zit er niet op
Om een filter te doen werken moeten er natuurlijk wel storingen aanwezig zijn, Tja dat is wel een dingetje.

carbest

CiteerIk zie dat er diverse remote controls worden aangeboden via Marktplaats en E-bay. Wie iemand toevallig de naam van de originele afstandbediening van de PM-82?

Volgens mij RC82pm. Maar ze zijn zeldzaam. Net zo zeldzaam als de PM82 zelf. 
Life is what happens tot you while your bust making other plans.