Marantz-receiver bij Focal Chorus 800-surroundset

Gestart door Trey, september 20, 2008, 16:15:34

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Trey

Ben op zoek naar een nieuwe surroundreceiver, het liefst eentje van Marantz (vandaar dat ik op dit forum ben beland  :wink:). Mijn voorkeur gaat op dit moment uit naar de ZR6001 of de SR5002. Voor mijn huidige, eenvoudige surroundset biedt deze ook voldoende juice, hij is goed te betalen, past qua uiterlijk goed bij mijn DV7600 en hij past tot slot ook gemakkelijk in het kastje onder de tv i.v.m. de ventilatie.

Gisteren echter voor de aardigheid ook geluisterd naar andere luidsprekers. Ondanks enkele akoestiekaanpassingen blijft het huidige geluidsbeeld namelijk net wat te scherp, al valt ermee te leven. De Focal 816W (speciale versie van de 816V) vond ik een mooi egaal geluidsbeeld geven. (Deze was echter niet op een Marantz maar op een NAD aangesloten, dus de Marantz zou ik nog ff moeten proefhoren.) Deze 816W heeft een hoge sensitivity, van 91,5 dB, en de eerdergenoemde receivers halen 7 x 95/90 Watt (zegt niet alles, weet ik), maar toch lijkt me dat de receiver wat onderbemeten is. Zie ik dat goed of kan ik toch het volle potentieel uit de Focals halen? Ik wil ze voor 2/3 voor stereo (cd's) en voor 1/3 voor films gebruiken, gemiddeld zo'n 10 uur per week.

Hobo Hifi had een compleet setje in de aanbieding met de SR6001. Hobo vindt dus in elk geval dat die receiver zou kunnen voldoen. Het liefst zou ik een SR7002 of een SR8002 aanschaffen, maar in mijn huidige audiomeubel heeft deze receiver dan aan de bovenkant slechts 0,1 mm ruimte. Ik ben bang dat de receiver dan niet goed zijn warmte kwijt kan. (En ze zijn een tikkie duurder.) Vanwege plaatsgebrek zit een apart audiorack er niet in.

Ik hoor graag jullie advies:
* ZR6001 of SR5002 is voldoende voor de Focal 800-surroundset.
* ZR6001 of SR5002, maar dan een goedkopere, beter aan te sturen speaker met zogoed als dezelfde klankkleur, namelijk [..........]. (KEF, Dali, B&W, Dynaudio, ELAC, (goedkope) Klipsch en JBL zijn al beluisterd.)
* SR7002 of SR8002, het opwarmen van de receiver valt wel mee; zo snel springt-ie niet in de protect.
* Anders, namelijk [...].

Maurice

IK ben bang dat de recievers onderbemeten zijn.
Op >>>deze<<< site kwam ik specificaties tegen, waarbij de fronts een impedantie hebben van 10 ohm nominaal, wat makkelijk is. Nadeel is echter de dips naar 3.2 ohm, wat een fors verloop is waarvoor je een stabiele versterker nodig hebt. Het verloop van de center en rears is minder grillig.

Ik zou toch wat meer geld uitgeven om deze jongens aan het zingen te krijgen. En daar hoort dan ook een ander meubel erbij, want marantz receivers worden toch wel redelijk warm.
Een andere mogelijkheid is om een losse eindversterker op de receiver aan te sluiten, zodat je fronts in ieder geval onder controle zijn.
Hiervoor kun je 2ehands vaak goed slagen (bijvoorbeeld een Rotel eind).
Rev. Maurice
Ordained Dudeist Priest at Dudeism, the Church of the Latter-Day Dude

Stadium III

De focal 800 set is zeer fraai en heb ze zelf ook beluisterd op marantz en kan zeggen dat het zeker wel mooi is !

als je een sr 6001 pakt met een focal set denk ik dat je best wel blij gaat worden !

Je kunt ook opzoek gaan voor een sr 7001 of hoger maar dat is aan jezelf !

Ik heb het idee dat je met een sr 5002 en een focal set zeker ook een mooie combenatie zult hebben,wat minder vermogen maar eventueel wel de nieuwste formaten aanboord
(die je met een ps3 of een blu ray speler met interne decoders niet nodig hebt )

Zelf zou ik voor een SR 6001 gaan omdat die in prijs wel aantrekkelijk zijn en de focals wel kan aansturen
Marantz SR 8012 Klipsch atmos setup

5.2.4

Trey

Bedankt voor de input  notworthy Aan het scenario met een eindversterker had ik nog onvoldoende gedacht, waarschijnlijk omdat ik het idee heb dat 't allemaal veuls te ingewikkeld is  :wink: Maar krijg je bij een Rotel-eindversterker dan geen verschil in klankkleur met de Marantz-receiver? Marantz heeft gelukkig de MA-500, misschien dat dit een betere optie is. Deze kan ik dan ook mooi naast het kastje plaatsen (2 x mono).

Stomme vraag misschien, maar kan ik voor de fronts de wattages van de receiver (90 Watt per kanaal bij de SR5002) en die van de eindversterker (180 Watt mono bij de MA-500) bij elkaar optellen? redface De reden dat ik dit vraag, is dat het anders mogelijk weinig zin heeft om bijvoorbeeld uit te kijken naar een Rotel RB-1072 (2 x 100 Watt) omdat je dan te weinig power 'wint' om de fronts aan te sturen.

De SR6001 is een prachtapparaat, maar jammer genoeg even hoog als de SR8002 en de SR7002. De SR5002 heeft trouwens nog niet de nieuwste decoders aan boord, de SR5003, SR6003, SR7002 en SR8002 wél. Ik heb de SR5003 en de SR6003 al in het echt gezien. De nieuwe frontjes hiervan zien er niet zo plastic uit als ik had verwacht, maar het oude design vind ik fraaier.

Stadium III

Als je de MA 500 gaat gebruiken dat mag je het vermogen van dieblokken niet bij je eigen vermogen optellen omdat dat losse versterkers zijn

als je nu 90w hebt en jepakt een rotel of een ander merk met 100w heb je idd 10w meer maar dat wil nog niet alles zeggen

opbouw end wil zeker ook wat zeggen

Zoek een mooie marantz reciever die in jou situatie pakt met de focal set erop en dan kun je altijd nog losse eind versterkers bijpakken !
Marantz SR 8012 Klipsch atmos setup

5.2.4

bertheeren

#5
Probeer je focals eens op de sr-5001 of sr-5002. 90 Watt is heel erg veel voor een speaker met toch wel een hoog rendement, en zal mij verbazen als het helemaal niet klinkt.

De SR-6001 ga ik binnenkort(2 a 3 weekjes) ook ophalen, en lijkt me een zeer goede receiver. De opbouw vanaf de (oude) 6 serie is anders dan de lagere.

Wat betreft de nieuwe serie, vind ik de eerste indrukken behoorlijk tegenvallen

-Uiterlijk vind ik gewoon minder(maar dat is persoonlijk)
-ze zijn deels van plastic
-De nieuwe 6003 serie is gebasseerd op de low-end modellen(3/4/5) en de oude 6 serie van de 7/8 mid-end modellen.
-Een mid-end (7 reeks) is er niet, alleen de high-end 8003 met losse voor/eind versterker.
-Ze zijn minder zwaar, dat zou kunnen betekenen dat ze minder zware voeding hebben, maar wel even veel watt moet leveren.

Wel eerlijk, ik heb ze nog niet gehoord, misschien is er klankmatig niks mis mee. Maar de eerste indrukken zijn niet zo positief. De keuze tussen sr-6001 of sr-6003 is voor mij simpel, HD audio kun je altijd via de analoge 7.1 input doen.