Is dit een goede opstelling van toestellen en nog iets...

Gestart door christine, oktober 15, 2013, 16:37:38

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

christine

Hallo allemaal, na veel wikken en wegen besloten we (na goede raad op dit forum en na het beluisteren van de toestellen in de winkel) om volgende opstelling te overwegen:
een pc om muziek en films te downloaden + een externe harde schijf om de muziek, films, foto's, backup van de pc op te stellen + een Marantz NR1604  om de films en de foto's naar TV te sturen en voor alle netwerkmogelijkheden + de Marantz PM7004, omdat dit een stereo versterker is en naar het verhaal van de verkoper speelt deze veel betere kwaliteit van muziek omdat je bij de 1604 te veel kwaliteit verliest door al die netwerkmogelijkheden + luidsprekers van B & W 684. Is dit een logische keuze?
Voor de harde schijf vraag ik mij af of die speciale eigenschappen moet hebben of voldoet iedere schijf?
Is een MP3-tje een goede kwaliteit om af te spelen op de PM7004 of moet ik een ander formaat downloaden?
De bekabeling die ik nodig heb, heb ik in een andere categorie gevraagd. Alvast bedankt aan wie mij kan helpen. notworthy notworthy

Maurice

Ik vind het geen logische keuze.
Indien je alleen stereo luistert, dan heeft de NR1604 geen enkele toegevoegde waarde.
Wat handiger lijkt is een media streamer of een Apple TV te nemen, waarmee je content van je pc of externe harde schijf kunt streamen, rechtstreeks aangesloten op je tv en versterker.

Qua harde schijf moet je afvragen wat je ermee wilt doen. Puur als backup en aan en loskoppelen aan pc en streamer, of heb je liever een netwerkschijf? Wil je redundancy of is het niet erg als de hd defect raakt? Indien het eerste dan is een NAS handiger.
Maar gezien je vragen dan heb je nog een hoop te leren (no offence). Waar wil je de mp3's vandaan gaan halen? Want dat is weer een verhaal apart (beter is trouwens FLAC, ogg of aac).
Rev. Maurice
Ordained Dudeist Priest at Dudeism, the Church of the Latter-Day Dude

Whisper.nl

Indien je een degelijke HDD zoekt gaat mijn persoonlijke voorkeur uit naar een redelijk in prijs zijnde
de Samsung F3 spinpoint.

http://www.bit-tech.net/hardware/storage/2009/10/06/samsung-spinpoint-f3-1tb-review/

Stil, wordt niet snel warm en de lees en schrijf vind ik boven gemiddeld.

Mijn ervaring is tevens dat dit merk HDD toch erg lang meegaat.

Groet Whisper
De koffie " loopt"  sportiever wordt het niet

christine

de mp3's zou ik downloaden via nieuwsgroepen. het is inderdaad misschien beter als ik een nas gebruik.
we zijn momenteel naar de sr7007 aan het kijken. schijnt een betere oplossing te zijn alhoewel we de klank niet zo goed vinden als die van een stereo versterker.
bedankt voor de info over de harddisk whisper, ga ik toch nog eens bekijken

Gerkro

Mocht je echt een stereo versterker willen houden (zou ik ook doen ;-) ) dan kun je idd eens gaan kijken naar een nas.

Zelf heb ik een synology in mijn meterkast staan! Meer dan een perfecte keuze, vooral als je via nieuwsgroepen download:
Heb sabnzbd er op gezet en vanaf al mijn apparaten met internet (incl tablet en telefoon) stuur ik nzb-tjes er heen. Vervolgens weet de synology wat te doen en heb hem zo ingesteld dat hij ook uitpakt naar een geselecteerde map!
Zet er vervolgens logitech squeezebox media server op en koop een squeezebox (classic bij mij te koop voor 80 euro excl verzenden, omdat ik toch niet zo van de streaming ben) en dan alles lekker met je telefoon of tablet bedienen! Zonder dat een tv aan hoeft te staan!

Zelf heb ik ook spotify er op!

Maar zo zijn er zo veel streaming oplossingen, maar mijn advies is wel als je alleen maar stereo gaat luisteren doe dan niet je stereo versterker weg ;-)

Ik hoop dat je wat aan mijn advies hebt!