In der kern draait het om het vermijden van lekstroom in de trafo van een apparaat door deze correct aan te sluiten op de netpolariteit. Oftewel, welke van de twee polen van de stekker van ieder audiocomponent moet op de fase, de stroom, van het stopkontakt of de door jou gebruikte Monster HTS 2600.
In een trafo onstaat lekstroom door de capacitieve koppeling tussen de primaire en secundaire windingen. Omdat zo'n trafo niet symetrisch gewikkeld is hangt het lek af van de precieze plaats waar de 'fase' de trafo in gaat, dus van de polariteit van de netstekker.
Aantasting van het geluid onstaat doordat de interlinks die apparaten onderling verbinden, behalve het audiosignaal ook de negatieve invloed van het spanningsverschil tussen de kasten te verwerken krijgen.
De wet van Ohm zegt dat stroom x weerstand = spanning. Ofwel, de kabel vertaalt lekstroom in een spanning die het audiosignaal vervuilt. Daarom is het zinvol om lekstromen te verminderen. Het audiosignaal klinkt dan schoner.
De polariteit van het stopkontakt in de muur of verdeeldoos stel je vast met een reguliere spanningszoeker. Oftewel, op welke van de twee polen staat stroom, is de fase.
Met de Oehlbach Phaser stel je per apparaat vast welke van de twee polen van de stekker op de fase moet worden aangesloten om de minste lekstroom op de kast/aarde te hebben. Wel eerst alle interlinks en antennekabels loshalen. Zorg ook dat de kast van je apparaat geen kontakt heeft met andere apparaten bij het doormeten met de Oehlbach Phaser.
Meer info:
http://www.hifi.nl/recensies/3788/Oehlbach_Phaser.htmlNoot:
Ringkerntrafo's produceren theoretisch minder lekstroom dan een E.I.kerntrafo, zoals in de PM 7004 aanwezig, maar kunnen gevoeliger zijn voor vervuiling op het lichtnet. E.I.kerntrafo's zijn goedkoper te produceren dan een ringkerntrafo, maar kunnen bij correct aansluiten op de fase net zo goed of zelfs beter klinken.