NA7004 "hikt" bij het afspelen van flac komende van een media server

Gestart door winastatler, januari 01, 2013, 22:21:04

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

winastatler


Hallo,

Sinds meer dan een jaar ben ik een zeer tevreden bezitter van een NA7004, welke ik vooral gebruik om mijn CD collectie (in .flac) af te spelen vanop een media server (WD Mybook Live). Dit heeft maandenlang probleemloos gewerkt, zonder de minste hapering.

Helaas, sinds enkele dagen hapert de NA7004 occasionneel (soms meermaals per minuut, soms één keer elke 5 à 10 minuten) bij het afspelen van een .flac komende van de media server. Het probleem manifesteert zich sinds ik de volgende wijzigingen in mijn configuratie heb aangebracht:

1) Vroeger waren de Marantz en de NAS beide rechtstreeks aangesloten op de router/switch (wired); nu zijn beide gekoppeld via een extra switch (100Mbps)
2) Ik heb een grote hoeveelheid data (foto's) op de NAS gezet.

Hoewel ik aanvankelijk dacht dat de switch het probleem was, blijkt dat niet direct zo te zijn. Na lang zoeken ontdekt dat er op de NAS een of ander proces draait dat die foto's indexeert en bewerkt, en met veel processortijd gaat lopen. De fotocollectie is ondertussen geïndexeerd, en het veeleisende proces is van de NAS verdwenen, maar het probleem is er nog steeds (hoewel de haperingen minder frequent geworden zijn).

Heeft er iemand enig idee wat het probleem kan zijn?  Voor alle duidelijkheid: het weer verwijderen van de switch lost het probleem dus niet op. Wat ik nog niet geprobeerd heb is de fotocollectie weer te verwijderen, maar dat zou niets meer mogen uitmaken, want het enige actieve proces op de NAS is de Twonky media server, net zoals voorheen.

Bij voorbaat dank voor alle tips/suggesties!

Groetjes,
Wim


Faxe

Is er verder nog verkeer op je netwerk als het probleem zich voordoet? Heb je het bij alle flac bestanden of alleen bij bepaalde nummers. Je zou eens kunnen proberen om de flac bestanden waar het probleem zich voor doet op een USB stick te zetten en die rechtstreeks op de NA 7004 af te spelen. Als dat ook niet goed gaat ligt het of aan de bestanden of aan de speler maar in ieder geval niet aan je netwerk.

winastatler

Hallo Faxe,

Bedankt voor je reactie. Het fenomeen doet zich zowel voor bij ander verkeer op het netwerk als bij geen ander verkeer. Het is bij zowat alle .flac bestanden uit mijn bibliotheek, dezelfde bestanden die al een jaar zonder probleem gespeeld hebben, dus het zijn niet de bestanden.

Bijkomende info:

- als ik speel vanaf usb dan "hikt" hij nu soms ook *zolang er een netwerkkabel insteekt* (deed hij vroeger dus  nooit, dat hikken, zeker niet vanaf usb). Maar als ik de netwerkkabel uittrek, speelt hij wél probleemloos vanaf usb! Voor mij suggereert dat wel degelijk een netwerkprobleem, al heb ik er geen idee van wat de Marantz op het netwerk gaat zoeken als hij vanaf usb aan het spelen is.

- 'k heb gisteren eens geprobeerd om een HD .flac (96khz/24bit) af te spelen. Dat lukt vanaf usb, maar niet vanaf de mediastreamer; daar zie je op de Marantz dat hij zelfs geen 100% gebuffered krijgt. Nu ben ik niet gaan nakijken of die HD bestanden via streaming ondersteund worden of niet, dat weet ik niet.

Groetjes,

Wim

winastatler

Opgelost!

Stekker van de Marantz uitgetrokken (en weer ingestoken) en voilà: het probleem lijkt van de baan te zijn. :-)

Blijkbaar is zelfs uitschakelen (met de knop op het toestel) van de NA7004 niet voldoende om hem te forceren bepaalde netwerkinfo te wissen/vernieuwen. Zonder stroom zetten dus wel...

Bedankt om deze ervaring te hebben mogen delen.

Groetjes,

wim

Eip

Dat is goed nieuws, misscchien moest hij zich resetten, net als een router.
Elac BS 203.2
Marantz SR5023
Marantz CD6006
Panasonic DMP-BDT 167

Activa

Citaat van: winastatler op januari 02, 2013, 17:32:40

Bedankt om deze ervaring te hebben mogen delen.

Groetjes,

wim

Ik denk eerder dat wij u dankbaar mogen zijn dit kan andere mensen helpen. Dat is het fijne aan zo'n forum iedereen helpt er elkaar  :-) :wink:.