HDMI CEC storing of defect? Marantz SR5005

Gestart door Geers, december 11, 2012, 13:30:19

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Geers

Hallo allemaal,

Om met de deur in huis te vallen heb ik een vreemd probleem waarover ik nergens iets kan terug vinden op dit forum en via google. Regelmatig bij het inschakelen van de apparatuur (tv, hd rec, receiver), verdwijnt het geluid van de receiver en wordt dit doorgesluisd naar de tv. Dit krijg ik ook heel moeilijk weer goed. Vaak door alles uit en aan te zetten, werkt dit wel weer. Ook het overschakelen naar een analoge bron lost het probleem op. Wanneer ik HDMI control uit zet, is het probleem maar ook de functionaliteit weg.

De receiver laat zich wel gewoon bedienen en gaat niet in mute of zoiets dergelijks. Dit was met viera link control wel het geval, deze schakelde de receiver dan in geforceerde " mute"-stand.

Wanneer ik de HDMI control van HDMI 3 (hd rec) naar HDMI 2 (BD) zet, heb ik hetzelfde probleem.
Wanneer de tv fysiek uitgezet wordt (geen standby), komt het geluid wel terug maar dit verdwijnt weer op het moment dat de tv opnieuw ingeschakeld wordt. Viera link op de TV is uitgeschakeld en ook met een kleine Samsung tv heb ik hetzelfde probleem.


Nu heb ik de receiver gekocht voor de HDMI pass through functie en heeft dit eigenlijk altijd goed gewerkt tot voor kort.
Wanneer de receiver als eerst ingeschakeld wordt en dan de andere apparaten, lijkt het wel goed te gaan.

Mijn Setup:
Sr5005
ziggo HD recorder
mede8er med600x3d
panasonic bd-65
Panasonic TX-L37e10g
samsung Syncmaster

Weet iemand hiervoor een oorzaak/ oplossing? Drives me pretty nuts iig :-o

Ben benieuwd of er iemand met hetzelfde  probleem is, of een receiver heeft waarmee hij/zij dat kan nabootsen om te zien of het een defect is. :|

Alvast heel erg bedankt.

Groet,
Geers



BenK

Ik zou alles terugzetten naar Fabrieksinstellingen (Receiver en TV) en alles opnieuw installeren, omdat alles gewerkt heeft, waarschijnlijk staat er nu een instelling niet goed.

Geers

#2
dat was ik inderdaad vergeten te vermelden, dat ik dit al gedaan had van zowel tv als receiver.
Ik weet niet of het klopt maar ongeveer tegelijkertijd met het resetten van mijn tv een tijd terug, leek het probleem bij de receiver ook begonnen te zijn.

Vreemd is alleen dat ik hetzelfde probleem ook bij een andere tv heb dan:(

Marvin

Gewoon eerst die receiver aanzetten en er verder niet meer over nadenken?

Ik raad het al, dat is geen optie...
Ik ben gewoon te makkelijk.  :-D

Geers

haha nee das inderdaad geen optie :-P Zeker omdat het 1,5 jaar gefunctioneerd heeft...

Verder niemand een suggestie?

sattie


Geers

helaas, ook dat lost niets op. :x Het vreemde is dat de viera link van mijn tv ook niet 100% meer werkt als ik alleen de (ook) panasonic blu-ray speler op de tv aansluit. Beide apparaten ondersteunen viera link en hebben deze ook ingeschakeld...

eeeeeecccchhhttt vreemd

Marvin

Firmware update?


--Verstuurd zonder netwerk--

Geers

Het probleem heeft zich voorlopig opgelost. De receiver heeft namelijk de geest gegeven en geeft helemaal geen beeld meer door :x