SR7005, problemen met bronselectie

Gestart door Jeronimootje, april 21, 2012, 09:21:35

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Jeronimootje

Goedemorgen forum-genoten,

al bijna een jaar maak ik met veel plezier dagelijks gebruik van deze goocheldoos. Vooral de muziekcollectie op de NAS wordt veel beluisterd (ook de kinderen weten de weg al aardig te vinden...).

Sinds vorige week ervaar ik problemen tijdens het veranderen van de bronkeuze. Selecteer ik NET/USB, dan zie ik dat de Marantz van bron verandert, maar na een paar seconden verschijnt het Marantz-logo op tv via de GUI (en dus niet het selectiemenu dat gebruikelijk is).
Netwerkprobleem? Zou kunnen, maar via Airplay of via de server muziek opstarten (niet via GUI, maar laptop, Ipad of Iphone) doet de Marantz wel prima.
Sinds eergisteren heeft de Marantz het ook als ik televisie wil gaan kijken, waarbij de tuner van Ziggo staat aangesloten via de Marantz en van de Marantz naar tv. Selecteer "SAT" en na een paar seconden verschijnt het Marantzlogo in het scherm (alsof de bron, de tuner in dit geval, geen signaal zou doorgeven aan de receiver). Geen beeld en geen geluid dus.
Ik vermoed eerder dat kinderhandjes iets te enthousiast een of andere instelling hebben veranderd. Heb al door de handleiding gebladerd (en op dit forum) en gisteren de receiver gereset. Helaas zonder resultaat!
Bij selectie van bronnen als de bluerayspeler of de tuner (via coax) werkt de GUI en de weergave van de bron wel prima.

Balen dus! Misschien herkent iemand de problemen en liever nog, weet iemand de oplossing? (en ja, de kinderen moeten nog een paar jaar mee...  violent1 is geen oplossing...)

Alvast dank voor jullie reacties!


Met vriendelijke groet,
Jeroen

Jeronimootje

Het is opgelost. Input mode was bij net/usb veranderd... Daarnaast even de tuner van Ziggo gereset... Deed wonderen. :schater:
We kunnen weer knallen!

Groet,
Jeroen