Marantz en HTPC

Gestart door Rob1978, januari 11, 2012, 13:11:16

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Rob1978

Hallo allemaal, na jaren een standaard JVC HT set te hebben gehad wilde ik wel eens een upgrade. Ik heb nu een Marantz NR1402 gekocht en i.c.m. mijn REL werkt dit fantastisch op 1 ding na.

De receiver is aan mijn HTPC gekoppeld en voor het beluisteren van muziek en het kijken van films gebruik ik XBMC (Media center software) en dit werkt ook prima. Maar zodra ik XBMC uitzet en iets via youtube of uitzendinggemist wil bekijken krijg ik geen geluid.

PC is aangesloten via HDMI aan de receiver op de DVD ingang. Op de HTPC heb ik ook nog een optische ingang en op de receiver ook. Kan ik misschien hier iets mee of moet het helemaal anders? Ben nu anderhalve dag aan de gang om alles aan de praat te krijgen met de Marantz instructie erbij maar ik kom er niet uit.

Kan iemand mij helpen?

Thanks!

pameijer

Het probleem, sorry, de oplossing zit hem niet in de Marantz, maar in je PC. XBMC gebruikt zijn eigen hardwareconfiguratie en zorgt ervoor dat er audio over HDMI wordt uitgespuugd en dat dat ook je primaire geluidskaart is. Je zult dus in de audio-instellingen van je PC moeten duiken en je grafischa kaart als audio-output kiezen! Eventueel, als het een nvidia kaart is, moet je nog je drivers updaten, maar ik verwacht dat dat wel goed zit omdat XBMC ook werkt.

LAat maar weten, succes!
Anthem MRX1120 / Sony UBP-X800M2 / Technics SL2000 + NAD PP2i/ Apple TV 4K + Nvidia Shield + Vero 4K+/ Vu+ Duo2 / LG 55C7 / JVC X7900 met iVisions Cinema 4K 260 cm / AVI ADM9.1RS actives front en center + AVI DM5 rears + 4x Micca M8C + Rythmik E15

Rob1978

Heel erg bedankt! Jammer, het zou makkelijker zijn geweest als het probleem in een instelling van de Marantz zat :)

Vrijdag ga ik me in de geluid- en grafische kaart verdiepen...

Wordt vervolgd

Xplod

 I'm with pameijer stupid

Ik kan je wel één ding nog aanraden want ook ik ben ooit begonnen met een htpc om film mee te bekijken ....
Overweeg toch ooit eens een mooie mediaplayer om zo'n dingen mee te doen.
Persoonlijk ben ik bvb. nu héél tevreden van mijn Xtreamer Sidewinder die ik gebruik om films vanaf mijn NAS WD My Book Live mee te streamen. Ook vanaf daar stream ik mijn FLAC's naar de NA7004.

De htpc wordt hier nu enkel nog gebruikt als download PC maar zit wel nog geïntegreerd in het home netwerk hier  :wink:
Marantz SR5004 :: PM7004 :: CD6003 :: NA7004 :: UD5007
Klipsch RF-7 :: RC35 :: RB-15 :: RW-12D (sub)
RF-7 on SoundCare Superspikes
Vintage TT Marantz Model 6350 :: Ortofon 2M Red ::
Vintage DCC Marantz DD-82
W&M Audio LS-03 LS cable