Voeding PM66KI

Gestart door eric.hallo, januari 13, 2010, 16:15:05

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

eric.hallo

Dames, Heren,

bij het aanzetten van mijn PM66KI vliegt de (interne) zekering eruit.
na lostrekken van de voeding stekker op de versterker printplaat (en na inzetten van een nieuwe zekering) vliegt ie er weer uit. Na los solderen van een van de draden (bruine) van de voedingstrafo aan de 230v zijde, blijft de zekering heel, maar doet de versterker het natuurlijk niet. ik denk nu dat de trafo stuk is. Kan ik die doormeten en wat moet ik dan meten? Is er iemand die dit zou kunnen repareren of die onderdelen heeft?

Eric.hallo

HAL9000

LOL  :-D

nee.  transformator is 9 van de 10 keer niet stuk.
Denk eerder een Eindtrap of de voeding zelf.
Herstel  de  oude  glorie  van marantz!!

eric.hallo

Ik heb de trafo even uitgebouwd en los aangesloten, stekker eraan en in stopcontact: geen rare toestanden. Ik meet 30 volt links en rechts.(op de dikke kabel).
Op die andere kleinere kabel meet ik helemaal niets! dat is raar lijkt me.

HAL9000

30 30 wissel± 70Dc kan wel kloppen.  Die zijn degene waar het om gaat.
Ik zeg eindtrap of voeding.    :wink:
Herstel  de  oude  glorie  van marantz!!

eric.hallo

Na lang zoeken ben ik er nog niet achter wat het probleem was! Ik zeg "was" want hij doet het weer. ik heb het printje waar de powerschakelaar op zit even eruit gehaald en alles nagelopen, ook de condensator die erop zit nagemeten. geen problemen gevonden. Alles weer terug gezet en aangesloten. Nu werkt alles weer normaal. Alleen de zekering is nu een 2A versie i.p.v. een 1,6A versie. Toch bedankt voor de suggesties waar ik zoeken moet.