NR1604 te zacht volume netwerk audio

Gestart door lemon, maart 06, 2017, 15:55:46

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

lemon

Ik heb mijn NR1604 aangestuurd met een audio netwerk speler van Synology via mijn iPhone. Wat meteen opviel was dat de volumes niet synchroon liepen. De netwerkspeler gaf een ander volume weer dan de Synology zelf. Maar voordat ik in de gaten had wat daar de gevolgen van waren, was het euvel al geschied......

Mijn Marantz heeft nu op de een of andere manier de verkeerde volume instelling waardoor het geluid BLIJVEND veel te zacht is. De tuner, de media speler en andere apparaten die via HDMI, of op een andere manier zijn aangesloten werken goed. Met het geluidsniveau daarvan is niets mis. Ik kan het volume van de 'source' wel veranderen, maar dan is het volume van mij netwerk-audio nog steeds veel te laag en is dan ook van een fijne ruis voorzien.

Ik heb geprobeerd de microprocessor te resetten, maar dat levert niets op. Ik heb inmiddels via Google ontdekt dat ook andere gebruikers dit probleem hadden ervaren. Maar ik heb geen oplossing gezien.

Weet iemand wat ik nog meer kan doen? Ik zelf had gedacht om de firmware nog eens te installeren maar dat pakt ie niet. De firmware is up-to-date zegt ie.... Ook als ik het package nummer verhoog.

De speler van Synology stuurt via DNLA FLAC rechtstreeks naar de Marantz en dat werkte altijd heel goed. Maar er is kennelijk een update van de app geweest die de ellende teweeg heeft gebracht.


OPGELOST OPGELOST OPGELOST

De klantenservice van Marantz was zo vriendelijk om me te vertellen hoe ik de functies kon resetten. Verschillende knopjes indrukken tijden het inschakelen. Dit staat niet in de handleiding.