Marantz cd14 lade rammelt

Gestart door cd14, augustus 24, 2015, 18:26:04

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

cd14

Hallo,

Graag zou ik willen weten of er iemand hier op het forum is die ooit een lade heeft vervangen van een Marantz cd14. Zodra de lade opent "rammelt" deze. De lade gaat nog open en dicht en de cd speler werkt nog altijd fantastisch. Ik neem aan dat een tandje van de aandrijving afgebroken is of zo. Iedereen die tips of foto`s van deze klus heeft is welkom.

Marcel

marked

Ik ken m niet, maar vaak lijken lademechanismes wel op elkaar. Kan soms wat priegelwerk zijn, maar niet al te ingewikkeld. Meestal vind ik het t makkelijkst om hele ladeblok uit chasis te halen en meestal is dat namelijk heel simpel. Maar ik ken wel bijvoorbeeld Bang&Olufsen cdspelers die helemaal niet zo standaard zijn, dus wie weet wat onder die mooie verkoperde afdekbrug voor "cdpuck" schuilgaat, die weet hoe simpel het zal zijn:)

Wil je zelf gaan kijken of je iets kan vinden en zelf kan oplossen?

cd14

Ik ben zelf wel een beetje handig om iets te doen. Mijn vraag is of er al iemand ervaring heeft ( gehad ) met deze speler ?

cd14

Niemand ? Ook niemand ervaring met soortgelijke toestellen ?

sjoek

En als je de speler open hebt zie je de lade dan ook goed? Ik heb dit een keer bij een cambridge audio cd speler meegemaakt. Toen ik hem open had en de lade bediende zag ik het betreffende tandwieltje wat rammelde deze toen beetje schoongemaakt met een wattenstaafje. En hij liep weer soepel.

ik hoop dat je hier wat aan hebt.
De Set: ,Marantz 6170, hd amp1 , bluesound node n130, Boston acoustics a26.

marked

http://www.dutchaudioclassics.nl/img/info/marantz/Marantz-CD14/groot/Marantz-CD14-009.jpg
http://www.soundservice.gr/e-shop/en/product.php?products_id=2326

Tweede link kan je waarschijnlijk zien hoe lade aangedreven wordt, waarschijnlijk, omdat die mooie verkoperde plaat uit eerste link het mechaniek uit tweede link aan t oog onttrekt, en dat betekent dat er misschien een net iets andere versie onder schuilgaat.

cd14

Ik zal van de week eens gaan kijken. Alvast bedankt.


cd14

Sorry voor de verlate reactie. Weet je nog hoe je hem gerepareerd hebt ? Ik heb het dan over het loopwerk uitbouwen en zo.

HAL9000

is vaak  niet zo  moeilijk, maak  digitale  foto's  als  herinnering.  Je moet wel  het  klemmetje van  de  laden  even  los halen.   Als het  goed  is  haal je het  hele loopwerk  zo  eruit.
Herstel  de  oude  glorie  van marantz!!