geluidsinstellingen NR1504 tuner-receiver

Gestart door marvisser, februari 09, 2015, 11:57:18

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

marvisser

Hallo,
Mijn vraag gaat over de geluidsinstellingen van de NR1504. Ik heb verschillende apparaten hierop aangesloten via HDMI. Zoals mijn cable-kastje (caiw), DVD/cd speler, WB-mediaspeler (voor films en netflix) en de TV zelf (een samsung). Ook heb ik 2 speakers en een bassbox aangesloten. Op zich allemaal goed en al het geluid van de diverse apparaten gaat via de speakers.
Maar de vraag is: als ik cable/sat heb geselecteerd, kan het geluid juist niet over de speakers gaan? Dus de rest wel (DVD/cd, mediaplayer) maar alleen cable/sat niet?

Ik zou wel iets kunnen regelen met verschillende HDMI-aansluitingen maar dat wordt zo ingewikkeld. Waarom niet bij instelling cable/sat, geen geluid via de speakers?

Ik hoor graag of dit kan.
Dank jullie!

fjdewolf

Volgens mij kan je instellen dat de receiver in stand-by stand automatisch omschakelt naar HDMI-poort cable/sat (pass-through). Als de HDMI-aansluiting tussen de receiver en de tv dan via ARC loopt (ik weet niet of jouw tv dat ondersteunt, de receiver in ieder geval wel), dan hoef je de receiver dus alleen maar in stand-by te zetten en het geluid van cable/sat komt dan 'vanzelf' via de tv en dus niet via de surroundgeluid-set.


Sent from my iPad using Tapatalk
Marantz SR6008 | Marantz UD5007 | Denon DP-300F
B&W 683 S2 | B&W 685 S2 | B&W HTM61 S2 | Rel T7
Samsung UE55F9000 | Synology DS207+