HD Master kwijt

Gestart door govi73, augustus 25, 2014, 22:23:14

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

govi73

Hoi, ik heb een marantz SR6005 en een UD5005.
Op de een of andere manier zijn mijn instellingen gewijzigd. Als ik nu een blu ray afspeel met HD Master, dan zie ik in mijn receiver Multi Ch In. Voorheen stond er HD Master in. Op de display van de blu ray staat wel HD Master. Ik kan de instelling niet vinden, wie kan mij advies geven svp?

Faxe

Weet niet zeker of ik snap wat je bedoelt. Kijk eens of het knopje "Mode" op de afstandsbediening van je UD 5005 niet de mogelijkheid bied om HD master te kiezen.

govi73

Bedankt voor je reactie. Wat ik bedoel is dat ik vanaf de blu ray een hd master instelling heb en die wordt ook getoond op de display van de blu ray.

Op de display van de receiver staat Multi Ch In. Deze kan ik niet veranderen in HD Master.


pameijer

Multi Channel In is de analoge ingang, 6 kabeltjes met rca. Zo'n uitgang heeft de UD5005 helemaal niet dus dit is wel raar.
Anthem MRX1120 / Sony UBP-X800M2 / Technics SL2000 + NAD PP2i/ Apple TV 4K + Nvidia Shield + Vero 4K+/ Vu+ Duo2 / LG 55C7 / JVC X7900 met iVisions Cinema 4K 260 cm / AVI ADM9.1RS actives front en center + AVI DM5 rears + 4x Micca M8C + Rythmik E15

govi73

is echt alleen met hdmi aangesloten. Wie weet waar ik het moet zoeken?

Marvin

Bitstream aan zetten op de speler ipv PCM, of andersom.

govi73

bitstream en pcm in- en uitgeschakeld, maar helaas het werkt nog niet.

Marvin

Dan weet ik het ook niet.

govi73

Het probleem lijkt alleen bij Blu Ray te zijn. DvD met DTS wordt wel juist weergegeven.
Het vreemde is als er HD Master geselecteerd wordt, springt de blu ray speler op Multi Channel In. Kies ik voor Stereo dan springt de receiver gewoon naar stereo.

Ik heb het ook met de mede8er (mediaplayer) geprobeerd en dat gaat allemaal goed. Probleem lijkt dus door de blu ray speler te worden veroorzaakt.


Marvin

Misschien even resetten? Zullen niet heel veel instellingen zijn de je hiermee verliest denk ik, -en die je opnieuw moet instellen.

govi73

ik ben er uit: op de afstandsbediening van de blu ray op mode drukken en dan HD UItvoer kiezen. Stond op mix.
Bedankt allen voor het meedenken.

QuattroNL

Citaat van: govi73 op augustus 26, 2014, 22:22:07
ik ben er uit: op de afstandsbediening van de blu ray op mode drukken en dan HD UItvoer kiezen. Stond op mix.
Bedankt allen voor het meedenken.
Wat Faxe dus al voorstelde ;)
Mooi dat het weer werkt.
Marantz PM15S2-LE+SR5006 - Totem Arro+Dreamcatcher+Model One Signature center - Loewe Art 42" LCD - Dune Smart D1 - Squeezebox Touch+BOTW - Oppo BDP83 - Synology DS409+ - CA Diamond 2 dempingsplaat+cable clamps.
Cables: Nordost - W&M - RU Connected - JIB

govi73

ja dat klopt, in eerste instantie bleek ik op HDMI MODE gedrukt te hebben. Dat werkte niet, uiteindelijk had ik niet goed gelezen dus. @Faxe je had helemaal gelijk. Bedankt!

Faxe

Mooi dat het opgelost is. Was te lui om de apparaten zelf op te starten dus kun je niet helemaal naar de oplossing leiden. Heb zelf indertijd ook de eerste blu ray op multi channel geluisterd omdat ik het niet voor elkaar kon krijgen  :schater: