Waar heb jij je 'Referentieniveau Offset' op staan?

Gestart door Pieter85, mei 03, 2014, 20:46:16

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Pieter85

Hallo,

Waar heb jij je 'audyssey Referentieniveau Offset' van je receiver (meestal) op staan??
0dB
5dB
10dB
15db
Marantz SR7010 - UD5007 | Monitor Audio Silver RX6 - Silver RX1 - Gold GXW15 | In-akustik LS-602 |  Oehlbach Speaker Wire - NF Sub | AudioQuest Forest HDMI | Libratone Classic Zipp - New Zipp

lemon

Hangt er van af. Ik beoordeel het meestal op de muziek. Heeft de muziek een grote Dynamische Range dan probeer ik het meestal met 0 db.

De Dynamische Range is het verschil tussen harde en zachte passages. Bij veel moderne pop muziekanten begint het besef door te dingen dat een grote DR veel mooier dan een geringe. In klassieke muziek gaat men daar al langer van uit maar in de producten die uiteindelijk worden afgeleverd is dat niet altijd terug te vinden.

Soms doet zich het eigenaardige feit voor dat ook klassieke muziek gerust met een geringe DR wordt gemasterd.

Wat ik ervan begrijp zou je offset bij klassieke muziek op -5 db moeten staan. bij film op 0db en bij jazz op -10db. Voor popmuziek zou het dan op -15db moeten staan. Ik ben het daar niet helemaal mee eens omdat ik het idee heb dat je dan ook het geluid enigszins comprimeert. En waarom zou een drum van een popband gecomprimeerd moeten worden en de pauken van een orkest niet?

Veel pop muziekanten denken daar tegenwoordig net zo over, net als jazz musici, en comprimeren hun muziek veel minder. Daarom het ik het bij mij meestal op -0db staan.

Soms verander ik het een beetje. Maar ik beluister tegenwoordig ook veel minder muziek die een geringe dynamische range heeft. Dat kan er natuurlijk ook toe bijdragen dat het niet veel verandert hoeft te worden.


RHK

 8-) Ik sluit mij er bij aan, ik doe het ook zo, bevalt prima.  :yes:
Marantz AV7706* Rotel RMB-1575* Parasound ZampV3*B&W 702S3* Klipsch RP-504C* Klipsch R-112-SW sub* Hepta Bariton sub* Antimode 8033 SII *Hepta Spring* Atmos Dali Alteco C1*
LG Oled65G1RLA* Panasonic DMP-UB900* RU Connected*