voedingsprobleem sr6004

Gestart door johnboedha, februari 25, 2014, 13:46:30

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

johnboedha

Beste marantzliefhebbers. Weet niet of ik dit zo goed doe maar wil toch via deze weg vragen of iemand mij kan helpen met een voedingsprobleem bij mijn sr6004. Zet ik hem aan knippert het standby lampje maar hij schakeld niet in.lijkt me dus voeding die kapot is. Kan iemand hier die repareren/vervangen??  Gr john

rexp

Dit hoeft niet per se de voeding te zijn. Bij inschakelen doet de machine een zelftest, als er iets niet in de haak is gaat standby knipperen. Knippert het lampje snel (8x per seconde) of langzaam (2-3 per seconde)? Snel knipperen duidt meestal op een defect, langzaam knipperen eerder op een overbelasting, foute aansluiting o.i.d.

johnboedha

Hij knippert snel dus..... kapot??? Blijft de vraag wie mij kan helpen

thanatos

Probeer hem even te resetten. SURR MODE, CLEAR en EXIT knop simultaan indrukken. Even vasthouden en hij zou moeten resetten.

Als dit niet werkt is er meer aan de hand. Zowel zien we het pilsje hier in het forum cafe wel te gemoed  :-D

johnboedha

Zal ik zeker ff proberen. Hoorde trouwens van de zoon des huizes dat hij had geprobeerd alle afstandsbedieningen te vervangen door zijn telefoon.  Dat heeft blijkbaar gewerkt maar de reciever reageert niet meer op de telefoon en niet meer op de orginele afstandsbediening.  Sinds die tijd knippert het standby lampje. Misschien iets met elkaar te maken?? Dus misschien iid te resetten. Hoop het wel, anders hoop ik dat hier iemand reparaties uit kan voeren. 

pameijer

Google ook even op de Pop of Death, bekend fenomeen bij de SR6004. Heb ik zelf ook mee te maken gehad, kwestie van reparatie bij het servicecentrum.
Anthem MRX1120 / Sony UBP-X800M2 / Technics SL2000 + NAD PP2i/ Apple TV 4K + Nvidia Shield + Vero 4K+/ Vu+ Duo2 / LG 55C7 / JVC X7900 met iVisions Cinema 4K 260 cm / AVI ADM9.1RS actives front en center + AVI DM5 rears + 4x Micca M8C + Rythmik E15

rexp

Hier wat verschillende reset combinaties:

1 ) SURROUND MODE, EXIT en CLEAR tegelijk indrukken op het front (softe reset, met bewaren van de settings)
2 ) SURROUND MODE en CLEAR (resetten naar de factory settings)
3 ) SURROUND MODE, CLEAR en ENTER
4 ) STANDBY, CLEAR en ENTER
5 ) SURROUND MODE en ENTER
6 ) AUTO, EXIT en CLEAR tegelijk indrukken voor het Service menu; op ENTER drukken voor de firmware en HDMI versie en verschillende display tests.

Wel eerst het apparaat een tijdje van de stroom halen - stekker uit het stopcontact dus. En controleer alle aansluitingen. Beter om alle aansluitingen los te halen, zo sluit je bijv. kabels die kortsluiting maken uit als oorzaak.

johnboedha

Yessssss resetten is gelukt.  Mijn dank is groot voor alle tips and tricks. Dus ik kan weer alles in gaan stellen.......als iemand toevallig een gebruiksaanwijzing heeft dan want die is zoek.

thanatos

Top!

ff googelen. Is vast wel te vinden.