Albums met meerdere discs bestaan worden door de NA7004 in mekaar geschoven

Gestart door Henry, maart 15, 2014, 09:08:39

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Henry

Allereerst een korte introductie: ik ben Henry en, net als jullie, een groot liefhebber van muziek.

Vorig jaar heb ik een Marantz NA7004 gekocht. Omdat het toen een uitlopend model was kon ik 'm kopen voor € 300,--. Bovendien had Marantz tegen die tijd alle - voor mij relevante - problemen met firmware updates opgelost: hij speelt gapless (prettig bij zowel live albums als klassiek) én kan inmiddels ook hoge resolutiebestanden afspelen.

De setup is een bedraad netwerk met een Netgear ReadyNas Duo (V1) en werkt inmiddels vlekkeloos. Als server heb ik gedraaid met Twonky, maar dat bleek geen succes. Vervolgens overgestapt naar de, met de NAS meegeleverde, ReadyDLNA software. Ook Logitechs Media Server is voorgeïnstalleerd, maar omdat ik geen Logitech streamer gebruik(te) heb ik die eerst uitgeschakeld.

Bij de ReadyDLNA is niets aan de serversoftware in te stellen. Het is een zwarte doos die bij het uitlezen via de app de mogelijkheid bied te zoeken op de ingangen: Artiest, Album, Genre en Mappen. Wat lezen had mij inmiddels ook duidelijk gemaakt dat de Marantz ook overweg kan met de Logitech Media Server. Nu heb ik de ReadyDLNA uitgeschakeld en speel ik via de Logitech Media Server. Behalve dat de app van de Marantz nu sneller reageert is de Logitech Media Server ook (beter) te configureren. Zo heb ik onder meer ingesteld dat albums bestaande uit meerdere discs worden beschouwd als hetzelfde album.

Dubbelalbums of albums waarbij een bonus-CD is geleverd, zijn bij mij geript onder dezelfde albumtitel, met in de tag (in de daarvoor bestemde velden) Disc Number: 1 van Total Discs: 2 en de 2e of bonus-CD als Disc Number: 2 van Total Discs: 2.

Nu zit ik met het volgende. Bij het afspelen van albums met meerdere discs worden de respectievelijke CD's in mekaar geschoven, waarbij eerst de tracks 1 van beide CD's worden gespeeld, vervolgens de tracks 2, enz.

Zoals jullie waarschijnlijk al hebben begrepen, heb ik de oplossing tot nog toe in de serversoftware gezocht. Echter, de webinterface van de Logitech Media Server sorteert de discs wel goed. Dus daar zit het probleem kennelijk niet. Bovendien was het resultaat hetzelfde bij het gebruik van Netgear's ReadyDLNA.

Wie (her)kent dit probleem en de oplossing hiervoor (zonder de albumnaam of andere Tag-velden aan te hoeven passen)?

Alvast bedankt voor het meedenken!

jazzman

Als je de 2e disc een andere naam meegeeft, dan zou je het probleem niet moeten hebben. Bijvoorbeeld: Miles Davis [Disc 1], Miles Davis [Disc 2] enz...

Ik gebruik dbpoweramp ripsoftware, daar kan je uit verschillende databases kiezen. De ene database gooit 2 of 3 cd's op een hoop. De andere database maakt wel onderscheid tussen de CD titels.

Marvin