Set van Menno

Gestart door Menno, juli 26, 2013, 13:34:28

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Menno

Hallo allemaal,

Gisteren voor het eerst serieus het forum bezocht en direct een account aangemaakt. 
Korte introductie; Ik ben 42 jaar, gelukkig getrouwd, heb een dochtertje van bijna 2 jaar oud en... een zoon op komst in oktober.

Ik ben ondertussen al heel wat jaren met muziek en film aan het stoeien. Ik heb iets met nieuwe technieken, ik vind het leuk om dingen uit te proberen en alles met elkaar te combineren. Voor mij houdt mijn set dan ook niet op in de woonkamer, maar ik zie ook mijn NAS, onze computers, Ipad en ook mijn LAN als onderdeel van mijn hobby.  Dit zal deels ook te maken hebben mijn IT-achtergrond.

Jaren terug ben ik me wat meer gaan verdiepen in de wat betere audiocomponenten. Via Marktplaats ben ik wat gaan experimenteren met Receivers en CD-spelers. Ik had op dat moment een Sony set en kocht en verkocht om de zoveel tijd weer een ander Sony QS of ES component. Juist omdat de afschrijving de eerste jaren hard kan gaan bij dit soort apparatuur, en ik deze componenten kocht wanneer ze enkele jaren oud waren, was het geen dure hobby voor me. Soms verdiende ik er zelfs wat mee.

Maar zoals het vaker gaat met hobby's; je wilt steeds een stapje verder.  Ik had eerder via een aanbieding de Dali Suite 1.7 speakers gekocht  en was weer op zoek naar een nieuwe AV-receiver. Ik begon wat reviews te lezen over Marantz componenten en luisterde wat bij de betere hifizaken en was verkocht. Met name de SR8002 sprak me erg aan maar ik vond de adviesverkoopprijs toch wel hoog. Tot ik een showmodel te koop zag staan bij een speciaalzaak. Deze heb ik samen met een SA7001 speler gekocht . Maar ja, toen waren de speakers weer een bottleneck. Eigenlijk op dezelfde manier vond ik de B&W XT serie speakers.  De reviews waren erg goed en ik vond ze er erg mooi uitzien. Uiterlijk is voor mij (en niet te vergeten mijn vrouw) erg belangrijk. Ik besef dat de pur sang audiofielen dit niet graag horen, maar aangezien een AV-set een grote invloed heeft op de inrichting van een woonkamer, is het design voor mij/voor ons een factor waar we rekening mee houden.  Ik heb toch nog meerdere speakers met de XT8 vergeleken (speakers met ook een design naar mijn smaak) maar heb toch voor de B&W's gekozen.

Ik gebruik mijn set zowel voor beeld als geluid en heb daarbinnen een echte allround smaak. Voor wat betreft muziek houd ik van veel verschillende stijlen; pop, jazz, licht klassiek, blues, symfonische rock, lounge enz. Hetzelfde geld voor series en films.

Zoals eerder aangegeven vind ik het spelen met de laatste technieken erg leuk (boys will be boys) en hoewel de Marantz combi erg goed beviel begon het weer te kriebelen.  Ik heb lang getwijfeld over het verkopen van de SR8002 maar recentelijk toch geïnvesteerd in een SR7007 samen met een UD7007 als SACD/Bluray speler.  De UD7007 heb ik voor het afspelen van bluray's aangesloten via een hdmi1.4 kabel en voor het afspelen van (SA)CD's  analoog. Dit laatste om de geïntegreerde audiomodule te kunnen gebruiken. Ik vind ook deze combi tot nu toe weer helemaal te gek.

Mijn huidige set bestaat uit;

Sony 40W4000 (TV)
Marantz SR7007 (receiver)
Marantz UD7007 (Interlink: van den Hul – the Name) (Bluray/SACD speler)
B&W XT8 (single wire luidsprekerkabel) (frontspeakers)
B&W XT2 (surround speakers)
B&W XTC (centerspeaker)
REL Q150 (subwoofer)
Dune HD Base 3d (mediaplayer)
Humax ihdr5200C (HD tv tuner)
Sonos Zoneplayer 90 (+ 2 x portable Play5 voor bijvoorbeeld in de tuin) (muziekspeler)
Musical Fidelity V-DAC2 (DAC voor de Sonos ZP90)
Synology 209+ (NAS)

Daarnaast maak ik gebruik van een Logitech Harmony One en mijn Ipad om alles op afstand te bedienen en een iMac en een pc, aangesloten op een gigabit netwerk om muziek, films en series te downloaden en te organiseren. Het audiomeubel is conform onze wensen handgemaakt door een buurman die meubelmaker is.

Zoals je ziet aan bovenstaande set heb ik met de Marantz componenten een groot stuk overlap in de mogelijkheden om muziek en beeld te streamen.  Of ik hierdoor ooit de mediaspelers verkoop weet ik niet, voorlopig zie ik nog voordelen in het houden van beide componenten.

Heb ik nog wensen? Voor wat betreft de componenten; eigenlijk is het enige wat ik nog mis een andere TV. Al mijn componenten kunnen ondertussen 3d beelden verwerken, op mijn TV na. Op zich is dat nog niet echt een reden om de TV te vervangen maar waar ik me wel aan kan storen is de 50hz weergave.  Bij snel bewegende camerabeelden is 50hz gewoonweg niet voldoende waardoor het beeld tijdelijk niet scherp is. 

Als ik kritisch kijk naar onze woonkamer  heb ik wel eens het gevoel dat de akoestiek niet echt ideaal is. Veel glas, gestuukte wanden , veel harde materialen. Aan de akoestiek  zou ik nog wel een wat extra aandacht aan willen besteden (ik heb nog altijd het idee dat de set beter klonk toen ik deze beluisterde bij de hifispeciaalzaak).

Als laatste heb ik nog niet echt een mooie oplossing voor heb ik het wegwerken van de ruim 30 kabels en de 2 overspanningsbeveiligingsblokken achter het meubel.

Los van de verbeterpunten; Samengevat ben ik meer dan tevreden over mijn set. Ik kan echt genieten van het geluid en dat met name dankzij de Marantz kwaliteit!

Menno

Nog wat foto's van mijn B&W speakers...

pameijer

Erg mooi!  :yes:  Hoe vind je de XT8's klinken in stereo?
Anthem MRX1120 / Sony UBP-X800M2 / Technics SL2000 + NAD PP2i/ Apple TV 4K + Nvidia Shield + Vero 4K+/ Vu+ Duo2 / LG 55C7 / JVC X7900 met iVisions Cinema 4K 260 cm / AVI ADM9.1RS actives front en center + AVI DM5 rears + 4x Micca M8C + Rythmik E15

Menno

Ik vind ze erg goed in stereo. Voorheen had ik een paar Dali's (suite 1.7) en het is vanwege het prijsverschil natuurlijk appels met peren vergelijken maar de XT8 heeft meer detail en rust. Er staat een leuke review op http://www.hifi.nl/recensies/3899/B&W-XT8.test.html.

Cornelis1921

 hello Welkom hier, Menno. Mooie set heb jij. :yes: pompom
Groetjes, Cor.
* CD6006 * SA8003 * PM8005 * Quantis QE317 * Harbeth HL-P3ES-2 * Epos stands * Beyer DT880 Premium 250Ω * Senn HD25 II Aluminium * Pro-Ject Headbox S * Nintendo Switch *

WilliamB

Welkom Menno,
Mooie SET, en het audiomeubel is helemaal  notworthy

Veel luister en kijkplezier.
Set 1: Marantz PM11s1, SA11s1/ Auralic Altair G1 / Audio Physic Scorpio 25, tempo VI, Spark 5, Celcius / Atmos Vocal 100Icw 5
Marantz SR8012 / SVS PC13Ultra/Sony VPL-vw590 4K isf/Zidoo z1000
Set 2: Marantz PM7004 /Teac NT-505 /Dynaudio Focus 160 / Rega P3

Actionhost

#6
Mooie set Menno!

Luidsprekers met een reden zo sterk ingedraaid?

(pas getrouwd?  :lol:)
PM-15s2 Limited Edition/SA-15s2 Limited Edition/Monitor audio RX6 (wit hoogglans)/Acoustic Signature WOW met 2M Blue/Van den Hul 3T "The Rock"/Van den Hul CS122/ Wireworld Stratus 5

Sonos Connect met Magna Ultimo Modificatie/Synology DS213

Menno

Citaat van: Actionhost op juli 26, 2013, 22:27:34

Luidsprekers met een reden zo sterk ingedraaid?

(pas getrouwd?  :lol:)

De luidprekers staan gericht op de bank, en eh je doelt op mijn opmerking 'gelukkig getrouwd' neem ik aan?  8-)
Nu 6 jaar getrouwd, dus niet al te recentelijk, maar aangezien ze mijn hobby's (ik fotografeer ook nog eens) accepteert en niet klaagt over het feit dat ze de woonkamer nooit eens anders mag indelen heb ik niets te klagen toch?  :yes:

Diz

Hoi Menno,
Inderdaad een vergaand overeenkomende set die van jou en mij. Hoewel, jouw luidsprekers zijn wel even een klasse hoger! Mooi hoor!

Menno

Citaat van: Diz op juli 30, 2013, 00:47:29
Inderdaad een vergaand overeenkomende set die van jou en mij. Hoewel, jouw luidsprekers zijn wel even een klasse hoger! Mooi hoor!

Was een demo set, kreeg hem voor een goede prijs  :-)

retriever

Knappe set, welkom op het forum !!  hello
versterker pm7004 / pm15S2, cd onkyo c-7070,  speakers B&W 683, Boston Acoustics A26, monitor audio BX2, phono Reloop RP 6000 MK 6 B, sub B&W 610 XP.

Gerkro

Hoi Menno,

Ook welkom hier! Wel heel toevallig dat we elkaar hier weer treffen (Voor de andere lezers: ik heb nu zijn SR8002)!
Ziet er inderdaad super strak uit wat je weer hebt staan en ik geloof best dat het heel goed klinkt, dat deed het al met je vorige set.

We spreken elkaar vast wel weer!

Groet Gerkro!