TEAC PD-H500i CD-speler nu zonder kuren.

Gestart door SMarcel, november 21, 2012, 12:19:44

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Cornelis1921

Citaat van: SMarcel op november 29, 2012, 06:54:34
He Bas,

Ik weet van de discussie welke al jaren en op diverse forum's loopt over de zin en/of onzin over het uitwisselen van zekeringen. Zo zijn er bijvoorbeeld de AHP zekeringen welke voor giga bedragen over de toonbank gaan. Kijk, daar doe ik dus niet aan mee.

De zekeringen welke ik gebruik zijn gewoon bij Conrad te koop en kosten een fractie van wat die AHP kosten. En ja, dan zijn ze nog een veelvoud duurder dan de glas uitvoering, maar ik wilde ze toch hebben. Al is het alleen maar voor het idee.

Laten we het er maar op houden dat het tussen de oren zit :schater:

Groeten,

Marcel
Toch niet Marcel! ;-) :-D byebye, Cor.
* CD6006 * SA8003 * PM8005 * Quantis QE317 * Harbeth HL-P3ES-2 * Epos stands * Beyer DT880 Premium 250Ω * Senn HD25 II Aluminium * Pro-Ject Headbox S * Nintendo Switch *

SMarcel

Hallo forummers,

Gister toch nog even de CD-speler weer uit de kast gehaald. Toen ik gisterochtend in de woonkamer kwam hoorde ik een heel erg zacht gezoem/brom bij de stereo vandaan komen. Bij nadere inspectie was dit de CD-speler.
Na thuiskomst gister dus de speler open gegooid en de voeding losgeschroefd en deze op een bedje van rubber teruggeplaatst en de schroeven weer goed aangedraaid.

En ja hoor, het geluid was verdwenen.  hello

Groeten,

Marcel

wvr

Hoi SMarcel,

Mijn TEAC PDH-500 heeft ook kuren.
Ik heb via Ebay een nieuwe laser besteld, maar deze bleek afwijkend van de 'originele' (zie bijlage).
Ondertussen ben ik erachter dat het loopwerk niet goed functioneert en zo ben ik bij dit topic terecht gekomen.
Daar zie ik dat jouw nieuwe laser-unit ook de andere (niet originele) connector heeft.
Is dit eenvoudig op te lossen met een ander kabeltje?


Wat heb je aan verzendkosten betaald?

SMarcel

Hallo,

Ik heb in eerste instantie inderdaad een nieuwe laser unit besteld met type nummer KSS-210A. Dat is ook het originele onderdeel wat in mijn PH-H500i zit. Dus ik snap niet hoe jij een ander partnummer in jouw speler hebt. Je kunt ook op mijn foto's zien dat ik zowel in het oude als nieuwe loopwerk hetzelfde partnummer heb zitten.

Omdat ik toch bezig was met het "reviseren" van de CD-speler heb ik achteraf toch maar gekozen om het complete loopwerk (waar ook al een nieuwe laser unit in zit) te bestellen.

Als er bij jou een KCP1H in zit wijkt dit waarschijnlijk ook af van de tekening in de service manual en vraag ik mij af wat er met jouw speler is gebeurt.

Ik heb dus niet met de stekertjes te maken gehad, behalve dan de verbindingen welke gemaakt diende te worden bij het plaatsen van het nieuwe loopwerk en dat werkt nu weer als een nieuwe speler.

Als je voor een nieuw loopwerk gaat, zou ik eerst even controleren welke steker aansluitingen je op de printboards hebt. Ik had 4 stekers welke op de printboards zaten, 2 vanaf de laser en 2 vanaf het loopwerk. Dit kun je ook op de foto's zien. Als dat overeenkomt, dan kun je gewoon het loopwerk bestellen.

IK hoor wel wat het wordt.

Groeten,

Marcel

wvr

#19
SMarcel,

Dank voor je reactie.
Hierbij een foto van de situatie.
Ik heb dus drie connectoren in totaal. Twee naar het loopwerk die me identiek lijken aan de jouwe en maar 1 flatcable (heet dat zo?) van de print naar de laser.
De print zelf lijkt ook een ander typenummer te hebben.

groet,
Wouter

SMarcel

Hallo Wouter,

Ik heb de print vergeleken met diegene die er bij mij in zit en kan toch wel duidelijk verschillen zien en zoals jijzelf ook al geconstateerd hebt is die van een ander type.
Ik heb nog even gegoogled en jouw laser unit is wel verkrijgbaar.

Maar ik blijf het wel vreemd vinden dat jouw speler afwijkt van de service manual want ik neem aan dat jij op basis van de tekening en typenummer jouw laser unit hebt besteld?

Nou, wat is nu de oplossing? Toch de juiste unit bestellen? Een leuke 2e hands PH-H op de kop tikken?

Ik hoor/lees het wel.

Groeten,

Marcel

wvr

Ha, nee ik heb gewoon op ebay een laser voor de PDH-500 besteld, niet wetend dat er kennelijk twee typen zijn...
Dat is op zich niet zo'n probleem want ik heb er niet veel voor betaald, maar nu blijkt dat het loopwerk is versleten en eigenlijk zou ik graag een nieuw loopwerk incl. het juiste lasertype hebben. Die heb ik echter nog niet kunnen vinden...
Dus of het loopwerk in Ierland bestellen en mijn oude laser overzetten of toch nog ergens een ander type zien te vinden.

Groet,
Wouter

SMarcel

Ik weet niet hoe ver jij van Arnhem af woont, maar ik heb het "oude" loopwerk nog liggen en dat zou je eerst bij mij thuis kunnen passen/proberen.
Mijn "oude" loopwerk functioneerde goed maar de laser was aan vervanging toe en dat is diegene welke jij nu nieuw hebt maar je zult moet kijken of je uitkomt met de aansluitingen

Ik hoor wel wat je wilt.

Groeten,

Marcel