Geluid stopt na uitschakelen TV

Gestart door Bertuz, oktober 14, 2012, 23:49:51

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Bertuz

Hoi allemaal,

Misschien doe ik iets doms of misschien wil ik iets wat niet kan. De situatie is als volgt, ik heb een media center (zotac zbox) met een HDMI kabel naar mn Marantz SR 5006 op de dvd hdmi1 poort. Vervolgens loopt er van de hmdi out een kabel naar mn TV.

Het probleem is dat mij TV altijd aan moet zijn ook als ik gewoon muziek wil luisteren. Deze bedien ik via een ipad app die mijn xbmc bedient.

Andere vraag, ik probeer mn remote een commando van mn MC remote te leren, nou werkt dit opzich, als ik de knop in druk wordt deze verstuurd, maar als ik de knop nog een keer in druk werkt die niet, dan moet ik eerst een andere knop indrukken.

Iemand een ideetje?

Bedankt!

Marvin

Waarom een HDMI uitgang naar je PC?


--Verstuurd zonder netwerk--

Bertuz

TV natuurlijk redface, aangepast.

Ik krijg het idee dat de marantz alleen afspeelt als hij ook beeld kan streamen. Terwijl dat in het geval van muziek  niet zo relevant is.

Ik zit nog te denken aan om de hdmi kabel van mn computer naar mn tv te trekken en dan met een optische kabel naar de Marantz.

Of is het een instelling?

Marvin

Met die optische kabel ben je wel van een hoop HDMI protocollen verlost, maar het zal wel een instelling zijn.
Ik weet niet hoe die nieuwe menu's eruit zien, mijn waarde hier op het forum daalt behoorlijk met die nieuwe toverdoosjes.  :-D

Geduld, er zijn hier meer dan voldoende mensen die je door het menu kunnen helpen.