SR7007 dubieuze probleempjes

Gestart door ome droogmole, september 22, 2012, 16:53:34

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 8 gasten bekijken dit topic.

ome droogmole

hallo allemaal.

Dit weekend een lang weekend gehad en vandaag weer eens wat tijd besteed aan de instellingen van de SR7007.

Ik heb opnieuw de ADSY setup uitgevoerd, tot 2 keer toe aangezien ik gelezen heb dat het echt van belang is dat het muisstil om je heen moet zijn. Dit viel niet mee met de hevige wind op me ramen.

Ron heeft aangegeven dat als ik wou dat het sub volume dichter bij de 0DB zou komen, ik de volume op de sub zelf hoger moest draaien. Gezien de Info die Ron hier op het forum geeft zal het jullie niet verbazen wanneer ik zeg dat hij gelijk heeft. Waar de sub eerder op +6.5DB werd afgeregeld staat deze nu op -3.5DB. Zelf merk ik er in het geluid niet veel van maar de nummertjes staan mooier :-)

De ADSY heb ik dit keer gedaan via een toturial filmpje op YouTube 

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=okyNlhJ3Hvo

Dit geeft vooral in de lijst met waardes over de afstanden van de speakers een realistischer beeld m.b.t de werkelijke afstanden. 

Waar het uiteindelijk allemaal om gaat is het resultaat. Krijg ik van deze nieuwe instellingen een nog warmer gevoel van het geluid dan eerst??

Nou ik zal proberen zo objectief mogelijk te zijn.
Na deze nieuwe setup vond ik juist nu dat het me wat aan het laag ontbrak. De crossover van de Sub heb ik op 80HZ gezet in plaats van de door ADSY aangegeven 120HZ. Dit klinkt in mijn oren onderin wat schoner en er is wat meer druk.. ja hoe omschrijf je dat nou.. Het geluid dat je voelt zeg maar.. Na deze verandering heb ik bijna geen verwarming meer nodig in de woonkamer  :-D

Nadat ik een DVD met een live optreden van Korn in (jawel) een maisveld heb beluisterd kan ik nu toch wel zeggen dat ik zeer content ben met de behaalde resultaten. Vanaf nu heb ik besloten er niet teveel meer aan te gaan sleutelen. Tenzij iemand natuurlijk weer iets verzint waarbij het misschien nog wat beter of anders kan! 

Op het forum heb ik ook gelezen over mensen die bij elkaar op bezoek gaan voor een luister sessie. Dit lijkt mij ook wel interessant om een keer te doen. De enige referentie die ik nu heb is namelijk mijn eigen installatie. Zo is het moeilijk om te bepalen wat ik allemaal wel en niet mis in mijn installatie.

GR: Droog.

still life

Citaat van: ome droogmole op oktober 16, 2012, 17:53:31Vanaf nu heb ik besloten er niet teveel meer aan te gaan sleutelen. Tenzij iemand natuurlijk weer iets verzint waarbij het misschien nog wat beter of anders kan! 


X-je van 60Hz op je fronts..  :-D


CiteerNadat ik een DVD met een live optreden van Korn in (jawel) een maisveld heb beluisterd kan ik nu toch wel zeggen dat ik zeer content ben met de behaalde resultaten

8-)

veel luister (sub) genot..
The Splendour Of Music,  eclipsed by empty words & dead rhetoric ...

Marantz SR7005/CD5003/UD5005 --->  bi-amped Canton Vento 890 DC <--- sub-bass by yamaha YST-SW300