DC1020 maakt klapperend geluid

Gestart door Roger, oktober 22, 2011, 17:49:12

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Roger

Mijn cd-speler DC1020 doet maakt plots een klapperend geluid. Na openschroeven blijkt dat de lasermodule omhoog en omhaagt klappert.  Dwz: soms doet hij niks, soms gaat hij de CD (die er niet in zit) spinnen, soms staat de lasermodule te klapperen. Het lijkt erop dat de laser soms brandt, maar niet altijd. Verder doet helemaal niets het (geen reactie op aan/uit knop, geen display, geen eject CD, geen eject deck, en ook het front gaat niet open/dicht).

Ik heb het laatje met de hand enkele malen open/dicht gedaan, maar dat levert niets op.

Iemand enig idee?
Roger

Maurice

Zelf geen idee, maar ik denk dat je er eens een specialist naar moet laten kijken, bijvoorbeeld Audioservice.
Rev. Maurice
Ordained Dudeist Priest at Dudeism, the Church of the Latter-Day Dude

HAL9000

Laser sturing  is  defect.  kan ook dat  de voeding een  brom signaal  geeft waardoor  alles op hol slaat.  Komt ook voor bij philips  cd spelers.
Herstel  de  oude  glorie  van marantz!!

Roger

Thanks, HAL9000!

Laser sturing klinkt als "lastig te repareren". Laat ik eerst eens naar die brom kijken. In de service manual zie ik dat er veel uitgangsspanningen van de power supply zijn (-30V, 15V, 5V, etc), en nog wat terugkoppelingen, dus het is niet eenvoudig om er effe een labvoeding aan te hangen. Kan ik de brom wegkrijgen met een extra elco of tantaal? Waar zou ik die dan bij moeten zetten? C806 vlakt de 5V, is dat een goede kandidaat om eens naar te kijken?

HAL9000

Nee brom =  defecte  regulator  of  misschien verdroogde  elko.

Herstel  de  oude  glorie  van marantz!!