cd-17mkIII ki

Gestart door boes66, september 23, 2010, 19:02:50

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

boes66

Waarom is er toch zo weinig info/testen te vinden over de cd-17MKIII ki?
Zelfs op de Marantz site waar je oudere modellen kan bekijken gaat het maar tot de MKII ki terwijl volgens mij de MkIII ki toch een andere dac heeft en misschien nog meer andere componenten.
MKII dac7
MKIII delta-sigma

Zijn er nog anderen op het forum die een cd-17MKIII ki hebben en de ervaring  hebben tussen deze speler en andere cd spelers van Marantz?
Ben ook vooral benieuwd hoe hij zich houdt tegen de marantz spelers van dit moment die ook sacd kunnen afspelen.

Verder vroeg ik mij af of ik met een aantal modificaties waaronder een klok meer uit deze speler kan halen.

Als versterker gebruik ik de PM11 s1 en speakers de diapason adamantes.

lo

Hallo, en welkom hier op het marantz forum.
Tsja, ik denk dat de MKIII Ki te kort in productie is geweest door dat deze serie in de premiumlijn vrij snel na de introductie van de MKIII Ki werd opgevolgd door de daaropvolgende serie (SA11, SA15).
De CD17 MKIII Ki heeft inderdaad een Delta-Sigma dac en wel de Burr Brown PCM 1716. Er zijn zelfs ook 2 digitale filtersettings te kiezen. Welke andere componenten nog meer gewijzigd zijn tov zijn voorganger zou ik niet weten, hij ziet er echter wel bijzonder netjes uit van binnen. (zie foto's bij mijn set, ik heb het bovendeksel er een keer afgehad).

Hoe de CD17MKIII Ki zich verhoudt tot een andere speler in die klasse weet ik niet omdat ik dit vergelijk nooit heb gemaakt. Ik ben destijds van de CD6000 naar de CD17 MKIII Ki gegaan en dat verschil vond ik groot. (Heb beiden naast elkaar getest op mijn toenmalige PM14 MK2 Ki).

Mocht je interesse hebben in een CD17MKIII Ki....... ik heb er nog 1 op voorraad :yes:

groet,

lo
Accuphase E-450 amp en DP700 cdp. Marantz ST17, in opslag. Dynaudio contour S3.4, audience 72. Bluesound Vault2. Akoestisch geoptimaliseerd plafond dmv Ri-acoustic.