Geen beeld, wel geluid, Marantz SR-6004

Gestart door bsmpower, januari 29, 2010, 12:13:59

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Vlearmoes

funktion(selecteren) dan  enter/ok   dan komt het main menu met de 6 sub menu`s
Integra DTR 9.9 & Audyssey MultEQ XT Pro | Marantz BD8002 | Panasonic 50PV20 | Technisat Multytenne & HD S2 plus | Kef Reference series Model Three, Model 200, Calinda| Synlogy 110j  Asus G50v

bsmpower

Gaan we proberen  :yes:. Ga nu naar huis dus volgende bericht volgt vanavond ofzo.

sattie

Ik zou eerst even duidelijk de handleiding lezen....

bsmpower

#33
ALLES WERKT!

Het probleem lijkt de HDMI kabel te zijn die liep van de receiver naar de TV. Ik heb de HDMI kabel van de PS3 gebruikt en toen kwam ik wel in het GUI van Marantz op de tv. Hier heb ik gelijk maar de inputs op 720p gezet. Hierna de receiver gezet op VCR en ik had beeld en geluid  hello. Waarom ik denk dat de HDMI kabel het probleem is? Omdat die kabel nu tussen de PS3 en receiver zit en ik geen beeld/geluid krijg via de PS3 (input: BD). Heel misschien moet ik de PS3 resetten naar default maar ik verdenk toch echt de HDMI kabel. Helaas heb ik geen hdmi kabel over waardoor ik dit nog niet kan testen.

Toen de achter luidsprekers gekoppeld en de receiver op surround gezet. Ook hier komt nu geluid uit :).

Echter nog een paar dingen/vragen:
- Standaard staat de tv op stereo. Welke uitzendingen zijn dolby? Ik vraag me af of hij dan automatisch switcht naar dolby.
- Muziek vanaf de iPod is ook standaard stereo wat ik niet kan aanpassen. Klopt dit?

p.s. Ik moet alles nog goed opstellen en afregelen maar daar heb ik de komende tijd nog voor. Voor nu werkt alles gelukkig! Wederom bedankt iedereen voor de hulp!

EDIT (21:56):

Het probleem is ZEKER de hdmi kabel. Ik heb nog een HDMI kabel gevonden bij het Ziggo pakket. Die aangesloten aan de PS3 en hoplaaa het werkte  8). Na al die jaren weer eens echt surround. De kogels en explosies van de blu-ray Tears of the Sun komen nu echt vanuit alle richtingen. Voor veel van jullie waarschijnlijk normaal maar mijn vorige set was niet zo surround  ::).

Vlearmoes

Integra DTR 9.9 & Audyssey MultEQ XT Pro | Marantz BD8002 | Panasonic 50PV20 | Technisat Multytenne & HD S2 plus | Kef Reference series Model Three, Model 200, Calinda| Synlogy 110j  Asus G50v

Tigger

Mooi dat alles nu werkt en je nu (weer) kunt genieten van surround.  pompom
Marantz / REL / Audiolab / QED / Philips

Stadium III

Alles wat standaard stereo is kun je veranderen in een surround formaat zoals Dolby prologic II muzic of movie of game !
Marantz SR 8012 Klipsch atmos setup

5.2.4

bsmpower

Helaas weer minder nieuws. Sinds vandaag.... geen beeld meer  shutup. Heeft het een aantal dagen gedaan maar nu is het weer mis. Zelfs HDMI kabel switch werkt niet meer. Nu lijkt het probleem Ziggo Cisco decoder <> Marantz. De PS3 doet het namelijk nog wel. HDMI OUT is dus niet defect. Ik was sowieso al van plan om de decoder rechtstreeks met de tv te verbinden en audio via optische kabel naar de Marantz, maar nu weet ik het zeker dat ik het zo ga doen :).

Of toch nog een keer testen met een andere HDMI kabel die ik dan nog moet kopen...

sattie

De ziggo box heeft idd HDMI problemen en daarvoor moet je bij ziggo zijn, zoals je zelf al aangeeft werkt PS3 wel.

bsmpower

Ziggo kan inderdaad het probleem zijn. Rare is alleen dat de verbinding Ziggo > tv ook niet altijd werkt met mijn nieuwe HDMI kabels. Dus het is volgens mij een combi van problemen? Misschien is het ALLEEN de hdmi kabel? Ik ga deze week een nieuwe hdmi kabel halen en een optische kabel. Dan een beetje testen en de overbodige kabel weer terug doen.