Marantz PM16 of Denon PMA 1500 AE

Gestart door Jeronimo, augustus 26, 2009, 12:44:28

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Jeronimo

Hallo,ik ben nieuw hier dus ik zal me eerst even voorstellen.
Ik ben Jeroen,31 en zo als uiteraard de meeste hier gek van muziek.

Maar waar ik me qua beeld met mijn Pioneer Kuro Scherm en BD speler,me niets beters meer kan wensen,ben ik nog wel op zoek naar een verbetering qua versterker.
Ben begonnen met een instapper van Denon,de 700 ae,daarna de 6002 van Marantz (maar miste power).
Heb nu de PM 7200 waar ik best lekker mee speel maar wil toch een stapje hoger (klinkt bekend waarschijnlijk).
Nu zat ik te denken,of terug naar denon met de pma 1500 ae of de Marantz PM 16.
Misschien dat de keuze op een marantz forum voor de hand ligt,maar ik heb begrepen dat de 1500 op dit forum ook hoog aangeschreven staat en daarbij komen natuurlijk ook de goede reviews etc.
Ben helaas niet in omstandigheid om ze naast elkaar te horen,zijn er mensen hier die ze wel allebij gehoord hebben en dus weten wat de beste keus is?
Speel op Kef iq7.
Alvast bedankt.

cheese

Hallo Jeronimo,


Ik heb ze niet naast elkaar gehoord, maar ben wel een zeer tevreden 1500 ae bezitter voor mijn stereo gedeelte....ik stuur daar een set canton vento 807 mee aan....en echt naar alle tevredenheid.

En wat jij zegt klopt op het hele net zijn eigenlijk alleen maar porsitieve verhalen.....wat voor mij ook een voordeel is dat je hem heel goed kan integreren in een HT omgeving.....er zit een power amp direct schakeling op de voorzijde waarmee je hem als alleen als eindversterker kan gebruiken en als je je HT reciever via de pre out  dan op de 1500 ae aansluit en dan komt het signaal van fronts van de denon en de center en surrounds via de HT reciever......dus kun je van HT en gewoon stereo genieten door deze schakeling zonder met kabels te hoeven spelen.

Gr CHeese.


P.S als je een keer wilt komen luisteren....geen probleem.
Primare SPA21, Primare cd21,Totem Staff,canton plus xl
,canton av 700.2,synergistic research alpha luidspekerkabel, 47 labs analoge interlink, Supra le Road power cords, Subwoofer BK Gemini II,Sony 40ex700,metrum acoustic NOS quad DAC,sonos zp90 en bridge

Jeronimo

Hoi Cheese,

Allereerst bedankt voor je reaktie en aanbod trouwens.
Heb de 1500 een paar jaar geleden al wel eens gehoord en was onder de indruk,maar omdat hij toen buiten mijn budged viel ben ik destijds voor de 700 ae gegaan.
Maar waar de 1500 de kleinere broer is van de 2000,is 700 niet echt de kleinere broer van de 1500 maar meer een hele vere neef  :wink:,en ben na een tijdje overgegaan op Marantz.
Ik moet zeggen dat mijn voorkeur in eerste instantie naar de pm 16
uitging maar het geluid van die Denon is wel blijven hangen.
Heb je topic over de 1500 gelezen en in een vergelijk met de 7003 had ik dezelfde keus gemaakt maar tegenover de pm 16 vind ik het toch wat lastiger.
Maar goed om te lezen dat je tevreden over de Denon bent,blijf hem ook zeker overwegen.
Misschien dat iemand nog ervaring heeft met beide versterkers?

mvg,
Jeronimo