Wat kan er aangesloten worden op de in- en uitgangen cd r md op een pm 7200??

Gestart door HermantB, januari 08, 2016, 00:04:25

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

HermantB

Ik heb een Marantz pm 7200 en wil deze op de beste manier verbinden met mijn tv en mijn cd/dvd9500 + uiteraard de speakers.
Nu kom ik de aansluiting "cd r dm" tegen op de pm 7200 zonder nadere uitleg in de handleiding. Iemand enig idee waar deze aansluitingen voor dienen en of ik hier bv mijn 9500 op aan kan sluiten?

Ik had het zelf zo bedacht:
- de tv aan de 9500 via de hdmi aansluiting
- de 9500 via "front out" aan de "cd in" van de pm7200
- de luidsprekers via "system I of II".

Iemand nog andere/betere suggesties?
Dank voor jullie inbreng!
Gr, Herman

rexp

Heb je een plaatje van de aansluitmogelijkheden van de 9500? Ik kan me zo voorstellen dat als je enkel de voorkanalen Front L/R van de 9500 op je  versterker aansluit, je alle meerkanaals informatie gaat missen als je een 5.1 dvd afspeelt. Daaronder valt dan ook het centerkanaal met alle dialoog.

Alternatief: de 9500 naar de tv, en dan van de tv naar je PM. Afhankelijk van je TV kan dat via rca / tulp, of via de koptelefoonuitgang van je tv. Als je TV een optische uitgang heeft, kun je die ook gebruiken, maar dan moet er een DAC tussen.

AkTeVox

Zal eerder CD-R (Compact Disc Recorder) & MD (Mini Disc) zijn.  :wink:
Het is gewoonweg een input waar je een bron zoals een Dvd player of TV kan aanhangen voor weergave van een analoog signaal..  Aan de output kan je een tapedeck/ cd- of minidisc recorder hangen om op te nemen.



Matt

#Rega Elicit-R #ATC SCM11 #Rega Apollo #Node2
#Project Debut Carbon met Ortofon OM10 #Synology DS216play

Vintage #1090 #2100L #5010B #JJ221 #B&W DM602

"Music is what feelings sound like."

HermantB

Dit is niet best van mij (niet meer reageren!). Helaas krijg ik geen signaal o.i.d. en was nu vergeten te kijken.
Excuus daarvoor!

Ik heb de tv aangesloten via audio-out met de versterker aux ingang. Dat klinkt alleen niet echt mooi. Ik weet waarom maar het klinkt een beetje benauwd, bedompt alsof het geluid uit een kastje komt...
Ik zoek dus nog naar de beste oplossing. Hoe zou ik bv de DV9500 er in kunnen betrekken? Ik bedoel dus bij het produceren van het geluid van de tv.