NA8005 afspelen van DSD files via nas

Gestart door neeknikker, oktober 01, 2015, 12:14:47

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Faxe


neeknikker

haha nee, ga ik nu even proberen. Werkt het bij jou wel goed?

Faxe

Weet zo niet welke setting ik gebruik maar24bit/192khz flac bestanden komen na transcoding als 24bit/192khz wav bestanden binnen op mijn NA-11S1.

neeknikker

Ja hij lijkt het nu wel goed te doen.

Heb je ergens informatie over dit inderwerp? Ik kan met google niet echt een diepgaand artikel vinden.

Verstuurd vanaf mijn A0001 met Tapatalk

Faxe

Het meeste wat ik er van weet komt van de minimserver site zelf en het forum wat ze hebben: http://forum.minimserver.com

Mooi dat het volgens mij nu allemaal goed werkt.

neeknikker

Ik bedoel eigenlijk meer waar je terug kan vinden dat wav beter klinkt dan flac. In de artikelen die ik erover vind gaan er allemaal over dat het niet zoveel uitmaakt wat je afspeelt en de pcm tracks identiek zijn.

Faxe

Ergens in de keten van NAS naar NA 8005 moet de conversie plaatsvinden van Flac naar Wav. Idee is dat je dit beter al op de NAS kunt laten doen, door in dit geval Minimserver. Je streamer hoef je dan hier niet lastig meer mee te vallen. Of je het ook kunt horen of niet geen idee. Denk dat je via Google wel wat kunt vinden over dit onderwerp of niet?

polleke_cgc

Mij lijkt het eigenlijk juist omgekeerd : je streamer is er net voor gemaakt om dat bron-materiaal om te zetten naar het best mogelijk formaat om af te spelen. Dat ding gaat effectief eerst van die FLAC terug decomprimeren naar het oorspronkelijk 16/44.1 formaat. Voordeel van die flac is oa. dat je minder bandbreedte op je netwerk nodig hebt. Gebruik je bedraad ethernet dan speelt dat geen rol, maar heb je maar een beperkt Wifi-signaaltje dan kan dat wel van belang zijn. Ik had vroeger mijn M-CR603 aangesloten via een wifi-bridge, maar gelukkig was het wifi-signaal voldoende sterk om geen haperingen te hebben.

FLAC of WAV speelt daarbij helemaal geen rol : die bevatten krek dezelfde informatie en dus is de klankkwaliteit van die dingen ook identiek.
Helemaal anders wordt het als je ergens in je keten zou gaan comprimeren. Je kan je mediaserver bv. ook instellen dat het ding van een flac eerst een MP3 maakt om die dan naar je streamer te sturen...
Dat is uiteraard geen goed idee.