Stereoset op basis van de PM6005 <€1000,-

Gestart door SmauG, maart 28, 2014, 12:29:05

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

SmauG

Beste allen,
Tijd terug alweer dat ik hier gepost heb. Weinig drang tot forumerij en meer met eigen muziek bezig. Maar nu wendt ik mij toch weer even tot jullie.

Samen met mijn kameraad zijn we opzoek naar een mooi multifunctioneel maar puurstereosetje met een te besteden budget van €1000,-

Na een hoop over en weer praten en argumenteren van mijn kant heb ik hem op basis van zijn eisen en eigen keuze (een NR1604) om weten te praten naar de nieuwe PM6005 met ingebouwde DAC, en dan zijn smart TV als Streamer, HDMI switch etc. te gebruiken. Hier gaat hij voorlopig in mee, maar we gaan nog luisteren.

Qua speakers echter is er in het marktsegment van €500,- per paar best wel wat te doen nieuw. Maar ik heb zelf altijd een hoop voldoening kunnen putten uit 2ehands of demo's

De vraag aan jullie is of de "kleine" PM6005 voldoende pit in zich heeft voor bijvoorbeeld een set Focal 716W, Dali Evidence 470/Ikon 5, Monitor Audio BX5/6, RS6.
Uiteraard zal er in de winkels orrienterend worden beluisterd bij aanschaf van versterker/reciever, maar zoals we weten is het met 2ehands een stuk moeilijker echter is de VFM 2ehands gewoon beter.

De luisterruimte is een open, maar goed gedempt appartement van +/- 25m², Laminaat vloer met vloerkleed in de luisterruimte. Afstand voor de "luisterdriehoek" ongeveer 2m per zijde.
Ervaringen met de bovenstaande speakers, waarvan ik haast zeker weet dat ze hier gebruikt worden is zeer welkom.

P.S.
Ik heb monitoren voorgesteld, maar vanuit esthetisch oogpunt gaat de voorkeur uit naar vloerstaand, Daarnaast is een lekkere punchy bass een pré voor house muziek.

Maurice

De pm gaat die speakers wel aansturen. Wat ook echter een vreemde keuze vind is in de tv als streamer te gebruiken, dat zijn ze bijzonder slecht in. Slecht in zoeken, beperkt in bestands formaten, etc. Ik zou zeker budget inruimen voor een aparte streamer, en dat hoeft niet veel te zijn.

Verzonden door een infadel zonder pc

Rev. Maurice
Ordained Dudeist Priest at Dudeism, the Church of the Latter-Day Dude

SmauG

Citaat van: Maurice op maart 28, 2014, 13:04:54
De pm gaat die speakers wel aansturen. Wat ook echter een vreemde keuze vind is in de tv als streamer te gebruiken, dat zijn ze bijzonder slecht in. Slecht in zoeken, beperkt in bestands formaten, etc. Ik zou zeker budget inruimen voor een aparte streamer, en dat hoeft niet veel te zijn.

Verzonden door een infadel zonder pc

Hey Maurice, Bedankt voor je bijdrage.
Ik snap dat de TV an sich niet zomaar heel gebruiksvriendelijk is.
Maar ik kan met mijn moderne smart tv toch wel heel simpel bestanden afspelen vanaf netwerk, airplay dlna etc. Om te bladeren/zoeken gebruik ik mijn telefoon of tablet en dat werkt toch heel eenvoudig moet ik zeggen.

Als het op streaming/gebruiksgemak aankomt t.o.v. geluidskwaliteit. hoe zou een NR1604 zich dan verhouden tot de PM6005?

audiof. zonder budget

De PM7004 is ook nog nieuw te koop voor een leuke prijs ( 399,-- als je dan toch nieuw zou willen hebben). De speakers zou ik zeker voor 2e hands gaan. Voor het resterende geld is dan echt een hoop leuks te koop om een keurige sound te hebben.

Met de NR haal je wat meer flexibiliteit in huis tov de 6005 qua aansluitingen. Hoe het geluid in stereo is (A vs B) heb ik geen ervaring mee. It's up to you..I'm afraid :yes: :yes:
Nunquam perfectum, Marantz PM-80, Marantz SA 8400
Set 1: Marantz SR7005, UD7006, Floating Cameleon Queen, Cameleon Melody, Cameleon Voice, 2x Klipsch KSW-10
Set 2: Pioneer VSX-LX52, BDP-LX52, 2x Pioneer S-71k, SS-LAC505ED , SS-LA500ED, BK-XXls400df

RP

marantz pm80, marantz cd6004, monitor audio Bronze 6 Yamaha ct800 jke mgk 226 vandamme blueseries

rexp

Ik zou het niet durven, een smart tv aanraden als bron, met het argument dat je dan een betere stereoweergave hebt met een PM. Kies dan voor de connectivity van de NR.