Reparatie CD63, loopwerk defect

Gestart door PSCD80, januari 04, 2011, 20:44:56

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

PSCD80

Een tip voor wie ook een CD63 met defect loopwerk of laser heeft.

CD63 MkII KI van m'n vriendin was defect: CD's werden niet meer herkend, na het sluiten van de lade begon de CD niet te draaien. Aangezien deze Marantz mooi klinkt was het zonde hem weg te doen. De nieuwe OEM loopwerken die je op Marktplaats ziet staan vonden we veel te duur.

Via www.Marantzphilips.nl en Google uitgezocht welke Philips CD spelers hetzelfde loopwerk hebben. Via MP in de buurt een CD711 voor EUR 15,= gevonden. Loopwerk uitgebouwd en een paar dingetjes overgezet (o.a. een klein printje) en in de Marantz ingebouwd. Speelt weer perfect!!
De Philips CD711 klinkt trouwens erbarmelijk slecht, dus het is geen zonde deze te offeren voor de reparatie. :-)
Ik heb overigens wel de indruk gekregen dat het CDM 12.1 loopwerk kwalitatief bepaald geen topper is.

SC80; SM80; CD80; FT880; KEF Ref. 104.2

Martijn A

Wees blij dat er een cdm12 in zit, deze is tenminste nog steeds leverbaar voor een lage prijs. 8-)
Dit in tegenstelling tot de voorlopers waar men zo gek op is:cdm4 en cdm9, beide al jaren niet meer leverbaar, en deze gaan ook echt wel stuk hoor!
CDM12.1 is zo slecht nog niet, het bruine vet in het transport wordt hard waardoor hij soms overslaat, enkele keer gaat de laser zelf stuk, maar na jaren gebruik is dat wat mij betreft niet meer dan normaal.

(Nee dan die mensen die een dure sony cd speler uit de ES reeks hebben, mooie machines hoor maar de laser KSS272 e.d. zijn ook allang niet meer leverbaar, daar ben je dan mooi klaar mee, met je dure cd speler!)  :x