Zondag 26 Augustus 2018 M&G bij mij...

Gestart door geoffreyvanvugt, juli 29, 2018, 23:43:00

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

AkTeVox


geoffreyvanvugt

#61
Jongens... bedankt voor de super gezellige en informative dag. Ik heb er veel van opgestoken en ga ook hier en daar kennis toepassen. Morgen een verslag van de dag....
Marantz SR7011
Marantz PM7003
Sony UBP-X800
Pro Ject Debut III Esprit
Dune HD Solo Lite

Front - Jamo Concert VII
Surround - Jamo Concert V
SurroundBack - Jamo Concert V
Center - Jamo Concert II​​
Height Front/Back - Jamo 28
Subwoofer - Jamo Sub 360

jrm

Citaat van: geoffreyvanvugt op augustus 27, 2018, 00:21:19
Jongens... bedankt voor de super gezellige en informative dag. Ik heb er veel van opgestoken en ga ook hier en daar kennis toepassen. Morgen een verslag van de dag....

Dat is altijd de insteek van een M & G:

Gezelligheid, nieuwe mensen leren kennen en nieuwe muziek!
We wachten af en lezen de verslagen...

Stadium III

Goed

Gisteren was het dan zover op naar Lemmer
Ik was om 12.15 aangereden naar Arnhem om naar Marco toe te gaan en vanuit daar samen naar Lemmer te vertrekken
Naar een openstaande brug en stoplichten die geen groen kende zijn we aangekommen in Lemmer en hebben we de Familie ontmoet  8-)
Geoffrey woont met zijn gezin in een klein en ik schat in monumentaal pand waarin hij de groote van zijn HT wel op 1 gezet heeft , ik vindt het gaaf dat je dit zo voor elkaar krijgt

Bij binnenkomst familie ontmoet en een vervreemde man die ik al kort geleden eerder gezien heb ook ff een hand gegeven ,hoi Wim  :-D

Later kwam ook Rene binnen vallen en was het gezelschap compleet
Goed wat dan ?, ja black sabbath erin en eens kijken wat het mag zijn, moet zeggen dat de eerste indrukken helemaal niet slecht zijn ,was onderweg al wel op de hoogte gebracht door Marco dat de Jamo erg aangenaam zijn ,dit moet ik ook bekennen dat dat ook zo is !
Fijne speaker met een goed midden gebied en niet in your face !

Goed dan nog maar wat andere disc's erin ,ondertussen ben ik verder aan de praat geraakt met Geoffrey over de keuze om zijn speaker opstellen zo te maken zoals het nu is
Hierin kreeg ik mee dat hij de plaatsing van zijn Atmos van internet heeft gehaald en ook eigenlijk niet voorheen bij iemand geluisterd heeft ,jammer snap ook goed dat niet iedereen het heeft om de hoek  :wink:

Afijn de discs vlogen er doorheen zo als bier bij Marco  :-D
Maar toch had ik het idee dat er zo al meer potentie in zijn set zit !
Dus aan de gastheer gevragen als hij het goed vond als ik eens in de menu's ging rotzooien om te kijken hoe alles staat
Geen probleem ,wat hebben we dan gedaan ,subwoofer direct op zijn houten vloer gezet zodat er mee leven in komt met het laag en voor het moment 4 db eraf gehaald in volume
Crossovers op subwoofer goed gezet ,speakers anders gezet en de front fullrange gezet
Geoffrey had alles op 80 hz gezet van de grootste tot de kleinte luidspreker ,jammer want je haalt er toch wel veel balans uit

Dus naar dat we dit veranderd hebben , hebben we weer wat opgezet en gelukkig hadden we positief resultaat geboekt in zijn set !
Alles komt meer tot leven en dat was de bedoeling en het leuke van een M&G
We hebben van alles gehoord en eigenlijk komt alles wel goed uit de bus ! ik moet ook zeggen dat ik zeer verwend ben hier thuis maar de set van Geoffrey is geen straf in zijn woning
Dit zeg ik er ook zo bij omdat zijn Acoustiek in zijn wonig zeer goed is met veel hout en aankleding die hij in zijn ruimte heeft gedaan !!

Geoffrey bedankt voor het gastvrijheid en gezelligheid, dit rond 21.30 gezegd te hebben zijn we vertrokken naar Arnhem en vanuit daar weer terug naar huis ,00.15 was ik thuis en hebben we 12 uur M&G erop zitten met reistijd erbij die gezellig en leuk was !! HB



Marantz SR 8012 Klipsch atmos setup

5.2.4

geoffreyvanvugt

Wat een leuk verslag. Ik zal vanmiddag ook mijn verhaaltje hier neerzetten. Maar de ervaring was zeer positief leerzaam.
Marantz SR7011
Marantz PM7003
Sony UBP-X800
Pro Ject Debut III Esprit
Dune HD Solo Lite

Front - Jamo Concert VII
Surround - Jamo Concert V
SurroundBack - Jamo Concert V
Center - Jamo Concert II​​
Height Front/Back - Jamo 28
Subwoofer - Jamo Sub 360

TurboMarco

Ik heb mij prima vermaakt en het geluid was dik voor elkaar ,en de thunderbirds zijn ook geweldig  8-)

Geoffrey bedankt !
(main) Primare SPA21, Argon Stream2, Onkyo BDP 808, Speakerland Vector 0, Definitive Technology CS9040, Scan Speak Opus,subs: REL T9X(front), Beyma-Dayton-Hypex 2x12;(rear) , Velocity-Seas-Hypex 8+10"(center)

NB

Kamer set:
Marantz PM 6007 - Q Acoustics 3050 - Infinity Alpha 10 - Yamaha CDS303 - Marantz cd 5000-
Pioneer DV-50LX- Bluetooth receiver BLS- B11.
Sennheisser HD 700 en Sennheiser IE 800.

Slaapkamer:
PM 6004, Mistral Bow 3, Philips cd 723, Dab+tuner.

renes59

#67
Het was voor mij net geen thuiswedstrijd. Woonde het dichtstbij ( 75 km) en desondanks het laatste aanwezig, was vroeger op school ook al zo, diegenen die vlakbij woonden waren het vaakst te laat. Nu was ik niet te laat maar precies om 16:00 uur aanwezig.
Als stereoman was ik een vreemde eend in de bijt bij allemaal enthousiaste HT liefhebbers, mijn insteek voor deze dag was wat een subwoofer doet in een stereoopstelling en het kennismaking met nieuwe bekenden en het weerzien van oude bekenden.
Het begon voor mij heftig met Black Sabbath, ik maar denken dat Ozzy allang in een inrichting zat, maar nee dit was volgens mij een waargave van een recent concert. Dit is gewoon niet mijn ding en dan luister je de eerste minuut nog met aandacht en dan denk je daarna nu weet ik weer waarom dit niet mijn ding is. De concentratie is weg. Volgens mij geluidtechnisch niet een topper het klonk voor mij wat terughoudend ondanks dat het dak net niet van huis vloog, HT mannen hebben een hoog geluidsniveau. Wat mij opviel was dat het publiek op de opname de teksten uit het hoofd kent want te verstaan is Ozzy niet.  Hierna kwam het echte HT gebeuren aan bod, film met een overdonderend geluid. Donder en bliksem maar dan in het kwadraat. Black Sabbath ging hard maar dit ging oorverdovend. Volgens Rob kon het beter en begon met de instellingen te spelen van de apparatuur. Een specialist aan het werk.
Even over de apparatuur, die is dik voor mekaar bij Geoffrey. Marantz versterking en een HT luidspreker systeem van Jamo, de spelers kon ik niet echt goed zien maar zag op 1 van de 2 Sony staan. Ik telde 11 luidsprekers en een subwoofer, en een Klipsch subwoofer die voor straf niet mee mocht doen. Dit allemaal in een gemiddeld grote woonkamer, met houten vloer dat scheelt een stuk in de akoestiek. De akoestiek is goed in Lemmer.
Het veranderen van de instellingen leidde tot een grote glimlach op Geoffrey's gezicht want die hoorde opeens dingen die hij nog niet eerder had gehoord bij hem thuis. Om dat te kunnen beoordelen moet je "in to" het HT gebeuren zijn want ik hoor ze niet echt maar Wim, Rob, Marco en Geoffrey wel. Als er op gewezen wordt waar je naar moet luisteren vallen ze mij ook op, want dan valt op dat de luidsprekers aan het plafond mee doen en dat de spraak duidelijker wordt. Ik denk wel voordat je aan HT begint je eerst maar eens moet verdiepen in de materie want dat is niet gemakkelijk en heel anders is dan dat de verkopers je willen doen geloven. Zonder ervaring haal je er lang niet uit wat er uit te halen valt, alleen daarom was deze M&G al een succes, ervaringen werden gedeeld en tips te over.
Het woord stereo viel op een bepaald moment, dat moest ook goed klinken. Ik had de nieuwste van Ry Cooder mee en die klinkt in mijn oren goed. Dat deed het hier ook, Geoffrey heeft in zijn HT gebeuren een hele goede stereo set zitten. De Jamo's geven het heel goed weer en hebben geen subwoofer nodig om overtuigend te klinken. Daar was ik wel benieuwd naar en zoals het bij Geoffrey klinkt werd ik er voor mij zelf in bevestigd. Ik hoef geen subwoofer, het voegt niet iets toe waarvan ik denk het nodig te hebben om kippenvel te krijgen van muziek. Later op de avond heb ik nog een paar CD's in de speler gestopt, Eilen Jewell en een stuk klassiek van van Beethoven, de 7e symfonie. Ik moet zeggen dat het heel goed klonk, de 7e gaf kippenvel. Niets aan veranderen houden zo.
The Wall door Roger Waters kwam voorbij, ik werd mij ervan bewust dat ik de oudste in het gezelschap was. De andere mannen zijn jonger en zijn, denk ik, opgegroeid met MTV, in ieder geval met meer muziekvideo's dan ik. Als je het over Roger Waters hebt heb je het ook over Pink Floyd. Heel veel zien the Wall als het hoogtepunt van Pink Floyd maar mijn opvatting is dit de voortzetting van het einde is wat begon met Animals. DSOTM en WYWH overtreffen lukt niet. Video kills the radiostar vond ik destijds een heel toepasselijk nummer.
Het is voor mij de 2e keer dat ik een HT set in volle glorie mocht horen, zien en voelen. Ik weet nu dat het voor mij niets is, het is gewoon teveel. Wat ik wel vind is dat het verhaal de wereld uit moet dat een HT set geen stereo kan weergeven, dat kan heel goed. Bij Geoffrey thuis wordt stereo heel goed weergegeven.
Voor mij kwam om 21:00 een einde aan een zeer geslaagde en gezellige HT/stereo muziekdag. Gastvrijheid ten top in Lemmer. Geoffrey mag zich zeer gelukkig prijzen met zijn vrouw en 2 zoontjes, alle hulde aan hen, mijn vrouw en dochters hadden de stekkers eruit getrokken.
Bijna vergeten, Geoffrey kwam tegen het einde van de dag nog met muziek geschreven door zijn vader. Die had ik als 1e in de cd speler gestopt en ten gehore gebracht. Dat is goed gemaakte muziek, deed mij denken aan de Blue Daimonds. Daar kun je trots op zijn.
Buizen vv en ev, Marantz SA7001, Marantz CD6000oseKI, Marantz CD60, Marantz ST6000, Thorens TD160 mkII met een Ortofon MC3Turbo, B&W CDM7NT, JMR Sonata, Mission M51.

NB

Kamer set:
Marantz PM 6007 - Q Acoustics 3050 - Infinity Alpha 10 - Yamaha CDS303 - Marantz cd 5000-
Pioneer DV-50LX- Bluetooth receiver BLS- B11.
Sennheisser HD 700 en Sennheiser IE 800.

Slaapkamer:
PM 6004, Mistral Bow 3, Philips cd 723, Dab+tuner.

pietjepc

PM-15s1, SA-15s1, UD5005, TD160, XT6F

jrm

Dus inderdaad een zeer geslaagde M&G!

Ik herken hetgeen René schrijft over HT mannen en hun geluidsniveau  :-D

jrm

Bedankt voor de verslagen, geeft een goed beeld van de M&G.

renes59

Tijdens The Wall ging het over Pink Floyd. Ik zou de geschiedenis wel even vertellen maar na 3 hersenschuddingen en een hersenkneuzing is er enig slietoazie aan't benul. :-)  Maar Wikipedia lezende heb ik niet veel lariekoek verkondigd. https://nl.wikipedia.org/wiki/Pink_Floyd#The_Wall_(1979)
Buizen vv en ev, Marantz SA7001, Marantz CD6000oseKI, Marantz CD60, Marantz ST6000, Thorens TD160 mkII met een Ortofon MC3Turbo, B&W CDM7NT, JMR Sonata, Mission M51.

sjoek

 Mooie verslagen.. zo te lezen een zeer geslaagde m&g.
De Set: ,Marantz 6170, hd amp1 , bluesound node n130, Boston acoustics a26.

lo

Mooie verslagen idd van een zeer geslaagde M&G zo te lezen!
Accuphase E-450 amp en DP700 cdp. Marantz ST17, in opslag. Dynaudio contour S3.4, audience 72. Bluesound Vault2. Akoestisch geoptimaliseerd plafond dmv Ri-acoustic.