Marantz CD spelers, advies gevraagd

Gestart door frankie, november 30, 2007, 22:04:49

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

TurboMarco

ook ik geef de de voorkeur aan de CD75 boven die van de Rotel DV-995 en de Panasonic DVD-RA71  :-D
(main) Primare SPA21, Argon Stream2, Onkyo BDP 808, Speakerland Vector 0, Definitive Technology CS9040, Scan Speak Opus,subs: REL T9X(front), Beyma-Dayton-Hypex 2x12;(rear) , Velocity-Seas-Hypex 8+10"(center)

SoundZ

#16
Volgens de website van Cirrus Logic leveren zij in ieder geval wel DACs die capabel zijn om dezelfde kwaliteit te bereiken. Maar hoe de kwaliteit van analoge circuits na de DAC zijn ... tja.

Zie: http://www.cirrus.com/en/press/releases/P33.html

Een fantastisch artikel met veel goede grafische voorbeelden van waar op gelet moet worden bij het testen van audio vind je hier: http://www.hometheaterhifi.com/volume_7_3/dvd-benchmark-part-2-audio-9-2000.html

De geteste apparaten van toen vind je hier: http://www.hometheaterhifi.com/cgi-bin/shootout.cgi

Je kunt selecteren op merk en nog wat dingen. Merkwaardig genoeg vind je in de testresultaten alleen gegevens over de beeldkwaliteit terug. Waarom het testen van audio dan zo fraai en uitgebreid wordt besproken is mij echter wel een raadsel. Volgens de introductie is daar toch iemand 50 uur mee zoet geweest.

We zoeken verder. Wie helpt mee? Er moet toch in de loop der jaren nogal wat getest en verbeterd zijn een resultaten gepubliceerd?

Als fabrikanten als Cirrus Logic hun effort stoppen in een goeie DAC, moeten er ook audiogeile executives van DVD-playerfabrieken bestaan die daar iets mee doen, zou je zeggen.