Marantzforum.nl

Get social => Meet & Greet => Topic gestart door: Rob46 op augustus 09, 2017, 20:04:54

Titel: 'Op de bank bij Bert50; een
Bericht door: Rob46 op augustus 09, 2017, 20:04:54
Ik heb maar een nieuwe topic aangemaakt onder de M&G sectie, want dat was het natuurlijk, een mini M&G. Vandaag met mijn Aurender N100H en Accuphase DAC40 naar Bert50 afgereisd. Dit was niet de eerste M&G bij Bert thuis. Maar ook nu weer op mijn gemak vroeg vanuit Amersfoort vertrokken. Het was erg rustig op de weg en kon in anderhalf uur volgens het navigatiesysteem ter plaatse zijn. Ik ben een rustige rijder beste forumleden, dus, mij meest op de rechterbaan vertoevende uiteraard, richting Bert.

Deze M&G had wel een specifiek doel; namelijk de Aurender N100H en de Accuphase DAC40 in de set van Bert integreren om de Aurender en de DAC40 in de thuissetting van Bert eens aan de tand te voelen. In de huidige configuratie gebruikt Bert de DAC van de Marantz NA11 en het streamen gaat met een NAS. Een en ander wordt door de Marantz App bediend. Bert was vorige week nog bij mij thuis en is nog enthousiaster van de Aurender en de DAC40 geworden. Tijd dus om in de eigen omgeving dit eens uit te proberen.

Na een warme appelflap en een heerlijk kopje cappuccino, de boel maar eens geïnstalleerd. Zoals we beiden eigenlijk al verwachtte, Plug and Play. DAC40 in de E600, de Aurender opstarten, NAS toevoegen en hoppa, draaien maar. De App vond de Aurender snel en de content van de Aurender werd razendsnel ingeladen. Tjonge, hier zie je de eerste kwaliteiten van de App van Aurender. Ik heb de Marantz App ook nog aan het werk gezien, en ik begrijp de kritiek die door veel gebruikers en recescenten wordt geuit. Je verwacht bij een geweldige streamer als de Marantz NA11 ook een goed werkende en goed uitziende App.......Zelfs de Bluesound App, die standaard bij de Node2 geleverd wordt, vind ik er beter uitzien en bovendien sneller en met meer mogelijkheden werken.....

Verschillende nummers hebben de revue uiteraard weer gepasseerd. Ik zal kort van enkele nummers mijn ervaringen met jullie delen. Marvin Gay, het nummer I Want You is een nummer op basis van Vocal en Rhythm. Marvin klinkt heel helder door de Focals. De instrumenten worden goed links en rechts geplaatst. Gelijk val de rust in het geluidsbeeld op. De instrumenten worden strak en duidelijk gedefinieerd neergezet. Hans Zimmer, het nummer Honor Him en Now we Are Free, van het album The Gladiator. De blaasinstrumenten blijven onvervormd en mooi van klank. Violen zijn fraai getekend zonder enige scherpte en geven een goede indruk van de definitie van de luidsprekers. Ben Webster, het nummer Georgia in My Mind. Prachtige opname waar triangel en koperpercussie zeer mooi door de set wordt neergezet. Niets loopt aan, niet rasperig of gemeen; nee, rust en los van andere instrumenten. Antiphone Blues Arne Domnerus; Sometimes I Feel Like a Motherless Child (lange titel, niet?). Dit nummer laat de diepte van de opname goed horen. Het is opgenomen in een open ruimte met een sax naast de rechter luidspreker geplaatst. Niets geen getetterd, nee, onvervormd 'hoor' je het speeksel door de sax gieren. Definitie, plaatsing en staging. De bassist is goed te volgen en zet een strak en voelbaar laag neer. Zeer mooi beeld. Natuurlijk ook een nummer van Diana Krall gehoord. Het nummer A Case of You. Dit nummer is van een live album, in Parijs opgenomen. Muziek van Diana wordt vaak gebruikt in reviews; mede door de kwalitatief goede opnames. Tjonge, wat een fraaie transparantie. Zeer gedetailleerd; de achtergrond geluiden zoals het hoesten van een bezoeker, maar ook het aanraken van de toetsen van de vleugelpiano zijn 'tastbaar'. Haar stem klinkt 'echt'. Tot slot hebben wij het nummer van Loreena McKennith, Dante's Prayer in de originele set up, dus de set van Bert beluisterd. Het nummer Dante's Prayer draai ik vaak en ook bij Bert al eens gehoord. En toen viel mij iets op. Voordat ik mijn mening gaf, vond Bert hier ook iets van, alleen al door elkaar even aan te kijken. Iets van een 'deken' viel over de luidsprekers. Precies hetgeen ook mij was opgevallen. In het begin van dit nummer hoor je bijvoorbeeld het koor tussen de stukken duidelijk naar adem snakken, dit viel nu op de achtergrond, bijna weg. Ook was de transparantie minder, ik vond het geheel wat zwaarder klinken, wat ingetogen. 

(Noot: Voordat we de Aurender en de DAC40 hun kunsten in de set van Bert hebben laten tonen, zijn er eerst een aantal nummers beluisterd via de Marantz NA11 en NAS. En zo hebben we deze M&G ook afgesloten).

Het was een zeer geslaagde M&G die in mijn optiek er toe heeft bijgedragen om Bert te helpen bij het maken van een keuze om misschien wel een Aurender N100H/DAC40 aan te schaffen. Of misschien wel voor een A10 te gaan. Het nadeel van de eerste combinatie is dat je geen DSD content kunt afspelen, de interne DAC van de A10 kan dit wel. Daarnaast heeft de A10 een betere voeding en meer.....Bert heeft veel DSD content, dus dat is wel een overweging waard.

Dit was hem; een (hernieuwde) versie van op de bank bij Bert 50. Bert bedankt nog voor de gastvrijheid en de geweldige lunch die wij buiten de deur aan zee tot ons hebben genomen! We hebben genoten van muziek!
Tot slot; wij lezen wel of er een verandering in de set van Bert50 binnenkort gaat plaatsvinden; of niet.

**het is in de basis mijn ervaring wat ik schrijf, subjectief en kan dus door anderen anders worden ervaren**
Titel: Re: 'Op de bank bij Bert50; een
Bericht door: xander32 op augustus 09, 2017, 20:20:47
... je hebt vast vakantie momenteel met zo'n verslagelegging van een M&G  :-). Zeer uitgebreid, maar prettig leesbaar. Dat Bert nu de NA11 aan de kant gaat zetten zal voorts niemand meer verbazen, heel begrijpelijk ook met zo'n streaming geweld.

Titel: Re: 'Op de bank bij Bert50; een
Bericht door: lo op augustus 09, 2017, 20:39:15
Erg uitgebreide review inderdaad... notworthy

Goed te lezen dat jullie eea in alle rust hebben kunnen testen en op je in hebben laten werken. Nu even afwachten wat Bert met deze aanvullende wetenschap gaat doen ik heb echter al een vermoeden.
Titel: Re: 'Op de bank bij Bert50; een
Bericht door: Stadium III op augustus 09, 2017, 20:50:26
Mooi om idd te lezen dat er verschillen zijn
Ook top dat weer het forum een plek is om dit te regelen  notworthy
Heren goed bezig geweest!!!
Titel: Re: 'Op de bank bij Bert50; een
Bericht door: WimPeu op augustus 09, 2017, 21:18:18
Mooi verslag hoor. Die Aurender lijkt nogal een bijzondere streamer te zijn. Lees er veel goeds over en mijn dealer is ook fan. Ooit eens ergens gaan luisteren.
Titel: Re: 'Op de bank bij Bert50; een
Bericht door: sjoek op augustus 09, 2017, 22:53:21
Mooi uitgebreid verslag. Mooi geschreven. Benieuwd wat de eindconclusie zal zijn.
Titel: Re: 'Op de bank bij Bert50; een
Bericht door: WilliamB op augustus 09, 2017, 23:03:12
Mooi verslag, blijf het volgen  :yes:
Titel: Re: 'Op de bank bij Bert50; een
Bericht door: jowa op augustus 09, 2017, 23:25:34
Leuke en ontspannen middag hebben jullie zo samen gehad.
Mooi verslag.
Ik hoor/zie nog wel wanneer de NA in de verkoop gaat :-D


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
Titel: Re: 'Op de bank bij Bert50; een
Bericht door: xander32 op augustus 10, 2017, 06:35:57
Doen Wim, of wellicht ook beter van niet  :-D ... Ik heb er nu twee maal eentje mogen beluisteren en was steevast onder de indruk over de muzikale, vloeiende, 'analoge' weergave.


Citaat van: WimPeu op augustus 09, 2017, 21:18:18
Mooi verslag hoor. Die Aurender lijkt nogal een bijzondere streamer te zijn. Lees er veel goeds over en mijn dealer is ook fan. Ooit eens ergens gaan luisteren.
Titel: Re: 'Op de bank bij Bert50; een
Bericht door: pietjepc op augustus 10, 2017, 09:28:40
Hulde voor je erg prettig leesbare verslagleggingen, Rob!  notworthy
Titel: Re: 'Op de bank bij Bert50; een
Bericht door: Brutus op augustus 10, 2017, 13:35:39
Mooi verslag Rob. Ik hoor het hoofd van Bert50 hier kraken "wat zal ik doen een N100H met losse dac of een A10"  :wink:
Titel: Re: 'Op de bank bij Bert50; een
Bericht door: bert50 op augustus 10, 2017, 13:56:26
Heren,
Een uurtje wakker net en vannacht het mooie verslag gelezen van Rob tja ik kan daar weinig aan toevoegen.
De Aurender 100H en de dac 40 is hier ook een prachtcombinatie toch weer mooier dan de Na11 maar vooral de app is een duidelijke vooruitgang.
Wat mij vooral opvalt is het analogen karakter van de Aurender het vloeiende muziek maken..
Ik wil Rob allereerst bedanken voor de moeite die hij heeft gedaan om zijn spullen mee te nemen  en hier uitvoerig te vergelijken in je eigen omgeving Rob nogmaals bedankt.
Ik hoop dat ik om 16.00 jullie kan vertellen wat mijn keuze gaat worden ik heb wel een voorkeur naar de A10 nog even geduld.
Maar het verslag daar is Rob erg goed in en klopt helemaal in mijn oren [emoji16][emoji16].
Buiten dat was het weer een hele leuke dag met Rob om dit te doen en lekker kletsen over de hobby.
Zo nu eerst maar koffie en relaxen ik kom er op terug.


Verzonden vanaf mijn iPad met Tapatalk
Titel: Re: 'Op de bank bij Bert50; een
Bericht door: WimPeu op augustus 10, 2017, 16:42:01
Citaat van: xander32 op augustus 10, 2017, 06:35:57
Doen Wim, of wellicht ook beter van niet  :-D ... Ik heb er nu twee maal eentje mogen beluisteren en was steevast onder de indruk over de muzikale, vloeiende, 'analoge' weergave.

Geen andere streamer voor mij. Meridian DSP7200 icm MS200 (Roon)  :kwijl:  Beter en leuker gaat het niet worden.
Titel: Re: 'Op de bank bij Bert50; een
Bericht door: xander32 op augustus 10, 2017, 19:28:11
... ik hoop dat ook een keer mogen te gaan ervaren, al moet ik daar tegenwoordigs een tank voor leegrijden  :-D.

Citaat van: WimPeu op augustus 10, 2017, 16:42:01
Geen andere streamer voor mij. Meridian DSP7200 icm MS200 (Roon)  :kwijl:  Beter en leuker gaat het niet worden.
Titel: Re: 'Op de bank bij Bert50; een
Bericht door: bert50 op augustus 11, 2017, 00:36:22
Nou mensen de kogel is door de kerk ik heb een Aurender A 10 besteld nu nog 2 weken wachten [emoji24][emoji24]wel lang maar wat ik hoorde uit de Aurender van Rob is dat wel de moeite waard.


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
Titel: Re: 'Op de bank bij Bert50; een
Bericht door: xander32 op augustus 11, 2017, 05:50:37
(https://www.wilbert.nl/images/stories/virtuemart/product/widealab/a10zwart.jpg)


Mooie upgrade; veel luisterplezier gewenst!
Titel: Re: 'Op de bank bij Bert50; een
Bericht door: sjoek op augustus 11, 2017, 07:25:38
Alvast veel luisterplezier toegewenst.
Titel: Re: 'Op de bank bij Bert50; een
Bericht door: TurboMarco op augustus 11, 2017, 09:21:43
 stupid
Titel: Re: 'Op de bank bij Bert50; een
Bericht door: Rob46 op augustus 11, 2017, 09:44:51
Gefeliciteerd Bert met deze prachtige upgrade! Een top streamer met een dito DAC! Uiteraard zijn wij zeer benieuwd naar jouw eerste ervaringen!

Heel veel (luister)plezier samen met de Aurender :yes:
Titel: Re: 'Op de bank bij Bert50; een
Bericht door: jowa op augustus 11, 2017, 10:11:50
stupid  Echt heel mooi :yes:


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
Titel: Re: 'Op de bank bij Bert50; een
Bericht door: Zep op augustus 11, 2017, 11:08:36
Heel mooi apparaat  :yes:
Titel: Re: 'Op de bank bij Bert50; een
Bericht door: bert50 op augustus 11, 2017, 12:27:57
Dank je wel mannen ben ook zeer benieuwd eerst wordt mijn geduld nog op de proef gesteld .
Wat dat betreft ben ik nog een kleine jongen kwa wachten maar goed mochten jullie willen komen luisteren dan zijn jullie altijd welkom om aan een M&G deel te nemen het verslag volgt [emoji106][emoji106]


Verzonden vanaf mijn iPad met Tapatalk
Titel: Re: 'Op de bank bij Bert50; een
Bericht door: Stadium III op augustus 11, 2017, 12:35:21
We kunnen allemaal niet wachten op nieuwe spullen :-D
Titel: Re: 'Op de bank bij Bert50; een
Bericht door: lo op augustus 11, 2017, 12:41:23
Kijk, verwachting uitgekomen... :-D
Mooie aankoop Bert, maak graag gebruik van je uitnodiging om nog een keer te komen luisteren.

Veel plezier met de voorpret!
Titel: Re: 'Op de bank bij Bert50; een
Bericht door: bert50 op augustus 11, 2017, 13:16:03
Komt goed Leo [emoji106][emoji106]


Verzonden vanaf mijn iPad met Tapatalk
Titel: Re: 'Op de bank bij Bert50; een
Bericht door: xander32 op augustus 11, 2017, 13:19:12
... zie in de Aurender prijslijst ook een zgn x-pac staan.

Best een interessante combi van een Aurender streamer plus een matchende versterker/dac. Beiden een heerlijk no-nonsense ontwerp met een hoogwaardige afwerking. Wellicht een keer op de Tannies uitproberen :-P.

(https://www.lexicommultimedia.nl/wp-content/uploads/2014/10/Aurender-x-pac-lexicom-6x8.jpg)
Titel: Re: 'Op de bank bij Bert50; een
Bericht door: xander32 op augustus 11, 2017, 13:27:34
... in de verre, verre toekomst   :wink:
Titel: Re: 'Op de bank bij Bert50; een
Bericht door: TurboMarco op augustus 11, 2017, 14:03:40
Ziet er iig geil uit  :yes:
Titel: Re: 'Op de bank bij Bert50; een
Bericht door: xander32 op augustus 11, 2017, 15:21:00
Citaat van: TurboMarco op augustus 11, 2017, 14:03:40
Ziet er iig geil uit  :yes:


... bij 'er geil uitzien' (dat het woordje geil hier maar zo getolereerd wordt  :roll:), denk ik meer aan zoiets;

(https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/736x/68/0b/8e/680b8e5e97687f2cc85b88f960cc31f6--journal-young.jpg)

... maar die zal wel verwijderd gaan worden  :-D.
Titel: Re: 'Op de bank bij Bert50; een
Bericht door: jrm op augustus 11, 2017, 15:31:30
Citaat van: bert50 op augustus 11, 2017, 00:36:22
Nou mensen de kogel is door de kerk ik heb een Aurender A 10 besteld nu nog 2 weken wachten [emoji24][emoji24]wel lang maar wat ik hoorde uit de Aurender van Rob is dat wel de moeite waard.


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk

O, o, o, was ik al aardig onder de indruk van hetgeen ik bij je hoorde, kan ik weer even langskomen  :schater: :schater:

Desalniettemin had ik het wel verwacht, de laatste keer dat ik bij je was, was je al meer in je humeur met de app van de tijdelijke logee bluesound node 2.

Geniet straks van je nieuwe aanwinst!
Titel: Re: 'Op de bank bij Bert50; een
Bericht door: sjoek op augustus 11, 2017, 15:45:28
Citaat van: xander32 op augustus 11, 2017, 15:21:00

... bij 'er geil uitzien' (dat het woordje geil hier maar zo getolereerd wordt  :roll:), denk ik meer aan zoiets;

(https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/736x/68/0b/8e/680b8e5e97687f2cc85b88f960cc31f6--journal-young.jpg)

... maar die zal wel verwijderd gaan worden  :-D.

nonono :-P
Titel: Re: 'Op de bank bij Bert50; een
Bericht door: Eip op augustus 11, 2017, 17:31:22
Citaat van: xander32 op augustus 11, 2017, 15:21:00

... bij 'er geil uitzien' (dat het woordje geil hier maar zo getolereerd wordt  :roll:), denk ik meer aan zoiets;

(https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/736x/68/0b/8e/680b8e5e97687f2cc85b88f960cc31f6--journal-young.jpg)

... maar die zal wel verwijderd gaan worden  :-D.

Het valt nog wel mee, ze heeft nog kleren aan. Dus niks aan het handje.
Titel: Re: 'Op de bank bij Bert50; een
Bericht door: Stadium III op augustus 11, 2017, 17:58:59
 stupid
Titel: Re: 'Op de bank bij Bert50; een
Bericht door: Zep op augustus 11, 2017, 20:02:43
Citaat van: xander32 op augustus 11, 2017, 15:21:00

... bij 'er geil uitzien' (dat het woordje geil hier maar zo getolereerd wordt  :roll:), denk ik meer aan zoiets;

(https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/736x/68/0b/8e/680b8e5e97687f2cc85b88f960cc31f6--journal-young.jpg)

Ik dacht dat dit meer jouw smaak was, Xander  :yes: ;


(https://www.allmystery.de/i/t5awrWx_00Mmkl_110308_fat_woman_hooters.jpg)
Titel: Re: 'Op de bank bij Bert50; een
Bericht door: WimPeu op augustus 11, 2017, 20:29:22
Mooi doosje hoor al blijf ik het wel veel geld vinden voor een streamer maar dat is uitgaande van mijn eigen portemonnee.  :-D
Titel: Re: 'Op de bank bij Bert50; een
Bericht door: Zep op augustus 11, 2017, 22:25:13
Citaat van: WimPeu op augustus 11, 2017, 20:29:22
Mooi doosje hoor....

Smaken verschillen, Wim.....dezelfde voorkeur als xander  :yes:  :-P
Titel: Re: 'Op de bank bij Bert50; een
Bericht door: Brutus op augustus 12, 2017, 12:50:26
effe terug on topic en dan bedoel ik het topic over o.a. de streamer. Bert50 gefeliciteerd met de A10, lijkt me echt een monster van een streamer, begint aardig compleet te worden bij jou thuis betreft de audio  hello hello
Titel: Re: 'Op de bank bij Bert50; een
Bericht door: bert50 op augustus 12, 2017, 13:18:18
Ik ben erg blij dat ik hem mocht kopen de directie ging akkoord dadelijk maar een bloemetje halen [emoji12][emoji12]


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
Titel: Re: 'Op de bank bij Bert50; een
Bericht door: xander32 op augustus 12, 2017, 13:58:07
... het bijzondere aan de A10 ia dat dit een heuse streamer betreft, dus een renderer inclusief dac.

Bijna alle overige componenten van Aurender, zijn 'slechts' een renderer. Daar dien je nog een separate dac aan toe te voegen.

Citaat van: Brutus op augustus 12, 2017, 12:50:26
effe terug on topic en dan bedoel ik het topic over o.a. de streamer. Bert50 gefeliciteerd met de A10, lijkt me echt een monster van een streamer, begint aardig compleet te worden bij jou thuis betreft de audio  hello hello
Titel: Re: 'Op de bank bij Bert50; een
Bericht door: xander32 op augustus 12, 2017, 13:59:48
... dat doe je goed, maar ik zie enige onbalans; een bos bloemen a €25,- versus de A10 a 6 mille  :-D.
Vrouwlief ietwat minder sterk in rekenen?


Citaat van: bert50 op augustus 12, 2017, 13:18:18
Ik ben erg blij dat ik hem mocht kopen de directie ging akkoord dadelijk maar een bloemetje halen [emoji12][emoji12]


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
Titel: 'Op de bank bij Bert50; een
Bericht door: bert50 op augustus 12, 2017, 15:25:12
Daar maak ik daar maar gebruik van [emoji12][emoji12]


Verzonden vanaf mijn iPad met Tapatalk
Titel: Re: 'Op de bank bij Bert50; een
Bericht door: Zep op augustus 12, 2017, 19:20:46
Bert moet de komende 10 jaar de afwas doen, stofzuigen en zijn eigen kleren strijken, dat zegt ie er niet bij  :-D
Titel: Re: 'Op de bank bij Bert50; een
Bericht door: bert50 op augustus 12, 2017, 20:29:09
Ik ben er ook bang voor Zep alleen strijken hoef ik niet nee ik heb een gouden vrouw wat hifi betreft [emoji106][emoji106]


Verzonden vanaf mijn iPad met Tapatalk
Titel: Re: 'Op de bank bij Bert50; een
Bericht door: Janver op augustus 12, 2017, 20:32:34
Poe! Mooi apparaat die A10; ik hoop dat zoiets waard is voor de prijs.
Titel: Re: 'Op de bank bij Bert50; een
Bericht door: Zep op augustus 12, 2017, 21:55:19
Citaat van: bert50 op augustus 12, 2017, 20:29:09
.....ik heb een gouden vrouw wat hifi betreft [emoji106][emoji106]

Haha, ik ook Bert, ze heeft er namelijk de ballen verstand van  :-P
Titel: 'Op de bank bij Bert50; een
Bericht door: bert50 op augustus 12, 2017, 22:02:45
We gaan het zien en horen  Janver ik heb hem niet beluisterd maar kan het aardig inschatten na ruim 40 jaar hifi


Verzonden vanaf mijn iPad met Tapatalk
Titel: Re: 'Op de bank bij Bert50; een
Bericht door: Cornelis1921 op augustus 12, 2017, 22:14:15
Citaat van: xander32 op augustus 11, 2017, 13:19:12
... zie in de Aurender prijslijst ook een zgn x-pac staan.

Best een interessante combi van een Aurender streamer plus een matchende versterker/dac. Beiden een heerlijk no-nonsense ontwerp met een hoogwaardige afwerking. Wellicht een keer op de Tannies uitproberen :-P.

(https://www.lexicommultimedia.nl/wp-content/uploads/2014/10/Aurender-x-pac-lexicom-6x8.jpg)
Ziet er in ieder geval zeer gelikt uit; mooi design! :yes:
Titel: Re: 'Op de bank bij Bert50; een
Bericht door: bert50 op augustus 12, 2017, 22:58:09
Cor het is de A10 in het zwart


Verzonden vanaf mijn iPad met Tapatalk
Titel: Re: 'Op de bank bij Bert50; een
Bericht door: Cornelis1921 op augustus 13, 2017, 01:23:52
Citaat van: bert50 op augustus 12, 2017, 22:58:09
Cor het is de A10 in het zwart


Verzonden vanaf mijn iPad met Tapatalk
Dat is zo mogelijk nog mooier, Bert, uiterlijk dan, want over de prestaties kan ik niet oordelen, maar die zullen ook wel dik in orde zijn. :yes: notworthy
Titel: Re: 'Op de bank bij Bert50; een
Bericht door: Rob46 op december 22, 2018, 11:28:29
'Eenmaal een set Harbeth luidsprekers en je wilt nooit meer iets anders'.......aldus de reacties vanuit Harbeth en verschillende bezitters. Het is al enige tijd geleden dat ik weer eens een 'op de bank bij' geschreven heb. Tijd om de spreekwoordelijke pen maar eens op te pakken en naar Bert af te reizen. Bert? Ja, want Bert is sinds enkele weken de gelukkige eigenaar van een set Harbeth 30.2 en dan de anniversary uitvoering. Deze uitvoering blijkt onder andere bijvoorbeeld een kwalitatieve betere bedrading onderhuids te hebben. Daarnaast heeft de anniversary 30.2 ook nog betere componenten in de filtersectie etc.  Ook heeft deze uitvoering een afwijkende kastkleur.


Bij aankomst wederom hartelijk door Bert ontvangen. Na een heerlijk kop koffie met lekkere.....ik ben de naam zowaar vergeten, de Harbeth luidsprekers maar eens van dichtbij bekeken. Harbeth is voor mij geen onbekend merk. Forumgenoot Cornelis heeft sinds jaar en dag een set Harberts in huis staan die ik al verschillende keren heb mogen beluisteren. Naast ondergetekende kan ik vermelden dat ook andere forumgenoten iedere keer weer onder de indruk waren van diens prestaties. De set staat op fraaie stands (niet door Harbeth gemaakt/geleverd). Het geheel oogt 'hier staan 2 boxen'. Kent u die term nog? We worden immers al jaren geconfronteerd met de meest creatieve vormen en architectonische hoogstandjes. Nee, dit is weer terug to basic. Het is ook zo van 'love it or you hate it'. De afwerking is van een hoogstaand niveau. Stabiele grote aansluitingen op de achterzijde van deze Harbets. De kast is strak afgewerkt en aan de voorzijde zitten fraai, overigens te verwijderen frontjes.


De eerste noten worden de huiskamer in geslingerd en wat mij gelijk opvalt is het gemak en de openheid. Muziek van Loreena McKennith het nummer Dante's Prayer klinkt los en transparant. Loreena staat in het midden en haar stem klinkt levensecht. Het middengebied is mooi aanwezig waardoor stemmen erg natuurlijk klinken. Hier is compact tweeweg systeem aan het werk die muziek op een meer dan prima niveau kan weergeven. Hat laag wordt een beetje droog, maar strak ten gehore gebracht. Voor mij was dit echt wennen, ik ben natuurlijk de GoldenEars gewend die een totaal andere klanksignatuur plaatsen. Yello is in dit geval de band die de elektronische muziek de speakers tot dieptes moet stuwen. En dat lukt. Het laag is niet overmatig aanwezig, maar waar nodig duidelijk te horen. Knap hoe, de eenvoud, zoals het in eerste instantie lijkt te zijn, de muziek op een luchtige onvermoeibare wijze kan neerzetten. Het hoog is transparant, niet irritant. De bekkens worden op rustig weergegeven, aanwezig, maar ook hier niet dominant. Het gaat om balans beste forummers. Het geheel is qua tonaliteit in balans. Dan even 'technisch' luisteren. Details ontbreken niet, het stereobeeld is mooi en er wordt een groots geluidbeeld geprojecteerd uit relatief kleine weergevers. Erg mooi!

Vele muziekstukken passeerden de revue. Het zijn allemans vriendjes deze Harbets. Klassiek, pop en jazz, het maakt niet uit. Zelfs vinyl klinkt erg goed. Het zijn luidsprekers die mij in ieder geval niet luister moe hebben gemaakt, en dat betekent dat het in mijn optiek klopt. Ook de Harbets hebben hun eigen klank kenmerken, zoals ieder merk dat met zich mee brengt. Luidsprekers maken een belangrijk deel uit van de keten en het is puur persoonlijk wat de luisteraar uiteindelijk het beste aanspreekt.

Bert; heel veel luisterplezier met de Harbeth luidsprekers! Dank voor de gastvrijheid!


     


Titel: Re: 'Op de bank bij Bert50; een
Bericht door: xander32 op december 22, 2018, 11:54:00
Het in woorden vatten van (luister-) ervaringen kunnen we wel aan jou over laten Rob 👍🏻.

Gisteren was ik er graag bij geweest, maar ik kon de tijd niet missen. Mijn nieuwsgierigheid is echter alleen maar toegenomen door Rob z'n bevindingen.
Titel: Re: 'Op de bank bij Bert50; een
Bericht door: jrm op december 22, 2018, 11:55:30
 :gp:

Mooi verwoord Rob!
Titel: Re: 'Op de bank bij Bert50; een
Bericht door: bert50 op december 22, 2018, 12:23:24
Rob bedankt voor het verslag ,dit heb je zeker weer mooi verwoord .
Gisteravond is er nog een mooie granieten plaat bezorgd is in Polen gemaakt . Nu nog even wachten op de 2e [emoji51][emoji51][emoji51][emoji51] die ligt nog in Utrecht.
Bij deze gelegenheid wens ik iedereen fijne dagen en een goed 2019.
Rob nogmaals dank [emoji106][emoji106](https://uploads.tapatalk-cdn.com/20181222/3fd2844093ecc800734a2c5c4adf94ed.jpg)


Verzonden vanaf mijn iPad met Tapatalk
Titel: Re: 'Op de bank bij Bert50; een
Bericht door: Vinyl_Fuchs op december 22, 2018, 12:32:47
Citaat van: bert50 op december 22, 2018, 12:23:24
Rob bedankt voor het verslag ,dit heb je zeker weer mooi verwoord .
Gisteravond is er nog een mooie granieten plaat bezorgd is in Polen gemaakt . Nu nog even wachten op de 2e [emoji51][emoji51][emoji51][emoji51] die ligt nog in Utrecht.
Bij deze gelegenheid wens ik iedereen fijne dagen en een goed 2019.
Rob nogmaals dank [emoji106][emoji106](https://uploads.tapatalk-cdn.com/20181222/3fd2844093ecc800734a2c5c4adf94ed.jpg)


Verzonden vanaf mijn iPad met Tapatalk
Bert je moet nog je onderschrift aanpassen.
Titel: Re: 'Op de bank bij Bert50; een
Bericht door: bert50 op december 22, 2018, 13:55:02
Klopt Roy [emoji51]


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
Titel: Re: 'Op de bank bij Bert50; een
Bericht door: bert50 op december 22, 2018, 14:17:52
En aangepast Roy [emoji12]


Verzonden vanaf mijn iPad met Tapatalk
Titel: Re: 'Op de bank bij Bert50; een
Bericht door: pietjepc op december 22, 2018, 14:21:32
Hulde voor je verslaglegging, Rob! Als altijd erg leuk om te lezen :yes:
Titel: Re: 'Op de bank bij Bert50; een
Bericht door: AkTeVox op december 22, 2018, 15:33:21
Fijne review Rob.  HB
Titel: Re: 'Op de bank bij Bert50; een
Bericht door: Paul op december 22, 2018, 17:21:31
Leuk verslag, complimenten leest makkelijk weg.
Titel: Re: 'Op de bank bij Bert50; een
Bericht door: renes59 op december 22, 2018, 18:35:58
Mooi en duidelijk verslag, je bent vaker ergens aan het luisteren geweest.
Titel: Re: 'Op de bank bij Bert50; een
Bericht door: Zoldar op december 22, 2018, 20:31:05
Goed verslag. Alsof je erbij zit.
Titel: Re: 'Op de bank bij Bert50; een
Bericht door: thanatos op december 22, 2018, 20:46:55
Citaat van: bert50 op december 22, 2018, 12:23:24
Rob bedankt voor het verslag ,dit heb je zeker weer mooi verwoord .
Gisteravond is er nog een mooie granieten plaat bezorgd is in Polen gemaakt . Nu nog even wachten op de 2e [emoji51][emoji51][emoji51][emoji51] die ligt nog in Utrecht.
Bij deze gelegenheid wens ik iedereen fijne dagen en een goed 2019.
Rob nogmaals dank [emoji106][emoji106](https://uploads.tapatalk-cdn.com/20181222/3fd2844093ecc800734a2c5c4adf94ed.jpg)


Verzonden vanaf mijn iPad met Tapatalk

Mooi die granieten tegels.

Ik mis een overzicht foto van deze set.. mag best want die Harbeth zijn mooi om te zien! zeer klassieke vormgeving en op de juiste stands schitterend om te zien.

Zelf heb ik de M30 gehad en dat vond ik geen allemans vriend. Had moeite om dynamische opnames weer te geven en het hoog was vrij soft afgestemd. Met rustig klassiek en vocalen wel erg mooi. Beetje steviger vielen ze door de mand.

De kleinere monitor vind ik dan beter in balans en de SHL5 ook.

Om te zien een van de mooiere klassieke weergevers :

(http://audioingang.nl/wp-content/uploads/2017/05/Harbeth-M30.2_40th-anniversary_silver-eucalyptus_004-768x1024.jpg)
Titel: Re: 'Op de bank bij Bert50; een
Bericht door: joep op december 22, 2018, 21:46:00
Het toch iets heel persoonlijks die luidsprekers.
Titel: Re: 'Op de bank bij Bert50; een
Bericht door: bert50 op december 22, 2018, 21:59:52
Thanatos ik zou zeggen kom een keer naar Hellevoetsluis als je zin hebt.
Deze is totaal niet te vergelijken met de 30.1 deze is veel opener en in mijn oren mooier dan de 30.1.
Die heb ik hier ook thuis gehad was ook mooi maar had een andere klank dan de 30.2.(https://uploads.tapatalk-cdn.com/20181222/0b1aee3849045521365f092c7f2846d7.jpg)


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
Titel: Re: 'Op de bank bij Bert50; een
Bericht door: WilliamB op december 22, 2018, 22:23:57
Mooi verslag Rob  notworthy leuk om te lezen.
Titel: Re: 'Op de bank bij Bert50; een
Bericht door: Cornelis1921 op december 23, 2018, 00:06:33
Citaat van: WilliamB op december 22, 2018, 22:23:57
Mooi verslag Rob  notworthy leuk om te lezen.
Idem, Rob. notworthy :gp:
Titel: Re: 'Op de bank bij Bert50; een
Bericht door: Rob46 op december 23, 2018, 10:39:13
Dank mannen! Leuk dat het gewaardeerd wordt :yes:. Ik vind het ook erg leuk om te doen. Maar bovenal geldt voor mij de altijd terugkerende leuke kennismakingen en gezelligheid. Allemaal genieters van muziek, dat staat op nummer 1! Leuke hobby hello
Titel: Re: 'Op de bank bij Bert50; een
Bericht door: bert50 op december 23, 2018, 11:03:13
Rob altijd gezellig met jou naar muziek luisteren en lekker kletsen.
Nu ook de set aangeslingerd en naar de Carpenters luisteren in Mqa kwaliteit via TIDAL een album uit 2018[emoji51][emoji51] erg mooi .


Verzonden vanaf mijn iPad met Tapatalk
Titel: Re: 'Op de bank bij Bert50; een
Bericht door: xander32 op december 23, 2018, 11:32:15
... xie dat de Kerstman vroeg langs is geweest en voor het menneke Bertje een nieuwe ride heeft mee gebracht  :-)

(https://uploads.tapatalk-cdn.com/20181222/0b1aee3849045521365f092c7f2846d7.jpg)


Dat deze monitoren nu in huize Bert staan, geeft wel wat aan over hun presteren, gezien vorige weergevens die Bert in zijn bezit heeft gehad.
Titel: Re: 'Op de bank bij Bert50; een
Bericht door: joep op december 23, 2018, 11:37:37
Formaat luidsprekers in verhouding tot formaat ruimte is best belangrijk.
Vaak kom je toch te grote speakers tegen in een te kleine ruimte.
Daarom kan downsizing best een vooruitgang zijn.

Nog afgezien van de WAF factor.   redface
Titel: Re: 'Op de bank bij Bert50; een
Bericht door: xander32 op december 23, 2018, 11:40:08
De Sopra monitoren klonken ook geweldig bij Bert, ik heb nog maar weinig speakers zo strak, stabiel en open horen spelen in een niet aangepaste luisterruimte als die.

Citaat van: joep op december 23, 2018, 11:37:37
Formaat luidsprekers in verhouding tot formaat ruimte is best belangrijk.
Vaak kom je toch te grote speakers tegen in een te kleine ruimte.
Daarom kan downsizing best een vooruitgang zijn.

Nog afgezien van de WAF factor.   redface
Titel: Re: 'Op de bank bij Bert50; een
Bericht door: jrm op december 23, 2018, 11:50:25
Citaat van: xander32 op december 23, 2018, 11:40:08
De Sopra monitoren klonken ook geweldig bij Bert, ik heb nog maar weinig speakers zo strak, stabiel en open horen spelen in een niet aangepaste luisterruimte als die.

:gp:
Inderdaad, het klonk al erg goed bij Bert, ben dan ook erg benieuwd naar de Harbeths.
Eerst komt Bert rond eind januari bij mij, en dan ga ik zeker richting Hellevoetsluis.
Titel: Re: 'Op de bank bij Bert50; een
Bericht door: joep op december 23, 2018, 11:53:24
Vraag me echt af of je de Harbeths een stapje terug mag noemen.
Weet niet meer wat Bert had staan toen ik er was.

Wat is jouw mening Bert?
Titel: Re: 'Op de bank bij Bert50; een
Bericht door: xander32 op december 23, 2018, 12:04:46
Waarom vraag je jou dat af? Met welke intentie?

Ik lees dat Bert volop zit te genieten van de muziek, volgens mij heeft hij daarvoor de ls er staan  :yes:.
Op welke wijze je dat dan als een stap terug zou moeten zien is mij onduidelijk.


Citaat van: joep op december 23, 2018, 11:53:24
Vraag me echt af of je de Harbeths een stapje terug mag noemen.
Weet niet meer wat Bert had staan toen ik er was.

Wat is jouw mening Bert?
Titel: Re: 'Op de bank bij Bert50; een
Bericht door: joep op december 23, 2018, 12:17:43
Citaat van: xander32 op december 23, 2018, 12:04:46
Waarom vraag je jou dat af? Met welke intentie?

Ik lees dat Bert volop zit te genieten van de muziek, volgens mij heeft hij daarvoor de ls er staan  :yes:.
Op welke wijze je dat dan als een stap terug zou moeten zien is mij onduidelijk.

Even goed lezen wat er staat Xander. En stoppen met lezen wat jij denkt dat er staat.

Het gaat hier over filosofie van speakerbouw. Frans/Engels.
Een Harbeth zal over het algemeen moeilijker te plaatsen zijn en meer vermogen nodig hebben dan de Focal.
Titel: Re: 'Op de bank bij Bert50; een
Bericht door: bert50 op december 23, 2018, 13:12:20
Joep,
Dit is geen achteruitgang van de Sopra No2 naar deze Harbeth 30.2 puur voor mijn vrouw een stapje terug gegaan naar een meer Waf luidspreker.
Dit is een zeer mooie combinatie met de Accuphase E650.
Lees het verslag van Rob maar .
Ik vindt het geen achteruitgang sterker nog ik vindt dat ik er heel veel voor terug gekregen in de trend meer muziek en minder hifi.
Stemmen zijn zeer mooi in deze uitvoering 30.2.
Gr Bert


Verzonden vanaf mijn iPad met Tapatalk
Titel: Re: 'Op de bank bij Bert50; een
Bericht door: Cornelis1921 op december 23, 2018, 14:18:11
Citaat van: jrm op december 23, 2018, 11:50:25
:gp:
Inderdaad, het klonk al erg goed bij Bert, ben dan ook erg benieuwd naar de Harbeths.
Eerst komt Bert rond eind januari bij mij, en dan ga ik zeker richting Hellevoetsluis.
Als ik het heel lief vraag aan jullie @bert50 en @jrm, mag ik dan ook meekomen en meerijden? notworthy P.S. Alvast fijne feestdagen, jullie allen. :-)
Titel: Re: 'Op de bank bij Bert50; een
Bericht door: xander32 op december 23, 2018, 14:52:20
Multi interpretabel Joep. Maar jij bedoelt hem anders dan dat ik hem had opgepakt begrijp ik uit jouw reply;
als ik de reacties van Rob en Bert zelf lees, is het zeker geen stapje terug, hetgeen jij ook bedoelde te zeggen 👍🏻.

Citaat van: joep op december 23, 2018, 12:17:43
Even goed lezen wat er staat Xander. En stoppen met lezen wat jij denkt dat er staat.

Het gaat hier over filosofie van speakerbouw. Frans/Engels.
Een Harbeth zal over het algemeen moeilijker te plaatsen zijn en meer vermogen nodig hebben dan de Focal.
Titel: Re: 'Op de bank bij Bert50; een
Bericht door: Rob46 op december 23, 2018, 14:58:26
Ik denk dat iedereen een punt heeft. Formaat luidspreker i.c.m. de ruimte waarin deze staan zal zeker invloed in het geheel hebben. Het is de signatuur die je moet 'pakken'. Dat is heel persoonlijk. En die klanksignatuur kan voor de een heel fijn klinken, voor de ander niet. Denk maar eens aan de 'warme sound' van Marantz. En dat is de bekende spijker op de kop rammen. Meerdere factoren zijn hier van belang. Ten eerste de ruimte, lees akoestiek. Ten tweede de combinatie, misschien wel acceptatie van de speakers in de gehele keten; klopt het voor de luisteraar? En dan denk ik tot slot dat luidspreker bekabeling ook nog wel eens een belangrijke rol zou kunnen spelen.
Titel: Re: 'Op de bank bij Bert50; een
Bericht door: bert50 op december 23, 2018, 16:01:35
Cor wat mij betreft van wel als Harbeth liefhebber jij heb mij aangestoken met het Harbeth virus [emoji24][emoji24]


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
Titel: Re: 'Op de bank bij Bert50; een
Bericht door: Cornelis1921 op december 23, 2018, 16:08:09
Citaat van: bert50 op december 23, 2018, 16:01:35
Cor wat mij betreft van wel als Harbeth liefhebber jij heb mij aangestoken met het Harbeth virus [emoji24][emoji24]


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
Alleen daarom zeker...? :| Nee, is goed, Bert, I am coming, wanneer ik met Marcel kan en mag meerijden, en graag zelfs. pompom
Titel: Re: 'Op de bank bij Bert50; een
Bericht door: bert50 op december 23, 2018, 16:13:06
[emoji16][emoji16]


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
Titel: Re: 'Op de bank bij Bert50; een
Bericht door: erik62 op december 24, 2018, 09:16:12
Prachtige luidsprekers Bert. Hetgeen Ik gelezen heb van jou en mijn ervaringen met Harbeth speakers zal dit hemels klinken op je Accuphase E 650.
Erg veel luistergenot toegewenst.
Titel: Re: 'Op de bank bij Bert50; een
Bericht door: bert50 op december 24, 2018, 09:40:29
Dank je wel Eric.
Fijne dagen.
Gr Bert


Verzonden vanaf mijn iPad met Tapatalk
Titel: Re: 'Op de bank bij Bert50; een
Bericht door: jrm op december 26, 2018, 10:46:39
Citaat van: Cornelis1921 op december 23, 2018, 16:08:09
Alleen daarom zeker...? :| Nee, is goed, Bert, I am coming, wanneer ik met Marcel kan en mag meerijden, en graag zelfs. pompom

Natuurlijk Cor, kom toch langs/door Leiden 😄

Wordt wel een zat of zondag.
Titel: Re: 'Op de bank bij Bert50; een
Bericht door: xander32 op december 26, 2018, 11:31:36
Wellicht kan ik dan ook aanschuiven Bert? Maar ik kom dan wel met eigen vervoer Marcel 😄.

Citaat van: jrm op december 26, 2018, 10:46:39
Natuurlijk Cor, kom toch langs/door Leiden 😄

Wordt wel een zat of zondag.
Titel: Re: 'Op de bank bij Bert50; een
Bericht door: Cornelis1921 op december 26, 2018, 14:15:00
Citaat van: jrm op december 26, 2018, 10:46:39
Natuurlijk Cor, kom toch langs/door Leiden 😄

Wordt wel een zat of zondag.
Dat is helemaal oké, Marcel, ik kan beide weekenddagen. Alvast bedankt! notworthy :-)
Titel: Re: 'Op de bank bij Bert50; een
Bericht door: jrm op december 26, 2018, 14:16:47
Citaat van: xander32 op december 26, 2018, 11:31:36
Wellicht kan ik dan ook aanschuiven Bert? Maar ik kom dan wel met eigen vervoer Marcel 😄.

:gp:

Komt dat even goed uit, heb geen uber abo 😎
Titel: Re: 'Op de bank bij Bert50; een
Bericht door: Cornelis1921 op december 26, 2018, 14:16:53
Citaat van: xander32 op december 26, 2018, 11:31:36
Wellicht kan ik dan ook aanschuiven Bert? Maar ik kom dan wel met eigen vervoer Marcel 😄.
Ja, gezellig, Robert. pompom
Titel: Re: 'Op de bank bij Bert50; een
Bericht door: bert50 op december 26, 2018, 17:03:15
Vindt ik ook gezellig ,Maar eerst ga ik naar Marcel .
Ik ga eens naar datums kijken.
Gr Bert


Verzonden vanaf mijn iPad met Tapatalk
Titel: Re: 'Op de bank bij Bert50; een
Bericht door: xander32 op december 27, 2018, 11:05:59
... daar heb ik mij ook nog te melden 🤓

Citaat van: bert50 op december 26, 2018, 17:03:15
Vindt ik ook gezellig ,Maar eerst ga ik naar Marcel .
Ik ga eens naar datums kijken.
Gr Bert


Verzonden vanaf mijn iPad met Tapatalk