Bonafide bron voor Speaker protect IC (TA7317P uit een PM7000)?

Gestart door hansdej, maart 27, 2024, 14:25:21

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

hansdej

Hi,

Inmiddels heb ik de Elco's van mijn PM7000 allemaal vervangen door nieuwe, merendeel van de oude waren sinds 2002 10% of meer beneden spec gezakt.

Na assemblage van de versterker schakelt het speaker-protectbordje de (ook vernieuwde) relais naar de speakers niet meer door. (En wordt de Volume knop meteen naar beneden gedraaid, ook stof voor verder onderzoek.)

Ik meet dat de relais pin van het Toshiba TA7317P-IC de 24V aan het begin niet (meer)naar beneden trekt wanneer het het RC schakelingetje na enkele secondes 8uA(= 1,8V/220kOhm) in pin 8 stuurt. Verder meet ik ook geen DC over de DC detector (pin 2-3) dus ik denk dat het circuit voor de relay pin (6) van het IC stuk is.
VCC (pin 9-1) is nog wel netjes 3.1V

Inmiddels heb ik via AliExpress van twee verkopers IC's gekocht, maar die lijken niet correct: Trekken het relais meten naar beneden en bij nadere meting blijkt VCC 0,8V of 2,2V te zijn. Niet goed, en geleerd dat je op moet passen bij rechtstreekse import uit China. Gelukkig had ik wel vermogensweerstanden ipv speakers als belasting aangesloten.

Wat zou een (Nederlandse?) bonafide bron voor zo'n IC zijn, of heeft iemand nog toevallig zo'n IC liggen?

Groeten,
Hansvr. gr.
Hans