Problemen met 2230B

Gestart door Dr. Krimson, juni 20, 2007, 01:26:59

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Dr. Krimson

Beste mensen,

Ik heb hier een tweedehands 2230B receiver staan in prima uiterlijke staat (alle lampjes werken nog e.d.) maar met een paar mankementen.

Wat scheelt er precies aan:

1. De tuner is defect, alles lijkt nog te werken nog maar de ontvangst is heel zwak, met een gewone (zgn. ribbon) antenne valt er niet naar de radio te luisteren, zo zwak is de ontvangst (en een betere antenne heb ik niet). Ook beweegt het FM Tuning wijzertje nog wel maar het Signal Strength wijzertje niet. Ik weet niet precies of nu dat wijzertje defect is of dit te maken heeft met de slechte ontvangst. Ben geen radiofanaat maar dit lijkt me zonde van de goede tuner.

2. Vlak na het aanschakelen speelt hij soms maar op ??n kanaal (vaak enkel rechts maar soms ook omgekeerd). Dit lost zichzelf op als ik de selector-knop even op tape 2 of phono zet en dan weer naar aux (input komt van een geluidskaart). Op zich geen ramp maar ik ben bang dat het de voorbode van iets ergers zou kunnen zijn. Ook kan ik me niet van de indruk ontdoen dat hij een klein beetje stiller speelt op het linkse kanaal, zowel bij speakers als hoofdtelefoon, doch dit kan ook mijn verbeelding zijn.

Is er reden tot paniek of is dit nog eenvoudig op te lossen? Kan ik er misschien zelf iets aan doen gegeven dat ik een absolute leek ben? Of kunnen jullie mij verwijzen naar iemand die dit zou kunnen oplossen? Belangrijk daarbij is wel dat ik in Belgi? woon (wij lijken niet over een forum als dit te beschikken).

Groeten en bij voorbaat dank,

K

SB_Marantz

Beste Krimson,

Aangezien je niet technisch onderlegt bent zou ik het apparaat even na laten kijken door iemand die dat wel is.
Zo te lezen moet de tuner sectie afgeregeld worden en alle schakelaars en potmeters gereinigd worden.
Of er meer aan de hand is valt op afstand lastig te zeggen.

Mvg,

Jerom
Facts count.




CLASSICMARANTZ@GMAIL.COM

Dr. Krimson

#2
Is dit iets wat men in de eerste de beste hifi-winkel kan? Of raad je me aan iemand met meer expertise te zoeken? Ben al een paar dagen op zoek naar een specialist in Belgiƫ. Ik ben zelf van Vlaams-Brabant, Nederland is zeker een mogelijkheid maar dan idealiter regio Noord-Brabant of Limburg. Iemand die hier enige reputatie geniet zou perfect zijn, want ik heb geen zin om me, door mijn eigen onkunde, te laten oplichten.

P.S. Ik zie net dat er voornamelijk in de Techniek-sectie over reparatie wordt gepraat, mijn excuses als dit bericht in de verkeerde sectie staat, een moderator mag het gerust verplaatsen.

SB_Marantz

Facts count.




CLASSICMARANTZ@GMAIL.COM

HAL9000

alle problemen zijn toe te wijten aan elko's

helemaal dat opstarten en dan maar een kanaal werkend.

gevoeligheid van de tuner word door een mosFet circuit gestuurd
meestal is dat gewoon goed.

misschien heel erg verlopen
of weer elko's

de 2220 2230 2245 2270 hebben hier ook veel last van.


Herstel  de  oude  glorie  van marantz!!

Dr. Krimson

'k Heb hem ondertussen eens bij de lokale hifi-boer onder handen laten nemen. Ze hebben blijkbaar alleen het relais van de eindtrap gekuist maar daarmee is het gekraak en het spelen op 1 kanaal alleszins verdwenen. Over de tuner wisten ze me te vertellen dat er een "kern van een spoeltje" is gebarsten (versta ik niets van), en dat ze er niks aan konden doen. Zegt dit jullie wat? En valt er inderdaad niks meer te redden?

SB_Marantz

Doet de tuner sectie het nog naar behoren?

De behuizing van de spoeltjes barsten vaak doordat je er te vaak aan draait.

Afblijven is het advies voor de leek.

Het relais had gereinigd moeten worden, dat is in de meeste gevallen voldoende.

Wanneer te ver ingebrand of defect is vervangen de aangewezen optie.
Facts count.




CLASSICMARANTZ@GMAIL.COM

Dr. Krimson

Het relais is inderdaad gereinigd (= gekuist) geweest. Wat de tuner betreft, ontvangt deze voor geen meter meer zoals ik in mijn eerste bericht zei, daar is niks aan veranderd. Ze hebben enkel het probleem gesignaleerd en me duidelijk gemaakt dat er weinig aan te doen was, of toch door hen alleszins. Vandaar mijn vraag of dit nu echt zo'n hopeloze situatie is.

Ik merk nog op dat je het hebt over "behuizing van de spoeltjes" terwijl mij duidelijk werd verteld (staat ook op de factuur) dat de "kern" van een spoeltje gebarsten is.

HAL9000

ja stereo MPX filter  nopompom

barsten idd wel eens
Herstel  de  oude  glorie  van marantz!!

Maurice

Volgens mij heb je nog maar twee mogelijkheden...
En dat zijn S.B. en HAL...
Rev. Maurice
Ordained Dudeist Priest at Dudeism, the Church of the Latter-Day Dude