aansluiting Fm antenne coax 75 ohm

Gestart door freddy wittevrongel, november 10, 2021, 15:04:26

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

freddy wittevrongel

Dag allemaal , ik heb voor de kleinzoon (als cadeaux) een gewone Dennon DRA 1000 Tuner-Versterker +een CD speler Dennon  DCD 1015 gekocht en die spelen goed hoor . Bij de verkoper was de radio FM antenne gewoon een witte stekker (female) met een koperen draadje van 1,5 meter lang die er gewoon aan ging (zie foto) en alles speelde goed hoor , zonder storingen . Die stekker kreeg ik niet mee , die witte stekker was gewoon te krijgen in de Hubo of Gamma , en die hadden ze dus niet hier in Zelzate . Dus ik naar een audio winkel hier in de buurt , en die had hij ook niet . Hij smeerde me een Nedis FM Dipole antenna aan ,  die zeker moest werken zei hij (zie foto) . Thuis deze aangekoppeld , en dan maar de juiste positie zoeken ( vinden) van die kabels (hangend tegen de muur , of gewoon op de grond ) . Het hielp bij 1 post (zender) maar iedere keer als ik van zender wisselde  weg muziek .

Nu heb ik zo 2 witte stekkers ( female en male) besteld bij allekabels.nl , en ga ik er een koperen draadje aanleggen , dat zou toch moeten werken toch , of ben ik verkeerd ???????want als ik in dat kleine gaatje van de radio FM antenne een koperen draadje steek speelt alles perfect .

Misschien een wat moeilijke uitleg , maar wat is de juiste oplossing , kunnen jullie mij helpen??????? . Het cadeau moet ik geven op Zondag 14 november .

Hartelijk dank ,Freddy

Hoewie Loewie

Citaat van: freddy wittevrongel op november 10, 2021, 15:04:26
maar wat is de juiste oplossing , kunnen jullie mij helpen???????
Gewoon dat draadje, wat je in het gaatje frommelt en waarmee je ontvangst hebt, vastzetten op de middelste pool van de passende (male of female) stekker.
Marantz 2216 en 1515 receivers / 2050, ST-50 en ST-17 tuners / 5010 cassettedeck / PM-KI Pearl Lite en PM5004 versterkers. Heul veul Superscope. Website: www.superscopeaudio.nl


freddy wittevrongel

oke , bedankt voor de snelle replay , tot nu toe nog niets ontvangen  , de ontvangst bestelling  zal wellicht voor vrijdag zijn denk ik . En niemand die weet waarom die ontvangst met die Nedis FM Dipole Antenna zo slecht is of mij niet lukt??

Hoewie Loewie

Die dipole antenne zou ook moeten werken. Ik gebruik er twee. Verticaal opgehangen achter kasten. Prima ontvangst.
Marantz 2216 en 1515 receivers / 2050, ST-50 en ST-17 tuners / 5010 cassettedeck / PM-KI Pearl Lite en PM5004 versterkers. Heul veul Superscope. Website: www.superscopeaudio.nl

freddy wittevrongel

Ja , dat zou moeten werken , op mijn plaats staat geen kast ,en die antenne zomaar op de muur was geen fraai of mooi zicht , en telkens er iemand passeerde ging het geluid (muziek) weg , antenne op de grond juist hetzelfde ??? alle plaatsen op de muur en grond hetzelfde probleem , MOET weer bij mij gebeuren , hopelijk gaat het beter met die gewone stekker en een gewoon draadje , we zien wel wat er gebeurd , .Ik laat nog wel iets horen .

freddy wittevrongel

Hallo , de dipole antenne terug gebracht en geld terug gekregen , dan een stekker female met een koperen draadje eraan , en dat werkt perfect . zie foto . Toch bedankt voor jullie info .

Hoewie Loewie

Marantz 2216 en 1515 receivers / 2050, ST-50 en ST-17 tuners / 5010 cassettedeck / PM-KI Pearl Lite en PM5004 versterkers. Heul veul Superscope. Website: www.superscopeaudio.nl

tbanis55

Mooi dat het probleem is opgelost.
Toch hierbij wat aanvullende info:

Met een dipool antenne zou een goed resultaat moeten geven.
Betekent overigens dat  - indien deze een impedantie heeft van 300 Ohm - er een aanpassing tussen moet komen om deze  aan te kunnen sluiten op een 75 Ohm aansluiting (coax).
Een dipool antenne is richting gevoelig en geschikt voor horizontale polarisatie voor optimaal ontvangst.
De dipool moet ook zo hoog mogelijk geplaatst worden, liefst buiten op het dak.
Dit alles voor optimaal signaal ontvangst.

Dat het ook met een draadje kan,  geeft in ieder geval aan dat de zender niet al te ver weg moet zijn.
Bedenk ook dat bij een lager signaal de stereodecoder omschakelt naar mono (of zelf handmatig indien veel ruis te horen is)..

In ieder geval veel succes!

Ton

freddy wittevrongel

#9
Bedankt voor de info  :gp:

Nog een vraagje , ik heb zo een 100 CD's gekregen , en die zou ik willen schoonmaken (reinigen) , al vele info gevonden op you tube en google , maar misschien weten jullie iets beter als echte muziekliefhebbers . Zijn krasjes er echt uit te reinigen zoals in die filmpjes te zien is ?? en welke alcohol bedoelen ze juist , en die tandpasta is toch een smerig gedoe .

MVG--Freddy


lieven

Tandpasta heb ik een keer geprobeerd op een lege bekraste Cd maar hielp bij mij niet echt. Kan natuurlijk ook zijn dat ik iets verkeerd deed, oepsie.

freddy wittevrongel

Ja , ik heb hier ook al van alles geprobeerd zoals op veel filmpjes op you tube , maar de deze met te diepe krassen dat helpt allemaal niet , dus die liggen nu allemaal in de vuilnisbak  :-(