Auteur Topic: TV geluid via een oude Superscope receiver.  (gelezen 36 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline Hoewie Loewie

  • Marantz Loony!
  • *****
  • Berichten: 717
  • Een dag zonder muziek, is een dag niet geleefd.
TV geluid via een oude Superscope receiver.
« Gepost op: oktober 10, 2021, 13:01:49 »
Hoi. De vraag wordt vaker gesteld: kan ik mijn TV geluid via mijn versterker laten gaan. Uiteraard afhankelijk van welke TV en versterker je hebt, kan het in de meeste gevallen wel. Omdat ik mijn TV geluid via een vintage Superscope R-1240 receiver heb lopen en ik anderen wellicht kan helpen met hun setup, dacht ik dit topic maar eens aan te maken.

Mijn TV is een Philips 40PFK5500 met de aansluitingen zoals in het bijgevoegde plaatje.

Zoals je ziet vier HDMI ingangen. Daarop zitten aangesloten: een Denon Blu-ray speler, een KPN kastje voor digitale TV, een Apple TV3 en een oude Sony harddisc-recorder. Het geluid van al deze apparaten gaat dus via HDMI naar de TV.

Verder zit er een 3,5 jack hoofdtelefoon-uitgang op de TV. Ik heb een eenvoudig 3,5 mm jack naar stereo-tulp kabeltje geplugd tussen deze uitgang en de TAPE-ingang van de Superscope. Het leuke van mijn Philips TV is dat je het volume van de hoofdtelefoon-uitgang afzonderlijk in het menu kunt regelen (met de afstandsbediening). Het volume van de Superscope staat op een vaste instelling (stand 5 van 11), het eigen volume van de TV op nul (mute) en ik regel het volume dus op de hoofdtelefoonuitgan g van de TV. Dit alles geeft een uitstekend resultaat en is zeer makkelijk in bediening. Op de Superscope overigens, zitten een vintage set Philips GL565 boxen aangesloten.

Zie foto voor mijn opstelling.
Marantz: 2216 receivers / 1515 receiver / 2050 tuner / 4-G boxen
Heul veul Superscope. Website: www.superscopeaudio .nl