Videobronnen Marantz / Oppo 203

Gestart door dmeerpa, oktober 13, 2023, 18:03:39

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

dmeerpa

Ik heb zelf een UD7006 en een Dune HD Max.
De UD is een super alleskunner van CD, SaCD, DVD en BluRay.

Met de komst van een Cinema 40 keek ik even bij Marantz naar hun bronnen, en merk dat ze niks meer hebben van videobronnen. (Iemand idee waarom?)
Ben daar wel vrij verrast in. Verder is de SACD 30n wel heel duur...je hebt eer een SA-12SE voor die wel een DAC heeft.

Ik zoek nu iets om eventueel de UD7006 en een Dune HD Max te vervangen zonder op de kwaliteit van CD weergave in te boeten.

Ik zag een 2de hands OPPO UDP-203 passeren, maar geen ervaringen en al iets ouder toestel.
Ik zag ook de Reavon UBR-X110.
Enige adviezen, vooral naar CD weergave toe, maar de speler moet ook met mkv's overweg kunenen ?
Marantz Cinema 40 , SACD 30n
Rotel RB-991
Dune HD Max (te koop)
X-box Series X met KODI
Chromecast met Google TV
Pioneer PDP-6080D
Zone 1 : Wharfedale Opus 2 (soon Elysian 4), Opus Tri-Center, 4 x Opus Tri-Surround, SVS PB12+
Zone 2 : Boston Acoustic A25

AudioPhillie

Citaat van: dmeerpa op oktober 13, 2023, 18:03:39Ik heb zelf een UD7006 en een Dune HD Max.
De UD is een super alleskunner van CD, SaCD, DVD en BluRay.

Met de komst van een Cinema 40 keek ik even bij Marantz naar hun bronnen, en merk dat ze niks meer hebben van videobronnen. (Iemand idee waarom?)
Ben daar wel vrij verrast in.

Hoi
Toen ik na aanschaf van mijn 3e UD speler (1x 5007 en 2x 7007) merkte dan Marantz geen nieuwe alles speler op de markt bracht was ik daar niet verbaasd over.
Het is dat ik graag een uniforme set heb maar anders had ik zeker geen Marantz UD speler.
Naar mijn ervaring allen zeer instabiele apparaten met te vaak allerlei storingen van diverse aard. Het niet direct willen lezen van Blu-Ray discs is zelfs bijna standaard naar mijn ervaring. Meestal moet ik de disc 3x laden voor de speler eindelijk het type schijf herkent.
Mijn eerste 5007 overleed 2 maanden na einde garantie. De leverancier heeft voor mij toen evengoed onder garantie een nieuwe verzorgd omdat zij ook te veel dergelijke klachten over de 5007 hadden gekregen. Ook mijn vaste audio dealer was niet enthousiast over de UD spelers.
Ik ga er van uit dat Marantz deze zwakte ook heeft erkent en besloten heeft zich enkel bezig te houden met apparaten te bouwen waarvan ze een meer betrouwbaar functioneren kunnen garanderen.
Deze kritieken heb ik met regelmaat van anderen ook gehoord. Hoewel ik ook UD eigenaren heb gehoord die deze ervaring niet hadden.
Het niet hebben van een optische uitgang vind ik ook een mindere eigenschap van deze spelers.
Mijn enthousiasme over door processoren aangedreven Marantz apparaten is wat betreft soepel, vlot en foutloos functioneren sowieso niet heel groot.

Het beeld en geluid van de UD's die ik heb gehad was ik op zich wel zeer tevreden over.
Maar van apparaten met een dergelijk prijskaartje verwacht ik meer.
Als absoluut Marantz liefhebber kan ik de UD's die ik ken niet hoger dan een 6 beoordelen.

"Velen houden van eerlijkheid, zolang er gezegd wordt wat de ander wil horen"

Emiel77

Citaat van: dmeerpa op oktober 13, 2023, 18:03:39Met de komst van een Cinema 40 keek ik even bij Marantz naar hun bronnen, en merk dat ze niks meer hebben van videobronnen. (Iemand idee waarom?)

Mijn vermoeden: streaming bronnen nemen de markt ondertussen over, gaat voor CD en SACD ook nog volgen gok ik zo.
Marantz PM8006 | Marantz ND8006
Technics SL-1210GR | Ortofon Concorde Century
Quadral Signum 70 | Quadral Qube CS10
Apple Mac mini M2 | Apple iPad Pro M1
AudioQuest DragonFly Cobalt
Sennheiser HD 660S | Sennheiser Momentum 3
LG 55" Oled C1 | Apple TV 4K

JohnWx

Citaat van: Emiel77 op oktober 13, 2023, 22:20:27Mijn vermoeden: streaming bronnen nemen de markt ondertussen over, gaat voor CD en SACD ook nog volgen gok ik zo.

Heb niets meer wat kan afspelen qua beeld en geluid


stream alles


o ja usb
Om een filter te doen werken moeten er natuurlijk wel storingen aanwezig zijn, Tja dat is wel een dingetje.

dmeerpa

Citaat van: Emiel77 op oktober 13, 2023, 22:20:27Mijn vermoeden: streaming bronnen nemen de markt ondertussen over, gaat voor CD en SACD ook nog volgen gok ik zo.

Op termijn waarschijnlijk wel, maar dan zou je verwachten dat ze streaming bronnen zouden maken. Oké voor Audio hebben ze die meer en meer, dat merk ik aan mijn SaCD 30n. Maar voor video hebben ze totaal niks. Je zou in eerste fase een oplossing als de Oppo verwachten waar ze BluRay lezer en streamer combineren, zoals Panasonic doet met de DP-UB9000EG1 (die ik overwogen heb) en volgende stap een pure video streamer.

Uiteindelijk ben ik per toeval terecht gekomen bij de X-box series X met KODI. Niet dat ik een gamer ben, maar ik speel al eens graag Fifa (of FC zoals het nu heet) maar op de PS3 waren de spelers wat gedateerd. Verder vlieg ik ook al eens graag met een vliegsimulator. En mijn Dune HD Max weigerde trouwens sommige BluRay schijfjes zoals Band of Brothers die ik nu bekijk en niet langer kon zien sinds de UD7006 verkocht is.
Toen ik de X-Box bekeek ontdekte ik dat je VLC kon op installeren. Er mij 2 weken geleden één gekocht. VLC kon inderdaad MKVs afspelen van mijn NAS, echter niet bitsreamen, de X-box converteerd deze naar het geluidsformaat die je definieert in de installingen, in mijn gevel DTS:X. Dan KODI geïnstalleerd en die doet dat wel.
Verder kan mijn Dune HD Max ook geen 10bits video afspelen, de X-Box met KODI doet dit wel. Enige nadeel is de bediening van de video-speler. De Dune HD Max was in staat om verder te spelen als je een film gestopt had. Dit lukt (voorlopig) niet met KODI. Maar doorspoelen met de gamepad is super gevoelig en gaat met te grote blokken vooruit. Ik ben (eindelijk) ook Game of Thrones aan het zien, en wil de intro van 2min doorspoelen, zeker als je aan het bingewatchen zijt.
Ook vervelend is dat de gamepad tijdens het kijken zich uitschakeld, dus moet je die steeds heractiveren als je volgende aflevering wilt starten. Ik had gehoopt dit te kunnen doen met de Logitech Harmony Elite, maar dat lukt ook (nog) niet.




 
Marantz Cinema 40 , SACD 30n
Rotel RB-991
Dune HD Max (te koop)
X-box Series X met KODI
Chromecast met Google TV
Pioneer PDP-6080D
Zone 1 : Wharfedale Opus 2 (soon Elysian 4), Opus Tri-Center, 4 x Opus Tri-Surround, SVS PB12+
Zone 2 : Boston Acoustic A25