Marantzforum.nl

Algemeen => Mededelingen => Topic gestart door: Maurice op januari 23, 2021, 19:50:21

Titel: Vrijheid van meningsuiting in discussies
Bericht door: Maurice op januari 23, 2021, 19:50:21
Er is momenteel een flinke discussie gaande in het covid topic, waarop een aantal leden (helaas) besloten hebben om het forum te verlaten. Ik respecteer hun keuze en wil bij dezen ook aangeven dat de deur nog altijd voor hen openstaat (en ja, het oude account kan gekoppeld worden aan een nieuw account. Daarvoor dient contact te worden opgenomen met mij). No hard feelings!
Wel wil ik in het algemeen oproepen om met respect met elkaar te blijven omgaan en algemeen geldende omgangsnormen in real life ook in deze virtuele wereld te blijven hanteren. En dat zeker in situaties waarbij iemand een vriend heeft moeten begraven, zijn bedrijf ten onder heeft zien gaan, of anderszins benadeeld wordt door het virus of de maatregelen.
We blijven immers mensen, en toevallig hebben we samen een hele grote gemene deler, namelijk onze voorliefde voor muziek en hifi.

Er is verweten dat de moderators in deze discussie niet streng genoeg hebben opgetreden, en een onwenselijke mening hebben, danwel onwenselijk gedrag vertonen in dit onderwerp. Het betreft dan vooral (satirische) plaatjes.

Satire is echter niet voor iedereen en ik kan mij goed voorstellen dat er mensen zijn die hier aanstoot aan nemen. Als  moderators, en vooral ik als eigenaar, zullen uitlatingen en postings primair beoordelen conform de forumregels (https://marantzforum.nl/forum/index.php?topic=21.0). Ik wil niemand verbieden een mening te hebben en deze te uiten (mits on-topic), ongeacht mijn eigen mening over het betreffende onderwerp. En dat geldt voor zowel leden als moderators.

Een aantal forumregels wil hierbij highlighten:

Citeer2. Behandel elkaar met respect. Wees het gerust oneens over bepaalde standpunten, discussieer op het scherpst van de snede maar beledig of discrimineer een ander niet. Beledigende of discriminerende leden zullen een passende straf krijgen in de vorm van een ban voor bepaalde of onbepaalde tijd.
Gelukkig zijn beledigende of discriminerende uitlatingen zo goed als afwezig geweest. Mijn complimenten gezien het onderwerp.

Citeer8. Klachten over forumleden behoren niet openlijk op het forumbesproken te worden. Deze behoren eerst persoonlijk opgelost te worden of anders dienen de moderators ingelicht te worden over vermeend wangedrag (dit kan via "meldt dit bericht aan de moderators").
Er zijn forumleden vertrokken, maar dat ontslaat niemand van deze regel. Ik wil dan ook geen vervelende reacties over de betreffende forumleden lezen.

Citeer11. Sta open voor ander meningen, deel je eigen mening en voer er discussie over. Maar laat elkander altijd in zijn of haar waarde. Verschillen in mening mogen echter nooit leiden tot twisten of het met fanatisme verkondigen van het "eigen gelijk", hoe veel gelijk je ook denkt te hebben. Het moderaat zal ingrijpen bij het fanatiek verkondigen van het eigen gelijk, ongeacht wie er gelijk heeft.
Ik merk nu hoe moeilijk/complex deze regel is gezien de covid discussie. Zelf heb ik in deze ook een uitgesproken mening, net zoals veel forumleden (zowel voorstanders als tegenstanders van de maatregelen). Zelf denk ik dat de grens moet komen te liggen of een ander veroordeeld wordt voor het hebben van een tegengestelde mening, maar ook dat is weer een lastige. Ik probeer hardop denkend een voorbeeld te geven, mogelijk kunnen jullie aanvullen of corrigeren?
Iemand die heel fanatiek staat te verkondigen dat het gewoon moet kunnen om andermans integriteit van lichaam te schenden, iemand eigendommen toe te eigenen, of bepaalde gedachten niet mag hebben kan lijnrecht tegenover iemand staan die het tegendeel vindt. Beiden hebben een mening en beiden mogen een mening hebben. Zelf heb ik een hele sterke mening in deze kwestie en zou mezelf daar mogelijk zelfs fanatiek in kunnen benoemen. Ik denk dat het dan vooral gaat hoe je je eigen standpunt verdedigt of die van een ander bekritiseert. Gaat het om de inhoud, dan is het ok. Gaat het om de persoon, dan is het niet ok. Hoe kijken jullie hier tegenaan?
Titel: Re: Vrijheid van meningsuiting in discussies
Bericht door: Frits Denon op januari 23, 2021, 20:10:55
Een mening goed beschrijven kan lastig zijn, vervolgens kan geschreven woord verkeerd geïnterpreteerd worden. Dan kan het al op 2 manieren fout gaan. Bij een telefoon gesprek loopt dit anders en heb je de kans om in het gesprek nog te verduidelijken / verbeteren. Bij een face to face gesprek zie je ook de gezichtsuitdrukking erbij, dat maakt het nog beter.

Op een forum kun je niet, of niet gauw met elkaar spreken. Daarom hanteer ik voor mijzelf dat zodra mijn emoties beginnen op te spelen, ik stop met een geschreven bericht. En dat geldt voor mij voor alle geschreven berichten

Gevoelige onderwerpen als bv Covid vragen om een goede moderatie. Ik heb bij een ander forum gezien dat Covid niet meer besproken mag worden. Is ook een keuze.

T.a.v. de vraag: Ik denk dat als een moderator het beeld krijgt dat er emotie in het spel komt, zie mijn uitleg hierboven, hij/zij dan moet ingrijpen.

My 2 cents.
Groet,
Frits
Titel: Re: Vrijheid van meningsuiting in discussies
Bericht door: Vinyl_Fuchs op januari 23, 2021, 20:35:46
Goede communicatie is het A en O en natuurlijk wederzijds respect in deze. Dat geldt eigenlijk in iedere omgang met een andere persoon. En natuurlijk ook accepteren dat er mensen zijn die in hun vrije tijd geen zin hebben om dit soort discussies te voeren dan wel hun mening liever voor zichzelf houden.
Titel: Re: Vrijheid van meningsuiting in discussies
Bericht door: Vinyl_Fuchs op januari 23, 2021, 21:21:48
En verder heb ik een broertje dood aan de overdreven poltieke correctheid in de tegenwoordige tijd. Juist hierdoor creëer je m.i. vaak  meer beladenheid van begrippen, woorden,  benamingen en werkt het dus contra-productief.

1994: maar nu nog actueel.

https://youtu.be/i2MjcvObQwI
Titel: Re: Vrijheid van meningsuiting in discussies
Bericht door: TurboMarco op januari 23, 2021, 23:38:29
CiteerGevoelige onderwerpen als bv Covid vragen om een goede moderatie. Ik heb bij een ander forum gezien dat Covid niet meer besproken mag worden. Is ook een keuze.
Als dat andere forum is wat ik denk dan hadden ze dat topic veel eerder op slot kunnen gooien want vanaf het begin af aan was er sprake van censuur , m.a.w een bericht met bronvermelding anders dan nu.nl en npo werd heel snel verwijderd.
Mensen aldaar werden voor wappies uitgemaakt wanneer ze niet in de pas liepen en daar werd dan weer niet tegen opgetreden.

Wij doen niet aan censuur.
Titel: Re: Vrijheid van meningsuiting in discussies
Bericht door: mountainbiker op januari 24, 2021, 09:44:11
Citaat van: Vinyl_Fuchs op januari 23, 2021, 21:21:48
En verder heb ik een broertje dood aan de overdreven poltieke correctheid in de tegenwoordige tijd. Juist hierdoor creëer je m.i. vaak  meer beladenheid van begrippen, woorden,  benamingen en werkt het dus contra-productief.

1994: maar nu nog actueel.

https://youtu.be/i2MjcvObQwI
Titel: Re: Vrijheid van meningsuiting in discussies
Bericht door: Frits Denon op januari 24, 2021, 09:52:14
@ Mountainbiker: Wat draagt het door jou hierboven geplaatste plaatje nou bij aan de vraag van Maurice?

Edit: Mijn opmerking verbeterd n.a.v. de terechte opmerking van Vinyl_Fuchs hieronder
Titel: Re: Vrijheid van meningsuiting in discussies
Bericht door: Vinyl_Fuchs op januari 24, 2021, 09:59:08
Citaat van: Frits op januari 24, 2021, 09:52:14
Wat draagt dit bij aan de vraag van Maurice?
Hier gaat het dus weer mis in de communicatie: op wie/ waarop is dit een reactie?
Titel: Re: Vrijheid van meningsuiting in discussies
Bericht door: Frits Denon op januari 24, 2021, 10:02:22
Op het plaatje van Mountainbiker. Een citaat van mij vervuilt het topic met nog meer plaatjes.

Had misschien beter @Mountainbiker er voor moeten zetten. Sorry voor de onduidelijkheid.

Edit: Ik heb de vraag aan Mountainbiker wat explicieter gemaakt.

Titel: Re: Vrijheid van meningsuiting in discussies
Bericht door: TurboMarco op januari 24, 2021, 10:45:53
 TTIWWP

Ik begrijp dat het weinig als tactvol opgevat kan worden en dat het in veel gevallen een stuk duidelijker kan zijn wanneer plaatjes met een stukje schrift voorzien word.
Het is echter niet in strijd met de regels.
Titel: Re: Vrijheid van meningsuiting in discussies
Bericht door: neoguri op januari 24, 2021, 20:56:21
CiteerEen satirisch plaatje word neergezet als grensoverschrijdend en een dergelijke uitspraak daar hoor je dan niemand over.
Wie herinnerd zich nog Charlie Hebdo ?
Of,
als een meisje met een kort rokje over straat loopt moet ze dan ook niet zeuren dat ze voor hoer uitgemaakt word ? ...of nog veel erger omdat er mensen zijn die er aanstoot aan nemen.

Ik kan indien nodig een lijst maken van aanstootgevende zaken hoor.

Denk daar maar eens over na. (en dan bedoel ik jou niet persoonlijk hoor,maar die lieden die miepen over een plaatje)

Vrijheid van meninguiting is prima maar sommige mensen weten écht niet wanneer ze even niets meer moeten zeggen. Daarvoor heeft een forum moderators nodig. Op deze forum zie een "moderator" die liever olie op de vuur gooit dan deze probeert te blussen.

Ik denk dat bovenstaande (best willekeurig) gekozen quote een goed voorbeeld is, zeker omdat deze komt na een discussie die al veel te hoog opgelopen was. Als dit geaccepteerd wordt van een van de weinigen die de macht en verantwoordelijkheid heeft om de sfeer in deze forum te waarborgen dan haak ik ook af.

Ik snap dat het niet als verlies zal worden gezien, zo actief was ik hier niet, maar toch jammer. Stuur me gerust een email (mijn gebruikersnaam at xs4all) wanneer het mod team er voor staat om te modereren ipv provoceren, dan meld ik me met plezier weer aan.
Titel: Re: Vrijheid van meningsuiting in discussies
Bericht door: Marvin op januari 24, 2021, 22:04:03
Ik heb er geen moeite mee gehad hoor.
Ik hou dan ook wel van een beetje donkere humor en satire.
Zeker in moeilijke situaties, en ook zeker mbt mijn eigen leven.
Sarcastisch en zelfspot zijn me niet vreemd.
Maar er zijn uiteraard ook mensen die serieuzer in het leven staat. Ook heb ik geleerd een ander z'n mening ook maar een mening is.
Daarbij ondervind ik weinig tot niets van dat virus, m'n werk gaat door. Thuis alles goed, dus ik kan het allemaal lekker relativeren.
Dat betekend niet dat ik alles maar leuk vind hoor, maar dat hoort er bij.

En ehhh....
Je hoeft het ook allemaal niet te lezen uiteraard, behandel het als een kabel discussie.
Deel mee of wees verstandig. [emoji16]
Titel: Re: Vrijheid van meningsuiting in discussies
Bericht door: TurboMarco op januari 24, 2021, 22:35:16
CiteerVrijheid van meninguiting is prima maar sommige mensen weten écht niet wanneer ze even niets meer moeten zeggen.
Maar beste ,dat is toch hartstikke tegenstrijdig wat je daar zegt.

CiteerDaarvoor heeft een forum moderators nodig. Op deze forum zie een "moderator" die liever olie op de vuur gooit dan deze probeert te blussen.
Was er brand dan?
Ik zie verschillen van visie en van daaruit verschillende meningen en de taak van een moderator is het hanteren van gestelde regels.
Het is niet onze taak om van mensen hun gedachten te lezen en onze mening daarop af te stemmen.
Dat jij je geprovoceerd en gekwetst(?) voelt en dan liever weggaat dat is helemaal aan jou.

En wat Marvin zegt:
CiteerEn ehhh....
Je hoeft het ook allemaal niet te lezen uiteraard, behandel het als een kabel discussie.
Er is vast wel ergens wel een safe-space.
Titel: Re: Vrijheid van meningsuiting in discussies
Bericht door: pameijer op januari 25, 2021, 14:21:18
Zullen we het weer over audio en muziek in het algemeen en Marantz in het bijzonder hebben?

(https://media.giphy.com/media/KJ1f5iTl4Oo7u/giphy.gif)
Titel: Re: Vrijheid van meningsuiting in discussies
Bericht door: Vinyl_Fuchs op januari 25, 2021, 16:27:51
Citaat van: pameijer op januari 25, 2021, 14:21:18
Zullen we het weer over audio en muziek in het algemeen en Marantz in het bijzonder hebben?

(https://media.giphy.com/media/KJ1f5iTl4Oo7u/giphy.gif)
Waren we al mee bezig.
Titel: Re: Vrijheid van meningsuiting in discussies
Bericht door: Cornelis1921 op januari 25, 2021, 18:08:52
Citaat van: pameijer op januari 25, 2021, 14:21:18
Zullen we het weer over audio en muziek in het algemeen en Marantz in het bijzonder hebben?

(https://media.giphy.com/media/KJ1f5iTl4Oo7u/giphy.gif)
Ben al lang het spoor bijster, voor mij hoeven die polarisaties helemaal niet, zeker nu niet. Nergens voor nodig. :cry:
Titel: Re: Vrijheid van meningsuiting in discussies
Bericht door: Frits Denon op januari 25, 2021, 20:37:05
Citaat van: Cornelis1921 op januari 25, 2021, 18:08:52
Ben al lang het spoor bijster, voor mij hoeven die polarisaties helemaal niet, zeker nu niet. Nergens voor nodig. :cry:

Eens Cor, maar in het Covid topic staat iedereen klaar met zijn "reacties" en als Maurice hier daar een serieuze vraag stelt geeft niemand thuis. Slap!
Titel: Re: Vrijheid van meningsuiting in discussies
Bericht door: Dennis E36 op januari 25, 2021, 23:56:47
Citaat van: Frits op januari 25, 2021, 20:37:05
Eens Cor, maar in het Covid topic staat iedereen klaar met zijn "reacties" en als Maurice hier daar een serieuze vraag stelt geeft niemand thuis. Slap!

Dat merk je in de praktijk heel veel, men hapt heel snel in een discussie en haakt net zo snel weer af.
Als het maar iets de diepte in gaat is het vaak snel klaar helaas. Beetje roepen, beetje gal spugen en weer door  :-P

Ik vind overigens wel als er veel weerstand komt op een bepaald type gedrag dit ook aangepast of in ieder geval iets gematigd kan worden. In de werkomgeving lijkt het me ook dat je je af en toe aan moet passen aan de omgeving...

Wat betreft de satire/plaatjes; het scheelt ook enorm als je de persoon in kwestie kent, dan weet je vaak hoe die in het leven staat etc. Downside van fora en maatschappelijk heftige onderwerpen  :yes:
Titel: Re: Vrijheid van meningsuiting in discussies
Bericht door: TurboMarco op januari 26, 2021, 09:49:10
CiteerEen mening goed beschrijven kan lastig zijn, vervolgens kan geschreven woord verkeerd geïnterpreteerd worden. Dan kan het al op 2 manieren fout gaan. Bij een telefoon gesprek loopt dit anders en heb je de kans om in het gesprek nog te verduidelijken / verbeteren. Bij een face to face gesprek zie je ook de gezichtsuitdrukking erbij, dat maakt het nog beter.
Klopt voor 100% ,alleen dat laatste is vrij lastig gezien de omstandigheden.

CiteerOp een forum kun je niet, of niet gauw met elkaar spreken. Daarom hanteer ik voor mijzelf dat zodra mijn emoties beginnen op te spelen, ik stop met een geschreven bericht. En dat geldt voor mij voor alle geschreven berichten
Dat is een keuze die je voor jezelf maakt.
Er is wel de mogelijkheid om elkaar via PM te spreken tot telefonisch aan toe.

CiteerGevoelige onderwerpen als bv Covid vragen om een goede moderatie. Ik heb bij een ander forum gezien dat Covid niet meer besproken mag worden. Is ook een keuze.
Ik denk wel dat het een groot verschil uit maakt wanneer een forum gesponsord word of niet.
Goede moderatie is wanneer je de regels die het forumbeheer opgelegd heeft naleeft cq hanteert.
edit: Het mag in ieder geval niet zo zijn dat een moderator als een gedachten politie optreed.
Een sponsor kan zich via het beheer mengen in gaande discussies met gevolgen (hifi.nl).

CiteerT.a.v. de vraag: Ik denk dat als een moderator het beeld krijgt dat er emotie in het spel komt, zie mijn uitleg hierboven, hij/zij dan moet ingrijpen.
Zo is er geen enkele discussie meer mogelijk want er zijn altijd wel onderwerpen waarbij emotie bij komt kijken.
Zie onderstaande citaat van Marvin:
CiteerEn ehhh....
Je hoeft het ook allemaal niet te lezen uiteraard, behandel het als een kabel discussie.
Deel mee of wees verstandig.

CiteerIk vind overigens wel als er veel weerstand komt op een bepaald type gedrag dit ook aangepast of in ieder geval iets gematigd kan worden. In de werkomgeving lijkt het me ook dat je je af en toe aan moet passen aan de omgeving...
Dennis,
Op de werkvloer horen geen discussies thuis anders dan werk gerelateerd.
In een arbeidsovereenkomst staan ook regels opgesteld en wanneer werknemer/werkgever zich aan de regels houd doet het er niet ter zake of iemand een andere mening cq levensovertuiging heeft . Dat is grondwettelijk vastgesteld ,en met een goede reden.

Wat voor de één als gematigd gezien kan worden kan voor de ander als extreem gezien worden.
Mensen hebben nu eenmaal verschillende denkwijzen en laat dat a.u.b zo blijven.
Titel: Re: Vrijheid van meningsuiting in discussies
Bericht door: Dennis E36 op januari 26, 2021, 10:29:30
CiteerOp de werkvloer horen geen discussies thuis anders dan werk gerelateerd.
In een arbeidsovereenkomst staan ook regels opgesteld en wanneer werknemer/werkgever zich aan de regels houd doet het er niet ter zake of iemand een andere mening cq levensovertuiging heeft . Dat is grondwettelijk vastgesteld ,en met een goede reden.

Wat voor de één als gematigd gezien kan worden kan voor de ander als extreem gezien worden.
Mensen hebben nu eenmaal verschillende denkwijzen en laat dat a.u.b zo blijven.

Dus jij denk dat op de gemiddelde werkvloer de covid discussie niet thuis hoort? Ik vind juist van wel daar we hier allemaal door beperkt worden in meer of mindere mate, mede omdat zakelijk en privé nu meer door elkaar lopen dan "normaal". In de arbeidsovereenkomst staat ook dat je elkaar met respect moet behandelen. Dat is anders dan verschil van mening hebben. Als ik in de werksetting aangeef dat bepaald gedrag mij enorm stoort en diegene blijft onverminderd doorgaan is er zeker wel grond om daarover een klacht in te dienen. Dan is het directe provocatie, niet meer en niet minder.

PS, er had niet gecensureerd hadden worden hoor  :wink:

En gaat over tot orde van de dag  :lol:
Titel: Re: Vrijheid van meningsuiting in discussies
Bericht door: TurboMarco op januari 26, 2021, 10:44:58
Citaat van: Dennis E36 op januari 26, 2021, 10:29:30
Dus jij denk dat op de gemiddelde werkvloer de covid discussie niet thuis hoort? Ik vind juist van wel daar we hier allemaal door beperkt worden in meer of mindere mate, mede omdat zakelijk en privé nu meer door elkaar lopen dan "normaal". In de arbeidsovereenkomst staat ook dat je elkaar met respect moet behandelen. Dat is anders dan verschil van mening hebben. Als ik in de werksetting aangeef dat bepaald gedrag mij enorm stoort en diegene blijft onverminderd doorgaan is er zeker wel grond om daarover een klacht in te dienen. Dan is het directe provocatie, niet meer en niet minder.
Ik heb in mijn werk direct met covid te maken ,mijn werkgever heeft alle maatregelen getroffen om risico's te beperken en hij stelde daarom ook terecht dat een discussie daarover zinloos is .Het moest volgens de regels.

In al mijn werkovereenkomsten van de afgelopen (bijna) 38 jaar ben ik nog nooit iets tegengekomen over opgelegde respect naar elkaar.
Respect voor elkaar hebben leer je doorgaans van huis uit.
Wanneer mensen op het werk gewoon doen waarvoor zij betaald worden valt er ook niet zoveel meer te zeuren over elkaar, en dat vind ik niet alleen maar vooral mijn werkgever vind dat.

Maar goed (gelukkig) zitten wij hier niet op een werkvloer , en dat geldt ook voor het moderatie team.
Wij van het team zijn ook gewoon mensen die onze vrije tijd steken in het forum ,daarnaast word er van ons gevraagd om ook de forum regels te handhaven.
Titel: Re: Vrijheid van meningsuiting in discussies
Bericht door: Frits Denon op januari 26, 2021, 10:53:50
Citaat van: Dennis E36 op januari 26, 2021, 10:29:30
PS, er had niet gecensureerd hadden worden hoor  :wink:

Voor mij wel, dat soort reacties met alleen maar plaatjes komt op mij over als krijsende meeuwen die alles eronder schijten.

Als je vervolgens op zo'n actie om een uitleg vraagt, blijft die uit en even later komt er weer een. puke
Titel: Re: Vrijheid van meningsuiting in discussies
Bericht door: Dennis E36 op januari 26, 2021, 11:12:09
Citaat van: TurboMarco op januari 26, 2021, 10:44:58
Ik heb in mijn werk direct met covid te maken ,mijn werkgever heeft alle maatregelen getroffen om risico's te beperken en hij stelde daarom ook terecht dat een discussie daarover zinloos is .Het moest volgens de regels.

In al mijn werkovereenkomsten van de afgelopen (bijna) 38 jaar ben ik nog nooit iets tegengekomen over opgelegde respect naar elkaar.
Respect voor elkaar hebben leer je doorgaans van huis uit.
Wanneer mensen op het werk gewoon doen waarvoor zij betaald worden valt er ook niet zoveel meer te zeuren over elkaar, en dat vind ik niet alleen maar vooral mijn werkgever vind dat.

Maar goed (gelukkig) zitten wij hier niet op een werkvloer , en dat geldt ook voor het moderatie team.
Wij van het team zijn ook gewoon mensen die onze vrije tijd steken in het forum ,daarnaast word er van ons gevraagd om ook de forum regels te handhaven.

Je gaat m.i. net weer niet in op het belangrijkste punt en dat was niet de arbeidsovereenkomst, maar het (ontbreken) van empatisch vermogen van sommigen....en daarmee de sfeer verzieken voor een grote groep (al reageert er bijna niemand op).

Ik ken ook gevallen wiens baan op de tocht is gekomen door het continu "lastig" vallen en bekritiseren met "onjuiste" informatie...

Ik vind het persoonlijk wel een hele makkelijke oplossing door te zeggen dat alles mag i.h.k.v. vrije  meningsuiting. Dan hoef je eigenlijk "niks" te doen.

Verder uiteraard het respect dat het moderatie team dit allemaal onbezoldigd in de lucht houdt! Dat staat buiten kijf..
Titel: Re: Vrijheid van meningsuiting in discussies
Bericht door: Frits Denon op januari 26, 2021, 11:46:48
Best interessant zo met ons 3-en, maar er wordt maar weinig door anderen gereageerd. Jammer. Ik hou daarom nu op om verder een bijdrage te leveren aan dit topic.

Het zou voor mij jammer zijn als door het Covid topic en de reacties van o.a. "schijtende meeuwen" de sfeer op dit forum zodanig verandert dat ik mij hier niet meer thuis voel na ruim 12 jaar.

Ja, ik weet het: "Tijden veranderen", maar dat wil niet zeggen dat ik mij daar naar ga voegen.

Ik waardeer zeer wat de moderatoren doen en wens ze verder veel wijsheid toe in deze.
Titel: Re: Vrijheid van meningsuiting in discussies
Bericht door: TurboMarco op januari 26, 2021, 12:14:40
Jongens ik laat in dit draadje het ook maar even voor gezien, ik ben even te druk met privé zaken die ik veel belangrijker vind. 
Titel: Re: Vrijheid van meningsuiting in discussies
Bericht door: JohnWx op januari 26, 2021, 12:17:13
Dit op mijn Facebook geplaatst ben er kots beu van :

Ben je nog wel normaal?
Je sloopt bedrijven, plundert ondernemers, je bekogelt onschuldige mensen in bussen, sloopt willekeurig fietsen, je gooit stenen naar paarden, je gooit stenen door ruiten, je plundert winkels, je zet auto's in de fik, je valt politie aan en je zorgt voor een gigantische verspreiding van onze gezamenlijke vijand, corona. Als je graag dingen kapot maakt, doe dat dan in je eigen huis. Zet je eigen auto in de fik, gooi je eigen ruiten in. Kansloze knuppel !!
Ben je een bekende van me en was je deelnemer aan de acties in Eindhoven, Amsterdam of in Urk, Stein of andere plaatsen ontvriend me dan AUB.
Ik distantieer me niet alleen van al deze acties maar ook van elke deelnemer hieraan, inclusief mensen die dit soort kansloze uitingen ondersteunen !!




Die mongolen die op de politie en ziekenhuizen winkels plunderen te lijf gaan en de paarden en honden van de overheid je praat tegen kansloze, als ik een bekende herken heb ik al gezegd sloop ik zijn huis als hij dan zegt wat doe je, zelfde wat jij deed doelloos kansloos vernielen slopen en geweld gebruiken ben het na drie dagen helemaal zat en Urk moeten we verkopen.

Doe het ook nog



Dat vrouwtje wat zo zielig was/is: door waterkanon :

Bericht aan de dame met het bebloede gezicht
Ik ken jou niet, jij kent mij niet.
En toch vraag ik me af...
Wad deed je in Eindhoven? Demonstreren? Was het je eerste keer? Wou je eigenlijk niet rellen, maar heb je je laten meeslepen?
Heb je zelf nooit geweld gebruikt en vind je dat je nu te hard bent aangepakt?
Ik stel deze vragen niet omdat ik me zo betrokken voel.
Ik stel deze vragen, om duidelijk te maken dat het antwoord me niets uitmaakt. Jij was erbij en je overtrad de wet. Dat is wat we allemaal hebben gezien. Heb je niets vernield, niets gegooid en niemand geslagen? Daar gaat het niet om. Je was erbij.
Ik zag hoe jij samen met vele anderen mijn stad onveilig hebt gemaakt. De stad waar ik woon en het plein. Vandaag moest ik mezelf opsluiten, niet pas na de avondklok, maar de hele dag. Mijn buurt werd veiligheidsrisicogebied. Door mensen zoals jij.
Er bestaat zoiets als grondrechten, maar als je gaat demonstreren ondanks een verbod, krijg je óók te maken met het strafrecht. En ondanks die paar stralen bloed op je hoofd, heb je waarschijnlijk nog geen idee wat strafrecht eigenlijk inhoudt. Dat hoop ik in ieder geval wel voor je. Je weet inmiddels wél wat goede zorg inhoudt.
Je werd namelijk verzorgd door een verpleegkundige die jou als mens kon blijven zien. Want dat is wat onze verpleegkundigen blijven doen, ongeacht ons gedrag.
Maar ik zou het niet kunnen. Van mij zou je hooguit één pleister krijgen en een schop onder je hol. Daarom werk ik dus ook niet in de zorg.
Meid, ik hoop dat je je realiseert dat jij hier niet het slachtoffer bent. En ik hoop je ook nooit tegen te komen in Utrecht.

J.Warmolts
Titel: Re: Vrijheid van meningsuiting in discussies
Bericht door: mountainbiker op januari 26, 2021, 19:15:13
Citaat van: Frits op januari 26, 2021, 10:53:50
Voor mij wel, dat soort reacties met alleen maar plaatjes komt op mij over als krijsende meeuwen die alles eronder schijten.

Als je vervolgens op zo'n actie om een uitleg vraagt, blijft die uit en even later komt er weer een. puke
Titel: Re: Vrijheid van meningsuiting in discussies
Bericht door: JohnWx op januari 26, 2021, 21:52:44
Citaat van: mountainbiker op januari 26, 2021, 19:15:13


?
Titel: Re: Vrijheid van meningsuiting in discussies
Bericht door: Dennis E36 op januari 27, 2021, 12:43:12
Citaat van: John Wx op januari 26, 2021, 21:52:44
?

Volgens mij stel je een te ingewikkelde vraag  :-P
Titel: Re: Vrijheid van meningsuiting in discussies
Bericht door: JohnWx op januari 27, 2021, 15:31:22
Citaat van: Dennis E36 op januari 27, 2021, 12:43:12
Volgens mij stel je een te ingewikkelde vraag  :-P

Vond juist makkelijker kan niet  :-D
Titel: Re: Vrijheid van meningsuiting in discussies
Bericht door: Dennis E36 op januari 28, 2021, 07:25:19
Citaat van: John Wx op januari 27, 2021, 15:31:22
Vond juist makkelijker kan niet  :-D

Met alleen een ? moet je wel zelfstandig nadenken hé  :yes:

De schreeuwende meeuw is een schijtlijster geworden...jammer shutup
Titel: Re: Vrijheid van meningsuiting in discussies
Bericht door: Vinyl_Fuchs op januari 28, 2021, 10:20:36
Ik meende dat we niet meer op de man zouden spelen.
Titel: Re: Vrijheid van meningsuiting in discussies
Bericht door: Dennis E36 op januari 28, 2021, 10:29:24
Citaat van: Vinyl_Fuchs op januari 28, 2021, 10:20:36
Ik meende dat we niet meer op de man zouden spelen.

Wie kaatst....

Ben het wel met je eens, wordt een beetje kinderachtig zo.
Zal het laten voor wat het WAS  :wink:
Titel: Re: Vrijheid van meningsuiting in discussies
Bericht door: DHG500 op januari 29, 2021, 00:47:12
Dit was een prettig forum over een mooi onderwerp; Marantz.
Maar ik stop hier. Bij voortduring blijven mn. TurboMarco (een moderator notabene!) en Mountainbiker bewust mensen kwetsen omdat ze menen gebruik van die vrijheid in het forum te moeten maken om daarmee een punt te maken.
Door vrijheid ergens recht op hebben en in situaties toch af te zien van dat recht kan een hoge mate van beschaving ten toon stellen. Beide forumleden blijken bij voortduring niet in staat zich in beschaving te ontwikkelen en drukken daarmee een ongewenste en zware stempel op dit forum. Voor mij is inmiddels de emmer ruimschoots overgelopen.
Jullie winnen, ga lekker voort met populistje en kwetser spelen!
Zonde! Bah!  :x
Titel: Re: Vrijheid van meningsuiting in discussies
Bericht door: TurboMarco op januari 29, 2021, 08:39:17
Beste DHG500,

Aangezien jouw frustraties bij mij het vermoeden wekt dat er sprake is van oud zeer (ik heb het e.e.a teruggelezen) kan ik het niet laten om toch op het volgende te reageren.

Citeerbewust mensen kwetsen
Dat is totaal niet aan de orde maar wellicht dat jij je erg snel gekwetst voelt.
CiteerDoor vrijheid ergens recht op hebben en in situaties toch af te zien van dat recht kan een hoge mate van beschaving ten toon stellen
Wat bedoel je precies daarmee?
CiteerBeide forumleden blijken bij voortduring niet in staat zich in beschaving te ontwikkelen en drukken daarmee een ongewenste en zware stempel op dit forum
Dat is jouw mening ,niet meer en niet minder.
Wij mogen van jou blijkbaar geen andere mening hebben.  :roll:
CiteerVoor mij is inmiddels de emmer ruimschoots overgelopen.
Jullie winnen, ga lekker voort met populistje en kwetser spelen!
Zonde! Bah!

Citeerpopulistje
Dat was voor mij de trigger om uit te zoeken of er sprake is van "oud zeer" aangezien van populisme in het covid 19 topic geen sprake is.

Wat ik dan terug in een topic uit 2019 vind zijn wat cijfers verstrekt door oa rijksoverheid en CBS die ik heb gebruikt als een onderbouwing in mijn eerdere betoog.
Voor de leden die niet weten welk topic ik bedoel vraag het aan DHG500.

Enne "jullie winnen" !?
:no: :gaap:

Een oud gezegde luidt : Zoals de waard is vertrouwd hij zijn gasten , of waar het hart vol van is loopt de mond van over .

Beiden zijn op ons en jou van toepassing.
Probeer eens een wat dikkere huid te creëren dan zal je zien dat je helemaal niet zo snel gekwetst zal voelen.


https://www.dagelijksestandaard.nl/2014/05/hoe-overleef-je-de-beroepsgekwetste/

don't shoot the messenger







Titel: Re: Vrijheid van meningsuiting in discussies
Bericht door: TurboMarco op januari 29, 2021, 10:07:42
Wil ik er nog even iets zeggen over censuur . Er zijn in het verleden forumgebruikers geweest die ons betichten van dictatoriaal gedrag en beschuldigen ons van het toepassen van censuur.

Nou hier zitten we dan ,we voeren openlijk een discussie over vrijheid van meningsuiting.
Vervolgens heb je mensen die een mening neer plempen om vervolgens direct de deur achter hun kont dichtgooien zodat een gezonde discussie niet eens meer mogelijk is ,wie is er dan olie op het vuur aan het gooien?

Op andere fora (kan ik uit ervaring mede delen) worden dergelijke acties gezien als trol gedrag en/of clickbait met als consequentie een ban , ja zomaar een ban zonder een enkele mededeling van het moderaat.
Op "hit and run" commentaar zit men doorgaans niet op te wachten.

Welnu in het sub forum "Dikke elco" zijn in de loop der jaren veel discussies geweest waarbij de gemoederen nog weleens hoog opliepen ,willen jullie dan dat het hele sub forum verdwijnt ?
Of zeg je van "nou ik kijk alleen naar zaken die mij interesseren en verder reageer ik er niet op"?

Of moeten "gevoelige kwesties" achterwege blijven? en waar zou die grens moeten te komen liggen?
Voorbeeld: Zwarte Piet , het consumeren van vlees , welke auto rijd je,  en waar kijk of luister je naar.

Zwarte Piet: is een gaande discussie en ligt bij sommigen nogal gevoelig.
Het consumeren van vlees (wel of niet Halal): ligt bij sommigen gevoelig.
Welke auto : ligt bij sommigen gevoelig (Hi Greta).
Waar kijk of luister je naar: ligt bij sommigen gevoelig (married with children).

Om rekening te houden met iedereen die zich snel gekwetst voelt zou je dus ook het sub-forum op kunnen doeken.

of houden we het zoals het is met inachtneming van het onderstaande :
Citeer2. Behandel elkaar met respect. Wees het gerust oneens over bepaalde standpunten, discussieer op het scherpst van de snede maar beledig of discrimineer een ander niet. Beledigende of discriminerende leden zullen een passende straf krijgen in de vorm van een ban voor bepaalde of onbepaalde tijd.

Een poll opzetten omtrent zaken die in de dikke elco besproken kunnen worden.... of niet mag altijd .

edit: ik citeer mijzelf nog maar even:
CiteerJongens ik laat in dit draadje het ook maar even voor gezien, ik ben even te druk met privé zaken die ik veel belangrijker vind.
Titel: Re: Vrijheid van meningsuiting in discussies
Bericht door: agr64 op januari 29, 2021, 13:10:53
Voor mij zijn in deze tijd de fora waar ik lid van ben een bron van afleiding van datgene wat er nu om ons heen gebeurd. Dit forum staat inmiddels niet meer in het lijstje dat ik met plezier en voor de broodnodige ontspanning bezoek.
Titel: Re: Vrijheid van meningsuiting in discussies
Bericht door: Vinyl_Fuchs op januari 29, 2021, 14:43:06
Ik zie het als een storm in glas water en ook een storm (net als Covid19) waait vroeg of laat ook weer over. Vind het wel zwak dat er niet mee (dan wel tegen) gediscussieerd wordt en dat men zich zo snel uit het veld laat slaan door een paar "controversiële" uitspraken/ afwijkende meningen. Staat natuurlijk ieder vrij om niet mee te discussiëren, maar geef dat dan ook aan.
Titel: Re: Vrijheid van meningsuiting in discussies
Bericht door: mountainbiker op januari 29, 2021, 16:40:16
Citaat van: Vinyl_Fuchs op januari 29, 2021, 14:43:06
Ik zie het als een storm in glas water en ook een storm (net als Covid19) waait vroeg of laat ook weer over. Vind het wel zwak dat er niet mee (dan wel tegen) gediscussieerd wordt en dan men zich zo snel uit het veld laat slaan door een paar "controversiële" uitspraken/ afwijkende meningen. Staat natuurlijk ieder vrij om niet mee te discussiëren, maar geef dat dan ook aan.
Titel: Re: Vrijheid van meningsuiting in discussies
Bericht door: mountainbiker op januari 29, 2021, 16:47:02
Citaat van: TurboMarco op januari 29, 2021, 10:07:42
Wil ik er nog even iets zeggen over censuur . Er zijn in het verleden forumgebruikers geweest die ons betichten van dictatoriaal gedrag en beschuldigen ons van het toepassen van censuur.

Nou hier zitten we dan ,we voeren openlijk een discussie over vrijheid van meningsuiting.
Vervolgens heb je mensen die een mening neer plempen om vervolgens direct de deur achter hun kont dichtgooien zodat een gezonde discussie niet eens meer mogelijk is ,wie is er dan olie op het vuur aan het gooien?

Op andere fora (kan ik uit ervaring mede delen) worden dergelijke acties gezien als trol gedrag en/of clickbait met als consequentie een ban , ja zomaar een ban zonder een enkele mededeling van het moderaat.
Op "hit and run" commentaar zit men doorgaans niet op te wachten.

Welnu in het sub forum "Dikke elco" zijn in de loop der jaren veel discussies geweest waarbij de gemoederen nog weleens hoog opliepen ,willen jullie dan dat het hele sub forum verdwijnt ?
Of zeg je van "nou ik kijk alleen naar zaken die mij interesseren en verder reageer ik er niet op"?

Of moeten "gevoelige kwesties" achterwege blijven? en waar zou die grens moeten te komen liggen?
Voorbeeld: Zwarte Piet , het consumeren van vlees , welke auto rijd je,  en waar kijk of luister je naar.

Zwarte Piet: is een gaande discussie en ligt bij sommigen nogal gevoelig.
Het consumeren van vlees (wel of niet Halal): ligt bij sommigen gevoelig.
Welke auto : ligt bij sommigen gevoelig (Hi Greta).
Waar kijk of luister je naar: ligt bij sommigen gevoelig (married with children).

Om rekening te houden met iedereen die zich snel gekwetst voelt zou je dus ook het sub-forum op kunnen doeken.

of houden we het zoals het is met inachtneming van het onderstaande :
Een poll opzetten omtrent zaken die in de dikke elco besproken kunnen worden.... of niet mag altijd .

edit: ik citeer mijzelf nog maar even:
Titel: Re: Vrijheid van meningsuiting in discussies
Bericht door: TurboMarco op januari 30, 2021, 00:28:53
https://youtu.be/BiqDZlAZygU
Titel: Re: Vrijheid van meningsuiting in discussies
Bericht door: Dennis E36 op januari 30, 2021, 08:27:04
.
Titel: Re: Vrijheid van meningsuiting in discussies
Bericht door: jrm op januari 30, 2021, 09:41:12
Ik ga hier niet anderen verdedigen of alles wat de moderator schrijft beantwoorden. Ik snap waarom een aantal leden zijn opgestapt...

Want ja ik heb een mening, ja ik voel mij ook gekwetst!

Maar ik heb gewoonweg niet de behoefte om mij hierover druk te maken, ik wil gewoon genieten van onze hobby. Lees gewoon de verslagen van onze 'huisreparateurs', de mooie sets van eenieder en de vragen van de leden. Kan ik ze helpen met een vraag dan doe ik dat graag.

Dit is gewoonweg een leuk Marantzforum en gaat over een van de leukste, maar ook een van de meest besproken hobby.
Titel: Re: Vrijheid van meningsuiting in discussies
Bericht door: Nostra op februari 07, 2021, 12:36:44
Ik wil hier ook even mijn eigen ongezouten mening kwijt.

Ik betreur het enorm dat er sommige leden opstappen door bepaalde andere leden die trollen.

Ik ben ook lid op hififreaks.nl waar er zich ook leden van op dit gezellige forum zitten. Nu is me al opgevallen dat er daar redelijk wat getrolld wordt. Je stelt een informatieve vraag, 1 op de 5 antwoorden is daar effectief duidelijk of on topic. Zelfde met sommige antwoorden in het topic over mijn installatie. Nu heb ik persoonlijk al geleerd van hierover te lezen en die dingen niet persoonlijk op te nemen.

Maar langs de andere kant moet ik wel zeggen dat het respect hier voor elkaars mening wel vele male beter is dan op de meeste fora waar ik opzit. Ook het respect naar elkaars persoon.

Voor mij blijft dit het meest gezellige forum op vlak van hifi.

Verstuurd vanaf mijn M2004J19C met Tapatalk

Titel: Re: Vrijheid van meningsuiting in discussies
Bericht door: NB op februari 07, 2021, 17:09:27
Ik kan me in bovenstaande post best wel vinden. :yes:
Over het algemeen, best een fijn forum hier. Behalve zaken als:  foto's van concentratie kampen en andere wo2 gerelateerde toestanden.
En al helemaal i.c.m. covid 19 gerelateerde meningen.
Daar ga ik van op tilt.
Ik schrijf me niet uit. Blijf zo nu & dan lezen hier.
Titel: Re: Vrijheid van meningsuiting in discussies
Bericht door: i2Paq op februari 08, 2021, 08:36:45
Als forum denk ik dat je je ver moet houden van dergelijke discussies. Het worden uiteindelijk welles/nietes en Links en Rechts politieke discussies.
Titel: Re: Vrijheid van meningsuiting in discussies
Bericht door: Vinyl_Fuchs op februari 09, 2021, 02:20:31
Ik ben het hier niet mee eens. Beetje struisvogelpolitiek. De bezoekers op dit forum zijn van alle rangen en standen en dito meningen/ ego's. en wijs/ volwassen genoeg. Vergeet niet dat er hier in verleden ook verhitte, niet-politiek, maar audio gerelateerde discussies zijn geweest. Wil je die dan ook verbieden?
Na iedere storm komt ook vanzelf weer windstilte en ik denk dat het positieve hier maar ook in de wereld prevaleert. Althans zo sta ik in het leven.

"Liever hier een virtuele bom laten afgaan dan een echte in de werkelijke wereld".

"Leven en laten leven met respect voor éénieder"

Ik denk dat dit het probleem is: lees maar eens de commentaren op NU.nl (misschien een slecht en tevens ook treurig voorbeeld) Daar wanen de mensen (reageerders) zich: "sheriff", rechter en beul in 1 persoon. Van die mensen die steeds met het burgelijke Foei-vingertje wijzen naar anderen zonder daarbij naar zichzelf te kijken. En dan over de meest basale onderwerpen. En ik hoop niet dat deze weerspiegeling (op Nu.nl) die is van de gemiddelde Nederlander, want dan zijn we diep gezonken. Mierenneukers, azijnpissers en "strepenrijders" zijn het die schijnbaar geen greintje plezier meer beleven in hun bekrompen wereldje en dan ook nog hun wil op willen leggen aan anderen en daarbij o.a. hun geneugden des levens proberen te vergallen. Of anders gezegd: elkaar niks gunnen. Let wel: dit geldt gelukkig, voor zover ik het vanaf hier kan beoordelen, niet voor de mensen hier.

"Verbeter de wereld, maar begin bij Uzelf".
Titel: Re: Vrijheid van meningsuiting in discussies
Bericht door: tbanis55 op februari 10, 2021, 13:20:18
Een waarde-oordeel vellen over iets of iemand blijft een issue, zeker als emoties om de hoek komen kijken.
Rationeel denken en handelen wordt dan moeilijk ("niets menselijks is mij vreemd in deze ...).

Mochten er geldige argumenten zijn, en om het moeilijk te maken : gestaafd door onze wet en regelgeving en natuurlijk met een stuk "common sense" , dan zou ik zeggen: leef je uit ! Wellicht zit er dan nog iets leerzaams in.

Binnen het kader van audio:
Recentelijk luidspreker kabel aangeschaft (1,5mm2).  Beetje budget, dat wel.
De specificaties zeggen: op aluminium gebaseerd met buitenzijde koper.
Ongetwijfeld zijn er lieden die hier een waarde oordeel over geven (kom op ,  maak me gek :-) ....)
Toch is het zo dat elektronen zich verplaatsen aan de buitenzijde van een ader,
Daarom hebben hoogfrequent - zover gaan we natuurlijk niet .... - kabels van o.a. GSM masten een holle kern .....

groetjes

Ton
Titel: Re: Vrijheid van meningsuiting in discussies
Bericht door: i2Paq op februari 10, 2021, 14:38:48
Citaat van: Vinyl_Fuchs op februari 09, 2021, 02:20:31
Ik ben het hier niet mee eens.

En ik niet met jou want uit ervaring weet ik dat als jij het niet eens met mij bent over bv. mijn politieke voorkeur of het feit dat ik vindt dat de huidige regering het met de corona-maatregelen totaal verkeerd doet dan wordt dit binnen de kortste keren een hele vervelende discussie.

En misschien niet specifiek met jou, maar als de ene weerstand gaat bieden op de aanval van de ander op zijn voorkeur of mening dan loopt het snel mis.

Vandaar dat ik stel dat je een dergelijke discussie NIET moet voeren op een audioforum.

Dat heeft niets van doen met audio-gerelateerde-discussie over een lamp/tegel/mantel/dedicated 220v groep of wat dan ook.
Titel: Re: Vrijheid van meningsuiting in discussies
Bericht door: mountainbiker op februari 10, 2021, 15:54:19
Citaat van: tbanis55 op februari 10, 2021, 13:20:18
Een waarde-oordeel vellen over iets of iemand blijft een issue, zeker als emoties om de hoek komen kijken.
Rationeel denken en handelen wordt dan moeilijk ("niets menselijks is mij vreemd in deze ...).

Mochten er geldige argumenten zijn, en om het moeilijk te maken : gestaafd door onze wet en regelgeving en natuurlijk met een stuk "common sense" , dan zou ik zeggen: leef je uit ! Wellicht zit er dan nog iets leerzaams in.

Binnen het kader van audio:
Recentelijk luidspreker kabel aangeschaft (1,5mm2).  Beetje budget, dat wel.
De specificaties zeggen: op aluminium gebaseerd met buitenzijde koper.
Ongetwijfeld zijn er lieden die hier een waarde oordeel over geven (kom op ,  maak me gek :-) ....)
Toch is het zo dat elektronen zich verplaatsen aan de buitenzijde van een ader,
Daarom hebben hoogfrequent - zover gaan we natuurlijk niet .... - kabels van o.a. GSM masten een holle kern .....

groetjes

Ton
Goede aankoop. Laat je niet oplichten. Ik heb zelf 1,5mm2 van de rol.
Titel: Re: Vrijheid van meningsuiting in discussies
Bericht door: JohnWx op februari 10, 2021, 16:33:49
Citaat van: tbanis55 op februari 10, 2021, 13:20:18
Een waarde-oordeel vellen over iets of iemand blijft een issue, zeker als emoties om de hoek komen kijken.
Rationeel denken en handelen wordt dan moeilijk ("niets menselijks is mij vreemd in deze ...).

Mochten er geldige argumenten zijn, en om het moeilijk te maken : gestaafd door onze wet en regelgeving en natuurlijk met een stuk "common sense" , dan zou ik zeggen: leef je uit ! Wellicht zit er dan nog iets leerzaams in.

Binnen het kader van audio:
Recentelijk luidspreker kabel aangeschaft (1,5mm2).  Beetje budget, dat wel.
De specificaties zeggen: op aluminium gebaseerd met buitenzijde koper.
Ongetwijfeld zijn er lieden die hier een waarde oordeel over geven (kom op ,  maak me gek :-) ....)
Toch is het zo dat elektronen zich verplaatsen aan de buitenzijde van een ader,
Daarom hebben hoogfrequent - zover gaan we natuurlijk niet .... - kabels van o.a. GSM masten een holle kern .....

groetjes

Ton

Ooit test gedaan bij Fritz de With tussen koper en koper met alu 2,5 mm met de opname iets verschil bij A B schakelen en meetbaat wel verschil

Maar beide vond ik prima klinken en je moet snel schakelen ons geheugen is het minst betrouwbare wat er bestaat

Maar als ik voor weinig een mooie kabel kan kopen is het voor de looks  pompom
Titel: Re: Vrijheid van meningsuiting in discussies
Bericht door: Vinyl_Fuchs op februari 11, 2021, 06:28:06
Citaat van: tbanis55 op februari 10, 2021, 13:20:18
Een waarde-oordeel vellen over iets of iemand blijft een issue, zeker als emoties om de hoek komen kijken.
Rationeel denken en handelen wordt dan moeilijk ("niets menselijks is mij vreemd in deze ...).

Mochten er geldige argumenten zijn, en om het moeilijk te maken : gestaafd door onze wet en regelgeving en natuurlijk met een stuk "common sense" , dan zou ik zeggen: leef je uit ! Wellicht zit er dan nog iets leerzaams in.

Binnen het kader van audio:
Recentelijk luidspreker kabel aangeschaft (1,5mm2).  Beetje budget, dat wel.
De specificaties zeggen: op aluminium gebaseerd met buitenzijde koper.
Ongetwijfeld zijn er lieden die hier een waarde oordeel over geven (kom op ,  maak me gek :-) ....)
Toch is het zo dat elektronen zich verplaatsen aan de buitenzijde van een ader,
Daarom hebben hoogfrequent - zover gaan we natuurlijk niet .... - kabels van o.a. GSM masten een holle kern .....

groetjes

Ton
Ji begrijpt het al ik buig de wetgeving in mijn dagelijks leven, anders heb ik helemaal geen leven. De belangrijkste daar houd ik me aan. Voor de rest ga ik door het leven met de "Limburgse slag/ joi de vivre".
Titel: Re: Vrijheid van meningsuiting in discussies
Bericht door: mountainbiker op februari 11, 2021, 11:58:43
Citaat van: Vinyl_Fuchs op februari 09, 2021, 02:20:31
Ik ben het hier niet mee eens. Beetje struisvogelpolitiek. De bezoekers op dit forum zijn van alle rangen en standen en dito meningen/ ego's. en wijs/ volwassen genoeg. Vergeet niet dat er hier in verleden ook verhitte, niet-politiek, maar audio gerelateerde discussies zijn geweest. Wil je die dan ook verbieden?
Na iedere storm komt ook vanzelf weer windstilte en ik denk dat het positieve hier maar ook in de wereld prevaleert. Althans zo sta ik in het leven.

"Liever hier een virtuele bom laten afgaan dan een echte in de werkelijke wereld".

"Leven en laten leven met respect voor éénieder"

Ik denk dat dit het probleem is: lees maar eens de commentaren op NU.nl (misschien een slecht en tevens ook treurig voorbeeld) Daar wanen de mensen (reageerders) zich: "sheriff", rechter en beul in 1 persoon. Van die mensen die steeds met het burgelijke Foei-vingertje wijzen naar anderen zonder daarbij naar zichzelf te kijken. En dan over de meest basale onderwerpen. En ik hoop niet dat deze weerspiegeling (op Nu.nl) die is van de gemiddelde Nederlander, want dan zijn we diep gezonken. Mierenneukers, azijnpissers en "strepenrijders" zijn het die schijnbaar geen greintje plezier meer beleven in hun bekrompen wereldje en dan ook nog hun wil op willen leggen aan anderen en daarbij o.a. hun geneugden des levens proberen te vergallen. Of anders gezegd: elkaar niks gunnen. Let wel: dit geldt gelukkig, voor zover ik het vanaf hier kan beoordelen, niet voor de mensen hier.

"Verbeter de wereld, maar begin bij Uzelf".
Verbeter de wereld, maar begin bij Uzelf.
Titel: Re: Vrijheid van meningsuiting in discussies
Bericht door: tbanis55 op februari 11, 2021, 12:52:39
Zie mijn reactie in de dikke elco ...
Titel: Re: Vrijheid van meningsuiting in discussies
Bericht door: CBdicX op februari 14, 2021, 12:18:08
Jammer dat dit mooie forum gebruikt word voor discussies die niets met audio te maken hebben, en zeer beladen zijn voor een aantal mensen.
Juist de audio discussies zetten het brein in een andere stand, en even weg van de dagelijkse toestanden in de wereld.
Voor mij is dit forum een plek om even aan wat anders te denken !!

Wat denken jullie hiervan ?  :wink:
Titel: Re: Vrijheid van meningsuiting in discussies
Bericht door: TurboMarco op februari 14, 2021, 12:22:09
Er zijn ook mensen weggelopen (vooral) vanwege audio discussies.

Titel: Re: Vrijheid van meningsuiting in discussies
Bericht door: CBdicX op februari 14, 2021, 12:24:31
Citaat van: TurboMarco op februari 14, 2021, 12:22:09
Er zijn ook mensen weggelopen (vooral) vanwege audio discussies.

Die discussie ga ik niet uit de weg, al het andere wel, maar vind ik wel jammer dat mensen daarvoor, of daardoor, weg gaan.
Titel: Re: Vrijheid van meningsuiting in discussies
Bericht door: Vinyl_Fuchs op februari 14, 2021, 12:26:15
Ik ga hier niet meer over discussiëren: ik heb mijn punt gemaakt.
Titel: Re: Vrijheid van meningsuiting in discussies
Bericht door: TurboMarco op februari 14, 2021, 12:32:11
Citaat van: Vinyl_Fuchs op februari 14, 2021, 12:26:15
Ik ga hier niet meer over discussiëren: ik heb mijn punt gemaakt.
Helder.

En daar sluit ik mij dan ook volledig bij aan.
Titel: Re: Vrijheid van meningsuiting in discussies
Bericht door: CBdicX op februari 14, 2021, 12:49:00
Citaat van: TurboMarco op februari 14, 2021, 12:32:11
Helder.

En daar sluit ik mij dan ook volledig bij aan.

Ik ook......... lekker weer over audio lu##en  :-D  :-D
Titel: Re: Vrijheid van meningsuiting in discussies
Bericht door: Cornelis1921 op mei 18, 2021, 22:42:56
Ik ben en denk levensbeschouwelijk en politiek rechtsconservatief, al stem ik heel mijn volwassen leven links. Ik ben in lid geweest van de PSP, GroenLinks, maar ook van de VVD, en nu sinds enige jaren van de SP. Ik ben niet alleen Europeaan, maar vooral ook wereldburger.

Op audio= en videogebied ben ik budgettair gezien nog altijd een instapper, nog. Op het gebied van audio-software kan ik mijzelf meten met menige professional. Mijn liefde voor Marantz is een duurzame gebleken. Ook mijn liefde voor de symfonische muziek, zowel op het gebied van klassieke muziek als die van rock staat nog altijd rechtop als een een huis.