(H)ABX test!

Gestart door BernHardN, september 19, 2009, 11:54:03

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

BernHardN

wel een grappig stukje over een echte blinde test met "getrainde" oren

http://www.matrixhifi.com/contenedor_ppec_eng.htm

Lupus

Wat een prachtige test!

Ik kan alleen over mijn eigen ervaring praten...

Meer dan 10 jaar geleden waren mijn vrouw en ik op zoek naar nieuwe luidsprekers. (Allebei getrainde oren, waarbij mijn vrouw extra bagage meebracht als gespecialiseerd in psycho-akoestiek).
In een winkel beluisterden we vele speakers, en kwamen uit bij een B&W Nautilus 802, de enige speakerset die al onze CD´s (meest klassiek, waaronder koren en pijporgel) naar ons genoegen weergaf. hello hello Maar toen het prijskaartje  :-( :-(  :-( :-( We hebben onze zoektocht naar speakers daarna 4 jaar lang stilgelegd.  :cry: En hebben ons voorgenomen alleen nog maar apparatuur te beluisteren die binnen ons budget lag. (sowieso een verstandig voornemen)
Na die 4 jaar kochten we de Nautilus 804-speakers tweedehands in Duitsland voor een prijs die voor ons nog net acceptabel was.  :yes: Deze speakers vonden we in onze speakerzoektocht van 4 jaar eerder acceptabel voor de meeste van onze CD´s. De (particuliere) verkoper had ons aangeraden om bij de beluistering van de 804´s onze eigen versterker (een wat duurdere AKAI) en CD-speler (een eenvoudige Philips) mee te nemen.
Wij waren dik tevreden over de verbetering van het geluid t.o.v. onze thuis-speakers. De beste man zei echter, maar nu laat ik jullie CD´s eens over mijn installatie horen (een Accuphase-versterker en Marantz-CD-speler). Ik moet zeggen dat wij toch een duidelijke verbetering hoorden in detaillering. Maar ja, sceptici zullen zeggen dat we een blind-test hadden moeten doen. Al sluit ik achteraf ook niet uit dat mijn AKAI-versterker misschien onvoldoende geschikt was om de 804´s aan te sturen. (afgelopen maanden heb ik daar verhalen over gelezen op dit forum en ook elders op Internet).

Maar toch: Ongelofelijk de uitkomst van een test met mensen met getrainde oren. :? :?
Ook al waren de speakers in de test dezelfde...
Marantz PM-14mkII-KI, CD14, ST17, DV17
B&W Nautilus 804 (x2)
Verder nog diverse andere afspeelapparaten

Lapti

zeker interessante uitkomst, maar ik ben ook van mening dat je vaak dingen pas opvalt na een paar dagen gebruike van een andere set....
amp: Marantz pm84mkII
receiver: Marantz sr5003
cd\sacd\: vM Philips 963SA
fronts: Vifa vivace '94
rears: Magnat vector 55
center: Vifa carat center
sub: Titus-sub (spkrlnd, spkr&co sub 5)
interlinks: Taralabs en Ixos