Stereoset van de Kempenaartjes

Gestart door Kempenaartjes, december 23, 2017, 14:53:24

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

WilliamB

De achterwand zijn kunstof panelen, gemaakt van een soort piepschuim. Voor de akoestiek werkt dit goed en isoleert voor de buurtjes, die overigens nooit klagen! Gemiddeld luisterniveau in de avond  is hier toch wel zeker 80Db  :-D
[/quote]
Ook tegen het plafond ?
Indrukwekkende set. Veel luisterplezier  :yes:
Set 1: Marantz PM11s1, SA11s1/ Auralic Altair G1 / Audio Physic Scorpio 25, tempo VI, Spark 5, Celcius / Atmos Vocal 100Icw 5
Marantz SR8012 / SVS PC13Ultra/Sony VPL-vw590 4K isf/Zidoo z1000
Set 2: Marantz PM7004 /Teac NT-505 /Dynaudio Focus 160 / Rega P3

RoGEK

Citaat van: geoffreyvanvugt op december 24, 2017, 13:52:29
Mooie ruimte inderdaad....  :yes:
Euhh, wat is er mis met mensen die ook van HT en muziek houden??

Niks mis mee hoor..
Ik heb ook beide sets gescheiden..
Maar de keuze voor puur en alleen stereo setup is een relatief zeldzame.
- Stereo: PM-11S1, SA-15S1, NA-8005, Pro-Ject Debut Carbon DC, Audio Physic Tempo VI
- HT 7.1.4 : Optoma HD144x, EliteScreens ER110WH, Marantz SR6013, 2x MA500, Panasonic DMP-UB404 , Audio Physic Yara, Celsius center II, XTZ SUB 12.17

Voorn

Wat een mooie set en die speakers met zo'n subwoofer, wow.
Welkom op het forum!
PM8005, Sr6015, UD7007, Bluesound Vault2,  Nvidia Shield Pro
Front Kef XQ5, Surround KefXQ3, Center XQ2C, Heights Q compact, Subwoofer Rel HT1510

Kempenaartjes

#18
Citaat van: WilliamB op december 25, 2017, 18:30:58
De achterwand zijn kunstof panelen, gemaakt van een soort piepschuim. Voor de akoestiek werkt dit goed en isoleert voor de buurtjes, die overigens nooit klagen! Gemiddeld luisterniveau in de avond  is hier toch wel zeker 80Db  :-D

Ook tegen het plafond ?
Indrukwekkende set. Veel luisterplezier  :yes:

Plafond komt nog. We willen een oftwee verlaagde absorbtieplaten hangen. Mag wel een beetje in harmonie met de woonkamer. Het blijft een woonkamer waarin we luisteren en geen specifieke luisterruimte :-)

Citaat van: Cornelis1921 op december 25, 2017, 02:26:40
Welkom K. Mooie set die jullie hebben. Ook tevreden een PM8005 gebruiker? Ik zeker! notworthy

De pm8005 doet het inderdaad goed en heeft voldoende vermogen over. Ik las dat jij recent ook een pm8005 in bezit hebt :-D proficiat.

jrm

Citaat van: RoGEK op december 25, 2017, 23:04:36
Niks mis mee hoor..
Ik heb ook beide sets gescheiden..
Maar de keuze voor puur en alleen stereo setup is een relatief zeldzame.

Hier in huize jrm, ook alleen maar pure stereo, uit vier setjes  :-D

Kempenaartjes

#20
Deze week waren we in de gelegenheid de B&W 803 D3 te mogen beluisteren op een versterker JML ( exacte merk vergeten) met een NAD-netwerkspeler. Geen flauwe componenten.

Het werd een hele mooie luistersessie en ja.... je gaat vergelijken met jouw eigen set. Eigenlijk geen vergelijkbare vergelijkingsmateriaal.
Nu hoorden we echte diepte. Verschillende geluiden hoorde je van achteren en voor en veel meer gedetailleerd ( weten we nu ook wat dat is :-D). De B&W zijn joekels en dat geven ze ook weer. Het was gewoon erg mooi!
Een erg mooi breed luisterbeeld.
De hoge tonen vonden wij aan de schelle kant. Vanwege de geluidssterkte en de hoge tonen vonden wij dat niet prettig om lang aan te horen. Overigens waren er al andere kabels aan de LS gehangen vanwege het indammen van de hoge tonen.

Waarschijnlijk de vergelijking met ons systeem en de diamanten dome tweeters, maakte dat voor ons schel.

Tja, dan kom je thuis......... je luistert........ nog aandachtiger, noch kritischer.

Ons systeem klinkt mooi! Toch weer fora's afgestruind om het brede luisterbeeld wat wij hoorden, meer te kunnen evenaren.
Twee dagen bezig geweest met een meetlint en indraaien van onze LS. En........ verdorie het is gelukt.
Eerst stond de sweetspot van de LS zondanig gericht dat deze een halve meter voor de luisterpositie was gericht.
De stand is nu verder uitgedraaid en nu een halve meter achter de luisterpositie.
We waren allebei verbaasd wat een verandering dit allemaal gaf.
De LS staan nu een ruime 80 cm van de achterwand.

Nu een evenruime brede luisterbeeld als wat we met de B&W hoorden. Deze verbetering zorgde voor lange luisteravonden :-D.

De B&W's met onze LS is als appels met peren vergelijken, al vinden wij gezien het prijsverschil dat ons systeem zeker niet verkeerd klinkt. Nu helemaal na al het geschuif van de LS.
In 2018 beginnen we eerst eens met het vervangen van netsnoer(en). Daarna horen we wel weer verder :-D
Met alle respect, maar 803d3 worden het niet :-)

Een fijne jaarwisseling allemaal.

pietjepc

Leuk verhaal en mooi dat jullie op deze manier een betere weergave hebben te weten te realiseren!
Jullie uiteraard ook een fijne jaarwisseling!
PM-15s1, SA-15s1, UD5005, TD160, XT6F

xander32

Een leuk verslag om te lezen en weer het bewijs dat je ls zorgvuldig moet opstellen. Doe je dat niet, dan kan je er de fraaiste speakers neerzetten, maar je laat zeer veel potentie liggen.

NB

Kamer set:
Marantz PM 6007 - Q Acoustics 3050 - Infinity Alpha 10 - Yamaha CDS303 - Marantz cd 5000-
Pioneer DV-50LX- Bluetooth receiver BLS- B11.
Sennheisser HD 700 en Sennheiser IE 800.

Slaapkamer:
PM 6004, Mistral Bow 3, Philips cd 723, Dab+tuner.

Kempenaartjes

Weer eventjes geleden dat we hier geweest zijn. Reden is dat we meer luisteren dan lezen :wink:
Opstelling..... daar hebben we heel wat mee gewinkeld. Ruimte achter kregen ze al bij aanschaf maar dan...
Afstanden meten ( werd voor gek verklaard), indraaien, uitdraaien, subwoofer eerst links en nu rechts. En dat steeds op gehoor en steeds maar lezen en lezen.

Een opstelling in stereo maken is geen kunst, wel om alles zo op te stellen dat je elke avond enkele uren echt muziek beleeft. Kabels? Ook eerst de gedachte 'koper is koper', maar na experimenteren ( wat niet duur hoeft te zijn) beleven WIJ het geluid veel maar dan ook veel beter.
Nu voelen we de uitdaging niet meer om te verbeteren, maar willen luisteren.
De fase van een audiofiel? Benieuwd wat er nog zou kunnen komen :schater:

xander32

Gezien jouw onderschrift heb je hier onderwijl heel wat 'uit te leggen'  :yes:

Kempenaartjes

We blijven Marantzfan en hebben daar geen moment spijt van :-D

We lezen hier meer dan dat we schrijven zo ook bij de buurforum, maar willen jullie niet onthouden dat we afscheid hebben genomen van onze set: Marantz PM8005, Marantz NA8005 met de prachtige Quadral Aurums 90 met de aurum sub 10.

Niet dat we ontevreden waren, maar onze oren waren toe aan iets mooiers. Door het (ver)plaatsen en tweaken hebben wij het maximale uit deze LS weten te halen. Ja, twee muziekliefhebbers in huis ;D.

Het begon met een Marantz KI Ruby en kort daarop een Marantz NA-11S1, die de Quadral's een veel mooier geluid gaven dan we gewend waren. De sterk in gedraaide LS ( om meer geluidsdiepte te bereiken) moesten echt als eerste naar buiten gedraaid worden, anders klonk het helemaal niet. Na een week geluisterd te hebben, zei mijn ega dat de grens van de Quadrals bereikt waren en de Ruby+NA meer hun zijn mars hebben.

De 8005's en Quadrals hebben we snel kunnen verkopen en staan nu bij andere liefhebbers te spelen.

Tijdens onze zoektocht zaten we onverwachts voor Klipsch Cornwalls....... Tjee, wat een spreiding van geluid en diepte. In ieder geval kandidaten ;D. Ook stonden Harbeth's op onze verlanglijstje vanwege de uiterlijke en mooie eenvoud.

Als eerste zijn we gaan luisteren bij Marcel en willen hem bedanken voor zijn eerlijk advies.

De Cornwalls....... 1) ze zijn groot! Daarover krijg je dan vlug een geschilletje, begrijpelijk. Wat voor ons de belangrijkste beslissing was om ze niet te nemen, was dat we na het aanhoren van 1 nummer onze oren flink protesteerden. Kennelijk zijn onze oren niet geoefend om dit bereik van muziek ontspannen te beluisteren. Eerlijk gezegd hadden we daarna allebei even last van onze oren.
Helaas stonden de Klipsch Forte III er niet, maar de vraag is of deze onze voorkeur zouden genieten. De 'hoorns' moeten je echt wel liggen.

De Harbeth's ( volgens ons de Super HL5 PLUS) waren aan de beurt en met alle respect; Veel detail, maar zeker niet ons ding.
Vergeet niet dat we muzikale LS hadden, die ondersteund werden met een flinke sub. De Harbeth's sluiten hierop niet aan.

Marcel had vlug in de gaten waar onze voorkeur lag en liet ons Tannoy's ( volgens ons de XT8F) horen. Voordelige LS die meer aansloten op de Quadrals. Marcel gaf ons het advies dat wij LS moesten zoeken met een 'funfactor'. Overigens zouden Tannoy's niet ons ding zijn ;).

Nu we toch in de buurt waren, zijn we naar Stassen gereden. Ook daar werden wij keurig geholpen, kregen eerlijk advies waarna mijn ega haar oog al snel op de Q Acoustics Concept 500 liet vallen. Ja, ondanks de moderne look zijn ze echt wel heel mooi om te zien!

De KI Ruby mocht ze aansturen. We kregen de tijd en hebben uitgebreid naar ze geluisterd. Niet dat het kleine jongens zijn, maar ze klinken ook nog eens groots! Alles bij elkaar waren ze niet te vergelijken met wat we hadden en dit klonk en klinkt echt een level higher. Ze waren ons niet helemaal onbekend omdat we wisten dat ze bij Marantz-demo's gebruikt zijn. Nu weten we waarom ;).

De QA staan nu inmiddels 3 weken hier in de huiskamer, glanzend zwart met rosewood fineerband aan de achterzijde. De voet? Je houdt ervan of juist niet. Wij vinden het eigenlijk erg mooie LS om te zien. Nu 'hangen' ze dan nog wel aan MIT MH-750 LS-kabels.
Met heel veel tips van hier en zeker dit filmpje van hier https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=8b1W7QgqhR8&feature=emb_title hebben wij de AQ's naar onze beleving, heel erg goed staan.

Onze luisterervaring: Zoals gezegd klinken ze groots, zijn dynamisch en hebben een brede soundstage ( niet verwacht) en wat heel belangrijk is: Ze spelen met gemak en geven veel rust! Dat laatste zorgt ervoor dat er enorm veel details horen die we eerder niet zo hebben mogen ervaren. Soms lezen we dat LS in moeten spelen, maar wij denken dat oren dat ook nodig hebben.
Deze AQ's spelen op een heel ander level dan onze eerdere Quadrals. We waren al bas gewend, maar deze geven echt wel een hele mooie bas. Niet zo diep, maar vele malen mooier. Zo mooi, dat een sub niet meer gewenst is.

Het midden en hoog is ook vele malen mooier dan de Quadrals. Streamden we eerst meer muzikale nummers dan zang, dan is dan nu andersom. Stemmen en instrumenten lijken in de huiskamer te zijn en klinken zoals ze zijn.
De tweeters van de AQ's kan je instellen met 0,5DB meer of minder of neutraal. Bij ons klinkt het laatst het mooist.

Rust:
De Quadrals waren echt fijne LS die d.m.v. tweaken en plaatsen tot zijn recht kwamen. Toch bemerkte je dat instrumenten bij sommige muziekstukken niet geheel afzonderlijk klonken. De sub ging laag....... erg laag en bij het nummer van Björk-Hallow kwamen de regenwormen in een straal van 10 meter uit de grond. Een mooie ervaring, maar het geluid van de bas kan niet tippen tegen de AQ's. Zo droog en mooi!

Als de LS rust geven, beleef je in onze ogen het beste van muziek. We laten alles staan zoals het nu staat en we willen luisteren/genieten zoals alles nu zo is. Wel bemerken we dat de MIT MH-750 op zich al warm op de Quadrals klonken en op de AQ's idem. Niet teveel, maar t.z.t. willen we de AQ's met andere kabels voeden. Eerst weer eens flink sparen ;).

Onze oren moesten overigens echt wennen aan de hoeveelheid van het mooie geluid. Nu beleven we muziek op een lagere volume, veel intenser met veel meer rust. M.a.w zijn we geslaagd met deze enorme upgrade.

Door kennis van anderen, zitten wij nu op een mooie en andere muzieklevel. Muziek is genieten :lol:

Kempenaartjes

Citaat van: xander32 op oktober 27, 2019, 13:24:21
Gezien jouw onderschrift heb je hier onderwijl heel wat 'uit te leggen'  :yes:

Bij deze Robert, je had gelijk :wink:. Alles heeft flink bij ons in moeten werken en het begin van onze nieuwe setup is gemaakt.

Voorn

Ik vind het heerlijk om te lezen dat jullie de goede kant op zijn gegaan! Jullie beleven muziek echt en dan zo goed verwoord, het enthousiasme spat er vanaf. Het is een leuke hobby en als jullie set dat met jullie doet is elke dag een klein feestje thuis! Zo moet het zijn.

Verstuurd vanaf mijn HTC U Ultra met Tapatalk

PM8005, Sr6015, UD7007, Bluesound Vault2,  Nvidia Shield Pro
Front Kef XQ5, Surround KefXQ3, Center XQ2C, Heights Q compact, Subwoofer Rel HT1510

RHK

En ik ben blij met de powercord die je aan mij verkocht hebt!
Marantz AV7706* Rotel RMB-1575* Parasound ZampV3*B&W 702S3* Klipsch RP-504C* Klipsch R-112-SW sub* Hepta Bariton sub* Antimode 8033 SII *Hepta Spring* Atmos Dali Alteco C1*
LG Oled65G1RLA* Panasonic DMP-UB900* RU Connected*