T+A serie

Gestart door VeendammerWind, november 02, 2023, 22:38:40

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

VeendammerWind

Hoi allemaal,

In mijn set gebruik ik de T+A TMR160 voor stereo als hoofdspeakers. Ik wilde het graag matchen met de rest in mijn Home-Cinema dus rear heb ik T+A TMR70 en als center de T+A TAL XC. Ik gebruik een SVS als sub tot volle tevredenheid maar een beetje overbemeten in mijn nieuwe appartement. Mijn satelliet's zijn helaas geen T+A dus daar wil ik graag een keertje naar zoeken.

Op reserve heb ik een set witte Quadral .... pfoe ik ben even het type vergeten, zal ik toch eens moeten kijken. In ieder geval komen deze later in de koop/gevraagd sectie van dit forum.
🫶 Ken Ishiwata 🫶

Ohm Ivo

Fijne speakers! Ik heb zelf eerst jaren met de Criterion TMR 120 gespeeld, daarna met de TMR 160mk2 en thans speel ik al 25 jaar met de reuzen, TMR 220. Jammer dat T&A deze lijn niet heeft voortgezet.

Heb jij de TMR 160 of de 160mk2?

Groet van Evert

VeendammerWind

#2
Citaat van: Ohm Ivo op november 05, 2023, 18:03:50Heb jij de TMR 160 of de 160mk2?

Groet van Evert

Dat is een goede vraag Evert, ik weet het eerlijk gezegd niet. Het typeplaatje geeft geen uitsluitsel en de "plakker" achterop ook niet.

Kun jij mij vertellen wat de verschillen zijn en deze aantonen dmv vergelijkende foto's? 👌

Ach ja, als jij de TMR220 ooit eens wil verkopen ....

Ik ben al een tijdje op zoek naar de TMR220 of nog liever de TMR230 en kan alle hulp gebruiken 😉
🫶 Ken Ishiwata 🫶

Ohm Ivo

Verschillen tussen beide weet ik niet meer precies. De oude heeft overwegend Seas-speakers en de MK2 heeft volgens mij alleen Vifa-speakers. Herkenbaar zijn ze wel: de oude heeft een vierkante ring om de hoog-middentoner, bij de MK2 is deze rond. Zie foto, geleend van het www.

In navolging van mij hebben 2 vrienden ook de reuzen gekocht (al vele jaren geleden). Een van hen heeft een paar maanden geleden een paartje gescoord (in Zwitserland, geloof ik) voor weer iemand anders.

Een van mn vrienden heeft daadwerkelijk de TMR230 gescoord in M√ľnchen, een jaar of 15 geleden. Ik heb ze beide (220 en 230) uitgebreid gehoord maar helaas niet tegelijkertijd in dezelfde ruimte. Wat mij betreft klinken ze hetzelfde, hebben iig precies hetzelfde karakter.

Deze superspeakers (220/230) zul je moeilijk kunnen vinden, en ik zal de mijne nooit weg doen. Geldt ook voor mn vrienden. Desondanks wens ik je veel succes bij je zoektocht. Overigens: de 160 zit qua kwaliteit dichter bij de 220 dan bij de 120. Echt een waanzinnige speaker voor z'n geld.

Fotootje krijg ik niet geupload, krijg meededeling dat mijn uploadmap vol is? Foto is maar 35kb...

Groet van Evert

Ohm Ivo

nogmaals geprobeerd, krijg geen foto geupload. melding dat de uploadmap vol zit. Iemand enig idee hoe dit moet?