Recente berichten

#1
Vintage / Re: Marantz 2226B geeft knalge...
Laatste bericht door Domi - Vandaag om 20:24:57
Van alle vijf tuner lampjes waren er 4 stuk. Het lampje dat nog gaat is 8V 250 mA inderdaad maar er zaten ook nog 8v 300mA en zelfs een 6v 250 mA lampje. Volgens mij zijn de oude lampjes al weggegooid maar het werkende lampje had ik bewaard als reserve (het oude lampje werd trouwens extreem heet, 110 graden in 1 minuut, gemeten met een multimeter temperatuursensor. Misschien ook omdat het het enige was dat nog werkte)
#2
Home Theater / Re: 2ch Afspelen - Fronts op l...
Laatste bericht door dmeerpa - Vandaag om 16:30:23
Net dit antwoord van Marantz, waarvan ik niet weet of ik het begrijp... al vermoed ik net dat het Marantz is die het niet snapt.

Thanks for getting in touch. The LFE channel is a mono signal and is already filtered before the signal is sent to the subwoofer. This has to do with what the crossover frequency is set to. By default it is set to 80hz because this works best with most speakers. However, we recommend using LFE + main. LFE+MAIN allows the LFE and the low frequencies from all speaker channels to be output to the subwoofer. You would normally choose this setting when decoding PCM based audio or playing back from an analog source.

If you wish not to always send signals to the subwoofer and continue to use the LFE, we recommend setting the crossover frequency lower to, say, 40 Hz.
#3
Home Theater / Re: 2ch Afspelen - Fronts op l...
Laatste bericht door dmeerpa - Vandaag om 16:08:17
Citaat van: RHK op Gisteren om 13:32:21Wat jij tegenkomt, had ik dus ook. Na wat experimenteren heb ik bij de Marantz AV7706 op de geluidsmodus pure direkt als ingestelde keuze de subwoofer niet ingeschakeld staan. Dit heb ik ingesteld bij pure direkt in het set-up menu /speakers/manual set up/speaker-config/subwoofer keuze none. Dus dan speel ik stereo alleen af op de 2 fronts zonder sub. Je kan hiervoor de voorkeuze toetsen smart select gebruiken om deze voorkeuze vast te zetten in deze geluidsmodus. Deze keuze vastzetten heb ik in datzelfde menu vastgelegd onder speakerpreset 2. Dit omdat Audyssey bij de meting van de speakers automatisch onder speaker preset 1 vastlegt. Althans, zo heb ik het opgelost. Ik vind stereo weergeven het mooist zonder sub en mn fronts kunnen het hele bereik in stereo prima aan. Mn speakers staan trouwens ingesteld op full range.

Nu het stoort me niet, en hier voegt de sub wel degelijk veel toe al gaan de Elysians tot 30Hz en zelfs 24Hz (-6db), de B&W 702S3 zitten op 28Hz dus qua laag weergave zitten ze quasi op gelijk niveau. Ik merk wal op papier dat mijn SVS wel een heel stuk lager gaat dan de Klipsch R-112-SW. Mijn SVS gaat tot 12Hz (3db) waar dat bij de Klipsch 24Hz is, dus dat kan wel verklaren waarom de subwoofer hier wel wat toevoegt, anderzijds op papier zijn er niet zoveel instrumenten die onder de 30hz gaan. Contrafagot, harp, orgel, een standaard 88 toetsen piano en de laagste fundamenten van een Tuba. Waarvan buiten de piano die instrumenten in principe niet beluister.

Ofwel heeft mijn ligt het toch aan de versterking dat onvoldoende subbase verkrijg op de fronts, al heb ik ze al zowel dor de Cinema 40 gevoed als nu met de Rotel RB991.

Ik heb wel al voornemens gehad om mettertijd een andere 2dehands eindbak te kopen uit het hoger segment zoals een McIntosh mc312, maar zou die moeten kunnen testen in mijn set om te zien of het voldoende verschil geeft.
Ik herinner me een vergelijkende test die ik deed ten tijde van mijn SR8002 en mijn Wharfedale OPUS 2, en dat de Vincent SV-232 echt heel wat toevoegde in het laag en dat veel beter deed dan de Rotel. Al was niet alles rozengeur en maneschijn met de Vincent.
#4
Luidsprekers / Re: Subwoofer instellen
Laatste bericht door ArjenAH - Vandaag om 14:45:25
Heb nog even de specificatie opgezocht van mijn Focal's maar het laag is 48Hz en hoog 28kHz, de B&W's scoren hier toch beter met resp. 43Hz en 33kHz iets beter maar zeker niet slechter.
#5
Vintage / Re: Marantz 2226B geeft knalge...
Laatste bericht door Hoewie Loewie - Vandaag om 12:42:39
Hoi. Wat staat er als voltage op de oude lampjes? Als het goed is, horen er lampjes van 8 volt, 250 mA in. Wellicht had men niet de juiste lampjes en heeft men met die weerstand de spanning willen verlagen.
#6
Music and video / Re: Ik luister of kijk nu naa...
Laatste bericht door NB - Vandaag om 11:31:37
J.J. Cale. Het album J.J.Cale Live.
Erg goed opgenomen, je hoort af & toe wat buizen knorren enzo.
Maar dat geeft extra live dynamiek.
Cd op Delabel Virgin), uit 2001
#7
Vintage / Re: Marantz 2226B geeft knalge...
Laatste bericht door NB - Vandaag om 11:23:05
Ik heb er niet zo veel verstand van, maar dat witte blokje is volgens mij een weerstand.
Kijk maar uit voor je luidsprekers met ploppen enzo.
#8
Vintage / Marantz 2226B geeft knalgeluid...
Laatste bericht door Domi - Gisteren om 22:49:11
Onze Marantz 2026B geeft een kort knalgeluidje iedere keer bij omschakelen van de bronkeuze (source selector), het indrukken van de Loudness, Mono knoppen en ook als je op een aangesloten cassettedeck een cassette op Play drukt of stopt (zelfs als de cassettedeck vanzelf stopt aan het einde van de cassette).

De Hi filter en Low filter knopjes geven trouwens geen knal. Als het volume helemaal omlaag staat, hoor je ook geen knallen.

Als je de volumeknop draait hoor je wat gekraak (alsof de potmeter vuil is). Het vreemde is dat hij (na de aankoop tweedehands) het een paar uren goed gedaan heeft, zelfs na het vervangen van de tuner lampjes. Deze waren kapot en heb ze vervangen door deze LEDs: led lamp link ). Iets wat mij opviel bij het vervangen van de lampjes is dat er een "extra" wit blokje aangesloten is op het bord waarin de lampjes zitten. Dit witte blokje heb ik nergens anders teruggezien in foto's van andere 2226B's. Zou dit ermee te maken kunnen hebben? Sinds we deze geluidjes horen, heb ik de versterker uitgezet en ontkoppeld om eventuele schade te voorkomen. Sorry alvast voor deze lange tekst, iedereen.

Verder wil ik even vermelden dat we de receiver ontvangen hebben in de staat zoals in foto twee (lamp-bordje en kabels vastgemaakt met duct tape), dus we hebben zelf de plastic steuntjes weer moeten lijmen zodat de lampjes weer netjes in de lampbehuizing hangen (gelukkig vonden we de steuntjes los onderin, afgebroken). Is het normaal dat duct tape gebruikt wordt? Vond dat maar erg raar.
#9
Luidsprekers / Re: Subwoofer instellen
Laatste bericht door ArjenAH - Gisteren om 19:52:34
Ja dat klopt mijn Focal's doen het er best goed op, maar toch voor wat meer kwalitatieve luidsprekers gekozen. De woofer's van de B&W's zijn een centimeter kleiner dan bij de Focal's. Ik denk dat het niet zo veel verschil uitmaakt. Kwalitatieve goede luidsprekers met echte grotere woofer's vallen buiten mijn budget. (grappig ik woon ook in Zaandam. :-D )
#10
Luidsprekers / Re: Subwoofer instellen
Laatste bericht door RHK - Gisteren om 19:25:49
Citaat van: ArjenAH op Gisteren om 15:49:31Dankjewel,  Correctie: De Arcam is klasse G... Op de eerste 30 watt is het klasse A, daarna klasse A/B.

Ja daar doelde ik eigenlijk op, die eerste 30 Watt klasse A. Daar kun je gerust wat grotere speakers mee aansturen.