Marantzforum.nl

Because music and video matters => Music and video => Topic gestart door: WimPeu op november 05, 2010, 12:00:08

Titel: High End opnames
Bericht door: WimPeu op november 05, 2010, 12:00:08
Er wordt nogal eens over audiofiele opnames gepraat. Ik heb onlangs de STS CD 13e edition van Frits op de in WAV HD gezet. (sorry Fritz  redface).

Ten eerste een compliment aan Fritz hij doet dat natuurlijk boven gemiddeld en wil ook geen discussie over hem hier beginnen.

Dat  ik nu een nummer van een CD van Fritz gebruik is puur toeval want hier staat toevallig een nummer op wat ik ook orgineel heb.

Ik heb de 1e track van Boz Scaggs (van de STS CD) nu eens naast het orgineel van de 'Dig' cd uit 2001 gezet. Dat gaat makkelijk als je beide nummers in 1 mapje zet en dan met de SB heen en weer skipt. Elke keer is op mijn set het orgineel mooier. De STS mix gaat veel dieper in het laag, (Er zit zo'n niet goed difinieerbaar laag instrument in. Lijkt op een bas gitaar maar komt waarschijnlijk uit een computer.) maar is dat nou beter? Ook is er op de Fritz mix aanzienlijk meer galm op de rimshots en stem hoorbaar. Dat geeft het hele geluid de illusie van mooier klinken maar is wat mij betreft juist een nogal onnatuurlijk effect. Heb nog nooit iemand horen zingen (zonder PA) met een natuurlijke galm. Ook rims hebben dat natuurlijk niet. Deze bevindingen heb ik eigenlijk met alle High-End opnames. De stockfish ed. bedoel ik dan heh. Men claimt vaak een zo dicht mogelijke benadering van het 'live' (zonder PA ed) gevoel. Naar mijn beleving schieten de opnames echter vaak hun doel voorbij.

Wat is jullie mening omtrent deze materie?
Titel: Re: High End opnames
Bericht door: renes59 op november 05, 2010, 12:17:20
Ik vind ook dat het er soms te dik bovenop ligt. Allemaal net te mooi, zo mooi het kan bijna niet. Je hebt natuurlijk ook te maken met diegene die het opneemt, hoe doen ze het en wat vinden zij mooi. Wordt er aandacht aan besteed aan de opname of moeten er zoveel opnames gemaakt binnen een bepaalde tijd, kwantiteit of kwaliteit.
Voor mij een High End opname is The Waterfront van John Lee Hooker uit 1966, toen ik dat voor het eerst hoorde viel me dat op, bleef hangen bij dat nummer. Als ik dit draai staat hij bij mij in de kamer. Er staan foutjes op, een snaredrum die meetrilt etc, dat maakt het voor mij mooi.
Titel: Re: High End opnames
Bericht door: WimPeu op november 05, 2010, 12:36:22
Volgens mij is dat precies wat met elke opname gebeurd. High End opnames moeten het uiterste uit een High End installatie halen maar gaan voorbij aan het dagelijks gebruik. Daarmee wordt zo'n cd ook een doel op zich. Op zich niks mis mee natuurlijk. Maar de claim 'dit is goed' en dat is slecht vind ik dan misplaatst. Meestal staat er ook muziek op wat genoeg ruimte laat om details weer te geven. Details die je in een live situatie eigenlijk niet hoort tenzij er een PA gebruikt wordt. Ademhaling ed. als ik Metallica oid draai snap ik wel dat dit soort details juist niet in de muziek horen. Als de ruimte er al voor zou zijn.

Een commerciele pop cd is vaak zo afgemixt dat ie lekker klinkt op een gemiddelde set en in bv een auto of Ipod.
Titel: Re: High End opnames
Bericht door: renes59 op november 05, 2010, 12:54:03
Er wordt wel aan gedacht voor welke doelgroep het gemaakt wordt. Soms is het ook gewoon geluk, dan valt alles toevallig goed op z'n plek.
Titel: Re: High End opnames
Bericht door: lo op november 05, 2010, 13:32:37
Hoi Wim,

Ik ben het met je eens vwb het "opleuken of verfraaien" van een opname. Het mag niet het doel voorbij schieten. Ik heb trouwens dezelfde indruk bij datzelfde nummer als jij, naar mate ik harder draai wordt het erger. Kan natuurlijk ook aan mijn akoestiek liggen. Elke sound engineer zal natuurlijk zijn eigen stempel proberen te drukken op de uitgaves van zijn hand en hierdoor zijn eigen signatuur d'r aan mee geven. Fritz doet dit op een bijzonder hoogwaardige manier imo met uitstekende CD's als resultaat. Het wordt uiteindelijk weer een kwestie van smaak wat je mooier vind of beter bij je vind passen denk ik. Als je sec naar de opname van de performer(s) en instrumenten kijkt denk ik dat je zeker gelijk hebt. Dit klinkt vaak niet zo in het echt, als dat het nadien op CD wordt uitgebracht. Denk daarbij idd aan galm en ambience (laten horen van bijv. de ruimte, het karakter van een stem of "gezelligheid")
Ik heb inmiddels diverse test SACD's van Fritz. Zijn allemaal mooie CD's met een hoogwaardige indruk. Echter als je gaat kijken naar muziek smaak en muzikaliteit kun je jezelf wel eens afvragen of hierin het hoogst haalbare wordt gerealiseerd. Ik vind de laatste, de 13e dus, een muzikalere CD dan 6 8 en 10 die ik ook heb.

Om nog een voorbeeld van jou opmerking te geven mbt extra opleuken. Ik meen op de 6e editie is er een nummer waar op een gegeven moment het nummer "plat" wordt. De galm (reverb) valt op een bepaald moment weg en het klinkt een heel stuk minder mooi dan van te voren. In de beschrijving van dit nummer geeft Fritz precies aan wat daarvan de oorzaak was nl. er was koffie gehaald en bij het neerzetten van een bakkkie koffie is er per ongeluk een schuifregelaar verschoven met dit als resultaat. Het nummer en ook de hele CD klinkt als een klok echter het is niet de uitvoering zoals het origineel was, maar voorzien van snufjes peper en zout zeg maar. Persoonlijk heb ik hier absoluut niets op tegen, ik denk namelijk dat elke CD zo tot stand is gekomen. Maar idd als je diverse versies naast elkaar legt zul je de verschillen per sound engineer heel duidelijk horen.

Idd Fritz maakt prachtige CD's en ook ik heb een aantal van zijn CD's nu gebruikt om eea te verduidelijken.

groet,

lo
Titel: Re: High End opnames
Bericht door: WimPeu op november 05, 2010, 13:51:15
Dan ervaren we dus alle twee het zelfde. Vind er niks mis mee met dit soort CD's en zet er steevast eentje op als ik iets in de set heb veranderd. Je kunt alleen vraagtekens zetten bij (wat je vaak hoort en leest) de ervaring dat alles zo natuur getrouw klinkt. Stemmen ed. Dat is nou juist lang niet altijd het geval.

En de muziek waar het meestal om gaat....tja daar heb ik persoonlijk niet zo veel mee. Sara K vind ik nog wel OK!
Titel: Re: High End opnames
Bericht door: lo op november 05, 2010, 15:34:04
Nog een ander verhaal vind ik trouwens hoe staat eea op CD en hoe klinkt het live.
Ik heb diverse CD's oa van bijv Circle percussion, Slagerij van Kampen en Flairck die ik dus live in een theater heb horen spelen, en niet 1 keer maar diverse keren. Ik kan melden dat het geluidssysteem wat in het theater aanwezig is de zaak ook kan maken of breken. Het Chassé theater in Breda is goed voor zien maar ik ben in een aantal kleinere geweest en dan hoor je toch geheel iets anders dan wat je voor ogen ziet. Vind ik.

Dit nog even ter aanvulling hoe betrekkelijk eea op zich ook nog eens kan zijn.

groet,

lo
Titel: Re: High End opnames
Bericht door: WimPeu op november 05, 2010, 15:42:42
En wat te denken van de zaal mixer. Maar dan spreken we over versterkte uitvoeringen terwijl er high end cd's vaak de puurheid zo hoog in het vaandel hebben. Dan is elke vorm van galm en opsmuk in het algemeen eigenlijk uit den boze want als je daarmee begint krijg je eenvoudig te horen waar de producer van vind dat je moet horen.

Ik denk dat high end opnames gewoon ook aan een aantal standaard eisen moeten voldoen. En die hebben niet altijd de pure muziek als uitgangs punt. Wat dat betreft zijn juist de oudere live opnames eigenlijk het mooist. Ouwe live blues klinkt vaak onverwacht goed. Alleen jammer dat blues, net als audiofiele muziek, me ook snel verveeld...
Titel: Re: High End opnames
Bericht door: TurboMarco op november 05, 2010, 16:32:49
Ik vind de multi-channel schijf van Dream Theater's systematic chaos erg high end ,dit vanwege de spectaculaire opname die vooral over 5 speakers nog spectaculairder gemaakt is ,de stereo versie en met name het nr Repentance behoort zelfs tot mijn referentie nr .

Met dat nr heb veel systemen over de zeik horen gaan op een hoog volume ,maar ik heb ook aardig wat systemen beluisterd die het goed weten te brengen .

just my two cents  :-D
Titel: Re: High End opnames
Bericht door: viceadmiraal61 op november 05, 2010, 16:56:35
leuke discussie..ik doe uiteraard mee,je hebt de cd toch wel gekocht wim?????????????
mijn bloedjes van kinderen moeten wel eten..ha.ha.ha.
de opname van bozz kwam van een master,maar ik vond het te droog vooral de stem.dus heb ik meer galm
gegeven nu ontstaat er wel een probleem ,hoe minder de installatie hoe meer last je heb van de galm
hoe betere installatie hoe meer je het echte effect krijgt dat de galm niet op de stem zit maar er achter.
op de org cd hoor je wat galm ,maar die wordt op een nare manier steeds afgekapt..zet maar een
hoofdtelefoon op..goed te horen op dat rimshot...
ik vond het mooier om de rimshot uit te laten klinken,zo als je dat hoord als zij in een groote ruimte
zouden spelen....het laag is niet versterkt bij onze versie...maar juist weg gehaald bij de org versie
ik heb de org master...en de org cd..
dan geloof mij er is geen enkele opname zonder galm...muziek gaat dan echt dood,je hebt of ambiance
of galm nodig om voor de luisteraar afstand te geven in meters ...en ik geef graag vele meters..
luister positie.verses muziekkanten...en juist in high-end opname.s zijn de engineers daar mee bezig
pop.hard rock. speelt dat geen enkele rol..en wat zeggen wij dan .....het klinkt plat....
ook live versterkte muziek kan niet zonder galm..je zou eens moeten weten wat er allemaal wordt
gebruikt.de 12 en de 13 zijn afgemixt op de wilsons,hier hoor ik echt laag,en zonder problemen
heb mijn ruimte dan ook aan gepast ..bass traps ect....nu maak ik deze sa-cd voor een doelgroep
met de hoogste eisen kwa weergave..als ik zie wat voor installatie,s mijn klanten gebruiken ,dan ben
ik maar een kleintje...vooral in japan,china..300,000,- euro is een begin.!!!!!!
toch kan ik de 13 zeer goed weergeven op mijn melody marantz setje van 599,- inclusief speakers
nu gevult met twaron vesel en siltech bekabeling..
dus beste wim loop eens aan de hand van mij mee bij een live opname.echt er gaat een wereld kwa
oren voor je open..neem cirle percussion lo is er bij geweest en jrm.ect dat was een echte acoustieke
live ervaring..en hifi gek is bij de eerste big band opname geweest.
oke ,ik weet het it,s just a matter op taste...toch leuk topic.
Titel: Re: High End opnames
Bericht door: lo op november 05, 2010, 17:09:01
Idd, ik heb circle percussion in hun eigen studio mogen beleven pompom
Ik heb diezelfde mannen gehoord in een klein theater in Goirle. Niet met elkaar te vergelijken, alhoewel het een geweldig optreden was. Als ik ze thuis beluister komt het in de buurt van wat ik in hun studio heb mogen aanschouwen. Tijdens de laatste M en G bij Fritz hebben we het hier nog over gehad.

En idd smaak valt niet over te twisten pompom

groet,

lo
Titel: Re: High End opnames
Bericht door: WimPeu op november 05, 2010, 17:14:43
Ik weet dat er heel veel factoren zijn wat een opname kan maken of breken en ook dat er toch vaak voor een doel groep geproduceerd wordt. Begrijp heel best dat Fritz op de high end markt mikt.

Citaat van: viceadmiraal61 op november 05, 2010, 16:56:35
dus beste wim loop eens aan de hand van mij mee bij een live opname.echt er gaat een wereld kwa
oren voor je openoke ,ik weet het it,s just a matter op taste...toch leuk topic.


Daar ga ik graag op in Fritz.  :wink:
Titel: Re: High End opnames
Bericht door: Sander op november 05, 2010, 17:27:18
Idd een super leuke discussie om te volgen.

Ben ook bij circle percussion geweest om eens te kijken hoe dat er allemaal aan toe ging.
En raad het iedereen aan om een keer te doen.

Grts Sander
Titel: Re: High End opnames
Bericht door: Mexicaanse Hond op november 05, 2010, 17:36:41
Zonder galm klinkt muziek inderdaad voor geen meter. Zeker niet als je in een dode opnameruimte werkt.
Muziek thuis weergeven via onze muziekdoosjes is en blijft een kunstmatige aangelegenheid.
Al wat geprobeerd met bekabeling om het laag onder controle te krijgen, Wim?  :angel:
Titel: Re: High End opnames
Bericht door: WimPeu op november 05, 2010, 17:50:38
Dat er galm wordt gebruikt snap ik wel, doen we altijd live zelf ook. Het gaat om de mate waarin.
Titel: Re: High End opnames
Bericht door: TurboMarco op november 05, 2010, 17:53:17
We hebben al galm in onze kamer  :-D ,het word tijd voor een high end woonkamer  :angel:
Titel: Re: High End opnames
Bericht door: WimPeu op november 05, 2010, 17:58:46
Citaat van: Marco op november 05, 2010, 17:53:17
We hebben al galm in onze kamer  :-D ,het word tijd voor een high end woonkamer  :angel:


Of jij woont heel erg groot...of het wordt tijd voor wat akoestische aanpassingen! :-D
Titel: Re: High End opnames
Bericht door: lo op november 05, 2010, 18:32:53
Citaat van: Marco op november 05, 2010, 17:53:17
We hebben al galm in onze kamer  :-D ,het word tijd voor een high end woonkamer  :angel:

notworthy
Die moeten we d'r in houden. Waar verkopen ze die dingen  :schater:

groet,

lo

PS ik denk dat Toine Dingemans van soundscapes.nu hier wel een aantal oplossingen voor weet.
Titel: Re: High End opnames
Bericht door: HiFi gek op november 05, 2010, 19:27:25
Citaat van: WimPeu op november 05, 2010, 17:50:38
Dat er galm wordt gebruikt snap ik wel, doen we altijd live zelf ook. Het gaat om de mate waarin.




In een opname studio heb je uiteraard ook met een bepaalde vorm van galm te maken , dat geld voor iedere ruimte waarin je jezelf bevind , groot of klein maakt niet uit .

Voor een opname engineer is het dan ook ook de kunst om de werkelijke galm van een opname ruimte of studio te behouden en deze zeker niet dood te mixen zoals meestal het geval is met pop en populaire muziek .
Maar ook overdrijven met galm is niet juist .

Galm direct op de stem is onnatuurlijk , galm achter de stem komt wel natuurlijk over .
In werkelijkheid zit de galm ook nooit direct op de stem maar erachter of misschien iets ernaast , dat hangt af van welke muur zich het dichtst bij de vocalist bevind omdat daar de stemgalm het eerste op wordt gereflecteerd .

Net zo goed als dat je de muziek instrumenten ook hun oorspronkelijke galm moet geven die in de opname studio aanwezig was .
Want als je de zanger wel galm geeft achter zijn stem maar de muziek instrumenten niet dan komt het ook onnatuurlijk over , en andersom geld uiteraard hetzelfde .

Een mooi voorbeeld van iets droog opnemen zonder ambiance/galm in te bouwen in de opname zijn vrijwel alle opnames van het door velen als hoogwaardig geziende label STOCKFISCH RECORDS .
Zo als opname engineer Gunter Pauler dat doet zo is het niet in het echt , zijn studio heeft namelijk ook met 4 muren en een plafond te maken waar reflexiesen galm op plaatsvinden .
Mix ze er dan niet volledig uit zoals hij doet .
Er zijn maar erg weinig High End labels die zo te werk gaan als Gunter Pauler dat doet met zijn Stockfisch label .
Hij produceerd ook zijn cd's /sacd's voor dezelfde doelgroep waar Fritz de With van STS-Digital ook zijn cd's /sacd's voor produceerd .
En laat nou juist die doelgroep in het bezit zijn van de betere installaties die als zij de set goed voor elkaar hebben fijlloos laten horen of een opname wel of niet dood gemixt is , daarom begrijp ik de man zijn gedachte waarom hij dat doelbewust doet niet want het wijkt immers af van wat natuurlijk is in onze oren .

Of je daar nou wel of niet van houd is ook weer persoons afhankelijk , de 1 geeft daar niets om gezien het fijt dat Stockfisch schijnbaar nog genoeg verkoopt .
Ik heb zelf ook diverse Stockfisch opnames , naarmate de klankmatige prestaties van mijn set toe is genoemen in de loop der jaren is dit ook steeds meer op gaan vallen .
Om die reden laat ik dit label tegenwoordig dan ook links liggen , en ook om de reden dat elke zanger die ingehuurd wordt dezelfde band met muziek instrumenten achter zich krijgt .
Stockfisch heeft namelijk zijn eigen vaste instrumentalisten in dienst ( voor degene die dat niet weten ) , het enige wat er steeds gebeurd is dat er een andere vocalist wordt ingezet waardoor vrijwel alle cd's instrumentaal gezien zeer sterk op elkaar lijken .
Dat gaat heel snel vervelen .

Fritz de With probeerd in zijn opnames wel zoveel mogelijk de werkelijke ambiance / galm van een opname ruimte aan te houden zodat het zo natuurlijk mogelijk over komt .
Je moet namelijk in mijn en zijn ogen niet af gaan wijken van de werkelijkheid zoals je het in het echt ervaard .



Groeten  EDWIN  B
Titel: Re: High End opnames
Bericht door: cz79 op november 05, 2010, 20:00:46
Citaat van: viceadmiraal61 op november 05, 2010, 16:56:35
leuke discussie..ik doe uiteraard mee,je hebt de cd toch wel gekocht wim?????????????
mijn bloedjes van kinderen moeten wel eten..ha.ha.ha.
de opname van bozz kwam van een master,maar ik vond het te droog vooral de stem.dus heb ik meer galm
gegeven nu ontstaat er wel een probleem ,hoe minder de installatie hoe meer last je heb van de galm
hoe betere installatie hoe meer je het echte effect krijgt dat de galm niet op de stem zit maar er achter.
op de org cd hoor je wat galm ,maar die wordt op een nare manier steeds afgekapt..zet maar een
hoofdtelefoon op..goed te horen op dat rimshot...
ik vond het mooier om de rimshot uit te laten klinken,zo als je dat hoord als zij in een groote ruimte
zouden spelen....het laag is niet versterkt bij onze versie...maar juist weg gehaald bij de org versie
ik heb de org master...en de org cd..
dan geloof mij er is geen enkele opname zonder galm...muziek gaat dan echt dood,je hebt of ambiance
of galm nodig om voor de luisteraar afstand te geven in meters ...en ik geef graag vele meters..
luister positie.verses muziekkanten...en juist in high-end opname.s zijn de engineers daar mee bezig
pop.hard rock. speelt dat geen enkele rol..en wat zeggen wij dan .....het klinkt plat....
ook live versterkte muziek kan niet zonder galm..je zou eens moeten weten wat er allemaal wordt
gebruikt.de 12 en de 13 zijn afgemixt op de wilsons,hier hoor ik echt laag,en zonder problemen
heb mijn ruimte dan ook aan gepast ..bass traps ect....nu maak ik deze sa-cd voor een doelgroep
met de hoogste eisen kwa weergave..als ik zie wat voor installatie,s mijn klanten gebruiken ,dan ben
ik maar een kleintje...vooral in japan,china..300,000,- euro is een begin.!!!!!!
toch kan ik de 13 zeer goed weergeven op mijn melody marantz setje van 599,- inclusief speakers
nu gevult met twaron vesel en siltech bekabeling..
dus beste wim loop eens aan de hand van mij mee bij een live opname.echt er gaat een wereld kwa
oren voor je open..neem cirle percussion lo is er bij geweest en jrm.ect dat was een echte acoustieke
live ervaring..en hifi gek is bij de eerste big band opname geweest.
oke ,ik weet het it,s just a matter op taste...toch leuk topic.

Waar en wanneer zijn dit soort opnames, als er ooit een keerv een plek over is zou ik maar wat graag mee gaan... hello
Titel: Re: High End opnames
Bericht door: JohnWx op november 05, 2010, 20:04:48
Citaat van: HiFi gek op november 05, 2010, 19:27:25



In een opname studio heb je uiteraard ook met een bepaalde vorm van galm te maken , dat geld voor iedere ruimte waarin je jezelf bevind , groot of klein maakt niet uit .

Voor een opname engineer is het dan ook ook de kunst om de werkelijke galm van een opname ruimte of studio te behouden en deze zeker niet dood te mixen zoals meestal het geval is met pop en populaire muziek .
Maar ook overdrijven met galm is niet juist .

Galm direct op de stem is onnatuurlijk , galm achter de stem komt wel natuurlijk over .
In werkelijkheid zit de galm ook nooit direct op de stem maar erachter of misschien iets ernaast , dat hangt af van welke muur zich het dichtst bij de vocalist bevind omdat daar de stemgalm het eerste op wordt gereflecteerd .

Net zo goed als dat je de muziek instrumenten ook hun oorspronkelijke galm moet geven die in de opname studio aanwezig was .
Want als je de zanger wel galm geeft achter zijn stem maar de muziek instrumenten niet dan komt het ook onnatuurlijk over , en andersom geld uiteraard hetzelfde .

Een mooi voorbeeld van iets droog opnemen zonder ambiance/galm in te bouwen in de opname zijn vrijwel alle opnames van het door velen als hoogwaardig geziende label STOCKFISCH RECORDS .
Zo als opname engineer Gunter Pauler dat doet zo is het niet in het echt , zijn studio heeft namelijk ook met 4 muren en een plafond te maken waar reflexiesen galm op plaatsvinden .
Mix ze er dan niet volledig uit zoals hij doet .
Er zijn maar erg weinig High End labels die zo te werk gaan als Gunter Pauler dat doet met zijn Stockfisch label .
Hij produceerd ook zijn cd's /sacd's voor dezelfde doelgroep waar Fritz de With van STS-Digital ook zijn cd's /sacd's voor produceerd .
En laat nou juist die doelgroep in het bezit zijn van de betere installaties die als zij de set goed voor elkaar hebben fijlloos laten horen of een opname wel of niet dood gemixt is , daarom begrijp ik de man zijn gedachte waarom hij dat doelbewust doet niet want het wijkt immers af van wat natuurlijk is in onze oren .

Of je daar nou wel of niet van houd is ook weer persoons afhankelijk , de 1 geeft daar niets om gezien het fijt dat Stockfisch schijnbaar nog genoeg verkoopt .
Ik heb zelf ook diverse Stockfisch opnames , naarmate de klankmatige prestaties van mijn set toe is genoemen in de loop der jaren is dit ook steeds meer op gaan vallen .
Om die reden laat ik dit label tegenwoordig dan ook links liggen , en ook om de reden dat elke zanger die ingehuurd wordt dezelfde band met muziek instrumenten achter zich krijgt .
Stockfisch heeft namelijk zijn eigen vaste instrumentalisten in dienst ( voor degene die dat niet weten ) , het enige wat er steeds gebeurd is dat er een andere vocalist wordt ingezet waardoor vrijwel alle cd's instrumentaal gezien zeer sterk op elkaar lijken .
Dat gaat heel snel vervelen .

Fritz de With probeerd in zijn opnames wel zoveel mogelijk de werkelijke ambiance / galm van een opname ruimte aan te houden zodat het zo natuurlijk mogelijk over komt .
Je moet namelijk in mijn en zijn ogen niet af gaan wijken van de werkelijkheid zoals je het in het echt ervaard .



Groeten  EDWIN  B


Vind dat jezelf met dit stukje verhaal je nogal belachelijk maakt Edwin
Titel: Re: High End opnames
Bericht door: HiFi gek op november 05, 2010, 20:08:56
Citaat van: jwx op november 05, 2010, 20:04:48

Vind dat jezelf met dit stukje verhaal je nogal belachelijk maakt Edwin

Zeker over hetgeen ik over Stockfisch heb geschreven ?


Groeten  EDWIN  B
Titel: Re: High End opnames
Bericht door: lo op november 05, 2010, 20:12:43
Hoi Edwin,

Zoals je weet heb ik ook een stockfisch CD en wel "volume 3". Hier hebben we samen bij mij ook al wel eens naar zitten luisteren en hebben toen samen geconstateerd dat er bij diverse titels wel galm aanwezig was. Op basis hiervan kan ik dus niet beamen dat de stockfish CD's in zijn algemeenheid "droog" zijn afgemixt. Ik vind het overigens een mooie CD met goede artiesten en muziek erop. Draai hem toch regelmatig.

Wat betreft de CD's van Fritz, deze zullen zoveel mogelijk de natuurlijke galm of ambience in zich hebben. Maar zoals Fritz al aangeeft in zijn reactie post geeft hij dit ook graag extra mee tijdens het afmixen. Hij benoemt het zelfs als "en ik geef graag vele meters" om afstand te krijgen.

Ik denk wel dat Fritz voor zijn CD's meer aandacht geeft aan voornoemde fenomenen dan bijv. een stockfish records om zijn creaties precies zo te laten klinken zoals hij het wil. Maar dat doet hij dus heel bewust imo door middel van het op smaak brengen van de opname. Ik denk ook dat Fritz 1 van de weinigen is die dat op deze manier aanpakt, misschien nog wel voor een nog specifiekere doelgroep.

groet,

lo
Titel: Re: High End opnames
Bericht door: JohnWx op november 05, 2010, 20:25:15
Citaat van: HiFi gek op november 05, 2010, 20:08:56
Zeker over hetgeen ik over Stockfisch heb geschreven ?


Groeten  EDWIN  B



Ik snap dat je een voorkeur voor Fritz heb en ik heb zijn opnames ook erg hoog zitten


Maar dit merk is zo groot qua omzet en kennis en know how en innovatief dat je ze te kort doet
Je word maar op een ding afgerekend en dat is op omzet en recensies
Je kan een merk als Stockfish ook niet vergelijken als met STS de insteek is ook toaal anders
Het is leuk dat je zegt dat ze beide voor een zelfde doelgroep maken maar de omzet van STS is nog geen 1% van wat hun aan omzet draaien.
Je geeft het zelf al aan het verkoopt dus moet het wel goed zijn voor veel mensen en dus die doelgroep
Je bestempeld het merk nu net of dat het een paar mensen zijn die maar even wat doen


Nee het is echt een hele grote club met veel kennis en mogelijkheden van Cd tot en met Blueray tot LP en SACD en tot en met FLASH memory etc.etc.


Dat verhaal over dezelfde muzikanten is gedeeltelijk waar maar dat is bij elke studio / label


En Stockfish is een muzieklabel geen studio dat is de Pauler Acoustics groep weer en dit zijn hun referenties:


Wilhelm Furtwängler • Glenn Gould • Herbert v. Karajan • Murray Perahia • Hermann Scherchen • Karl Böhm • Nikolaus Harnoncourt • F.W. Mengelberg • E. Kleiber • A.B. Michelangeli • Daniel Barenboim • Lorin Maazel • G.Solti • Zarah Leander • Theo Mackeben • Heinz Rühmann • Ilse Werner • Olivia Molina • Sam Cooke • Plastic Bertrand • Anne Clark • Eloy • DJ BoBo • General Base • Wildecker Herzbuben • Die Skeptiker • C.Brötzmann • Stein • W.Lämmerhirt • The Bates • The Walkabouts • The Sweet • Sex Pistols • Fury In The Slaughterhouse • Rainbirds • The Beatles • The Doors • Bob Dylan • Genesis • Jimi Hendrix • Led Zeppelin • Bob Marley • Pink Floyd • The Rolling Stones • The Who • Neil Young • Aerosmith • Eric Clapton • Guns'n'Roses • Die toten Hosen • Die Krupps • Einstürzende Neubauten • Police • Bruce Springsteen • Sting • Dire Straits • Jethro Tull • Paul McCartney • Tina Turner • Frank Zappa • Back Street Boys • Dr.Alban • Tocotronic • Jasmin Tabatabai • Gunter Gabriel • Uwe Busse • Die jungen Tenöre • Motörhead • Hape Kerkeling • Der König der Löwen • Titanic - das Musical • 16 Horsepower • Sara K. • Can • Rage • Blues Company • Alby Donelly´s Supercharge • Christina Lux • Ganz Schön Feist • Carl Carltons Songdogs • Mo'Horizons • Ulita Knaus • Paul Kuhn • Joachim Kühn • Lynn Arriale • tok tok tok • maybebop • Jan Josef Liefers • R.E.M. • Albert Mangelsdorff • Günter Grass • Gergely Bogányi • Madam Song • Martin Tingvall Trio • Berlin Voices • Cut in the Hill Gang • United Jazz + Rock Ensemble • Latvian Blues Band ...

mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm
Titel: Re: High End opnames
Bericht door: JohnWx op november 05, 2010, 20:31:25
Citaat van: lo op november 05, 2010, 20:12:43
Hoi Edwin,

Zoals je weet heb ik ook een stockfisch CD en wel "volume 3". Hier hebben we samen bij mij ook al wel eens naar zitten luisteren en hebben toen samen geconstateerd dat er bij diverse titels wel galm aanwezig was. Op basis hiervan kan ik dus niet beamen dat de stockfish CD's in zijn algemeenheid "droog" zijn afgemixt. Ik vind het overigens een mooie CD met goede artiesten en muziek erop. Draai hem toch regelmatig.

Wat betreft de CD's van Fritz, deze zullen zoveel mogelijk de natuurlijke galm of ambience in zich hebben. Maar zoals Fritz al aangeeft in zijn reactie post geeft hij dit ook graag extra mee tijdens het afmixen. Hij benoemt het zelfs als "en ik geef graag vele meters" om afstand te krijgen.

Ik denk wel dat Fritz voor zijn CD's meer aandacht geeft aan voornoemde fenomenen dan bijv. een stockfish records om zijn creaties precies zo te laten klinken zoals hij het wil. Maar dat doet hij dus heel bewust imo door middel van het op smaak brengen van de opname. Ik denk ook dat Fritz 1 van de weinigen is die dat op deze manier aanpakt, misschien nog wel voor een nog specifiekere doelgroep.

groet,

lo

mooi verwoord Lo

alleen als je zoveel software verkoopt als hen is dat ook niet meer rendabel om elk nummertje opnieuw te doen en weer opnieuw luisteren etc.etc. dan kost een CD geen 16 euro maar 45 euro

Appels met peren word het ook


Ik vind de appels en de peren een mooie beleving en beide een goede en lekkere smaak hebben



En als ik muziek nou moet gaan luisten naar de galm mmmmmmmm


Muziek is emotie of het nu mono stereo DTS HDMI via de gsm dat maakt geen reet uit
Titel: Re: High End opnames
Bericht door: HiFi gek op november 05, 2010, 20:32:22
Citaat van: lo op november 05, 2010, 20:12:43
Hoi Edwin,

Zoals je weet heb ik ook een stockfisch CD en wel "volume 3". Hier hebben we samen bij mij ook al wel eens naar zitten luisteren en hebben toen samen geconstateerd dat er bij diverse titels wel galm aanwezig was. Op basis hiervan kan ik dus niet beamen dat de stockfish CD's in zijn algemeenheid "droog" zijn afgemixt. Ik vind het overigens een mooie CD met goede artiesten en muziek erop. Draai hem toch regelmatig.

Wat betreft de CD's van Fritz, deze zullen zoveel mogelijk de natuurlijke galm of ambience in zich hebben. Maar zoals Fritz al aangeeft in zijn reactie post geeft hij dit ook graag extra mee tijdens het afmixen. Hij benoemt het zelfs als "en ik geef graag vele meters" om afstand te krijgen.

Ik denk wel dat Fritz voor zijn CD's meer aandacht geeft aan voornoemde fenomenen dan bijv. een stockfish records om zijn creaties precies zo te laten klinken zoals hij het wil. Maar dat doet hij dus heel bewust imo door middel van het op smaak brengen van de opname. Ik denk ook dat Fritz 1 van de weinigen is die dat op deze manier aanpakt, misschien nog wel voor een nog specifiekere doelgroep.

groet,

lo


Ik heb zelf ook wel enige tietels van Stockfisch waar een beedje ambiance is toegevoegd aan de opnames .

Het is ook niet zo dat alle uitgaves van Stockfisch doodgemixt zijn , ik heb ook uiteraard niet al de cd's die door hun zijn uitgebracht kunnen beluisteren .

Maar ik vergat te zeggen in mijn posting hierover dat de cd's die ik dan wel heb beluisterd vrijwel allemaal doodgemixt zijn op enkele uitzonderingen na .
Hier baal ik van , dit wilde ik nu eindelijk eens vertellen op het forum .

Ik zal ze binnenkort eens allemaal beluisteren achter elkaar en mijn mening over die betreffende sacd's delen op het forum .
Ik heb er helaas nogal aardig wat  :-(



Groeten  EDWIN  B



Groeten  EDWIN  B
Titel: Re: High End opnames
Bericht door: thepioneer op november 05, 2010, 20:35:47
Hey Wim,

Moet je toch eens hier komen luisteren en de originele opname meenemen dan kunnen we hier ook vergelijken. Ik heb hier super gecontroleerde lage bas maar het is echt niet te. Het laag gaat echt super laag

Hier klinkt de opname van Frits geweldig
Titel: Re: High End opnames
Bericht door: WimPeu op november 05, 2010, 20:40:52
Ga ik zeker doen Ronald.

Ik zeg trouwens niet dat het laag bij mij te laag gaat voor mijn speakers. Het laag wordt hier ook feilloos weer gegeven maar het is een laag wat in mijn oren niet had gehoeven. Het voegt niks aan de muziek toe. Het laag op de orginele cd gaat ook diep en is al meer dan voldoende. Mijn punt is dat het laag van Fritz speciaal wordt aan gedikt om je set dat te laten weergeven. De muziek als middel. Voor mij is de muziek het doel. Wezenlijk verschil.
Titel: Re: High End opnames
Bericht door: HiFi gek op november 05, 2010, 20:43:17
Citaat van: jwx op november 05, 2010, 20:25:15


Ik snap dat je een voorkeur voor Fritz heb en ik heb zijn opnames ook erg hoog zitten

Het is leuk dat je zegt dat ze beide voor een zelfde doelgroep maken maar de omzet van STS is nog geen 1% van wat hun aan omzet draaien.


John ik denk dat je je nou toch behoorlijk vergist betreffende wat die omzet van 1 % betreft van STS-Digital.

Ik weet wel beter maar kan me hier uiteraard niet over uit laten op het forum omdat STS-Digital nou eenmaal niet van mij is .

De verdediging wil ik dan ook overlaten aan Fritz zelf over wat die 1% aan omzet betreft t.o.v. Stockfisch .



Groeten  EDWIN  B
Titel: Re: High End opnames
Bericht door: lo op november 05, 2010, 20:50:53
Citaat van: jwx op november 05, 2010, 20:31:25
mooi verwoord Lo

alleen als je zoveel software verkoopt als hen is dat ook niet meer rendabel om elk nummertje opnieuw te doen en weer opnieuw luisteren etc.etc. dan kost een CD geen 16 euro maar 45 euro

Appels met peren word het ook


Ik vind de appels en de peren een mooie beleving en beide een goede en lekkere smaak hebben



En als ik muziek nou moet gaan luisten naar de galm mmmmmmmm


Muziek is emotie of het nu mono stereo DTS HDMI via de gsm dat maakt geen reet uit

Kan ik helemaal achter staan. Idd beiden eigen insteek, publiek, doelgroep. Maar beiden erg te genieten :yes:

groet,

lo
Titel: Re: High End opnames
Bericht door: JohnWx op november 05, 2010, 20:51:09
Citaat van: HiFi gek op november 05, 2010, 20:43:17
John ik denk dat je je nou toch behoorlijk vergist betreffende wat die omzet van 1 % betreft van STS-Digital.

Ik weet wel beter maar kan me hier uiteraard niet over uit laten op het forum omdat STS-Digital nou eenmaal niet van mij is .

De verdediging wil ik dan ook overlaten aan Fritz zelf over wat die 1% aan omzet betreft t.o.v. Stockfisch .



Groeten  EDWIN  B


Heb je de artiesten gezien en het aantal cd lp sacd blueray etc. wat ze verkopen en hun verkoop punten wereldwijd

Sorry Edwin hoor maar even wakker worden en de echte grote mensen wereld in stappen

Als Fritz 1 Miljoen € zou omzetten aan Cd's is hij de gelukkigste man op aarde en dat is dan nog niet eens 1% van Stockfish records


Wel even serieus blijven Edwin


 
Titel: Re: High End opnames
Bericht door: lo op november 05, 2010, 20:57:53
Citaat van: WimPeu op november 05, 2010, 20:40:52
Het laag op de orginele cd gaat ook diep en is al meer dan voldoende. Mijn punt is dat het laag van Fritz speciaal wordt aan gedikt om je set dat te laten weergeven.

Is dat zo Wim?
Volgens mij zei Fritz het zo.

Citaat van: viceadmiraal61 op november 05, 2010, 16:56:35
....het laag is niet versterkt bij onze versie...maar juist weg gehaald bij de org versie
ik heb de org master...en de org cd..

groet,

lo
Titel: Re: High End opnames
Bericht door: JohnWx op november 05, 2010, 20:59:03
We hebben het over een club met heel veel faciliteiten daar zitten hele investerings groepen achter


(http://www.stockfisch-records.de/Fotos_PA/Herrenhaus_2007!.jpg)


Niks ten nadele van Fritz zijn kwaliteiten die vind ik erg goed maar geen peren met appels vergelijken


http://www.stockfisch-records.de/paulerac/pa_sacd_e.html


Kijk is even rustig op hun site dan weet je dat we het niet over een investering van 10 Miljoen hebben en Sara K. en al die grootheden staan ook niet voor 50.000 € op de loonlijst maar ik denk wat meer
Titel: Re: High End opnames
Bericht door: WimPeu op november 05, 2010, 21:00:13
Citaat van: lo op november 05, 2010, 20:57:53
Is dat zo Wim?
Volgens mij zei Fritz het zo.

groet,

lo

Ik heb dat wel hier ja. ik meende dat jij dat ook wel wat had. Heb jij het orgineel ook??
Titel: Re: High End opnames
Bericht door: lo op november 05, 2010, 21:03:51
Citaat van: WimPeu op november 05, 2010, 21:00:13
Ik heb dat wel hier ja. ik meende dat jij dat ook wel wat had. Heb jij het orgineel ook??

Ik heb ook overvloedig laag bij dat 1e nummer op de 13e editie van Fritz. (Als ik te hard draai wordt het niet mooi meer, maar dat kan ook aan mijn akoestiek liggen) Maar zoals ik al aangaf heeft Fritz het laag zelfs afgezwakt van de master CD, zoals hij omschreef in zijn bijlage.

groet,

lo
Titel: Re: High End opnames
Bericht door: lo op november 05, 2010, 21:04:29
Leuk topic heb je trouwens gestart pompom

groet,

lo
Titel: Re: High End opnames
Bericht door: HiFi gek op november 05, 2010, 21:07:53
Nogmaals John (JWX) je vergist je goed wat de omzet van STS-Digital betreft .

Ik ben hiervan wel op de hoogte maar vermeld niets hierover omdat ik dat aan Fritz zelf overlaat .






Groeten  EDWIN  B
Titel: Re: High End opnames
Bericht door: WimPeu op november 05, 2010, 21:14:25
Citaat van: lo op november 05, 2010, 21:03:51
Ik heb ook overvloedig laag bij dat 1e nummer op de 13e editie van Fritz. (Als ik te hard draai wordt het niet mooi meer, maar dat kan ook aan mijn akoestiek liggen) e.

groet,

lo

Dan hebben wij dezelfde akoestiek. :-D afgelopen zondag hadden alle bezoekers hier Andre,Robert,Rob,Theo,Ronald en ik (zei de gek :-P) de zelfde ervaring tov het orgineel. Moet je morgen maar eens gaan scoren Boz Scaggs - Dig uit 2001. Producers: Danny Kortchmar; David Paich :yes:
Titel: Re: High End opnames
Bericht door: JohnWx op november 05, 2010, 21:15:05
Citaat van: HiFi gek op november 05, 2010, 21:07:53
Nogmaals John (JWX) je vergist je goed wat de omzet van STS-Digital betreft .

Ik ben hiervan wel op de hoogte maar vermeld wijselijk niets omdat ik dat aan Fritz zelf overlaat .



Groeten  EDWIN  B


Als ik de KVK binnen haal en ik kan aardig rekenen kom ik echt niet aan die 1% van Stockfish Edwin


Ga voor de gein even googlen wat de omzet voor de Holding van Stockfish is geweest 2008/2009

Als je A zegt ook B zeggen Edwin


Dus jij wilt zeggen Edwin dat STS 300000 cd's inkoopt op jaar basis
Titel: Re: High End opnames
Bericht door: WimPeu op november 05, 2010, 21:15:34
Citaat van: HiFi gek op november 05, 2010, 21:07:53
Nogmaals John (JWX) je vergist je goed wat de omzet van STS-Digital betreft .

Ik ben hiervan wel op de hoogte maar vermeld niets hierover omdat ik dat aan Fritz zelf overlaat .






Groeten  EDWIN  B

Ik hoef me dus niet schuldig te voelen dat ik een kopie op de HD heb staan... :-D
Titel: Re: High End opnames
Bericht door: JohnWx op november 05, 2010, 21:16:29
Citaat van: WimPeu op november 05, 2010, 21:15:34
Ik hoef me dus niet schuldig te voelen dat ik een kopie op de HD heb staan... :-D

Als je kan rekenen krijg jij nu een schuld gevoel en word het format c:q/u/s
Titel: Re: High End opnames
Bericht door: HiFi gek op november 05, 2010, 21:17:04
Heb net even gekeken op de website van Stockfisch , moet wel zeggen dat er heel veel apparatuur aanwezig is daar .




Groeten  EDWIN  B
Titel: Re: High End opnames
Bericht door: WimPeu op november 05, 2010, 21:19:53
Het gaat toch niet om omzetten en hoeveelheden cd's. Het gaat om de opnames en de muziek.
Titel: Re: High End opnames
Bericht door: JohnWx op november 05, 2010, 21:20:50
Edwin probeer is aub logisch na te denken



Als je een omzet draait van 1M € koop je daarvoor 300000 cd's in hebben we het alleen over omzet aantallen draaien


Wie o wie heeft er dan een gouden plaat van het STS label en die krijg je al bij Jazz en Klassiek bij 10000


En tuurlijk ben je lid van de luistergroep van Fritz maar verkoop prijzen die je ziet en hoort is wat anders dan netto netto prijzen

Titel: Re: High End opnames
Bericht door: lo op november 05, 2010, 21:21:18
Citaat van: WimPeu op november 05, 2010, 21:14:25
Dan hebben wij dezelfde akoestiek. :-D afgelopen zondag hadden alle bezoekers hier Andre,Robert,Rob,Theo,Ronald en ik (zei de gek :-P) de zelfde ervaring tov het orgineel. Moet je morgen maar eens gaan scoren Boz Scaggs - Dig uit 2001. Producers: Danny Kortchmar; David Paich :yes:

Mbt akoestiek: Dan hebben wij een tweeling kamer  :schater: :schater:

Zal mezelf eens concentreren op die mannen en kijken of ik die te pakken kan krijgen. THX.

groet,

lo
Titel: Re: High End opnames
Bericht door: JohnWx op november 05, 2010, 21:21:38
Citaat van: WimPeu op november 05, 2010, 21:19:53
Het gaat toch niet om omzetten en hoeveelheden cd's. Het gaat om de opnames en de muziek.


wel als we het over een omzet van 1 miljoen
Titel: Re: High End opnames
Bericht door: viceadmiraal61 op november 05, 2010, 21:21:57
broeders...ik heb een paar keer  geschreven over de opname,s van stockfish....ze zijn te droog
en niet erg verrassend .de opstelling van de muziekkanten.gitaren klank.elke keer het zelfde van het zelfde.
geen diepte plaatsing alles op een lijn..oke op eenvoudige installatie,s klinken ze lekker vol...
maar dat is mijn menig..op high-end spul is het erg plat.
beste jwx stockfish mocht willen deze artisten in zijn stal te hebben die jij vermeld......
in duitsland is stockfisch mijn ver de baas,kwa omzet..maar in japan.hong kong.singapore
the far east..heb ik hem allang verslagen..kijk even naar mijn side revieuws...
stockfisch is vooral groot in zijn platen,in duitsland,en sts digital nummer 1 in hong kong..
waarom heeft het blad audio mijn gevraag om die 70.000 cd te maken.en niet zoals het blad
stereo stockfisch....ga luisteren naar de stero cd die stereo hortest volume VI.en daarna naar
de 100 jaar denon van sts meer hoef ik niet te zeggen hoop ik....
ik hoef mijn label nergens te verdedigen...dat is niet waar het overgaat...
maar geef mij maar chesky uit de oude tijd..opus 3..proporius..ref recording..deze labels hebben
ruimtelijke opname,s
Titel: Re: High End opnames
Bericht door: WimPeu op november 05, 2010, 21:25:52
Wat noem jij eenvoudige installaties Fritz.
Titel: Re: High End opnames
Bericht door: JohnWx op november 05, 2010, 21:28:35
Citaat van: viceadmiraal61 op november 05, 2010, 21:21:57
broeders...ik heb een paar keer  geschreven over de opname,s van stockfish....ze zijn te droog
en niet erg verrassend .de opstelling van de muziekkanten.gitaren klank.elke keer het zelfde van het zelfde.
geen diepte plaatsing alles op een lijn..oke op eenvoudige installatie,s klinken ze lekker vol...
maar dat is mijn menig..op high-end spul is het erg plat.
beste jwx stockfish mocht willen deze artisten in zijn stal te hebben die jij vermeld......
in duitsland is stockfisch mijn ver de baas,kwa omzet..maar in japan.hong kong.singapore
the far east..heb ik hem allang verslagen..kijk even naar mijn side revieuws...
stockfisch is vooral groot in zijn platen,in duitsland,en sts digital nummer 1 in hong kong..
waarom heeft het blad audio mijn gevraag om die 70.000 cd te maken.en niet zoals het blad
stereo stockfisch....ga luisteren naar de stero cd die stereo hortest volume VI.en daarna naar
de 100 jaar denon van sts meer hoef ik niet te zeggen hoop ik....
ik hoef mijn label nergens te verdedigen...dat is niet waar het overgaat...
maar geef mij maar chesky uit de oude tijd..opus 3..proporius..ref recording..deze labels hebben
ruimtelijke opname,s



Beste Fritz


Wij wonen in Europa niet in Japan

En Fritz die 70000 stuks voor het blad daar kan jij geen nieuwe mercedes van kopen en zo aftikken bij de dealer

Vind het erg gaaf dat je ze mag leveren maar je moet jezelf niet groter voor doen dan je bent ben je wel zo groot dan gaat er iets mis bij de boekhouder


en het leuke is je verdedigd je wel


en hoevaak heeft Stockfish wel niet zijn medewerking gegeven aan die maandelijkse cd's
Titel: Re: High End opnames
Bericht door: JohnWx op november 05, 2010, 21:30:01
Citaat van: viceadmiraal61 op november 05, 2010, 21:21:57
broeders...ik heb een paar keer  geschreven over de opname,s van stockfish....ze zijn te droog
en niet erg verrassend .de opstelling van de muziekkanten.gitaren klank.elke keer het zelfde van het zelfde.
geen diepte plaatsing alles op een lijn..oke op eenvoudige installatie,s klinken ze lekker vol...
maar dat is mijn menig..op high-end spul is het erg plat.
beste jwx stockfish mocht willen deze artisten in zijn stal te hebben die jij vermeld......
in duitsland is stockfisch mijn ver de baas,kwa omzet..maar in japan.hong kong.singapore
the far east..heb ik hem allang verslagen..kijk even naar mijn side revieuws...
stockfisch is vooral groot in zijn platen,in duitsland,en sts digital nummer 1 in hong kong..
waarom heeft het blad audio mijn gevraag om die 70.000 cd te maken.en niet zoals het blad
stereo stockfisch....ga luisteren naar de stero cd die stereo hortest volume VI.en daarna naar
de 100 jaar denon van sts meer hoef ik niet te zeggen hoop ik....
ik hoef mijn label nergens te verdedigen...dat is niet waar het overgaat...
maar geef mij maar chesky uit de oude tijd..opus 3..proporius..ref recording..deze labels hebben
ruimtelijke opname,s


bijna elke maand staan er cd's in die je gratis krijgt bij het blad je wilt toch niet zeggen dat het audioblad ervoor in de buidel heeft moeten tasten



en Sara K staat wel op de loonlijst ik kan sdaar niks aan veranderen Fritz
Titel: Re: High End opnames
Bericht door: viceadmiraal61 op november 05, 2010, 21:30:45
zie pagina 75 76 78 en 79..uit music emotion...ps.zijn niet als cd te copieeren...maar wel als
orginaal te koop in de boeken winkel...
Titel: Re: High End opnames
Bericht door: WimPeu op november 05, 2010, 21:34:17
Laten we het nou on topic houden en de rest aan de boekhouder geven (of niet mischien... :-D)
Titel: Re: High End opnames
Bericht door: viceadmiraal61 op november 05, 2010, 21:34:31
maar wel een ford ka...ook zo afgetikt....en 3 neumann microfoons ..zo afgetikt...en als laatste
een micr preamp tl audio ivory 5051...en een weiss converter.ad 2...het kan er van af.....
een mercedes had ik al gauw weg gedaan...
Titel: Re: High End opnames
Bericht door: thepioneer op november 05, 2010, 21:38:23
Dit is een discussie over opname en afmix technieken. Niet over omzet en hoeveelheden cd die er worden verkocht. Jee je gaat zo nog een hekel krijgen aan fora omdat er zoveel off topic is dat er 2 pagina's informatie staat en 10 pagina's onzin en verwijten.

Dit begon als een mooi topic met eigen ervaringen en respect naar elkaar toe. nu moeten we niet dit gevoel gaan verpesten en nu weer on topic gaan.


Ik heb inderdaad een teveel aan bass gehoord bij wim. Ik vindt wel dat de opname van Fritz vloeiender klinkt. Hier thuis heb ik een totaal andere laag weergave als dan dat ik bij Wim gehoord heb. Bij Wim vondt ik dat de bass meer in je oren gaat zitten. Dit is bij de cd van Fritz in dit geval nadelig. Ik vind persoonlijk dat dit bij mij mooier klinkt. Maar de set van Wim is veel universeler. Wim zijn set geeft "slechte" opnames veel mooier weer als die van mij. Rammstein is goed krachtig en heeft super bass, bij mij thuis is dit echt vele malen minder.

Het verschil zit hem denk ik in het frequentie verloop van de totale set. Ik heb misschien wel lagere frequenties en bij opnames van Fritz is dit erg plezierig. Bij Wim is volgens mij het frequentie verloopt totaal anders waardoor hij veel meer power krijgt bij de meeste cd's.

Ik wil graag beide sets thuis hebben, dan heb ik 2 super mooie sets en heb ik voor elke muziek soort een top set staan.  stupid

Ik hoop niet dat ik verkeerd begrepen wordt dat ik mijn set boven die van Wim plaats, dat is absoluut niet zo. Ik heb veel respect voor de set van Wim en zijn set wint het op veel gebieden van die van mij
Ik h
Titel: Re: High End opnames
Bericht door: HiFi gek op november 05, 2010, 21:40:11
Citaat van: jwx op november 05, 2010, 21:20:50
Edwin probeer is aub logisch na te denken



Als je een omzet draait van 1M € koop je daarvoor 300000 cd's in hebben we het alleen over omzet aantallen draaien


Wie o wie heeft er dan een gouden plaat van het STS label en die krijg je al bij Jazz en Klassiek bij 10000


En tuurlijk ben je lid van de luistergroep van Fritz maar verkoop prijzen die je ziet en hoort is wat anders dan netto netto prijzen


John ik heb je een PM gestuurd .


Groeten  EDWIN  B
Titel: Re: High End opnames
Bericht door: JohnWx op november 05, 2010, 21:41:00
Citaat van: viceadmiraal61 op november 05, 2010, 21:34:31
maar wel een ford ka...ook zo afgetikt....en 3 neumann microfoons ..zo afgetikt...en als laatste
een micr preamp tl audio ivory 5051...en een weiss converter.ad 2...het kan er van af.....
een mercedes had ik al gauw weg gedaan...

ik schrok al

Titel: Re: High End opnames
Bericht door: HiFi gek op november 05, 2010, 21:44:19
Citaat van: WimPeu op november 05, 2010, 21:25:52
Wat noem jij eenvoudige installaties Fritz.

Oei Oei , ik zag de bui al hangen betreffende Fritz zijn uitspraak .
Nu komt dit er ook nog bovenop .


Groeten  EDWIN  B
Titel: Re: High End opnames
Bericht door: WimPeu op november 05, 2010, 21:46:48
Citaat van: HiFi gek op november 05, 2010, 21:44:19
Oei Oei , ik zag de bui al hangen betreffende Fritz zijn uitspraak .
Nu komt dit er ook nog bovenop .


Groeten  EDWIN  B

Nou zeg, als je die term bezigd mag je toch ook uitleggen wat je er onder verstaat. Of zijn jullie bang dat je nu 95% van de forum leden gaat beledigen?
Titel: Re: High End opnames
Bericht door: JohnWx op november 05, 2010, 21:53:04
Citaat van: HiFi gek op november 05, 2010, 21:40:11

John ik heb je een PM gestuurd .


Groeten  EDWIN  B


je hebt al bericht terug
Titel: Re: High End opnames
Bericht door: JohnWx op november 05, 2010, 21:53:24
Citaat van: WimPeu op november 05, 2010, 21:46:48
Nou zeg, als je die term bezigd mag je toch ook uitleggen wat je er onder verstaat. Of zijn jullie bang dat je nu 95% van de forum leden gaat beledigen?

je zet laag in Wim
Titel: Re: High End opnames
Bericht door: WimPeu op november 05, 2010, 21:54:49
Citaat van: jwx op november 05, 2010, 21:53:24
je zet laag in Wim

Ach, ik ben een redelijk mens. :-D
Titel: Re: High End opnames
Bericht door: JohnWx op november 05, 2010, 21:56:21
Citaat van: WimPeu op november 05, 2010, 21:54:49
Ach, ik ben een redelijk mens. :-D

ik ga niet meer voor de Accuphasen dus ik moet me mond houden ik heb ook gezegd dat ik kan genieten van de wekkerradio
Titel: Re: High End opnames
Bericht door: HiFi gek op november 05, 2010, 21:57:32
Citaat van: WimPeu op november 05, 2010, 21:15:34
Ik hoef me dus niet schuldig te voelen dat ik een kopie op de HD heb staan... :-D


Daar zou het verschil hem wel eens in kunnen zitten dat de 13e editie bij jouw niet klinkt zoals het zou moeten klinken .

Jij gebruikt dus een copy van de 13e editie , een copy klinkt anders dan het origineel .
Op mijn eigen set is goed te horen wat het verschil is tussen een copy en het origineel .



Groeten  EDWIN  B
Titel: Re: High End opnames
Bericht door: lo op november 05, 2010, 21:58:21
Citaat van: jwx op november 05, 2010, 21:56:21
ik ga niet meer voor de Accuphasen

Wat nou...... Wel een beetje taakstellend blijven hè :-D

groet,

lo
Titel: Re: High End opnames
Bericht door: HiFi gek op november 05, 2010, 22:01:08
Ik ben ook niet meer zo Accuphase minded sinds ik mijn versterker rechtstreeks heb vergeleken met de Marantz MA9-S2 / SC7-S2 combie van Fritz .


Groeten  EDWIN  B
Titel: Re: High End opnames
Bericht door: JohnWx op november 05, 2010, 22:02:35
Citaat van: HiFi gek op november 05, 2010, 22:01:08
Ik ben ook niet meer zo Accuphase minded sinds ik mijn versterker rechtstreeks heb vergeleken met de Marantz MA9-S2 / SC7-S2 combie van Fritz .


Groeten  EDWIN  B

ik hoor een wissel
Titel: Re: High End opnames
Bericht door: viceadmiraal61 op november 05, 2010, 22:02:50
nee hoor een beetje stoken....maar meine herrn..waar ging het ook weer over....wim draaid een copie
van mijn cd .....en vind hem niet goed....even spelen nu; verwacht ik van rennes59 een bericht dat de
cd beter klinkt als je hem plakt..jwx meld per sms dat wim een copie heeft...als extra vonk werking
kortom we zijn even lekker bezig....jwx we zijn inderdaad in nederland....maar je push voor stockfisch
dan moet je de resultaten van mij in hong kong niet voorbijlopen toch..
we hebben overgens de zelfde hoeveelheid sa--cd.in verkoop.alleen geen platen meer..
en stockfisch masterd veel voor andere labels daar is hij veel groter in dan de verkoop van zijn eigen label
Titel: Re: High End opnames
Bericht door: WimPeu op november 05, 2010, 22:04:07
Citaat van: HiFi gek op november 05, 2010, 21:57:32

Daar zou het verschil hem wel eens in kunnen zitten dat de 13e editie bij jouw niet klinkt zoals het zou moeten klinken .

Jij gebruikt dus een copy van de 13e editie , een copy klinkt anders dan het origineel .
Op mijn eigen set is goed te horen wat het verschil is tussen een copy en het origineel .



Groeten  EDWIN  B

Mwhoaa, ik heb hem in WAV geript (ongecomprimeerd dus) maar goed, niet orgineel, maar ik zal hem bij Fritz bestellen. Ik ben zoals ik al schreef, een redelijk mens. :-D

Titel: Re: High End opnames
Bericht door: lo op november 05, 2010, 22:05:49
Citaat van: HiFi gek op november 05, 2010, 22:01:08
Ik ben ook niet meer zo Accuphase minded sinds ik mijn versterker rechtstreeks heb vergeleken met de Marantz MA9-S2 / SC7-S2 combie van Fritz .


Groeten  EDWIN  B

Is ook geen vergelijk volgens mij Edwin, appels en peren kan ik me herinneren. Kan me ook niet voorstellen dat je dit werkelijk zo bedoelt. Een geintegreerde versterker tegen de top of the bill VV en EV set van marantz. Zoals je zelf al aangaf zou het vergelijk beter zijn met een zelfde soort combi van accuphase.

groet,

lo
Titel: Re: High End opnames
Bericht door: WimPeu op november 05, 2010, 22:06:59
Citaat van: viceadmiraal61 op november 05, 2010, 22:02:50
nee hoor een beetje stoken....maar meine herrn..waar ging het ook weer over....wim draaid een copie
van mijn cd .....en vind hem niet goed....

Niet goed gelezen Fritz.Ik ben erg onder de indruk van de kwaliteit. De vraag die bij mij opkwam was simpel: Schieten de High-End opnames hun doel voorbij, da's alles.

PS
Ik ga nu naar je site en bestel het orgineel want het wordt gênant nu... redface

Oh ja, van ondeling pm contact is geen sprake.  :wink:
Titel: Re: High End opnames
Bericht door: drees62 op november 05, 2010, 22:08:21
Citaat van: HiFi gek op november 05, 2010, 21:57:32

Daar zou het verschil hem wel eens in kunnen zitten dat de 13e editie bij jouw niet klinkt zoals het zou moeten klinken .

Jij gebruikt dus een copy van de 13e editie , een copy klinkt anders dan het origineel .
Op mijn eigen set is goed te horen wat het verschil is tussen een copy en het origineel .



Groeten  EDWIN  B

Ik had zondag het origineel van Boz Scaggs bij me en Ronald het origineel van STS 13. Bij dat vergelijk viel ons allemaal op dat op Wim zijn installatie het origineel van Boz mooier klonk, vooral in het laag dus.
Zo is het gekomen en zo is het gegaan . . .

Fritz komt volgende week hier voor een workshop bij de audioclub en ik ga zeker editie 13 kopen (neem je er genoeg mee Fritz? :-D)
Titel: Re: High End opnames
Bericht door: thepioneer op november 05, 2010, 22:08:40
jeetje wim, zoveel geld uitgeven aan je set en dan een kopie maken van mijn cd,   nou valt me tegen hoor  violent1
Titel: Re: High End opnames
Bericht door: drees62 op november 05, 2010, 22:08:54
oeps dubbelpost
Titel: Re: High End opnames
Bericht door: thepioneer op november 05, 2010, 22:11:05
het is je vergeven andre
Titel: Re: High End opnames
Bericht door: JohnWx op november 05, 2010, 22:11:24
Citaat van: viceadmiraal61 op november 05, 2010, 22:02:50
nee hoor een beetje stoken....maar meine herrn..waar ging het ook weer over....wim draaid een copie
van mijn cd .....en vind hem niet goed....even spelen nu; verwacht ik van rennes59 een bericht dat de
cd beter klinkt als je hem plakt..jwx meld per sms dat wim een copie heeft...als extra vonk werking
kortom we zijn even lekker bezig....jwx we zijn inderdaad in nederland....maar je push voor stockfisch
dan moet je de resultaten van mij in hong kong niet voorbijlopen toch..
we hebben overgens de zelfde hoeveelheid sa--cd.in verkoop.alleen geen platen meer..
en stockfisch masterd veel voor andere labels daar is hij veel groter in dan de verkoop van zijn eigen label

Fritz het doet ook niks af aan je / jullie kwaliteit die staat buiten kijf

En het was voor mij makkelijk om te zeggen hier in Europa
Ik heb ook liever veel Yen van ver dan een magere euro van onze Oosterburen

En wederom is / zijn dit soort onderwerpen gewoon geen goede forum onderwerpen

En het nadeel is dat ik makkelijk veel info heb of aan kan komen en dan komt die commerciele klootzak weer boven drijven in mij die dan hoe dan ook een macht spelletje wil/moet spelen terwijl ik dat niet wil.....

En Fritz het is niet mijn bedoeling om Stockfish te promoten in tegendeel ik ben een aanhanger van labels met een ziel zoals op de Poortersdreef te Afoort (zeg geen STS anders is het weer teveel reclame)

Wilde alleen laten zien dat het geen label is zoals DOX records hier in NL
Titel: Re: High End opnames
Bericht door: WimPeu op november 05, 2010, 22:12:20
Citaat van: thepioneer op november 05, 2010, 22:08:40
jeetje wim, zoveel geld uitgeven aan je set en dan een kopie maken van mijn cd,   nou valt me tegen hoor  violent1

Ja ja ik weet het nu wel.... redface redface redface :-D
Titel: Re: High End opnames
Bericht door: thepioneer op november 05, 2010, 22:15:29
Wanneer kom je luisteren naar een echte set dan ? ?? haha
Titel: Re: High End opnames
Bericht door: WimPeu op november 05, 2010, 22:17:05
Citaat van: thepioneer op november 05, 2010, 22:15:29
Wanneer kom je luisteren naar een echte set dan ? ?? haha

Weet niet, wanneer heeft Fritz weer open huis? :evil: :-D
Titel: Re: High End opnames
Bericht door: thepioneer op november 05, 2010, 22:24:06
voorspelbaar  :evil:
Titel: Re: High End opnames
Bericht door: HiFi gek op november 05, 2010, 22:24:22
Citaat van: WimPeu op november 05, 2010, 22:17:05
Weet niet, wanneer heeft Fritz weer open huis? :evil: :-D


Vanacht om 3.00 uur als zijn buren op bed liggen  :-o , dan zal hij dat ultieme laag eens even voluit laten horen  :yes: .

Dan weten zijn buren ook meteen of de 13e editie de moeite waard is om te kopen  :schater:



Groeten  EDWIN  B
Titel: Re: High End opnames
Bericht door: WimPeu op november 05, 2010, 22:27:45
Citaat van: HiFi gek op november 05, 2010, 22:24:22

Vanacht om 3.00 uur als zijn buren op bed liggen  :-o , dan zal hij dat ultieme laag eens even voluit laten horen  :yes: .

Dan weten zijn buren ook meteen of de 13e editie de moeite waard is om te kopen  :schater:



Groeten  EDWIN  B

Kan dat beter hier dan doen laag zat en geen buren... :evil:

Citaat van: thepioneer op november 05, 2010, 22:24:06
voorspelbaar  :evil:

:-D
Titel: Re: High End opnames
Bericht door: HiFi gek op november 05, 2010, 22:31:58
Citaat van: lo op november 05, 2010, 22:05:49
Is ook geen vergelijk volgens mij Edwin, appels en peren kan ik me herinneren. Kan me ook niet voorstellen dat je dit werkelijk zo bedoelt. Een geintegreerde versterker tegen de top of the bill VV en EV set van marantz. Zoals je zelf al aangaf zou het vergelijk beter zijn met een zelfde soort combi van accuphase.

groet,

lo


Weet ik Lo .

Maar als ik Accuphase zie staan op het forum dan roept iets in mij om ook even te reageren  :-D .

Neemt overigens niet weg dat ik de MA9-S2 / SC7-S2 inmiddels op mijn verlanglijstje heb staan .



Groeten  EDWIN  B


Titel: Re: High End opnames
Bericht door: lo op november 05, 2010, 22:35:26
 8-)
Titel: Re: High End opnames
Bericht door: viceadmiraal61 op november 05, 2010, 22:35:35
mannen ik vind dat wim de sacd voorniets moet hebben...hij heeft moeten bloeden voor het
hele battalion ....een dat is al een zeer zware straf...dus wim even je adress en hij komt er aan
wel beloven in front of the hole marantz battalion,het nooit meer te doen
Titel: Re: High End opnames
Bericht door: WimPeu op november 05, 2010, 22:41:42
Citaat van: viceadmiraal61 op november 05, 2010, 22:35:35
mannen ik vind dat wim de sacd voorniets moet hebben...hij heeft moeten bloeden voor het
hele battalion ....een dat is al een zeer zware straf...dus wim even je adress en hij komt er aan
wel beloven in front of the hole marantz battalion,het nooit meer te doen

Kijk en daar was het mij allemaal om te doen... :evil:  notworthy notworthy
En die opname uitnodiging staat nog heh.

IK ZAL HET NOOIT WEER DOEN (met een STS cd dan heh)

Fritz je hebt PM.. :-D
Titel: Re: High End opnames
Bericht door: HiFi gek op november 05, 2010, 22:42:46
Kijk dat zie ik Stockfisch nou niet doen , een gratis sacd weggeven .

Grote klasse Fritz  :yes:



En nu hou ik op over stockfisch .



Groeten  EDWIN  B
Titel: Re: High End opnames
Bericht door: JohnWx op november 05, 2010, 22:48:46
Citaat van: HiFi gek op november 05, 2010, 22:42:46
Kijk dat zie ik Stockfisch nou niet doen , een gratis sacd weggeven .

Grote klasse Fritz  :yes:



En nu hou ik op over stockfisch .



Groeten  EDWIN  B


Je weet niet wat ze onder tafel schuiven bij andere forumleden

Peu woont niet voor niets dicht bij de duitse grens
Titel: Re: High End opnames
Bericht door: viceadmiraal61 op november 05, 2010, 22:49:34
nog een dan...... je ziet jwx zo haal nooit de omzet van stockfisch met het weg geven...
maar eind goed al goed..
Titel: Re: High End opnames
Bericht door: WimPeu op november 05, 2010, 22:50:53
Citaat van: viceadmiraal61 op november 05, 2010, 22:49:34
nog een dan...... je ziet jwx zo haal nooit de omzet van stockfisch met het weg geven...
maar eind goed al goed..

Zie het als promotie materiaal Fritz...ik zal iig mijn best gaan doen!
Titel: Re: High End opnames
Bericht door: JohnWx op november 05, 2010, 22:52:43
Citaat van: viceadmiraal61 op november 05, 2010, 22:49:34
nog een dan...... je ziet jwx zo haal nooit de omzet van stockfisch met het weg geven...
maar eind goed al goed..

ho ho Fritz omzet zegt niks over de marge de omzet gaat prima zie ik al
Titel: Re: High End opnames
Bericht door: JohnWx op november 05, 2010, 22:56:18
http://www.onzin.com/audio/onzincom_beukt_uit_je_monitor.html


Dit staat op een Stokvis cd met echt laag
Titel: Re: High End opnames
Bericht door: renes59 op november 06, 2010, 09:49:34
Als je er kippenvel van krijgt is het voor mij een High End opname.
Titel: Re: High End opnames
Bericht door: Mexicaanse Hond op november 06, 2010, 10:00:09
Dat betekent dus dat een bloedeloze uitvoering die perfect is geregistreerd geen high end opname zou zijn. Dat is natuurlijk niet zo. Je moet wel opname en uitvoering scheiden.
Titel: Re: High End opnames
Bericht door: Whisper.nl op november 06, 2010, 14:14:50
Citaat van: renes59 op november 06, 2010, 09:49:34
Als je er kippenvel van krijgt is het voor mij een High End opname.

Dan geeft jij een andere definitie aan High End dan ik.

Ik heb de indruk dat je bedoeld dat je het een bloedstollend onwijsgafe super fantastiche mooie cd vind waar je haren van overeind gaan staan. 
Zo als b.v. John lee hooker " The Waterfront" yep daar gaan m'n haren van overeind staan. 

http://www.youtube.com/watch?v=PUVw2MpnrLk.

Groet Whisper
Titel: Re: High End opnames
Bericht door: renes59 op november 06, 2010, 14:28:14
Ja, we hebben een andere definitie van High End.  Ik heb niets met heel goed opgenomen muziek die ik niet mooi vind, daar heb ik ook geen set voor nodig die dat op niveau weer kan geven. Kan best high end zijn maar voor mij niet. High end is voor mij dan ook een heel stuk persoonlijke keuze.
@: Voor de één is STS Digital high end voor de ander Stockfisch en voor nog weer anderen Chesky etc. Er zijn ook die vinden jaren 60 opnames heel mooi klinken.
Titel: Re: High End opnames
Bericht door: Whisper.nl op november 06, 2010, 14:40:42
Ik snap je. Bij mij zul je thuis b.v. geen Jazz horen. Al is het nog zo'n mooie - High End - opname ik kan er niet naar luisteren. Dat geeft bij mij een heel onprettig gevoel.

Wel een heleboel andere stijlen die bij mij een prettig gevoel geven.
Daarbij vind ik dan wel dat de opname een bepaald niveau moet hebben.
Diepte, links rechts enz.

Groet Whisper

Citaat van: renes59 op november 06, 2010, 14:28:14
Ja, we hebben een andere definitie van High End.  Ik heb niets met heel goed opgenomen muziek die ik niet mooi vind, daar heb ik ook geen set voor nodig die dat op niveau weer kan geven. Kan best high end zijn maar voor mij niet. High end is voor mij dan ook een heel stuk persoonlijke keuze.
Titel: Re: High End opnames
Bericht door: renes59 op november 06, 2010, 14:50:02
Opnames van Elmore James, Robert Johnson, ouwe bluesmannen dus die klinken zo dat daar enige gewenning voor nodig is. Voor die tijd was dat high end en nu kan ik daar nog steeds kippenvel van krijgen.
Neem zulke opnames wel mee naar hifi-shows en vraag of ze dat willen draaien.
Titel: Re: High End opnames
Bericht door: Marvin op november 06, 2010, 16:26:35
Citaat van: HiFi gek op november 05, 2010, 21:57:32

Daar zou het verschil hem wel eens in kunnen zitten dat de 13e editie bij jouw niet klinkt zoals het zou moeten klinken .

Jij gebruikt dus een copy van de 13e editie , een copy klinkt anders dan het origineel .
Op mijn eigen set is goed te horen wat het verschil is tussen een copy en het origineel .



Groeten  EDWIN  B
Flac is 1 op 1, als je daar verschill in hoort zou je naar de oorarts moeten...
Titel: Re: High End opnames
Bericht door: Marvin op november 06, 2010, 16:31:02
waarom staat er 'tweet' onder mijn bericht?
Titel: Re: High End opnames
Bericht door: Mexicaanse Hond op november 06, 2010, 16:33:03
Zo kun je je bericht twitteren.
Titel: Re: High End opnames
Bericht door: viceadmiraal61 op november 06, 2010, 16:39:53
beste marvin iedereen weet toch dat een copie,altijd minder klinkt ook al is deze digital gemaakt
digital is niet digital..althans in audio..op computers is het geen probleem...
dus als ik een audio file moet door sturen doe ik dat alleen in waf file data dus...
maar nooit in audio digital.....daarom heeft wim een echte 13e toegestuurd gekregen.
Titel: Re: High End opnames
Bericht door: Marvin op november 06, 2010, 16:46:01
jouw waarheid is dé waarheid...
was het even vergeten....  :-)
Titel: Re: High End opnames
Bericht door: Mexicaanse Hond op november 06, 2010, 16:52:34
Een veelvoorkomend kwaaltje...
Titel: Re: High End opnames
Bericht door: viceadmiraal61 op november 06, 2010, 16:54:02
en zo helpen mij god almachtig
Titel: Re: High End opnames
Bericht door: Marvin op november 06, 2010, 16:56:15
Maakt me verder weinig uit, ik kan toch niet langer dan 5 minuten naar die voor mij niets zeggende muziek luisteren. Deel 12 en 13 zijn daar een goed voorbeeld van....  :-D
Titel: Re: High End opnames
Bericht door: WimPeu op november 06, 2010, 17:01:51
Ik had/heb hem in Wav geript (gemiddeld 60mb per nummer) , precies zoals Fritz dus ook zou doen. Met Flac heb je al geen hoorbaar verlies maar in WAV ook in theorie en feitelijk niet meer.
Titel: Re: High End opnames
Bericht door: Marvin op november 06, 2010, 17:04:18
Ik schreef flac, bedoelde waf...
Titel: Re: High End opnames
Bericht door: Mexicaanse Hond op november 06, 2010, 17:04:57
Komt een haai een andere haai tegen, zegt 'ie: "Haai!" Oeps, verkeerde topic.
Titel: Re: High End opnames
Bericht door: Marvin op november 06, 2010, 17:09:41
Dat is een mooie voor je twitter account....  :-D
Titel: Re: High End opnames
Bericht door: HiFi gek op november 06, 2010, 19:14:26
Citaat van: marvin op november 06, 2010, 16:26:35
Flac is 1 op 1, als je daar verschill in hoort zou je naar de oorarts moeten...


Heb je er misschien ook wel eens bij stilgestaan dat ik wel eens een beter op muziek weergave getraind gehoor kan hebben dan de gemiddelde persoon .
En ik bedoel hier niet het gemiddelde forumlid mee voordat je mij daar op aanvalt .

En misschien laat mijn set dit ook wel beter horen dan de gemiddelde set , heb je daar al aan gedacht .

Dit zijn 2 mooie voorbeelden waarom ik het wel kan horen en een ander misschien niet .



Groeten  EDWIN  B
Titel: Re: High End opnames
Bericht door: WimPeu op november 06, 2010, 19:22:54
Sinds jij in het 'Gouden Oortjes Team' opgenomen bent ontbreekt het je iig niet aan zelfvertrouwen.
Titel: Re: High End opnames
Bericht door: HiFi gek op november 06, 2010, 19:23:15
Citaat van: marvin op november 06, 2010, 16:56:15
Maakt me verder weinig uit, ik kan toch niet langer dan 5 minuten naar die voor mij niets zeggende muziek luisteren. Deel 12 en 13 zijn daar een goed voorbeeld van....  :-D


Heb je misschien ook nog iets zinnigs te melden .

Aan het afkraken van een forumlid heeft niemand iets  nonono , je hebt hiermee je pijlen rechtstreeks op Fritz gericht  HLP .

Het is eerder de kunst iets zinnigs te melden waar een ander informatie uit kan opsteken   byebye



Groeten  EDWIN  B

Titel: Re: High End opnames
Bericht door: HiFi gek op november 06, 2010, 19:39:25
Citaat van: WimPeu op november 06, 2010, 19:22:54
Sinds jij in het 'Gouden Oortjes Team' opgenomen bent ontbreekt het je iig niet aan zelfvertrouwen.


Dat deed het daarvoor ook niet hoor Wim , zelfvertrouwen heb ik altijd al gehad als het op de audio hobby aankomt .

Maar waarom woord het bijvoorbaad al als onzin afgedaan , als iemand het zelf niet hoort woord het maar al te vaak als onzin afgedaan .

Wat is er nou onatuurlijks aan als de 1 het wel hoord en de ander niet , ik voel mij echt niet boven een ander uitstijgen omdat ik het wel kan horen , maar andersom wordt ik voor gek verklaard ( aha , vandaar mijn naam HiFi Gek , het kwartje is inmiddels gevallen Wim , sorry voor het lastigvallen hoor )  :-D



Groeten  EDWIN  B 
Titel: Re: High End opnames
Bericht door: Marvin op november 06, 2010, 20:22:20
Ik kraak niemand af, ik heb de woorden juist heel zorgvuldig gekozen..
Titel: Re: High End opnames
Bericht door: Whisper.nl op november 06, 2010, 20:38:54
Dus wat is nu High End.

Laat het duidelijk zijn dat er verschillende partijen - mensen - zijn die daar een ieder een andere definitie aan zullen geven.

We weten toch dat elk mens zo zijn eigen voorkeur heeft.
Dat het (be) luisteren van een hele mooie cd men daar een bepaald gevoel bij krijgt.

Het kan zelfs - onbewust - een  gevoel oproepen van het verleden.
Bij mij is dat Loreena Mckennit - book of secrets - liedje acht.
Dit heeft te maken met overlijden van een dierbaar persoon.

Ik doe al 14 jaar aan Tai Chi ( een chinese vechtkunst)
Bij het beluisteren van een bepaalde soort muziek komt ik - onbewust - in een bepaalde ontspanning.

Dus wat is nu High End.  Dat is dus datgene waar de luisteraar zelf een waarde oordeel aan geeft.
Luister naar een prachtig opgenomen CD met de mooiste stem en instumenten.
Alles zit op zijn plek.  Er is (1) een maar: de muziek die op die CD staat die past niet bij mijn persoonlijke voorkeur. Blijft en is het nu een High End CD ?? Technisch gezien misschien wel. Maar ik zal 'm niet kopen.

Just my two cents.

Groet Whisper
Titel: Re: High End opnames
Bericht door: HiFi gek op november 06, 2010, 21:04:21
Citaat van: Whisper.nl op november 06, 2010, 20:38:54

Ik doe al 14 jaar aan Tai Chi ( een chinese vechtkunst)
Bij het beluisteren van een bepaalde soort muziek komt ik - onbewust - in een bepaalde ontspanning.



Groet Whisper


Dan ken je vast en zeker wel de cd


OLIVER SHANTIE & FRIENDS ---- TAI CHI

Label =Sattva Music
Nr = SKV 006 CD


Is dus Oosters getinte New Age muziek met als tietel Tai Chi .

Ik heb zelf deze cd ook , staat vol mooie synthesizer muziek met als aanvulling vele Chinese muziek instrumenten zoals de ERHU .


Groeten  EDWIN  B
Titel: Re: High End opnames
Bericht door: Whisper.nl op november 06, 2010, 21:07:16
Citaat van: HiFi gek op november 06, 2010, 21:04:21
Dan ken je vast en zeker wel de cd
OLIVER SHANTIE & FRIENDS ---- TAI CHI
Label =Sattva Music
Nr = SKV 006 CD
Is dus Oosters getinte New Age muziek met als tietel Tai Chi .
Ik heb zelf deze cd ook , staat vol mooie synthesizer muziek met als aanvulling vele Chinese muziek instrumenten zoals de ERHU .
Groeten  EDWIN  B

Yep ik heb er dacht ik een stuk of zes van meneer Santi.
AAAAAAAAA nummer een ff voluitzetten. Prachtig.

Groet Whisper
Titel: Re: High End opnames
Bericht door: Barrett op november 06, 2010, 21:40:43
Hallo

In een topic "cd label tweak" heb ik Fritz horen zeggen (typen) "hard rock ect blinken niet uit in de beste opname"

Jammer.

Luister of kijk eens naar een dvd, cd van b.v. Opeth, Dreamtheater, Porcupine Tree.
Geweldige....vind ik.... opnames.

Doe deze ( en een heleboel andere bands die k,,,,,t herrie maken) artiesten niet te kort  nonono

redface
groeten
Mart
Titel: Re: High End opnames
Bericht door: Barrett op november 06, 2010, 21:49:27
Natuurlijk is het meeste bagger. Maar er zijn meer gefrustreerde bands als dat er klassieke orkesten zijn  :-D
Titel: Re: High End opnames
Bericht door: JohnWx op november 06, 2010, 22:07:10
FLAC is een techniek waarbij 100% gegevensverlies (lossless) word gewaarborgd
Over gehoormatig zijn er wel verschillen te horen zegt men




ps:van een mp3 tje op 64kb kan ik nog steeds een stramme kabouter krijgen van de emotie maar het is geen high end opname



en is een high end opname dan wel of niet met meer of minder emotie



oftewel SMAAK is persoonlijk
Titel: Re: High End opnames
Bericht door: WimPeu op november 07, 2010, 09:32:14
Citaat van: jwx op november 06, 2010, 22:07:10
FLAC is een techniek waarbij 100% gegevensverlies (lossless) word gewaarborgd
Over gehoormatig zijn er wel verschillen te horen zegt men


voutje denk ik. clown1

Citaat van: HiFi gek op november 06, 2010, 19:39:25

Dat deed het daarvoor ook niet hoor Wim , zelfvertrouwen heb ik altijd al gehad als het op de audio hobby aankomt .

Maar waarom woord het bijvoorbaad al als onzin afgedaan , als iemand het zelf niet hoort woord het maar al te vaak als onzin afgedaan .Wat is er nou onatuurlijks aan als de 1 het wel hoord en de ander niet , ik voel mij echt niet boven een ander uitstijgen omdat ik het wel kan horen , maar andersom wordt ik voor gek verklaard ( aha , vandaar mijn naam HiFi Gek , het kwartje is inmiddels gevallen Wim , sorry voor het lastigvallen hoor )  :-D



Groeten  EDWIN  B 

Waar heb ik het als onzin afgedaan dan Edwin?

Citaat van: Barrett op november 06, 2010, 21:40:43
Hallo

In een topic "cd label tweak" heb ik Fritz horen zeggen (typen) "hard rock ect blinken niet uit in de beste opname"

Jammer.

Luister of kijk eens naar een dvd, cd van b.v. Opeth, Dreamtheater, Porcupine Tree.
Geweldige....vind ik.... opnames.

Doe deze ( en een heleboel andere bands die k,,,,,t herrie maken) artiesten niet te kort  nonono

redface
groeten
Mart


stupid
Titel: Re: High End opnames
Bericht door: viceadmiraal61 op november 07, 2010, 12:27:23
even een vraag je ben een test cd tegen gekomen met mooie muziek zonder track of artiest
vermelding...help mij een win een cd....deze opname wil ik hebben voor mijn 14e sacd...
de tekst gaat als volgt......i know about pressed water.a carry on my back.i know about
picking cotton .I pickt it and put it in a sack..de man klinkt als een neger..gaat waarschijndelijk
over de slavernij...we is het eerst?////////////////////////
Titel: Re: High End opnames
Bericht door: viceadmiraal61 op november 07, 2010, 12:30:57
5 min vind ik al ergggggggggggggggg lang voor jou...nooit meer rippen of kopen die
rotzooi van fritz...van kopen????denk dat er geen spraken is ..toch marvin
en de sts klinken ook heeeeeeel slecht op tannoy pa boxen
Titel: Re: High End opnames
Bericht door: JohnWx op november 07, 2010, 12:41:14
Citaat van: viceadmiraal61 op november 07, 2010, 12:27:23
even een vraag je ben een test cd tegen gekomen met mooie muziek zonder track of artiest
vermelding...help mij een win een cd....deze opname wil ik hebben voor mijn 14e sacd...
de tekst gaat als volgt......i know about pressed water.a carry on my back.i know about
picking cotton .I pickt it and put it in a sack..de man klinkt als een neger..gaat waarschijndelijk
over de slavernij...we is het eerst?////////////////////////

die ook de Bananensong had ? en Mathilde



Harry Belafonte


Titel: Re: High End opnames
Bericht door: viceadmiraal61 op november 07, 2010, 12:48:59
nee jwx die heb ik zelf ...onze harryschopper......volgende ronde
Titel: Re: High End opnames
Bericht door: WimPeu op november 07, 2010, 12:52:36
Citaat van: viceadmiraal61 op november 07, 2010, 12:27:23
even een vraag je ben een test cd tegen gekomen met mooie muziek zonder track of artiest
vermelding...help mij een win een cd....deze opname wil ik hebben voor mijn 14e sacd...
de tekst gaat als volgt......i know about pressed water.a carry on my back.i know about
picking cotton .I pickt it and put it in a sack..de man klinkt als een neger..gaat waarschijndelijk
over de slavernij...we is het eerst?////////////////////////

Durf het bijna niet voor te stellen Fritz maar er is hier maar 1 Blues kenner aktief op het forum die veel Blues SACD's heeft. Renes59 redface Je zou hem kunnen Pmmen.
Titel: Re: High End opnames
Bericht door: jowa op november 07, 2010, 12:54:20
Harry is het niet.  :-)
Frits, als die op één van die oude banden van jouw staat, dan is dit een uitdagertje  :yes:
Titel: Re: High End opnames
Bericht door: viceadmiraal61 op november 07, 2010, 12:57:08
met muziek kan ik het wel vinden,met broeder rennes59....dus rennes wat dacht je er van...
jij krijgt natuurlijk een blues cd
Titel: Re: High End opnames
Bericht door: JohnWx op november 07, 2010, 12:58:49
Citaat van: viceadmiraal61 op november 07, 2010, 12:48:59
nee jwx die heb ik zelf ...onze harryschopper......volgende ronde


sorry Fritz ben van de commercie


maar google is hard aan het werk met stukjes zin uit jouw tekst etc, etc,


en heb even gebeld met Bisschop Tutu die gaat ook even vragen
Titel: Re: High End opnames
Bericht door: WimPeu op november 07, 2010, 13:02:25
Citaat van: jwx op november 07, 2010, 12:58:49

sorry Fritz ben van de commercie


maar google is hard aan het werk met stukjes zin uit jouw tekst etc, etc,


en heb even gebeld met Bisschop Tutu die gaat ook even vragen

Het gaat er niet om wie jebent maar wie je kent John. :wink: :-D
Titel: Re: High End opnames
Bericht door: WimPeu op november 07, 2010, 13:03:10
Is het mischien Johnny Cash?
Titel: Re: High End opnames
Bericht door: jowa op november 07, 2010, 13:15:42
Wrong again  :-D
We zitten nu allemaal te googlen en/of the you tuben, zullen toch andere resources moeten vinden.   :-o
Titel: Re: High End opnames
Bericht door: viceadmiraal61 op november 07, 2010, 13:39:34
ja dat google heb ik ook al gedaan zonder resultaat...I am a desperate audio man
hier volgt de tweede tekst; I bin there jo...say I am lift it...that,s how I know..that,s how I know
the other side of the track...de muziek lijk veel op thanks to you van bozz saggs....
de tweede rond gaat nu in....nu twee cd,s
Titel: Re: High End opnames
Bericht door: renes59 op november 07, 2010, 13:40:50
Wat me het eerst te binnen schiet zijn Eric Bibb en Keb'Mo, neem aan dat het om de betere opnames gaat.
Titel: Re: High End opnames
Bericht door: Whisper.nl op november 07, 2010, 13:46:50
Citaat van: renes59 op november 07, 2010, 13:40:50
Wat me het eerst te binnen schiet zijn Eric Bibb en Keb'Mo, neem aan dat het om de betere opnames gaat.

songwriter Jony Joe White misschien ??

Groet Whisper
Titel: Re: High End opnames
Bericht door: renes59 op november 07, 2010, 13:57:01
Citaat van: Whisper.nl op november 07, 2010, 13:46:50
songwriter Jony Joe White misschien ??

Groet Whisper
Als ik naar To You luister dan zou ik dat ook bij Tony Joe White kunnen denken.
Titel: Re: High End opnames
Bericht door: Whisper.nl op november 07, 2010, 13:59:10
Citaat van: renes59 op november 07, 2010, 13:57:01
Als ik naar To You luister dan zou ik dat ook bij Tony Joe White kunnen denken.

Sorry die bedoelde ik ook.

Groet Whisper
Titel: Re: High End opnames
Bericht door: Marvin op november 07, 2010, 14:04:41
Citaat van: viceadmiraal61 op november 07, 2010, 12:30:57
5 min vind ik al ergggggggggggggggg lang voor jou...nooit meer rippen of kopen die
rotzooi van fritz...van kopen????denk dat er geen spraken is ..toch marvin
en de sts klinken ook heeeeeeel slecht op tannoy pa boxen

Als je denkt dat mij hier mee raakt dan zou ik nog even verder zoeken naar een ander punt.
Ik heb niet gezegd dat het slechte opnames zijn, in tegendeel...
Het is enkel van die, voor mij, niets zeggende muziek.
Meer iets wat je in een aula draaid bij een condoleance, er zit geen pit in.
Dat is niet enkel iets van jouw cd's, maar van al die zogenoemde audiofiele cd's.
En nee, ik ben zeker niet van plan die cd's te kopen.
Dat is wel zóóó 2009...
Titel: Re: High End opnames
Bericht door: Mexicaanse Hond op november 07, 2010, 14:06:37
Ik zou toch niet zo ver willen gaan om high end/audiofiele opnames gelijk te stellen met muzak.
Titel: Re: High End opnames
Bericht door: Marvin op november 07, 2010, 14:13:32
De muziek opzich zou niet verkeerd klinken in zo'n aula.
Ik heb het niet over de manier van opnemen.
Titel: Re: High End opnames
Bericht door: Mexicaanse Hond op november 07, 2010, 14:17:02
Of het niet verkeerd zou klinken in zo'n aula ligt natuurlijk aan de set en de akoestiek.  :wink:
Titel: Re: High End opnames
Bericht door: JohnWx op november 07, 2010, 14:18:13
http://audacity.sourceforge.net/


ga hier lekker meepielen met uw beste opnamen en kijk wat je kan veranderen bijvoegen extra bassen aanzetten stem verminderen dan zie je dat het een leuk maar zeer lastig vak is en dat is dit erg basic



heerlijk speelgoed en tevens leerzaam hoe je dingen kan verminder of niet of weghalen of juist niet om die oude ruis weg te halen
Titel: Re: High End opnames
Bericht door: Pjotr27 op november 07, 2010, 14:19:06
Net even onze viceadmiraal aan de telefoon, de cd`s hoef ik niet , ik heb al 2 dozen van dat STS spul...
Maar Fritz zocht: Mighty Sam McClain, cd Journey, nummer 9 : Other side of the Tracks....
Ik heb het origineel dus zal hem wel een mp3 copietje toesturen... :-D
Kijken of hij daar nog iets van kan maken....
Titel: Re: High End opnames
Bericht door: JohnWx op november 07, 2010, 14:27:15
Citaat van: Pjotr27 op november 07, 2010, 14:19:06
Net even onze viceadmiraal aan de telefoon, de cd`s hoef ik niet , ik heb al 2 dozen van dat STS spul...
Maar Fritz zocht: Mighty Sam McClain, cd Journey, nummer 9 : Other side of the Tracks....
Ik heb het origineel dus zal hem wel een mp3 copietje toesturen... :-D
Kijken of hij daar nog iets van kan maken....


oooooohhhhhhhhh STOCKFISH records


Je wilt een A en B vergelijk maken leuk Fritz
Titel: Re: High End opnames
Bericht door: viceadmiraal61 op november 07, 2010, 14:38:33
ha ha verkeerd...het is een audioquest......dus als stokje het ook heeft ga ik toch voor audioquest
waarvan ik weet dat zij de master ongemoeid laten....kan ik nog even mee spelen.
Titel: Re: High End opnames
Bericht door: HiFi gek op november 07, 2010, 18:50:06
Citaat van: WimPeu op november 07, 2010, 09:32:14
voutje denk ik. clown1

Waar heb ik het als onzin afgedaan dan Edwin?


stupid

Sorry , ik had er bij moeten vermelden dat ik dit in het algemeen bedoel en niet specifiek op jouw richt  byebye


Groeten  EDWIN  B
Titel: Re: High End opnames
Bericht door: WimPeu op november 09, 2010, 10:42:53
Heb de CD van Fritz binnen hoor met een bonus erbij. Klasse Fritz. notworthy

Las in het boekje de namen van het gouden Oortjes Team...Mooie achternaam heb je Edwin. :-D Toch geen familie van..... :-D
Titel: Re: High End opnames
Bericht door: HiFi gek op november 09, 2010, 11:28:43
Neen .



Groeten  EDWIN  B
Titel: Re: High End opnames
Bericht door: HiFi gek op november 09, 2010, 11:32:10
Citaat van: WimPeu op november 09, 2010, 10:42:53
Heb de CD van Fritz binnen hoor met een bonus erbij. Klasse Fritz. notworthy



Ga er nou eens goed voor zitten Wim en luister eens aandachtig of je verschil kan waarnemen tussen je copie en het origineel .

En je bevindingen dan hier op het forum plaatsen uiteraard .



Groeten  EDWIN  B
Titel: Re: High End opnames
Bericht door: WimPeu op november 09, 2010, 11:48:58
Heb ik even kort gedaan en nog geen verschil kunnen waarnemen. De Cd is in Wav formaat geript he dus dat is 100% ongecomprimeerd. Zou het graag eens samen met iemand willen doen. Misschien deze week even bij Ronald (thepioneer) thuis het vergelijk gaan doen.

Dan gaan we zeker hier even verslag van uit brengen.
Titel: Re: High End opnames
Bericht door: Whisper.nl op november 09, 2010, 13:07:23
Citaat van: WimPeu op november 09, 2010, 11:48:58
Heb ik even kort gedaan en nog geen verschil kunnen waarnemen. De Cd is in Wav formaat geript he dus dat is 100% ongecomprimeerd. Zou het graag eens samen met iemand willen doen. Misschien deze week even bij Ronald (thepioneer) thuis het vergelijk gaan doen.

Dan gaan we zeker hier even verslag van uit brengen.

Je hebt toch wel een labeltje op het gebrande exemplaar geplakt. ?

vr gr Whisper
Titel: Re: High End opnames
Bericht door: HiFi gek op november 09, 2010, 13:17:31
Citaat van: WimPeu op november 09, 2010, 11:48:58
Heb ik even kort gedaan en nog geen verschil kunnen waarnemen. De Cd is in Wav formaat geript he dus dat is 100% ongecomprimeerd. Zou het graag eens samen met iemand willen doen. Misschien deze week even bij Ronald (thepioneer) thuis het vergelijk gaan doen.

Dan gaan we zeker hier even verslag van uit brengen.


Het met meerdere personen uit proberen is een goed idee .

Want als 1 persoon het niet hoort wil dat nog niet zeggen dat er geen verschil zou zijn .



Groeten  EDWIN  B
Titel: Re: High End opnames
Bericht door: JohnWx op november 09, 2010, 13:59:55
Citaat van: WimPeu op november 09, 2010, 10:42:53
Heb de CD van Fritz binnen hoor met een bonus erbij. Klasse Fritz. notworthy

Las in het boekje de namen van het gouden Oortjes Team...Mooie achternaam heb je Edwin. :-D Toch geen familie van..... :-D


van Wie ?
Titel: Re: High End opnames
Bericht door: JohnWx op november 09, 2010, 14:02:33
Citaat van: HiFi gek op november 09, 2010, 13:17:31

Het met meerdere personen uit proberen is een goed idee .

Want als 1 persoon het niet hoort wil dat nog niet zeggen dat er geen verschil zou zijn .



Groeten  EDWIN  B

Sharp as a knife

Edwin ga op Twitter ik volg je dan


ps:wel wakker geworden op de juiste tijd ?
Titel: Re: High End opnames
Bericht door: WimPeu op november 09, 2010, 15:13:29
Citaat van: jwx op november 09, 2010, 13:59:55

van Wie ?

Koop de 13e editie van de Marantz test van Fritz en je weet het... :schater:
Titel: Re: High End opnames
Bericht door: JohnWx op november 09, 2010, 15:19:18
Citaat van: WimPeu op november 09, 2010, 15:13:29
Koop de 13e editie van de Marantz test van Fritz en je weet het... :schater:

ben pas bij 12
Titel: Re: High End opnames
Bericht door: Mexicaanse Hond op november 09, 2010, 15:35:16
Citaat van: WimPeu op november 09, 2010, 15:13:29
Koop de 13e editie van de Marantz test van Fritz en je weet het... :schater:
We mogen 'm toch wel op cassette opnemen van je?  :wink:
Titel: Re: High End opnames
Bericht door: JohnWx op november 09, 2010, 15:48:22
Citaat van: Mexicaanse Hond op november 09, 2010, 15:35:16
We mogen 'm toch wel op cassette opnemen van je?  :wink:

ik ben van de deckies
Titel: Re: High End opnames
Bericht door: WimPeu op november 09, 2010, 16:02:52
Citaat van: Mexicaanse Hond op november 09, 2010, 15:35:16
We mogen 'm toch wel op cassette opnemen van je?  :wink:

Alleen op TDK SA dan heh.. :-D
Titel: Re: High End opnames
Bericht door: WimPeu op december 17, 2010, 13:05:49
Heb nu een paar keer de nieuwe Tom Petty -Mojo (24-bit/48kHz) gedraaid. Die is niet alleen erg goed maar klinkt ook nog eens super. Aanrader!
Titel: Re: High End opnames
Bericht door: WimPeu op december 17, 2010, 13:10:32
Voor de liefhebbers. De als referentie CD bekend staande CD Nils Lofgren - Acoustic live 1997 staat nu ook in Flac. op FTD.

(http://images.uulyrics.com/cover/n/nils-lofgren/album-acoustic-live.jpg)

Titel: Re: High End opnames
Bericht door: WimPeu op december 17, 2010, 13:26:13
En deze ook...Sara K. - Play On Words (2004, Chesky Records 96Khz, 24Bit) :-D
Blij dat de Squeezebox na de laatste firmware update ook hi-res audio ondersteund! HB


(http://pixhost.info/avaxhome/17/9c/000c9c17_medium.jpeg)
Titel: Re: High End opnames
Bericht door: thepioneer op december 17, 2010, 14:27:13
Als het goed is valt morgen de Nils Lofgren acoustic life bij mij op de deurmat. Heb hem een tijdje geleden besteld dus moet er haast zijn.

Gewoon 100% origineel natuurlijk  :evil:
Titel: Re: High End opnames
Bericht door: lo op december 17, 2010, 14:29:20
En dan het nummer "keith don't go" natuurlijk. :kwijl:
Ik heb 'm ook. :yes: maar ander Box label.

groet,

lo
Titel: Re: High End opnames
Bericht door: thepioneer op december 17, 2010, 14:30:45
box label ? hoe bedoel je dat ?

Titel: Re: High End opnames
Bericht door: lo op december 17, 2010, 14:33:47
Ja, je weet wel niet het CD label, maar het "figuurtje" op je jewel case. Waarschijnlijk mezelf niet goed uitgedrukt maar direct neer gepend wat in me op kwam. :-D

Wel eens naar "labryenco" geluisterd?
Had ik ook bij tijdens de M&G bij Fritz, spaanse gitaar. Vind ik persoonlijk ook erg goed.

groet,

lo
Titel: Re: High End opnames
Bericht door: thepioneer op december 17, 2010, 14:47:21
nou kan ook aan mij liggen want ben ook niet de slimste  clown1

Ik heb op de cd's van Fritz wel geluisterd naar Labryenco. Wel lekkere muziek.

Ik heb een mooie cd met goeie opname van john h clarke - acoustic guitar die is ook erg goed
Titel: Re: High End opnames
Bericht door: JohnWx op december 17, 2010, 15:45:29
Citaat van: thepioneer op december 17, 2010, 14:30:45
box label ? hoe bedoel je dat ?

uitgever ? muziek label !


gok ik