Auteur Topic: Ben jij een audio-, muziek- of een liefhebber van beide?  (gelezen 1638 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline lieven

  • Droomt Marantz
  • ***
  • Berichten: 140
Re: Ben jij een audio-, muziek- of een liefhebber van beide?
« Reactie #15 Gepost op: april 22, 2020, 11:03:06 »
ik ben persoonlijk een liefhebber van beide met een lichte voorkeur naar audio apparatuur. Niet enkel de Marantz producten, ik heb hier ook drie jukeboxen staan die van mij zijn (al moet er ene nog gerestaureerd en gereviseerd worden), maar ooh wat kan ik genieten naar het kijken van deze machines. Alleen is het geluid nooit zo als een fatsoenlijke zelfbouw stereo kt88 buizenversterker met een goeie platenspeler er aan gekoppeld op mijn b&w boxen (die ik trouwens wil upgraden, iemand een idee? Het zijn b&w dm620i'tjes en ik vind het geluid wel prettig als het hard staat, maar er zou wat meer leven in mogen zitten op zacht niveau.) Voor de mensen onder ons die een foto willen van de zelfbouw versterker, de mijne is nog in de maak, maar ik heb een identieke van een vriend van mij gehoord en dat was echt fenomenaal.

Offline jowa

  • Geen leven buiten Marantz
  • *******
  • Berichten: 3.623
Re: Ben jij een audio-, muziek- of een liefhebber van beide?
« Reactie #16 Gepost op: april 22, 2020, 11:06:00 »
Ik ben als eerste een muziekliefhebber, waarbij ik van muziek geniet via verschillende bronnen.

Daarnaast ben ik als techneut ook een liefhebber van mooie audioapparatuur en nieuwe technieken zoals streaming wat tot uiting komt in de hoofdset.
Doel van die set is om de muziek op een voor mij zo plezierige manier weer te geven, dus MyFi.

De weg tot die MyFi, het samenstellen van de set en dat met anderen delen via bijv. dit forum, is voor mij een leuk tijdsverdrijf.

Dus antwoord op de vraag van Cor: beide, maar wel muziekliefhebber als eerste.
Offline Zep

  • Marantzofiel!
  • ******
  • Berichten: 1.925
  • There is no absolute sound, it's all relative...
Re: Ben jij een audio-, muziek- of een liefhebber van beide?
« Reactie #17 Gepost op: april 22, 2020, 18:51:55 »
Voor mij is het plaatje compleet wanneer ik zowel technisch aan het luisteren ben naar de kwaliteiten van mijn set en tegelijkertijd kan opgaan in de muziek. Voor mij is het ook compleet wanneer je niet enkel de muziek hoort maar ook in je lijf kan voelen door een strak laag...dus alle dimensies van muziek ervaren. Het aller voornaamste is dat ik mijn emotie in de muziek kwijt kan en vooral om daar op momenten mijn rust in te vinden. Wanneer de frequenties van de muziek mijn hersengolven tot bedaren kunnen brengen na een intensieve dag.

Bovendien hebben beiden elkaar nodig....zonder mijn set geen muziek en zonder muziek een set die geen geluid kan produceren  :-D
« Laatst bewerkt op: april 22, 2020, 19:00:56 door Zep »
*Nu-Vista 600**ATC SCM40**Node 2i/Chord Qutest*