Auteur Topic: Een nieuwe 'op de bank bij'....dit keer weer eens bij onze Bert50  (gelezen 1255 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Rob46

  • Gast
Een nieuwe 'op de bank bij'....dit keer weer eens bij onze Bert50
« Gepost op: december 15, 2020, 16:32:01 »
Het is alweer een tijd geleden, maar eens tijd voor een 'op de bank bij' stukkie tekst, gevoel en beleving inclusief alle COVID-19 veiligheidsvoorschr iften uiteraard.

Vorige week heb ik nog een spontane mini M&G bij Bert50 gehad. Mijn agenda had ik een dag in het kader van noodzakelijke ontspanning leeg gehouden, dus dan maar een belletje naar Bert. Aan Bert gevraagd of de koffie klaar stond, of dat hij die dag bezoek kon ontvangen. Koffie stond klaar met.....jawel een lekker stuk appeltaart. Dus zogezegd en zo gedaan, na 1.5 uur onderweg te zijn geweest bij Bert aan de koffie en appeltaart. Mjammie, niets mis mee. Ik hou er niet zo van, maar heb het stuk taart toch maar weggewerkt :angel:. Enfin, voordat dit op een kookforum gaat lijken, de set van Bert maar eens bekijken.

De enige wijziging voor mij, maar wel bepalend voor de huidige sound zijn natuurlijk de Dynaudio Confidence luidsprekers. Monitoren zeggen ze dan. Pfff, halve vloerstaanders zult gij bedoelen. In een mooi blauw metallic lak gespoten luidsprekers met zwarte stands eronder; een imposante verschijning. De sound is erg fraai om maar gelijk met de deur in huis te vallen. Volledig in balans zijn de hoge, midden en lage frequenties. Het laag gaat diep door. Geen vloerstaanders nodig zou ik zeggen. Sarah K, het album Water Falls bevat zoals vele onder ons weten mooie opnames met, als je er van houdt, fraaie jazz stukken waarbij de basloopjes mooi te volgen zijn. Prachtig hoe de set dit weet te presenteren. Loreena McKennitt heeft een pracht stuk muziek op haar album The Book of Secrets staan; onder andere het nummer Dante's Prayer. Tja, werkelijk een kippenvel momentje beste forumleden. De muziek, de tekst en weergave van dit alles sleept je mee in de emotie. De set weet in ieder geval bij mij de emotie op te wekken. Prima hoor. Beetje pop dan maar. Het nummer Judgement Day van de band Stealth is een nummer wat ik heb ontdekt tijdens het kijken naar de serie 'Suits'. Ook hier weet de set alle instrumenten uit elkaar te trekken en netjes te plaatsen waar het hoort. Bij het horen van het nummer Pay My Debts van Sharon Van Etten, lijkt het of Sharon op mijn schoot zit. Het moet je smaak zijn, maar zo'n stoer meiske op je schoot; ik weet het niet. Enfin; de stem van Sharon mooi in het midden, maar ook gas terug geven in het genre is voor de set, net zoals kwaliteit genereren op een laag volume spelen, (in mijn optiek zegt dit iets over de kwaliteit van de set) geen probleem.

Goh Bert, wat een aanwinst deze Dynaudio luidsprekers. Wat een goede match met de Accu en Aurender spullekus. Fraai. Het gezelschap en gastvrijheid in de hoedanigheid van Bert, zijn fantastisch mooie set en lunch hebben mij een prima ochtend/middag bezorgd. Heel veel luisterplezier Bert. Volgens mij is het goed zo. Volgens jou ook?
Bewerk bericht

Nb

  • Gast
Re: Een nieuwe 'op de bank bij'....dit keer weer eens bij onze Bert50
« Reactie #1 Gepost op: december 15, 2020, 19:52:21 »
Leuk geschreven. Lijkt me een heel mooie set. :yes: