Marantz PM-12

Gestart door joep, januari 21, 2019, 18:01:31

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

joep





In PM-12 een vermogensversterker en een warmteput die een grote ruimte op een conventionele analoge versterker bezet geminiaturiseerd, de versterker van deze klasse, een grote ruimte ongekende kunnen worden gebruikt voor de voorversterker Het werd. Gebruikmakend van deze ruimte tot het uiterste, is circuitontwerp en deelselectie die de hoogste prioriteit geeft aan de geluidskwaliteit geïmplementeerd. Marantz eigen snelle versterkermodule HDAM ® Voorversterkerschakeling de stroomterugkoppeling versterker JFET input en DC combinatie van een servoschakeling 1-fase configuratie met de -SA3 nieuw ontwikkelde, de rijkdom en snel geluid van de beproefde hoeveelheid informatie Gelijktijdig met polijsten hebben we het aantal gebruikte koppelcondensatoren verminderd, de resolutie en transparantie van het audiosignaal aanzienlijk verbeterd.

Naast vijf ongebalanceerde ingangsklemmen is de ingangsaansluiting uitgerust met één PHONO-compatibele MM / MC. Het heeft ook POWER AMP IN om de voorversterker te omzeilen. De phono-equalizer-versterker is uitgerust met een nieuw ontwikkelde "Marantz Musical Premium Phono EQ". Het maximaliseert de muzikaliteit van het analoge record zonder de puurheid van het delicate signaal te verliezen.

De organische EL-display die nieuw op de PM-12 is gemonteerd, verbetert de zichtbaarheid vanuit de schuine richting aanzienlijk. Wanneer volumes en ingangsschakeling worden gebruikt, wordt bovendien een betrouwbare werking ondersteund door tijdelijk de volumewaarde en de ingangsbronnaam in groot formaat weer te geven.

Nieuw ontwikkelde HDAM ® - SA 3 met DC-servo Stroomvoorversterker type voorversterker
Elimineert koppelcondensatoren met JFET-ingang en DC-servo, verbetert zuiverheid van muzieksignaal

Krachtige voorversterkerbeker van hoge kwaliteit voor voorversterkers
Volledig onafhankelijk voorversterker speciaal voorversterker realiseert stabiele werking die niet wordt beïnvloed door de vermogensversterker

Nominale uitgang 200 W (4 Ω) Hypex schakelversterkermodule "NC 500"
Een nieuwe generatie schakelende vermogensversterker combineert een hoog vermogen en een overweldigende luidspreker-aandrijfkracht

Lineaire besturing · Volume
Elektronisch gestuurde volumeregelkring met hoge precisie en uitstekende S / N met het nieuwste apparaat

Marantz Musical Premium Phono EQ
MM / MC compatibele niet-feedback type phono-equalizer die de muzikaliteit van een analoog record maximaliseert

Aangepaste onderdelen kleven aan hoge geluidskwaliteit Condensor met
hoge geluidskwaliteit, precisiemofweerstand, puur koperen schraapingangsaansluiting en luidsprekeraansluiting, aluminium gegoten isolator

Andere functies

Current feedback-voorversterker met nieuw ontwikkelde HDAM ® - SA 3
Audio Consolette, en de filosofie die wordt geërfd in de voorversterkingsontwikkeling van Marantz die voortkomt uit Machine Model 7: "De versheid van het ingangssignaal leveren aan de eindversterker zonder enige fout". Zelfs in de moderne tijd waarin bronnen van analoge records naar cd's worden afgespeeld, blijven super-audio-cd's en geluidsbronnen met hoge resolutie zich verspreiden, onze onderliggende filosofie zal niet veranderen. We houden ons grondig aan een lichte verandering in auditieve zin zonder op het gebied van kwantificeerbare specificaties te blijven en originele geluidsweergave na te streven. In PM-12 is de vaststelling van een schakelversterker, de vermogensversterker en een warmteput die een grote ruimte op een conventionele analoge versterker bezet geminiaturiseerd, de versterker van deze klasse, vanwege de voorversterker een grote ruimte ongekende Het is nu mogelijk om het te gebruiken. Gebruik van deze ruimte optimaal presteert het circuitontwerp en onderdelen selectie met voorrang kwaliteit, Marantz eigen snelle versterkermodule HDAM ® 1 stap die JFET input en DC servoschakeling combineert een current feedback versterker met -SA3 Nieuw ontwikkelde voorversterkercircuit van configuratie. Tegelijk met het verminderen van het aantal gebruikte koppelcondensatoren en het verbeteren van de rijkdom van het vastgestelde informatievolume en het hoge snelheidsgeluid, hebben we de resolutie en transparantie van het audiosignaal aanzienlijk verbeterd.

Krachtige, hoogwaardige voorversterker voor voorversterker
Door een voedingschakeling voor de voorversterker te installeren, maakt de PM-12 een stabiele voeding mogelijk die niet wordt beïnvloed door schommelingen in het energieverbruik van de vermogensversterker. Voor een zeer zuivere en comfortabele voeding is een toroïdale kerntransformator met grote capaciteit exclusief voor voorversterkers gemonteerd. De buitenomtrek van de transformator is voorzien van een dubbele afscherming gemaakt van silicium stalen plaat en stalen behuizing om nadelige effecten op perifere circuits als gevolg van magnetische fluxlekkage te onderdrukken. Ultra lage lekstroom Schottky barrièrediode wordt geadopteerd als gelijkrichterschakeling. Bovendien wordt een nieuw ontwikkelde Elnor-condensor op maat (6800 μF / 35 V) gebruikt als afvlakcircuit, waardoor voeding van hoge kwaliteit en hoge snelheden mogelijk is.

Lineaire bediening · volume
Nieuw aangenomen JRC nieuwste high-performance volumeregeling IC voor volumeschakeling. Het heeft uitstekende karakteristieken tot aan de buitenkant van de hoorbare band, en overspraak en volumeverschil tussen de linker- en rechterkanalen die niet door de structuur kunnen worden vermeden, worden niet veroorzaakt door het mechanische volume, dus het is mogelijk om de ruimtelijke expressiekracht aanzienlijk te verbeteren. Door de versterking te schakelen door nuldoorgangsdetectie, zal klikgeluid niet optreden tijdens de volumebediening. Met het versnellingsdetectiesysteem kunt u het volume snel aanpassen door het langzaam te draaien, met hoge precisie in stappen van 0,5 dB en snel te draaien. Aangezien de variabele weerstand niet wordt gebruikt, is er geen verandering in geluidskwaliteit die gepaard gaat met veroudering van de volumedelen, en kan deze met vertrouwen worden gebruikt gedurende een lange tijd. 
FCBS (Floating Control Bus System)
Uitgerust met een FCBS-functie die het volume van PM-12 tot 4 eenheden (8 kanalen) kan synchroniseren. Systeemuitbreiding kan flexibel worden uitgebreid volgens de toepassing, zoals bi-amp-drive, multi-amp drive met meerdere PM-12 en surroundsysteemconstructie. Door bijvoorbeeld een volledig bi-amp-systeem te bouwen dat hoge frequenties en lage frequenties van bi-wire-ringspeakers met één PM-12 aanstuurt, kan de kanaalscheiding van L / R worden verbeterd en kan ruimtelijke expressie verder worden verbeterd Ik zal het doen.
Hypex schakelende vermogensversterkermodule
Goedkeuring van Hypex NCore ® NC 500 schakelversterkermodule om hoge output en luidsprekeraandrijvingsvermogen te realiseren dat de beperking van de grootte van de voorversterker overschrijdt voordat de geluidskwaliteit in gevaar wordt gebracht . De NC500 heeft niet alleen een uitstekende energie-efficiëntie en ruimtefactor, maar heeft ook een extreem lage vervorming van lage frequentie naar hoge frequentie, zeer goede prestaties dat de frequentiekarakteristiek niet verandert, ongeacht de impedantie van de aangesloten luidspreker Het is een schakelende versterkermodule. In de PM-10 werden vier modules gebruikt in de BTL-configuratie, maar er werden twee modules geïnstalleerd in de PM-12. We bereikten een hoge output van 200 W / 4 Ω terwijl we de hoogte van de behuizing verminderden. Ook door verbetering van de werkwijze voor het monteren aan het chassis van de luidspreker relais uitsluiting en vermogensversterkermodule volgens de verbetering van de beschermingschakeling, verkort van de vermogensversterkermodule een route naar een luidsprekeraansluitpunt ongeveer 10 mm, zelfs nu halveren interacties Het was. Als gevolg hiervan was de dempingsfactor meer dan vier keer groter dan die van de PM - 14S1, waardoor een dramatische toename van de aandrijvende kracht van de luidspreker werd gerealiseerd.

Marantz Musical Premium Phono EQ
Nieuw ontwikkelde "Marantz Musical Premium Phono EQ" compatibel met zowel MM-type als MC-type cartridges is geïnstalleerd. Door de tweetrapsconfiguratie van een MC-kopversterker met een versterking van 20 dB en een phono-equalizerversterker van het niet-terugkoppelingstype met een versterking van 40 dB, wordt de versterking per fase onderdrukt en wordt een lage vervorming gerealiseerd. Alle signaalpaden waardoor audiosignalen passeren, zijn opgebouwd uit discrete circuits. Met de toevoeging van JFET-ingang en DC-servokring wordt de koppelcondensator geëlimineerd, waardoor een versterking mogelijk wordt die de zuiverheid van het gevoelige spraaksignaal niet nadelig beïnvloedt. De phono-equalizerprint is gehuisvest in een afscherming van staal + siliciumplaat en de invloed door externe ruis is geëlimineerd. 
Zorgvuldig geselecteerde delen met hoge geluidskwaliteit
De voorversterker circuit en phono vereveningschakeling, hoogwaardig, hoogwaardige folie condensatoren mica condensatoren, klinken hoogwaardige elektrolytische condensator, zoals precisie Merufu weerstand heeft overvloedig gebruik van hoogwaardige onderdelen die zorgvuldig worden geselecteerd door de luistertest geweest.

 
Puur koperschraappin en luidsprekeraansluiting
Keur pin-aansluiting van zuiver koperschrapen goed voor CD-invoer en phono-invoer. We gebruiken ook een koperen luidsprekerterminal van zuiver koper voor de luidsprekeruitgang. Algemeen lagere hardheid dan koper tot toepassing in de terminal, is op maat gemaakt voor arbeiders blokken moeilijk zuiver koper bewerking wordt geproduceerd door het snijden een voor een handmatig. Koper heeft een extreem hoge elektrische geleiding naast zilver en geeft kracht en stabiliteit aan regeneratief geluid. Als resultaat van de luistertest is de oppervlaktebehandeling veranderd van twee lagen conventioneel nikkelsubstraat + vergulden naar een dikke laag vernikkeling.   
Grondige lawaaibeheersing
We nemen maatregelen voor het nemen van voorzichtige ruis om storing veroorzaakt door ruis veroorzaakt door schakelende vermogensversterkers en stroomvoorzieningschakelingen en lekkage magnetische fluxen te minimaliseren en tezelfdertijd om te voorkomen dat externe ruis de geluidskwaliteit beïnvloedt. Verkoperde staalplaat met uitstekend afschermeffect wordt gebruikt tussen eindversterker en module. Bovendien is de phono-equalizerprint ondergebracht in een afscherming van staal + siliciumplaat om interferentie van randcircuits te onderdrukken. Herhaal de luistertest voor de interne bedrading en plaats de ferrietkern op een effectief punt om ruis te verminderen. Bovendien wordt een smoorspoel toegevoegd aan het voedingscircuit om de instroom van ruis uit de voedingslijn te voorkomen.
Nieuw geadopteerd organisch EL-display met uitstekende zichtbaarheid
Het display gebruikt opnieuw een organisch EL-scherm met volledig punttype. Verbetering van de zichtbaarheid, zoals het tijdelijk vergroten van het display wanneer de werking is verbeterd. Ook is de zichtbaarheid bij het bekijken van het scherm vanuit een schuine richting aanzienlijk verbeterd.
Andere functies
Power Amp In
Rec Out
Dubbellaags chassis
Aluminium gegoten isolator
Display uit
Verlichting uit
Toonregeling
Links en rechts balansregeling
Hoofdtelefoon speciale versterker
Afstandsbediening die ook CD-speler kan bedienen
Afstandsbediening terminal
Auto standby-functie (30 minuten)
Verwijderbaar netsnoer

joep

 Audiokarakteristieken
Nominaal vermogen   200 W + 200 W (4 Ω, 1 kHz, THD 0,1%) 100 W + 100 W (8 Ω, 1 kHz, THD 0,05%)
Totale harmonische vervormingsverhouding   0,005% (100 W, 8 Ω, 1 kHz)
Frequentie kenmerk   5 Hz - 50 kHz (± 3 dB, CD, 1 W, 8 Ω)
Dumping factor   500 (8 Ω, 20 Hz - 20 kHz)
Ingangsgevoeligheid / ingangsimpedantie   PHONO (MC) 250 μV / 100 Ω, PHONO (MM) 2,3 mV / 39 kΩ, CD / LINE 220 mV / 13 kΩ, POWER AMP IN 1,1 V / 13 kΩ
PHONO maximaal toegestane invoer   MC 8 mV (1 kHz), MM 80 mV (1 kHz)
RIAA-afwijking   ± 0,5 dB (20 Hz - 20 kHz)
S / N-verhouding (IHF A-netwerk, 8 Ω)   PHONO (MC) 75 dB (ingang 0,5 mV), PHONO (MM) 88 dB (ingang 5 mV), CD / LINE 107 dB (nominaal vermogen)

Ingang / uitgang terminal
Audio-ingangsaansluiting   Onbalans × 5, PHONO × 1, POWER AMP IN × 1
Audio-uitgangsaansluiting   REC out × 2, hoofdtelefoon × 1
Andere input / output terminals   Marantz remote bus (RC - 5) invoer / uitvoer × 1, FCBS invoer / uitvoer × 1

Stroomverbruik   130 W
Stand-by vermogen   0.2 W
Maximale externe afmetingen   B 440 x H 123 x D 453 mm
massa   15,3 kg
medeplichtig   Instructiehandleiding, Afstandsbediening (RC005 PMSA), Korte plug × 2 (PHONO), AAA-batterijen × 2, Netsnoer

http://www.marantz.jp/DocumentMaster/jp/CTLG_Marantz_PM12_SA12_0709.pdf


recensie
27 september 2018 Phile web review
De beste geluidskwaliteit tegen een redelijke prijs
te luisteren naar Marantz "SA-12 / PM-12" - krachtige machine is standaard geboren om de moderne handtekening machine "10 serie" erven

7 september 2018 Phile web review
Het hoogste Marantz-geluid is verkrijgbaar voor deze prijs! Marantz "SA-12" macht van de "PM-12" wonderen

19 juli 2018 stereo augustus Review
Voorversterker PM-12 Benadering van de ontwerpfilosofie van zijn diskwalificatie
In het geval

Sorry voor mijn slechte vertaal kunsten. Heb in de Japanse les niet altijd goed zitten opletten.

TurboMarco

Google vertalen blijkbaar ook niet  :-D

CiteerSorry voor mijn slechte vertaal kunsten. Heb in de Japanse les niet altijd goed zitten opletten.

(main) Primare SPA21, Argon Stream2, Onkyo BDP 808, Speakerland Vector 0, Definitive Technology CS9040, Scan Speak Opus,subs: REL T9X(front), Beyma-Dayton-Hypex 2x12;(rear) , Velocity-Seas-Hypex 8+10"(center)

AkTeVox

#3
Had ik in november al gepost.   :-)


Citaat van: AkTeVox op november 06, 2018, 19:10:39
Marantz heeft de PM12 & SA12 al op hun Japanse website staan...
De PM & SA KI Ruby zijn nergens meer te bespeuren...



De PM12 heeft het vermogen van de PM11Sx (200W+200W(4 Ω、1 kHz、T.H.D. 0.1 %) 100W+100W(8 Ω、1 kHz、T.H.D. 0.05 %)
https://www.marantz.jp/jp/Products/Pages/ProductDetails.aspx?CatId=HiFi&SubCatId=Amplifier&ProductId=PM12



De SA12 heeft hetzelfde loopwerk (SACDM-3) als de SA10 aan boord.
https://www.marantz.jp/jp/Products/Pages/ProductDetails.aspx?CatId=HiFi&SubCatId=SACDCDPlayer&ProductId=SA12


joep

Och, het maar voor al die arme sloebers die geen PM-10 kunnen betalen dat ze hun PM-11 nog maar even vasthouden.

AkTeVox


DansaN

Ik ben wel benieuwd naar een prijsstelling in NL.
Op het oog en qua specs lijkt het een PM KI Ruby, zonder zo'n steentje, zonder krabbel van Ken en zonder verzwaarde bovenplaat...

Wat zou dat schelen in adviesprijs?