Marantz cd1020 geen signaal

Gestart door Keher, december 18, 2018, 14:27:44

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Keher

Hoi,

Onlangs een setje Marantz Slimline receiver en cd speler 75cd10202a van de kringloop  gehaald, is voor mn ouders die graag iets hebben zonder veel poespas. Ik heb geen idee of het een beetje klinkt met een paar leuke speakers. Alles werkt, nouh ja het meeste dan. De CD speler herkende geen cd maar na het reinigen van de lens is dat opgelost. Dacht er te zijn, komt er nul signaal uit violent1 Tenminste ik krijg er geen geluid uit.

Nu zal je zeggen, antiek spul, oke maar het oogt wel leuk. Graag zou ik hem weer aan de praat krijgen, is er iemand die weet waar ik naar kan kijken, ik  ben geen elektronica specialist maar met wat tips zou ik me wellicht kunnen redden...

wie weet raad..

HAL9000

Ja dit is wel een beetje vreemd. is er misschien iets los? er zitten ''flatcables'' in van dit type:

https://www.globalsources.com/gsol/I/Flat-cable/p/sm/1038223325.htm#1038223325 Deze zou je eens los kunnen halen en schoon kunnen maken met 100% alcohol of andere ontvetter. Als deze slecht contact maken kan je hele vreemde afwijkingen krijgen namelijk.
Misschien zitten de aansluitingen achter los? even heen en weer halen?
Ik heb dit model ook een paar keer gehad en de variant met cassedeck erbij. Het zijn niet echt top spelers als ik eerlijk moet zijn. Overigens zijn de lasers goed te krijgen van deze modellen!.

Herstel  de  oude  glorie  van marantz!!

Keher

Hoi,

Er zitten inderdaad dat soort flatcables in, heb ze al wel los gehad maar niet ontvet. Is idd goed om daar naar te kijken. Verder ziet het er allemaal erg netjes en schoon uit, in tegenstelling tot de reciever die wel wat stoffig was van binnen, nu kan daar ook meer vuil inkomen door de roosters.

Dat het niet de beste speler is dat zou best kunnen, ik denk ook niet dat hij heel veel gebruikt gaat worden maar wil het setje graag zo compleet mogelijk aanbieden. Vind het er wel mooi uitzien.

Niemand hier die er eentje als donor heeft staan die ik over kan nemen?
De laser zou het toch wel moeten doen, hij leest gewoon en speelt ook gewoon (voorzover ik dat op het display kan zien) Ik heb een optisch kabeltje besteld om te kijken of er wel een digitaal optisch signaal is, de rode led doet het wel dat heb ik nagekeken.


Maus

Werkt de ingang wel van de versterker?

Keher

Ja, die werkt. In eerste instantie zocht ik ook daar maar met een andere cd speler werkt het gewoon.

Keher

inmiddels geconstateerd dat de optische uitgang wel werkt. Welicht toch de dac stuk. Heb maar een converter besteld die het optische signaal omzet naar analoog daar kan de reciever wel wat mee, deze heeft nl geen optische ingang.

Maus

Ik ken die serie niet, maar het is geen instelling in de CD speler zeker..

Keher

Voorzover ik weet is dat niet in te stellen, beide zijn altijd aan, behalve bij die van mij :schater:

Ik weet niet of ik de moeite moet gaan doen verder te zoeken, als het met zon converter werkt is het voor mij prima.